Коментари - Поканиха 4 фирми да подадат оферти за бойни машини за пехотата, за тях ще платим почти 1.5 млрд. лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как така ги канят бе?!? Да не би безплатно да ни дадат техниката че и ги каниме даже?!. За такива неща трябва да има търг, на който всеки да може да подаде заявка за участие!!!!! Даже и ни пробутват английски термин за далаверата че да си кажем, еми да нормално е да ги каниме, така е явно на всякъде Аз съм съгласен да ги каниме да им платиме, ако нашите военни и преговарящи на срещите ходят без гащи (bottomless) и наведени

Там където комунистическите идеи са нахлули, след това и трева не расте... Социализмът отдавна показа на всички своето животннско лице и духовна нищета - измамни крадци...Вижте северна корея, Куба, Венецуела, руската помийна яма... Там, където са Европа, САЩ, Канада, Япония, Южна Корея, Австралия и много други са красиви и свободни страни. Там, където е смехо-държавата русия – там са Венецуела, Куба, Зимбабве, Северна Корея, Афганистан, Сирия, Палестина, ЛДНРы, Абхазия и Осетия. Няма нито една страна в света, която да живее добре, благодарение на Русия. Русия носи на света само бедност, разруха и смърт !!!

Тиквата помогна на шиши да унищожи и разграби КТБ.Помогна му да унищожи и Булгартабак.С бездействието си. Та парите на вложителите , които потънаха бяха 4 милиарда и отгоре Тези 4 милиарда ще ги плащат и пра правнуците ни, заради бездействието на тиквата, бнб и тн. На народен гръб 4 милиарда са нищо за тиквуна.А с 4 милиарда може да се купи доста военна техника.

.. толкова ли е трудно да се "уточним" с германците - даваме 1.5 млрд за машини, нооооо ... Фолксвагена да си определи правилно мястото за завода - инвестицията също е 1.5 млрд. какви са тия политици, на две магарета сламата не могат да разделят... 3 месеца чуденки и празни приказки, само и само да натриват носа на Ердоганя. Хайде спрете, че и аз взех да се изнервям! Държавници ли сте или кокошкари?

Каза си го човека: Каквото и решение да се вземе, то ще бъде икономическо, а не политическо. Той, този човек не е разбрал още, че при нас се взимат само "политически решения" На икономическите - майната им !!

Гладна кокошка, просо сънува !! А това с ефтината работна ръка, беше върха !

Има една приказка че който не храни своя армия храни чужда. А и мисля че с 50 годишните бронетранспорт'ори от соца вече някак си не върви да продължаваме.

И има после да си воюваме с комшиите колкото си искаме.

Мечтата на Бочко е да стигне до 90 млд дълг и тогава ще се оттегли ... в Барселона.

Да припомня, най-големият приход в БВП са постъпленията от българи емигранти. Народа е беден, но правителството хвърля милярди с много лека ръка.

рабирам че си емигрант, но трябва да те разочаровам че това което пращаш на роднините не е толкова много като част от брутния вътрешен продукт. мисля че е около един процент. не е малко, но далеч не е най голямото постъпление.

Тиквунча години олайваше "Гьола Белене", където потънали 1.5млрд лв...а сега ни наши 4млрд лв за гигантски, ненужни простотии...тоя човек трябва да бъде спрян!

Нали ние ги правихме защо не си ги направим сами за толкова пари ще имаме много павече .

На гол тумбак чифте пищови му викат на това.

На който не му харесва модернизирането на армията ни, ще кажа: Сибир-голям, пътища много ...

Що Сибир? Може и Невада, Канада, Аляска... Аз нямам нищо против превъоръжаването на армията, дано се случи и тя да придобие някаква бойна сила, а наличното може да се модернизира, или поне част от него. Иначе преди нарязаха чисто нови танкове смао на 100 км... Не знам защо го направиха, и го направиха така, че да не останат резервни части за другите.

Къв Сибир бря, пезевенк?! Марш в Анадолата да видиш кво е цивилизация.

Могат да се купят страхотни танкове. Тия бнойни машини на пехотата са за настъпление, ама заедно с танкове. Та питам се срещу кого ще настъпваме?!

