52 000 души с подписка срещу шистовия газ до Цачева

Гражданска инициатива за забрана на проучванията и добива на шистов газ в България по метода „хидравлично разбиване” внесе в Народното събрание подписка с 52 000 подписа.

Обратно в новината

Коментари - 52 000 души с подписка срещу шистовия газ до Цачева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И да допълня: Ти виждал ли си тупалките????. Знам че не си . Знаеш ли какво става около тях? Не знаеш. И няма откъде , щото не се интересуваш. 5 машини са.

извинявай,но ако живееш в Североизточна България си мисля,че по друг нчин ще погледнш на нещата.

СЛЕД ПОДПИСКАТА ГАЗПРОМ С КОЛКО ЩЕ УВЕЛИЧИ ЦЕНАТА? КОЛКО ОТ ПОДПИСАЛИТЕ ЩЕ ОСТАНАТ В БЪЛГАРИЯ? НАЙ МНОГО 2% !!! ЖАЛКО

Елементарно мислене и опит за подплашване на слабоумните. Цената на Газпром няма тук никакво значение. Задай си въпроса- дали и след проучването ще се намери шистов газ у нас. При всички положения след проучването ще бъде унищожена земята и природата на Добруджа. Браво на организаторите. Така да продължим с АСТА!

България и българите сме оцелявали без шистов газ /а и други "цивилизовани" придобивки като ГМО-та например/ хилядолетия!!! И хиляди са се жертвали за неприкосновенността на българската земя! И без шистов газ ще оцелеем, но без чиста българска земя и тачено и защитавано отечество надали ще преживеем още век. Ще е жалко както за славните ни деди, така и за децата и внуците на родината ни!!!!!!!!

И ЗАТОВА СМЕ НАЙ БЕДНИТЕ ТЪПАЦИ!

Не зная за протестиращите, но вече избиха разходите по финансирането на протеста. Вече бензинджийниците качиха цените на газта до 1.40 лв литъра или някъде около 7-8 %.... Това умножено по броя на газарките умножено по литрите за едно зареждане на газарка дава солидни суми за поддържане на огъня на протестите срещу шистовия газ....

xxx- нещо си се побъркал. Изкара България като Иран. Няма нищо нередно в добива на шистов газ бе тъпаци...и е долна лъжа ,че е скъпо и само американци го правят. И на оная Райна, пише се Шеврон

Ами, не благодаря! За сериозни вестници в България не може да се говори, след като всички са притежание на хора свъзани с определени кръгове от фирми, които пък са свързани с определени парламентарни групи. Или като Икономедия се финансират от разни организации, лобиращи за заинтересовани страни. Знаем как се пишат статии у нас.

Напълно подкрепям мнението на ХХХ.За съжаление тези,които ни управляват, не се вслушват в мнението на компетентните специалисти.С решенията и делата си те показват,че желаят да останем завинаги под робството на Русия!Това означава непрекъснато увеличение цената на горивата-увеличение цените на всичко...

при положение, че находищата при чирен, атия и галата бъкат от газ и само трябва да сондираме и да потребяваме, ние търсим нови методи?!? да не говорим за петрола при плевен, русе и варна вкл и шелфа. не сме меката на петрола и газа, но имаме за години напред, не да добиваме и да ползваме на ниски цени, а на много ниски цени. така, че не сме зависими нито от газпром, нито от шеврон. само трябва някой да има смелост и да постави началото. но това ще срине бизнеса на така наречените вносители

Права си ВАЛЕРИЯ. Извинявам се, защото и аз пуснах коментар заягащ сегашното управление, а това в случая е малкият дявол. А ти Рур какъв точно експерт си, че ми е интересно? От експерти у нас не мож се отърва.

Преди години бяха събрани стотици хиляди подписи против затварянето на блоковете в АЕЦ Козлодуй,след което бяха внесени в парламента.Познайте какво се случи ?Загубили се били.Изчезнали...

