Патриарх Неофит изпрати в последния му път дядо Добри

Патриарх Неофит бе сред десетките опечалени, които изпратиха в последния му път светеца от Байлово - дядо Добри.

Обратно в новината

Коментари - Патриарх Неофит изпрати в последния му път дядо Добри | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Християнство, ислям произлизат от юдаизма. От библията/книгата. Затова са книжнически религии.Неусетно подменят знанието и миналото, за удобство на проекта и,,з..р,а/ел.

Господ ни отне дядо Добри заради Истанбулската конвенция!

и освен това...Елвис е жив!

Дядо Добри може да е светец, но е много наивен и заблуден да дарява пари на църквата. Можеше да ги дава на някои детски домове, а не на тлъстите, крадливи поповете повечето от които са били агенти.

Дядо Добри Е дарявал и за сиропиталища, не само за църкви. Дълбок поклон пред този ВЕЛИК ЧОВЕК. Добре че отидох днес до Байлово и поне един път видях това благо лице. По-добре щеше да е да го видя приживе, но сам си виновен. Колко пъти отлагах...

Бог да го прости , дядо Добри! ПОКЛОН и УВАЖЕНИЕ и светла му памет ..

Сбогом, дядо. До деня на Съда. Тогава ти ще застанеш отдясно на Господа. А ние къде ще сме?

Жалко, че си чел за този човек, но нищо не си разбрал за дядо Добри, за неговата святост и сила на Bярата, която е пaзил и закрилял с милoстинята от хората, която е събирал и дарявал до стотинка за ремонти и реставрации на църквите, параклиси и манастири. Cам е преценявал къде да се направи ремонт по-спешност, като претръсване на покрив или нов покрив, реставрации на иконописи и икони или изграждане на пропаднали стени и др., като сам е следял за целия процес на реставрациите като божие OTK-а до края. Kазвал на майсторите да внимават и да работят със сърце и душа : "Tова са парите на хората, за божия храм са дадени и всеки да внимава как ще работи!", следял е всеки детайл за да стане цялото отремонтиране както трябва, а не през пръсти, дори има и разкази как когато не му е харесвало нещо вече "готово" ги е карал да го правят отново!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

...мир и светлина на душата ти дядо Добре...но да попитам...този надвесил се над теб...с магаре ли пристигна от софето...или с някоя лимузина...

Остави го него - ти с магаре ли се придвижваш? Телефон ползваш ли? Компютър? МПС? Когато ТИ се откажеш от тези неща, тогава питай за другите.

ти правиш ли разлика между МПС и МПС. Когато някой, който се е самопровъзгласил за Божи служител, т. е. за морален коректив, няма моралното право да се вози в МПС за 200 000 и да проповядва смирение и благочестие защото щеше да е смешно, ако не беше жалко.

с БМВ 7...светиня му!

Преди години прочетох за този човек. Зарадва ме и ме натъжи едновременно. Зарадвах се, че има такива безкористни хора. Натъжих се, защото най-вероятно по-голямата част от даренията са отишли за попски автомобили и златни часовници. На църквата не е трябвало и една стотинка да дава. Жалко наистина.

Жалко да, за заблудата, в която си изпаднал.

За кое точно съм заблуден - за попските автомобили, за златните часовници или за липсата на отчетност при даренията на дядо Добри? Хайде малко по-сериозно.

Прав си

, че си чел за този човек, но нищо не си разбрал за дядо Добри, за неговата святост и сила на вярата която е позил и закрилял с милoстинята от хората, която е събирал и дарявал до стотинка за ремонти и реставрации на църквите, параклиси и манастири. Cам е преценявал къде да се направи ремонт по-спешност, като претръсване на покрив или нов покрив, реставрации на иконописи и икони или изграждане на пропаднали стени и др., като сам е следял за целия процес на реставрациите като божие OTK-а до края. Kазвал на майсторите да внимават и да работят със сърце и душа : "Tова са парите на хората, за божия храм са дадени и всеки да внимава как ще работи!", следял е всеки детайл за да стане цялото отремонтиране както трябва, а не през пръсти, дори има и разкази как когато не му е харесвало нещо вече "готово" ги е карал да го правят отново!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ДЪЛБОК ПОКЛОН . МОЛИ СЕ ЗА БЪЛГАРИЯ СВЕТЕЦО.

Мир на праха му! Наистина изключителен човек, но присъствието на патриарха, както и преекспонирането му в медиите се дължи на посоката на дарителската му кауза. Една определено погрешна посока. Да даряваш на потъналите в разкош фарисеи не е богоугодно дело. Истинският светец в България е Отец Иван, който се е посветил на хората в крайна нужда и десетилетия неуморно се грижи за тях. Извадил е десетки хора от калта и е дал бъдеще на деца, които без него щяха да станат престъпници. БПЦ не само не му помага и определено го недолюбва защото не се вписва в демагогската им комерсиална схема.

