Откриха некропол в Манастирски дол край Враца (снимки)

Три гроба, най-вероятно на монаси, откриха археолози при проучването на притвора на църквата на средновековния манастир "Света Троица" край Враца.

Обратно в новината

Коментари - Откриха некропол в Манастирски дол край Враца (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Божидар Димитров да ги освети в името Бойково

Редно ли е три, християнски гроба да бъдат наричани некропол?

като се има предвид, че мъртвите са доста повече от живите, това че е намерен гроб трябва ли да е сензация и новина, или не?

Не остана кокал не изровен. Браво, вдъхновени копачи! Не оставяйте мъртвите в покой. Ама сериозно ли си го вярват, че тия осквернявания на гробове са в името на нещо възвишено?! Ако беше така, тая цивилизация трябваше да блика от блаженство и морал, но уви... все повече замирисва на гробище.

а и един съвет към археолозите:вземете поразпитайте и старите медковчани,може и да ви кажат неща дето не сте ги подозирали,но за злато не се надявайте,щото е клето,а не ми се иска да ви намирам мъртви,но ще ви бъда благодарем ако ми разкажете за римската монетарница над враца,или това е тема табу за вас

бях малък.към 16 17 годишен и ходехме през лятото там на манастирските ручеи,и един ден открихме на поляната под руините на манастира изкопан трап,и в трапа правоъгълно издатие,все едно е имало сандъче,така че няма да намерите нищо ценно там,по живково време някой ги изрови манастирките злата,но пък нека се знае че ние врачаните не сме чак толкова били зависими от турците,все пак от тук е тръгнала заверата за първото въстание против турците,завършило нещастно в чипровци,а все пак поповете по онова време не са били глупави,манастирски дол над враца е идеален за пикник,студена бара за ракията и поляна за барбекю,ние от квартал медковец сме като попове,обичаме мурафета