някой май иска да се концентрира само върху този метод и подвежда другите

шистов газ -това ще е най-голямото престъпление срещу народ и България като страна, но нали го искат американците-сетете се за какви комисионни става въпрос,на тези които ще го разрешат.Вижте клипа от Етиопия и за колко е осъдила Шаврон, но природата я няма.Управниците от отдавна не ги интересуват хората колко по малко толкова по добре,важното е да гушнат милионите са себе си.

Въпроса е НЕ Е дали има или няма (американците това много добре го знаят-имат си талива спътници) находище на газ. Работата е че им се губи печалбата (НЕОЧАКВАНО). Затова си изпратиха "консултанта" - да плати тук-там и да уреди нещата. Кой го е грижа за българина, на какви цени пазарува газта?! НАЙ-МАЛКО за това го е грижа американеца!!! Наша е грижата която сме и оставаме тук да сме здрави и да не купуваме ВОДА от внос, защото сме сглупили в един момент!!!

има една приказка за нероден петко. та тука си е същата работа. никой не знае има или няма шистов газ. ако има малко ли е или много. но сдружения за или против се навъдиха бол. ако няма за какво е цялата дандания? а ако е най голямото находище в света, няма да печеилим? не се занимавайте с гупости докато не се изяснят нещата. в бг има достатъчно много и сериозни проблеми, за да зяпате накъдето ви посочат

Някои неща на този свят е по-добре да си останат неразкрити. Защото веднъж като унищожиме земята си после няма връщане назад. Ще оцелеем и без някой друг газодолар, но без хляб и вода ще ни е сложно. И нали наистина не вряваш, че с подобна сделка - независимо дали ще е американска или руска компанията - бъргарският народ ще спечели нещо? Би било много наивно. Но ние сме си наивен народ. Дори и да е напълно безвреден добивът, аз лично бих се съгласил да се започне само ако ще се прави от бългаска компания с 51% участие на държавата. :)

може би не четеш писаното:( кои и как ще го добива, вредно, безвредно е друга опера. първо има ли или няма. ако няма може да го добива който иска, ако има и то много ще се намери кой да ни каже коя фирма ще го добива. пък тогава протестирай си. сега е демокрация

Престанете с тази заплаха-"Руска зависимост"Голи,гладни,мизерстват, а на голямо!!!

Хайде да сме по-грамотни:пише се явно,а не яавно.

Тази "гражданска инициатива"защитава интересите на Газпром и Р.Овч.Тяхната будна съвест защо не направи подписка за предоговаряне на условията с Газпром-както направиха другите държави, т.е.намаляване с10% !!!?

Р.Овч. кой го избра на власт? Да не би да съм аз? Като си гласувал за БСП-то сега си мълчи поне.

С много объркани понятия си,защото говориш за различни неща. Тази гражданска инициатива защитава и твоето и на децата ти бъдещето с чиста природа и вода.

А ти си наивен глупчо, който вярва на лозунги от сорта на "енергийната независимост на България".

От почти три години са на власт. Питай тях, защо чак сега се загрижиха за цените.

До всички писали досега във форума: Моля,не политизирайте въпроса,той е изключително важнен за здравето ни! В ерата на интернет, всеки е в състояние да провери по мрежата технологиите използвани от компанията Шеврон и сходните по дейност на нея компании. Наясно сме и с редицата дела за причинени екологични катастрофи, най-фрапиращата от които е в Амазонския басейн, разболяла над 30 000 човека, поради което Еквадор осъди Шеврон за 8,6 милиарда долара за нанесени екологични щети. Повечето държави от Европейския Съюз са наясно и с огромните протести срещу замърсяването, което Шеврон предизвиква в Ангола, Нигерия, Колумбия, Казахстан.

да ти кажа по-големи глупости не бях чел.Ти чувал ли си и по-важното е гледал ли си документалния филм"Газленд"? Ами направи си труда да го гледаш,замисли се после.

