Коментари - Подкрепяте ли ГЕРБ, ДПС и БСП за връщане на хартиената бюлетина? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Костинбродските ще влязат ли в употреба?

Позорно е в 21 век, когато от години сме в ЕС да спорим за честност на избори, да сме символ на манипулации ... защо просто не приемем закони с тройно завишени наказания на сегашните за купуване и манипулиране на вот. Сложете и глоби от по 500 лева за снимане в тъмната стаичка. Огромен срам за ГЕРБ е участието на страната на БСП и ДПС. Не знам как може партии с мисъл да настояват за безумното чакане, опашки, припадъци, глад, каквото винаги се получава с хартиените бюлетини

Но машините се манипулират. Затова на миналите избори спечелиха ПП и Президентът. Ако машините бяха сигурни в Европа щеше да се гласува с машини. Това е. Нали и на миналите избори, а и на тези, имаше дума да се сравняват протоколите от машините с ръчно преброени бюлетини. Да сте чули нещо-няма. Мълчи се, а щом се мълчи е съмнителна работата.

Само хартиени бюлетини!

много изгодно и лесно е манипулиране на изборния вот с хартиена бюлетина и затова ДПС и ГЕРБ го приеха

Защото с манипулация на код е много трудно. Даже да не кажа, ще е в пъти по-бързо и лесно. :-) Ама мненията са като дупетата. Всеки го има. :-)

Глупости говориш. Как с манипулира в изборната секция - нали комисията е от членове от различни партии а има и наблюдатели. Как?

ква комисия, кви пет лева, няма невъзможно....

Но БСП повдигната този въпрос, те искат най-много харт.

Нещо не ме кефи производителя на машинките. Оше там е заровен ключа от палатката. Не е случайно това, че почти никоя държава в Европа не гласува с машини. За това аз съм ЗА, вот с бюлетина, особено както кода на машиинкитр е затворен.

Когато за първи път минахме изцяло на машините резултатите бяха на практика единтични с тези на хартиените бюлетини от предните избори. Едва 1-3% разлика между двете водещи партии(герб и бсп) спрямо предните избори по брой гласове, но герб с все същата преднина. И на следващите избори социалистите бяха на принципа "хайде да се върнем отново на хартиените бюлетини защото нямаше ефекта на който се надявахме". Сега проблема е че похарчихме към 50+ милиона за машините и накрая повечето или всички ще стоят да хващ прах. Докато същевременно всеки път ще се харчат пари за бюлетините. А иначе само машините щяха да преборят мафията по време на изборите! хахах

Трябва да има демокрация-всеки да гласува както иска и с каквото може - но да гласува. Не трябва да има диктатура (аз ти казвам как и с какво ще гласуваш-ти не трябва да имаш избор).

В цяла Европа се гласува с хартиени бюлетини. Софтуера се манипулира.

За разлика от хартиените, които са сигурни като на Бате Боко обещанията

От избирателната комисия се подписва лично за протокола, а те са от всички партии!!!! Има и застъпници на всяка партия! В машината има софтуер, знаят го 5 човека на кръст, не с еброят разписките, а се гледа протокола, който машината изчплюва в края на изборния ден, а резултатите фи качват на флашки...Дори няма как да си сигурен, че си гласувал както искаш!!!!!

Хартиената бюлетина остава да седи в запечатани чували със серийни номера под охрана и може да бъде проверена отново по всяко време.

бсолютно подкрепям решението за хартиена бюлетина. Нека се даде възможност на народа сам да избира как да гласува.

Отново манипулативен вапрос от Дир.бг! Не подкрепям ГЕРБ, ДПС и БСП, но подкрепям връщането на хартиената бюлетина и премахването на машинното гласуване.

Идиот може да иска да гласува с Мадуровките, които ни натресоха! Машинното гласуване противоречи на ч. 10 от КРБ, а отделно от това, намалява избирателната активност и позволява марина ли като Израждане и Български изхОд да влязат в парламента, защото така гласовете на твърдия им електорат тежат повече!!!!! Костя що стана такъв застъпник на машините?

ㅤ

Докато софтуер определя резултатите, винаги продажници ше са на власт.