Отец Иван не дарява, а издържа с дарения социалния си дом, такива социални домове има на много места към църквите, но не се вдига шум, защото добрите дела трябва да се вършат безшумно. И защо никой не излезе да благодари на отец Иван от тези, които издържа с дарения, защото отглежда паразити.

Социални домове към църквите?!?!?!? Ние май живеем в различни държави. В България в дворовете на църквите се строят кръчми. За справка кв. Лозенец в двора на "Преображение Господне" изникна луксозен ресторант. Да позная ли до 3 пъти дали си част от тази мафия.

Благодарим ти Господи, че дядо Добри го имаше и живя сред нас!

Отишли са с едни тежки лимузини да го изпратят... Светла Му памет, на Дядо Добри!

В Библията го пише - Не си измисляйте идоли на които да се кланяте...

Няма кой да мисли

Прескъпи дядо Добри благодарим ти за твоя светъл житейски път, благодарим ти всеотдайността с която пазеше и се грижише за вярата ни, благодарим ти за този лъч на светлина по следите от стъпките които остави-следите на Господ. Mир на праха ти и лека "служба" в новия ти дом, угодна на Господ в царството му небесно!!!

Мир и светлина на заминалия към дома, където трябва всички да се завърнем някога! Не са много светите хора живели по Българската земя да кажем в последните 100г. Сещам се поне за трима: Петър Дънов, Вангелия и бай Добри. Това показва само едно: България има и ще има по-често нужда от такива светлинки, за да може все някога някой да прогледне отвъд мъглата на материализма и без духовността, която трайно навлезе между всички ни. Остава да се запита всеки сам в себе си, колко може да бъде по-близко до светлината, която те са показали в скромния си земен път? Помислете хора, Добри ли сте?

Най-големите спонсори лично патриарха ли ги опява??

поклон и светъл път в отвъдното на дядо Добре, както и чест му прави на патриарха, че отиде лично...

Ако този старец не беше раздухан по всички медии, и интернет форуми, мислиш ли, че щеше патриарха да отиде? Ама след като прожекторите от два дена са насочени в посока Байлово, защо да не си направим евтин пиар.

Вероятно- не...но ги познавам и двамата- достойни люде са...

Разбира се, че щеше, дарил е 35 хиляди на патриаршеския храм "Св. Александър Невски", и на други църкви общо 80 хиляди.

-Bечния дядо Добри * ...и беше нощ, и беше ден...не помня колко дълго плаках, за Tеб, за вечността ти, за доброто в Tеб, че ни оставяш, озарил ни вече пътя на земята. Aз знам ти искаш да не страдам, сълзите си по теб да крия,... и моля Господ за наградата в сина си да те преоткрия.

Имам роднини в Байлово и когато той си беше там в къщичката в двора на църквата, хората от селото му носеха храна всеки ден. Никой от тези големци никога не се поинтересува как живее този човек, след като дарява всичките си пари.

ДЯДО ДОБРИ Е ПРИМЕР, ДОБРЕ , ЧЕ ИМА ТАКИВА ХОРА , ЧЕ ДА СЕ ПРОЧИСТИМ И ЗАМИСЛИМ.

Бог да го прости свят човек.

Това беше Свят Божи човек!

Бог да прости покойника.Възниква, обаче един въпрос.Как са изхарчени събраните от милостиня пари на бай Добри? По целесъобразност или за лимузини, златни часовници и благовонни масла ?

Мир нему.

Казва се царство му небесно.

неписаните герои, скромни и незнайни. Светец.

Един богаташ нямаше на погребението. Ама на Шарлопов - всички. Е той дава пари. И Дядо Добри даваше, ама не на тях.

Шарлопов е "давал" ??? крадени пари,дедо Добре "събирал" и дарявал.Шарлопов "производ" на ДС,дедо Добре, "селянин от Байрово" !!!

Чест му прави !

На нас Българите се ни дайте да показваме демонстративно, колко жалим и колко се почитаме един другимо.....ама от вътре гнилото мислим се, че не ни се вижда......колко са такива като дадо Добри....вероятно с лопата да ги ринеш у нас.....ама сега ще ме стъпчите и ще кажете млъкни бе пройдоха какво си тръгнал да ни критикуваш като ние всички жалим единно сега за тази велика душа....жалка...картинка сме...приживе мачкаме някой...след смъртта му светец го правим......."вижте ни чуйте ни"

Те така и с Левски сме направили.....първо сме го дали на турците да го обесят, а след това дякона на нацията станал....."Българи-юнаци"

Дядо Добри от Байлово почина. За ваше сведение бай Лошият от Банкя е жив и здрав.

добри че е аркадаша от Банкя щото ако не е ТОЙ сега да сме под терско