Ако веднага стартира подписка за добив от българско газово находище открито от чужда фирма което да донесе 10% и повече намаление на цената спрямо вносния газ, тогава ще се съберат 100-кратно повече подписи ! Дори и от тия които сега се подписват срещу Шеврон защото...не е Газпром.

Освен Шеврон е и Русгеоком и още една компания, не помня името.

Никой от нас вече не е толкова глупав да вярва на бръщолевения за намаляване на цената - в световната история досега никога цените не са намалявали трайно по никаква причина! Това с намаляването на цените винаги е било само политически ход и популизъм. В България вече не вярваме на това!

А къде има подписка "За добив на шистов газ", да я подкрепя! Сигурен съм, че една такава подписка ще събере повече подписи!

НАДА ЛИ

олигофрените като тебе.

И аз съм сигурен ,че си дебил Сигурен съм , че такива като теб лумпени ,които искат да отровят природата ни сте една шепа американофилчета,които биха продали и майките си за шепа долари .

ще я подкрепя, стига всичко да е безопасно

и така- станахте двама предатели и антибългари , на фона на нас ,които сме милиони и ще ви смачкаме .ВЪН ЯНКИТЕ ,ШЕВРОН И ТЕХНИТЕ ПОДЛОГИ ОТ РОДИНАТА НИ .СИЛНО СТЕ НЕЖЕЛАНИ .

Тия от протестите против шистовият газ са ненормални ( може би саа нормални защото срещу пари обслужват руски интерес) . Ако това което искат се спази трябва да затворим страната . Нека хората помислят защото плащаме заради Газпром и Р. Овчаров невероятно високи цени за парно и ток. Вън руските агенти .

Ти ..... ли си или к'во? Не може руснаците да ни ограбват, но като дойдат американците да ни крадат - ще им нацелуваме и з......те. Чужденец ли е, значи е дошъл да те дере, нищо добро не ти мисли. А забраната за тази технология важи и за руснаци и за американци. Или не знаеш, че в съседство с американския квадрант е даден квадрант на Русгеоком. Ама за това никой не говори, защото тогава няма да има кой да вика срещу нас, че сме руски родоотстъпници. Чети, чети и пак чети.

ВЪН АМЕРИКАНСКИТЕ ГАДОВЕ И ТЕХНИТЕ ПОДЛОГИ В ТВОЕ ЛИЦЕ . МНОГО ПОВЕЧЕ СМЕ ОТ ВАС , ЖАЛКИ АМЕРИКАНОФИЛЧЕТА .

Аман от платени провокатори! Една шепа сте обаче от устите ви смърди на гнилоч. Хората не искат опасни технологии по земите си и ние, като българи, не бива да го допускаме. Всеки с малко съвест трябва да е против това нещо. Нито на Русия, нито на САЩ им дреме за хората тук. Колко прост трябва да си, за да казваш, че хилядите на протестите са излезли да подкрепят Газпром, а Шеврон идва с мед да ни помаже? По-добре се скрий, вреден си!

Хей,май моят подпис не фигурира-Да се знае-аз съм 52001-май някои не схващат какво става профанииииииии

52 0000 от осем милиона... Определено не виждам народа да иска каквото и да е. Това с тоя шистов газ беше поредната измама, която шепа платени хора представиха и колкото и да е странно - този път успяха

Крайно време е на петата руска колона и на рубладжиите да им се покаже кой е стопанина в България и по този начин да доубием умиращата газпромска руска змия.Тия българи ли са или руснаци,нека сами да изберат

Значи, ако ставаше въпрос за добив на шистов газ от Руска компания - ти щеше да си "против". Но щом е в разрез с Руските интереси - ти си "за" добива. Правилно ли съм разбрал ?

Крайно време е на петата американска колона и на долараджиите да им се покаже кой е стопанина в България и по този начин да доубием умиращият американски зелен гущер. Ние българи ли сме, поради что се срамим да се определим?!

руско мекере

Газпром е най-голямата компания за газ и петрол в света. С 10 пъти по-големи залежи от втората Exxon. :D Ама да пред умиране е.