Има две много подходящи поговорки в България. Едната гласи, че не е важно какви карти ще ти се паднат, а е важно кой пише резултата. А другата гласи, че писар гладен не е останал. Колкото и да се дръвчите, каквито и да са изборите, крайният резултат е дело на ЦИК и докато има съмнение в ЦИК, честни избори не може да има.

С една малка подробност, че хариената бюлетина е фактическа и винаги може да бъде преброена и 100 пъти и сравнена с резултата от протоколите, а машината, който владее кода той подава резултата, особено с решението отрязъка да не бъде броен. Да не забравяме, че има наблюдатели, включително и чужди, които следят процеса.

Къса памет, все едно че нямахме скандали с печатници на фалшиви бюлетини.

Какво мислиш ми е абсолютно безразлично. Какво си мислиш че знаеш ми е абсолютно безразлично. Избирателния кодекс е публичен и можеш да го намериш много лесно в интернет и да го прочетеш. И много лесно можеш да провериш дали се брои и какво се брои. Много лесно можеше да провериш че според сегашния изборен кодекс какво пише на контролния отрязък няма абсолютно никакво значение и не се отбелязва никъде. Валиден е само и единствено протокола изваден от машината и няма абсолютно никаква възможност за проверка дали тоя протокол отговаря на истината. И пак ще повторя-ако протокола от машината се сравнява с контролните талони-няма никакъв проблем да се използват машините. Ако при установяване на разминаване между начина на гласуване според контролните талони и това което показва протокола се взема в предвид контролните талони-няма нищо против. А в 21-ви век да ми обяснявате че нещо електронно не може да бъде манипулирано е просто жалко усилие.

То в наши дни кое не може да се фалшифицира бе? Те машините ако може, ще ми кажеш, че хартиената фиеста с умрелите хора на стадиона, докато чакат да предадат чувалите са по-добър вариант? Дето намираха чували с бюлетини в храстите!

При наблюдатели от всички партии как по-точно става подмяната при положение че има и камери които снимат? Ей това нещо не можете да го обясните всички твърдящи за подмяна на чували и други подобни. Според вашите приказки излиза че абсолютно всички партии са се обединили за да натаманнят резултатите.

А, смешнико, аз не си измислям, просто цитирах новини от предишни избори. Как е станало не е важно, важното е, че е факт.

Това не са новини от предишни избори а това са твърдения-абсолютно не доказани на членове на различни партии. Интересно обаче че тези твърдения никога не са потвърдени от техните наблюдатели и от техните членове на цик рик и така нататък.

Трябва да има възможност да се гласува и на хартия и с машина.Вички бюлетини трябва да се броят.Бюлетините от машината да се сравняват с протокола.Тогава няма да се съмняваме,че резултатите се манипулирани.Повече проверки не са излишни.Освен това ИК не са малки

Смотан ! Ти като смяташ с калкулатор проверяваш ли го дали смета вярно ?! Идиот !

Проверявам сметката по три по четири пъти.

Илиян Илиев

На всеки който ми сложи минус на искрено му пожелавам всяка една сметка която плаща да е увеличена поне с 100лв !

Илиян Илиев

Я кажи как е проверяваш ?! Със сметало ?!

Като пазаруваш в LIDL , KAUFLAND , Fantastico и т.н. караш ли да ти смятат на ръка ?! Като пазаруваш онлайн звъниш ли в магазина да ти кажат как са ти сметнали сметката ?! Като плащаш ток , вода , парно , телефон , интернет караш ли ги да ти сметнат всичко на ръка ?! Аман от дръвници !

Получавам касова бележка с помощта на която мога да си сметна продуктите и да направя рекламация ако сбъркали сметката.

Илиян Илиев

И тази сметка я правиш на ръка , а не с калкулатор ! Вземи се гръмни !

Аз мога да я направя и на ръка. Само че ето ти уловката платено тролче-калкулатор който използвам не ми е даден от производителя на касовия апарат нито ми е даден от магазина. Нещастен трол.

Тоз си е идиот по порода.Сигурно е в комисия и ще иска повече пари да му дават

Я ми посочи къде по-точно в изборния кодекс пише каква избирателна активност трябва да има за да бъдат признати изборите????? Щото лъжците като тебе много обичат да говорят за нели ги тимни избори и други подобни.

