ФОТОГАЛЕРИЯ: Светът се сбогува с Нелсън Мандела

Нелсън Мандела бе погребан с военни почести в семейното си имение в село Куну - южноафриканската Източна Капска провинция, където бе прекарал детството си, и където се установи след оттеглянето си от политиката.

Обратно в новината

Коментари - ФОТОГАЛЕРИЯ: Светът се сбогува с Нелсън Мандела | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За 95 г. Колко бели българи живеят сега толкова. А до средата на 60-те, Родопите бяха на първо място в света по дълголетие и стогодишници. С мляко, чист въздух и тичане по баирите. Стига преписвахте пропагандата на няколко заинтересовани световни хипокритски сили.

ЮАР беше рая на земята,докато не се набъркаха американците и вече тази земя не е така хубава както преди.Убийства,изнасилвания,въоръжени грабежи и много още престъпления.Там,където хората се разхождаха вечер спокойно сега върлува страха.Навсякъде по света където е стъпил американския ботуш страните след това страдат.Югославия,Виетнам,Ирак,Либия,Афганистан,Египет.Но има Господ,който ги наказва за престъпленията към света.Я торнадо,я някой ураган,я нещо друго им се случва.

Пропуснал си Германия, Япония, Франция, Холандия, Белгия, Дания, Италия и куп още държавици където трева не никне. Да не споменаваме и Великобритания ))))

Без да споменавам глупостите, които си писал за САЩ, след които имало само разруха (по-долу Фантата ти е дал очеизвадно доказателство, че това са глупости), да те питам: добре, ЮАР според теб бил рая на Земята. Ти наистина ли вярваш, че може да съществува рай, в който да стои нерешен въпроса с едно голямо мнозинство от местни хора (те може да са всякакви- черни, бели, жълти и т.н., няма значение), проблем, който е стоял като бомба със закъснител? Да, белите може да са развили много неща, икономика, и т.н., но да бяха решили и този въпрос, с черните? Как може това да е рай, ако такъв проблем стои, при който методите на белите само го задълбочават? Не се ли сещаш, че човешката природа е такава, че винаги когато група хора се чувства потисната чрез принуда, под натиск, тези хора винаги ще се стремят да отхвърлят това? Винаги ще стои опасността от бунт, като пара под налягане, която рано или късно ще избухне! Как може това да е рай- в който като нерешен проблем да стои едно противоречие, неравновесие, напрежение? Защо "по-прогресивните и интелигентни" бели не са разрешили този проблем? Така че Мандела си е едно съвсем естествено, очаквано и закономерно явление.

тоя манго не се ли хумна вече, какво ми го натрапвате всеки ден ...

Аман от тоя!

уар за нищо не става,живях там 4 г....1998-2002 ,добре,че се махнах навреме,напално унищожена дарява...нелсон мандела сасипа всичко...само престапност и кражби и убииства...нищо повече...уж борец за човешки права...а там има толкова различия...нищо не става от уар,добре,че се махнах навреме...уар е само за престапници и проститутки...пален боклук дарява...

Верно ли, че не се препоръчвало да се спира на червен светофар, за да не те очистят в колата докато чакаш.

след полунощ червения сфетофар може да се третира като четиризначно кръстовище...спираш и продължаваш...

поне тука не наплювайте,таньовци.....!мир на праха му,велик човек.

*ганьовци

По този случай - Премествам си го в другия крачол

ужасно преекспонирана кончина на един разбоиник, терорист и расист съсипал една просперираща африканска държава, създадена от белите хора.

манделщините са черен расизъм и съсипване на всички морални ценности. една процъфтяваща държава, създадена от белите хора беше унищожена и тотално съсипана от черните олигофрени. това е пример, че нецивилизовани, необразовани, прости хора не могат да управляват. не се ли потвърди това и у нас: колкото пъти комунистите са на власт, толкова национални катастрофи следват. освен да крадат, да убиват и мародерствуват те не могат друго. същото като черните и циганите. затова всички тези птрепки са естествени саюзници.

стига с тази мандела, кафа. терорист, цоцалист, бунтар, които съсипа държавата, създадена от белите хора. сега същото се случва и в америка. там, където са минали соцялисти, комунисти, черни и цигани там и трева не расте.

както казах и преди, болшинството тук сте мноо ограничени! ходили сте само до морето и обратно! гадни сте от вътре...мързи ви да прочетете два реда...а, ето ви по лесния вариант: бегайте пред блока да чоплите семки...щото само за тва ставате!