Почему не са поканили австрийците?Те имат също чудесни разработки.,,Пандур”1 и ,,Пандур”2. И американските ,,Страйкър” биха цила добри,но не са ги поканили.

Да, щеше да е добре, има какво да се види. Иначе споре мен добър избор на фирми. Дано наистина се модернизират механизираните войски и да придобият наистина бойна сила. Това ще е едно добро начало

Защо си играем на "прозрачност" ?? Защо да се подиграваме с тези фирми, като пак ще вземем "политическо решение" ??

Като изключим безмисленото ти възмущение, какво предлагаш?

Браво на правителството и НС. Добре че сме в НАТО че с тая стара руска техника до сега руските окупатори да ни са анексирали.

Правителството бавно, но сигурно върви по пътя към народния съд.

Те и тия над два милиарда щяхме разсрочено да ги даваме ама задлъжняхме още за да спонсорираме краварите за да могат на картинка да ни показват какво ЩЕ ''получим''' ако не се обърка нещо.....

Чета коментарите по-долу и се изумявам колко трол е впрегнат в защитата на поредния безумен разход, който се канят да направят на наш гръб. Чудно ми е как въпросните тролове гледат децата си в очите след като работят толкова усилено за тяхното заробване с нови заеми.

,,братушкити” !И със новият безмислен разход за руски газопровод!

Деби, тоя ,,безмислен разход за руски газопровод" ще носи приходи на държавата, за твое съжаление а не само разходи както сега с тези оръжия.

Не е деби, а е имбецил...

Уверено крачим по гръцкия сценарий. Управляващите ни са се заели сериозно с изгонването на малкото останало население по тези земи. Родителите ми мизерстват с по 200 лева пенсия, но иначе щедро хвърляме милиарди за въоръжаване.

Помагай на родителите си вместо да пишеш по форуми. Не можем да оставим армията с половинвековни руски таралясници.

джендърче? Армия имаше навремето при ген. Добри Джуров.Аз служих в Грудово. А сега армия? Кражби от народа ,който мре от недоимък и болести. Нама пари за собственото си погребение. НИКЪДЕ ПО СВЕТА НЯМА ТАЗИ МИЗЕРИЯ НА ХОРА ,КОИТО РАБОТЯТ И ТЪНАТ В МИЗЕРИЯ. Това е днешна гербава България с управление на престъпници дошли и държащи се на власт с измами и манипулации.

Ами родителите ти са те гледали! Давай им пари! По цял свят, който разчита на една пенсия - мизерства. И при соца мизерстваха.

Там където комунистическите идеи са нахлули, след това и трева не расте... Социализмът отдавна показа на всички своето животннско лице и духовна нищета - измамни крадци...Вижте северна корея, Куба, Венецуела, руската помийна яма... Там, където са Европа, САЩ, Канада, Япония, Южна Корея, Австралия и много други са красиви и свободни страни. Там, където е смехо-държавата русия – там са Венецуела, Куба, Зимбабве, Северна Корея, Афганистан, Сирия, Палестина, ЛДНРы, Абхазия и Осетия. Няма нито една страна в света, която да живее добре, благодарение на Русия. Русия носи на света само бедност, разруха и смърт !!!

На тези красиви и свободни страни някой да им разби икономиката, някой да им разби армията, някой да им продава бойна техника на зелено, някой да ги загроби с заеми, някой да им пуща чума, шап и т.н. и т.н.

Абсолютно нищо не може да направи рАша, бедна и сама изоставена от всички, зла, тя може да предложи само оголения си задник. Я ти обясни как отвърнаха ватенките за салата Вагнер на три пъти. НИЩО. Само путин се скри за 10 дни от страх в бункера си. Ватенките-голямата мечка се оказа (по собствени признания) една голяма но проскубана гарга, неспираща да грачи и да се перчи пред света!

Кога тези тъпи азиатци са измислили нещо. Всичко е било крадено. След войната са пренесли в Азия много от германското оборудване на много заводи. Имало е и взети в плен немски учени, които в първите години са поддържали тези заводи. След това всичко е съсипано от пияниците. Пример фотоапаратите. След оригиналните немски такива следващите модели са пълен боклук. Не може пияници, които забравят бутилки водка във вътрешноста на вратите на ладите и москвичите да сътворят нещо читаво...