С хартиени бюлетини е по вероятно неграмотни и хора с първично мислене, не добре информирани и податливи за дребно заплащане да решават съдбата ни и бъдещето на децата та ни.Ще продължаваме да тъпчем на едно място.

И в другите държави по света нали? Опа ама те гласуват с хартиени бюлетини.

Като върнат хартията ще спечелят пенсиите,а ще загубят такива като мен на средна възраст и младите.Аз няма да гласувам с хартия!

От това че точно ти няма да гласуваш. След като дори не си способен да осмислиш факта, че не случайно по света държавите не гласуват с машини.

Даа така е.Ама аз гледам на запад,а там с машини ехеее ,не си бил роден даже.Защо да не се пък учи някой от нас!

Хайде кажи колко държави на запад гласуват с хартиени бюлетини и защо тези държави дето някога са гласували с машини са се отказали от тях?

Гледам USA !Мисля че това стига!

Гласуват с хартиени бюлетини. Я кажи как си обясняваш така нареченото ръчно броене в щатите? Ръчно броят единиците и нулите в машините ли???

Гласуват машинно бе кретени От веки веков.....

Гласуват с машини само в няколко щата и на практика машината реално е един принтер който изхвърля бюлетината с гласа ти. И се брои контролния отрязък излязъл от машината.

Ама си в България където се злоупотребява със всичко и бюлетините за злоупотреба са по-лесни

Пък да препрограмираш машините не е още по-лесно нали? Оня ден дадоха как някакви изтеглили кредит с лицево разпознаване онлайн.

Хайде кажи кои държави гласуват с машини за да видиме колко широко се разпространени по света?

Хааа, личи си кои партии искат хартиена бюлетина и защо - БСП с дъртия електорат, ДПС с неграмотния електорат и ГЕРБ с платения електорат и невалидните бюлетини...

Другите държави по света поради същите причини ли гласуват с хартиени бюлетини?

Ами те другите гласуват и по пощата и интернет! Затова защо не питаш? Май питаш само когато ти е изгодно...

Гласуват по интернет? Колко държави гласуват по пощата? Колко държави гласуват с машини???? Значи много обичам лъжци като вас дето хвърлят едни твърдения и след това карат на общи приказки. Дайте цифрите да видим?

Не съм бюро справки, но в повечето развити държави имат право да гласуват по пощата. Но не е в това въпроса. Въпроса е на кого пречат машините, а отговора е много прост - на неграмотните, платените и манипулаторите...

Не знаеш бройката-ама знаеш че те били много. Електронно по интернет се гласува в естония-обаче с електронен подпис. По пощата може да се гласува в щатите-в щатите да отвориш чужда пощенска кутия е федерално престъпление. Пък в българия на практика поща нямаме. В другите държави по пощата може да се гласува само по изключение само след изрично заявление и само с специална бюлетина изпратена на адреса ти след като си установил писмено и с доказателства че ти си този който иска да гласува по пощата и няма възможност да гласува по друг начин. Ще продължаваш ли още да лъжеш или????

Не го разбирам това, разправят тук някакви колко било лесно да се фалшифицира избора с машини. Аз присъствах на едни избори с машини и видях как изкараха отчета за всички партии. Който пожела, на него дадоха копие, освен това броиха отрязъците, защото на случаен принцип се падна в тази секция да се брои. Та искам да попитам как точно се фалшифицира? Мислех за варианта с фалшива секция, но дори и там трябват подписи от всички партии за комисия? Единственият начин, който ми хрумва е в ЦИК да се прокарват фалшиви документи на цели секции при преброяването, но тогава ако ще със златна нишка да са бюлетините, пак ще са фалшифицирани резултатите!

А проверил ли си какви резултати са въведени от твоята секция в РИК или ЦИК? Защото едно може да пише на протокола, а съвсем друго на флашката. В системата се въвежда флашката, не протокола. После проверявал ли си дали сумата от всички бройки от РИК отговаря на окончателната бройка в ЦИК? И защо не изнесоха данните от контролното преброяване - толкова секции проверени, в тях - толкова съвпадащи, толкова несъвпадащи (ако ги има)? Тази информация вече два избора е скрита.