Аз го считам за терорист (създател на терористичната организация Копие на нацията, която по-късно величаят като "партизанско движение", подкрепяно от СССР и цебия соцлагер), лично участвал в осъществяването на терористични атаки) и провел политика на етническо прочистване и геноцид президент расист, защото: - след идването на власт на АНК, в ЮА са избити над 4 000 семейства на бели фермери, а общо са убити (често след мъчения и изнасилвания - вкл. сваряване живи) около 80 000 бели южноафриканци - черният расизъм е налице - за всичките години на власт на АНК (и Мандела) има атакувани само 21 фермерски семейства на чернокожи и индийци, при които са убити 4 човека - принудени са да емигрират като изоставят всичко над 2 00 000 бели жители на ЮА - около 1 милион бели южноафриканци са на ръба на оцеляването - поради изхвърляне от работа по расистки причини - в атаките срещу белите редовно участват чернокожи полицаи и военни - ежегодно полицията и армията "губят" (продават) около 90 000 единици стрелково оръжие - няма нито един наказан за такова "загубване" - всеки опит да се постави въпроса не за равни права между черни и бели, а за опазването на живота на африканерите се отхвърля с извинението, че "по време на апартейда"... Това е то политиката на "помирение", започната от Мандела и продължавана от Зума.

Наш Роско не е ли поканен там за вечеря? В качеството на основно ястие в менюто.

...слава богу,най сетне заровиха тази мърша,че направо се усмърдя вече...

ПРОГЛУШИХА НИ УШИТЕ СЪС СМЪРТТА НА ТАЯ ДЪРТА ЧЕРНА МАЙМУНА!! ХА, ДАНО, ВСИЧКИ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА МАЙМУНИТЕ ДА ТРЪГНАТ СЛЕД НЕГО! ХА-ХА-ХА!!!

За незнаещите - в тази част на Африка има обичай умрелия да го опушат и близките му да го изядат на задушевна вечеря . За това чакаха да стане по вкусен че е дърт педал .

Много е интересен въпроса, защо погребват Мандела сега, когато много източници сочат, че е починал на 25.06.2013? Точно тогава Бил Клинтън, Дж. Буш младши и Барак Обама са посетили африканския континент. Дали е съвпадение или просто инструктаж да не се оповестява смърта на Мандела официално? Всичко е поредния фарс на властоимащите (всемирно). А на Мандела мога да му пожелая в следващия си живот да се прероди в американски гражданин, защото няма да му се налага да играе ролята на изкупителната жертва, която седейки в затвора натрупа дивиденти и спечели прозвището ГЕРОЙ... Като американски гражданин ще се радва на всички недостатъци които имат истинските герои там - лишаване от Личността.

И една още по-интересна подробност е, че преводача в ефир на езика на глухонемите след определено време, когато известни масонски и държавни лидъри са започнали изказванията си е преустановил нормалния превод и е разигравал непонятни за езика на глухонемите сценарии, които не са билии нищо повече от размахване на ръце, но ясно се вижда употребата на всеизвестни масонски знаци. /watch?v=gw_G8COCLV4#t=67

А още по-интересно е дали твоя личен лекар и този на Сидеров са един и същ човек ?

светът е потопен от скръб, когато местните населения и ресурсите на изостаналите територии на планетата ни в един момент стават колонии, после псевдодържави, после места за взаимно и безнадеждно изколване....

А онова от стадиона не беше ли панахидата му? Оня ден нали щяха да го погребват в селото му? 10 дена погребение. Че те на Иисус не му чевстваха толкова. Видяхме колко им пука на държавните глави, ами всичко е едно огромно лицемерие Обамите да се наснимат, а мадамите да си покажат новите траурни шапки.

Чудя се защо Западът и САЩ възхваляват всички "демокрации", в които настъпва тотална катастрофа и разруха. Ирак, Афганистан, Либия, Тунис, Египет, Сирия (предстоящо е "демократизирането") и много други.Същата история е с ЮАР, но понеже е далече от нас и там катастрофата не е тотална, ние не знаем почти нищо. След завземането на властта от местните туземци начело с Мандела, бяха избити и изклани няколко хиляди едри земевладелци (бели), земите им бяха разграбени и съсипани, престъпността нарасна катастрофално, икономиката се срина. По една единствена причина не настъпи пълна катастрофа - че белите преди това бяха създали една много стабилна икономика. Симптоматичен пример за сегашната ситуация е че оня ден докато световноизвестният епископ Дезман Туту изнасяше реч по повод смъртта на Мандела, престъпници ограбиха дома му.

Защото ги превръщат в колониални държави, командвани от тях и техни фирми слагат ръка на природните им богатства. За това изнасят тяхната си "демокрация" навсякъде по света със всички възможни средства.