Я, тук имало и едно невзрачно путинуидно джудже,като щило. Да си русофил значи да подкрепяш отровителите, Асад, да мразиш САЩ и Европа, да славиш Ленин, Сталин, комунизма и православието, КГБ, ЧК, ГРУ и Рамзан Кадиров. Пълна шизофрения. Това на снимката от линка най-долу , е типичен БГ гном-джудже, кремълски бот, производен от путинския гном, КАКВИТО ДРАСКАТ ТУК ПО ФОРУМА И ХАКВАТ Българските. Да си русофил значи да подкрепяш отровителите, Асад, да мразиш САЩ и Европа, да славиш Ленин, Сталин, комунизма и православието, КГБ, ЧК, ГРУ и Рамзан Кадиров. Пълна шизофрения. https://static.dir.bg/uploads/images/2018/06/04/1230831/orig.jpg?_=1528102274 https://dnes.dir.bg/gallery/spetssadat-dade-2-g-zatvor-za-mazha-oskvernil-balgarskoto-zname?i=2

Нещо бъркаш Русия с СССР.

България ще купи нови съвременни танкове и машини. А в руската кочина ще продължат да потъват и се палят подводници, в момента горят и се взривяват поредните складове, които рушляците са окрали и после са ги запалили , за да прикрият следите. Ей тъпи бедни, платени руски подлоги, отговорете на един елементарен въпрос. Но не го усуквайте, а дайте отговор. " Както и сега Путин беше обещал за миналата 2017 година да има готови 2000 броя танкове Т14 армата и 250 броя ПАКФейк Су-57". Няма ги. Къде са ?

Шило

Стара новина, всичко е загасено. А колко струва американската я видяхме. Ф 35 приземен заради конструктивен проблем, Ф 16 пада директно в складовете, Абрамсите горят като картонени кутии в Йемен. Хамърите затъват, ако все пак им се отвори парашута.

Шило

забравих и ръждалясия Ф 22-гордостта на САЩ.

Ние старите и евтини руски танкове не можем да поддържаме а какво остава за нови и скъпи натовски боклуци.

Като се счупят с какви пари ще ги ремонтираме? Защото САЩ ни подариха 40-50 хамъра и едвам поддържат няколко за 6 май.

Шило

то пък, много има полза от тях. Видяхме ги в Португалия. Затънаха още като стъпиха на пясъка.

А какво стана с онези 40+ годишни "Ленд Роувъри" пенсионирани от Британската Кралска Армия подарени на Бойко с които щеше да варди границата? Само транспортът им излезе няколко милиона.... А гумените лодки за ВМФ още държат ли въздух за да не потънат адмиралите дето ги "командват" -че не могат и да плуват ,подобно на генерал-лейтенанта Попов-който пък не може да марширува -ха-ха-ха....

Шило

За да имаш силна армия, полиция, здравеопазване, образование, правосъдие и т.н., трябва да имаш силна икономика. Това е така, защото тези структури, особено армията, са консуматори на пари, а не "производители", т.е. не дават продукт с принадена стойност, от който да печелят. Толкова години съсипия, ако има някаква икономика тя е мъждукаща и в един момент- давай кредити да копуваме оръжие. Няма лошо, ама с какво ще се връщат? Дано срещ поканените има някой, който да инвестира в реалната ни икономика, каквото предложение имаха СААБ в офертата си за Грипен. Ама едва ли. Видяха ни, колко струваме.

Струваме толкова,че да изберем най доброто за Българскана Авиация ,а това беше F-16 block70! Grippen беше много по неудачният неефективен и скъп вариант

Шило

Май въобще не си запознат. Дано ти плащат добре. Когато го получиш, технологиите вече ще са по-развити. Факт е, че ще използват нещо си там от Ф 35, което вече е остаряло. Или поне е добре разучено и си има противодействие. Това ли ти е новото? Нови могат да бъдат само лепенките по бордовете им. Дано поне да нямат ръжда.