ами отвори нова страница -какво ще правят,за да ядат ОНЕЗИ,КОИТО ДО СЕГА СА ЯЛИ ЧУЖДИ РЕСУРСИ /ВЕЧНО БЕЗРАБОТНИ И С МНОГО ДЕЦА,НО МНОГО НИСКО КВАЛИФИЦИРАНИ / И КАКВО ЩЕ ЯДАТ ОНЕЗИ,КОИТО ДО СЕГА СА ЯЛИ НА ГЪРБА НА ДРУГИТЕ ПРОДАВАЙКИ ПРИРОДНИ БОГАТСТВА КАТО ПЕТРОЛ ,КОЙТО Е ИЗЧЕРПАЕМ И МНОГО АЗИАТСКИ ДЪРЖАВИ С КОНФЛИКТИ И ВЕЧЕ С ИЗЯДЕН ПЕТРОЛ /има десетки или дори стотици милиони азиатци ,които са били вечно безработни и са яли от петрол или от чужди помощи за хиляди милиарди ,та са се умножили 3 пъти на брой ,но не са се обарзовали и не работят ,а имигрират към работещи демокрации ? МНОГО СКОРО В ХАЗНИТЕ НА СОЦИАЛНИТЕ СИСТЕМИ НА ЗАПАДНИТЕ ДЪРЖАВИ НАМЯ ДА ИМА ДОСТАТЪЧНО СРЕДСТВА ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ЕКСПЛОЗИВНО РАЗМНОЖАВАЩИТЕ СЕ,КОИТО СА УТРОИЛИ БРОЙКАТА СИ ,НО НЕ РАБОТЯТ - И КАКВО ЩЕ СТАВА ,ТА ПОНЕ ДА СЕ МИНИМИЗИРАТ ЗАГУБИТЕ ОТ ТОЛКОВА ПАРАЗИТИРАЩИ ?

Ами има и повече подробности около този ви въпрос, но мисля, че и това е доста като информазия - ЗАЩО?: Много неправдоподбно звучи, че някой като Мандела, който е рицар на Малтийския орден и CFR, има 27 г в затвора. В действителност той служи през цялото това време на интересите на Мосад в своята страна, чиято цел беше като таен агент да осъществи контрол на масите. Това е нещо подобно на историята, която Мосад измисли за Ганди, представяйки го като мъченик и затворник. Този еврейски номер на секретната служба е много стар, а в днешно време е най-добре илюстриран със случая с Julian Assange . Това, че е бил толкова много години в затвора е лъжа, на която много хора вярват. В действителност, британското разузнаване е откри, че това е лъжа. Уикипедия подвежда и ви дава улики: там се казва, че той е избягал .... но има някои малко известни аспекти на неговата автобиография. African Secret Service изготвя план през 1969 година. Истинската цел е да убие Мандела под прикритието на възвръщане. Но британското разузнаване научава за заговора и осуетяването на цялата операция.

Кольо, виж сега: това, което направи Мандела, беше жизнено необходимо за ЮАР, и даже доста позакъсняло (затова и са се случили тези погроми, за които говориш). Разберете бе хора, системата на апартейд може да ви изглежда перфектна, както и комунизма ни е изглеждал, както и много подобни системи в историята, но щом съдържат в себе си елемент на потискане и чувство на несправедливост на една група хора над друга- това е нарушено равновесие, това е бомба със закъснител. Тя рано или късно избухва. Преди Мандела бялото малцинство добре са били започнали да развиват икономиката и т.н., но така и не са решили въпроса с това напрежение. Всичко и в природата така е направено, че където има напрежение, противоречие, неравновесие, то се стреми да се уравновеси. Няма как, при това положение такава система е неизбежно да не се срути, рано или късно. Да, от Мандела нататък са се появили много нови проблеми, но поне го няма това опасно неравновесие. Ще дойде време, каквото е било съсипано, пак ще се възстанови, но по по-добрия начин.

Защото този маскарад се играе от медиите. Както същите направиха от него герой...Но ние не сме глупави!

Този няма ли да го закопат най-после .Един месец го търкалят умрел насам натам и ни занимават с глупости .

мноо си тъп

Благодаря , Подобно.

Поредния борец за "справедливост", чиито спорни действия се митологизират от медиите. Какъв по същество е Мандела? Някой знае ли в деиствителност. Изключвам официалните митове и легенди.

Сатанист....

Пичове и феферудки (не можах да измисля женски род на пичове), защо ми пишете минуси? Човекът наистина си е бил сатанист, а пък аз не коментирам този факт - просто казвам...

Говорят за колосална корупция около него. Но историята ще изплува след няколко години. Сега за хората, които знаят фактите, е опасно да говорят все още. Иначе е як организъм и психика.

Четете и разберете сам(а), г-н/г-жо: Има една книга на Joh Pilger, която се нарича "Freedom Next Time", която разкрива Oliver Tambo като партньор на Мандела и другия южноафрикански президент Mbeck, които тайно се договарят в Лондон с Майсторите от Масонските ложи на установяване на сегашния режим на черните в ЮАР. Youngster, друг автор от онова време изкарва на бял свят много данни за Мандела в книгата си "How Mandela sold out Blacks".

Ами те ранобудните студенти сигурно незнаяг даже кой е Мандела!Те позневат само тия дето ги финансират и им обещават светло бъдеще ама само за тях разбира се,за да кратят дървото като Американския посланник и други такива.А и голяма част от тях са първи курс те все още не са студенти, нали зтаеш, че ставаш студент като си вземеш първата сесия!Така че са ранобудни уличници за сега!

А ти всъщност знаеш ли кой е Мандела?

Както казва един приятел: Нема черно, нема бело, манделата ли е мандела!

Защо ги няма нашите демократи там ? Как отбелязаха събитието "ранобудните студенти" ?