Добро утро! Ама социалистите твърдите, че трябва задължително да имаме огромна армия. Истината е, че България с нейните 8 милиона, от които няколко милиона в чужбина на работа и милион ромляни, е нищо повече от град-държава според модерните мащаби. Нито има ресурси, нито размер на територия, нито потенциал за голямо население, за да бъде велика сила. Така че единственото дето ни е нужно е някаква армия за престиж и да се научим да въртим търговия и бизнес и международна политика, за да не ни нападат и да не ни налагат санкии, а да ни отварят пазари, капитали и ресурси и с това да си осигурим достойно съществуване като народ, докато може. Соца се срути заради неефективна икономика и огромна мирновременна армия и още по-огромна народна милиция - демек хрантутници, които държавата трябваше да издържа над още по-големия партиен апарат.

България ще купи и модерни машини за пехотата, както самолети и кораби. А руските тролове олигофрени да ходят да дърпат и бутат скапаният макет армата по червеният плкощад. Уж вече всичко било готово по танка, само тоалетната не можели да направят мурзилките. Щели да използват памперси и после с лайномета да ги стрелят. В комплект с всеки танк щели да зачислят и по 4 трактора да го теглят. Бил готов и оптическият визьор - крадната безаналогова китайска камера от домофонен апарат ...

Шило

Модерни? В сравнение с кое и кога? То, и кремъклийката е била модерна в сравнение с лъка и стрелата. Докато ги получиш, вече няма да са на мода.

Недей да плачеш на чужд гроб! Ясно е,че ще са по модерни от руските. Които са и наш основен противник при евентуална война в нашият регион

Шило

От къде е ясно? Това първо. Второ- на пазара има и други производители- китайците например. И накрая- кой въобще ти говори за Русия?

Супер, ще има доста работа за народния съд.

и кат ги купим кво? сащ ни подари 40 хамъра. колко от тях работят в момента бе, американецо?

Защо не работят?Защо и Кугър-те не работят и не се ремонтират? Защото в армията има руски агенти които саботират всичко.От учебната дейност,въоръжетието,ремонтите,социалното и материално осигуряване на военослужещите до решението за модернизиране на армията на държавно ниво!

Червена Кучка лае от зори, а керванът си върви и от злобата голяма от устата капе пяна диагнозата е ясна кучката червена е просто бясна, а глутницата много гладна затова е толкоз гадна всеки умен туй го знай то не става само с лай!

Шило

Ами спри да лаеш!

Лаеш ти!

Шило

Не е сигурно.

Хахахаха, най-се забавлявам , когато крадеца вика, дръжте крадеца.

Защо хленчите и рИвете бе путински помияри ? Колкото и да се напъвате платени ватни подлоги, дори да се осерете, никога нищо не сте в състояние да промените. Само ви измират от злоба и без това супер ограниченото количество нервни клетки. ВИЕ СТЕ БЕЗГЛАСНА БУКВА – ДОРИ НЕ СТЕ ПОСЛЕДНАТА ДУПКА НА КАВАЛА. НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА – ЧЕМОДАН- ВЛАКА - И РУСКОТО БЛАТО. Ха-ха, червеногъзи нещастници…

Шило

Още един глупак. Все Русия ви се привижда. На това халюциниране му казват "параноя". Говорим за разумно разходване на парите на данъкоплатеца и получаване на нещо разумно в кратки сроковме. Май, точно вие хвалите разхищенията и доставки в необозримо бъдеще.

Инвестиция във модернизиране на Българската Армия и превръщането и на ехективна и боеспособна единица от военният съюз NATO е най разумното изразходване на парите определени и отделени за отбрана!

Шило

Дрън-дрън. Разумните инвеститори искат и изпълнение в разумен срок. В срок, в който ще има смисъл в инвестицията, а не да си закопаят парите. Хайде, стига лозунги. Че звучите като от времето на соца.

даже не смеете да напишете някакво име и ревете срещу руските тролове

Русоробите са много кухи лейки - хем говорят каква армия сме имали при Тошо, хем когато се работи армията да се възтанови и въоръжи, сега що се дават пари !!! Ами то вас хем ви сърби, хем ви боли. Ако купуваме руско оръжие ще ви е хубаво, ама БГ повече пари за руски буклуци няма да дава !!!

Деби, тогава имахме и икономика, не само армия. А сега само кредитити имаме

Шило

Алци, да те питам, ти сериозно ли смяташ, че по този начин ще се получи необходимото обновяване на армията? Със самолети през две години и БМП по десет на година?

И на това нашето ти наричаш армия... Имаме повече генерали и адмирали от броя на всички кораби, самолети и танкове. Армия имахме до 1990. Сега нали сме в НАТО и всичките ни съседи и те. Та с кого се каним да воюваме. И икономиката ни е една цъютяща и вързваща...

Четири компании били поканени да подадат оферти! Питайте направо американския посланик с кой да подписваме и да се свършва.

Това е начинът работим, купуваме на армията най доброто Другото е гъзолизане на Москва за скраб, но с адежда да ни освободят пак Койе ни освободи от путинофилите обаче

В случая не работим а вземаме все повече кредити, кой ще ги връща като нямаме икономика.

Шило

Беге, ти пък какво работиш?

"стабиУвни" магистрали, ся ще купуват военна техника, щот там е по-голяма сама ще сложат в джоба си настоящите управници .

Задължително най_доброто, немските. Англия закопува 800 броя от Германия.

Най-доброто е руско, но и немското става.

Само не знам, тия самолети и други бойни машини, кой ще ги кара?...Както се очертава, циганите! И циганите ще трябва да ги плащат, щото българи скоро няма да има!

На Ердоган вече му треперят гащите,като вижда,какъв военен "тигър" се появява под носа му. И Путин се е стреснал,ще прави нови ядрени ракети. Ха така,български юнак-Каракачанов! Под егидата на Бокича,разбира се.

Нещо ми се струва, че към тези четири компании, ще се присъедини и пета, американска.

Усеща се голяма липса на хамериканското присъствие

ослади им се отсамолетите :)

Всички пари за пенсии, болници, пътища, училища, затвори, за всичко, което говори за това, че има нормална държава! Хайде да вземемкредити поне 100 млрд евро и да купим танкове, самолети, хеликоптери, пушки, защото всичко това е адски важно для нашей жизни, докато не изчезнем хептем.

Телефонът ми пише, каквото си иска

Напълно съм съгласен с теб. Но ако можем и 300 млрд да вземем, да си направим и 100 хил армия и след това да видим как ще си искат кредитите

Който не храни собствена армия храни чужда. Русофилистишките дрискотевици омацаха де що може. Но още не разбират, че тяхната съдба е предопределена и е с незавиден финал. Финал в който тичат към козяк и стават първи атланци за шепа зелени доларчета. И така става, защото те сами не могат да се изсхрандат. Някакъв дефект по рождение или по възпитания... няма никакво значение.

Ами ние нямаме армия и за това храним чужда краварска армия

А Политико - военна комисия ще има ли ?? И съответно с колко ще нарастне цената над планирания бюджет ???

Днес България повече от всякога има нужда от нов народен съд

да питаме как комунистите станаха капиталисти.

Съгласен

Може да си вземем дачийки за по-евтино, но ще ни пренесат чума по прасетата и няма да се оттървем никога от нея. Иначе са на сметка тея Докер-и или АРО на старо, ама си е друго с найлона да дойдат!

Тези милиарди ако бяха инвестирани в българската икономика, стандарта на хората щеше рязко да се вдигне. А сега вдигаме стандарта само на шепа американски олигарси.

е ние пак сме добре-взимаме 3 пъти повече от богатите руснаци(136 долара заплата)

Моля, нещо не си в час. В Украйна заплатите са като в България а те ходят да работят в Русия.

Що повтаряш като папагал чужди лъжи?

И то качествено, за да дава своята дан в общата защита на НАТО от Русия. Разбрахте ли, руски безделници? Никоя цена не е прекалено висока, ако ще ни спаси от руската напаст. :)

Ей още един кандидат за народния съд

И този ли конкурс ще бъде като този за самолетите? Явно, че ББ и Цвъки имат много грехове да изкупуват пред американците.

Абе, ние повече военна техника ще имаме от колкото военнослужещи :) Следващата поръчка ще трябва да е за войници :)

А господарите защо не са поканени. Или от тях бяха старите ф16 на космически цени.