Г-н трол, твоите доводи важат и за хартиената бюлетина също! Защо не дадеш някой реален довод с какво е по добра от машините? Освен че с нея по лесно се контролира платения вот и се правят игричките с невалидните бюлетини...

Странно! При толкова много председатели на секции и политически партии, които си правят паралелни преброявания, аз ли точно, дето съм безпартиен да ги проверявам тези неща? Мисля, че ако има нарушения на ниво, което ти посочваш, това е дело на много над обикновените избирателни секции и тогава, който и да е на власт ще е все тая, защото ще е бил сложен от дадено посолство и ако подозираш, че това което казваш е истина, задай си въпроса кои партии са на водещи позиции и те от народа ли са избрани?

А знаеш ли на базата на какъв софтуер е излязъл отчета от тази машина? Сигурен ли си че софтуера не е бил настроен да прехвърля гласове към някоя партия? Закачи ли нещо към машината да провериш дали няма манипулации на софтуера преди да изкарат протокола? Тези машини се препрограмират с флашка-колко време е необходимо за да се сложи и да се махне една флашка?????

Аз му викам, че броиха отрязъците пред очите ми, за да проверят дали наистина отговарят на протокола и пред представители на всички политически сили, той мен нарича смешник и пише простотии!

Верно си голям смешник! Нали затова има хартиени отрязъци и контролно преброяване. Ама това герберите верно сте много елементарни!

Че лъжеш. Според сега действащия изборен кодекс отрязъците не се броят. Според сега действащия изборен кодекс проверка дали броя на гласувалите според отрязаците съвпада с броя и начина на гласуване според протокола от машината не се прави. Да след като установихме че лъжеш-да продължавам ли?

Аз мисля че ти лъжеш, но не ми се спори с тролове...

как ги броихте, само броката на бюлетините да отговаря на този на списъка. а броихте ли подадените гласове за всяка партия и да ги сравните с тези от списъка, а не подкрепям никого проверихте ли колко са. не мислиш ли че заигравкате именно с тези от не подкрепям никого?? не можело да се фалшифицира, а защо тогава не искат да се прави пълна проверка на бюлетините и записания резултат на протокола? защо не искат да дадат кода за проверка на машините? това не е ли съмнително за извършени манипулации?

По партии ги броиха. Общият брой плюс отделните.

Сега, за последно ти пиша, защото явно си гьон и не отбираш от дума, аз писах, че присъствах на ЕДНИ избори, а не на последните. Мисля, че бяха онези, дето Слави спечели и не направи правителство. Тогава броиха в определени на произволен принцип секции. Затова винаги съм смятал, че при машинно броене отрязъците трябва да се броят, така се премахва всякакво съмнение в изборния процес и става много по-трудно да се фалшифицира, защото има представители на всички партии, а времето, с което се увеличава работата на комисията е 5-10 минути при добра организация.

Още в първите две секции излязоха фрапиращи разлики между протокола на машината и отрязаците. Това го обявиха официално от цик. След това изведнъж млъкнаха и не казаха нито дума повече.

Не, разбира се, по това, ще познаете, кои партии са корумпирани, иначе казано мутряги. Не е толкова лесно да се манипулират машините, винаги остава електронен отпечатък някъде . Спомняме си как ББ печелеше изборите с хартия. Десетки хиляди нередовни бюлетини , това си беше чиста измама.

Ореваха овталъка с тия хартиени бюлетини, много били невалидните! Ами направете така, че да минимизирате възможността да невалидизираш бюлетина. Било драснато на 1 мм. извън квадратчето! Голяма работа, очевидно е за кого е гласувано (не визирам никоя партия) Имало драснато в ъгълчето - голяма работа! Било с черен химикал вместо син - голяма работа. Ако се преразгледат условията, които правят една бюлетина невалидна, бройката им ще падне поне десет пъти!

Защитниците на машините нещо не могат да отговорят на елементарни въпроси??? Хайде как да оспорвам резултатите от машиниявод в дадена секция по сегашния изборен кодекс? След като паметта на машината си изтрива и е забранено да се броят контролните талони. И дори да се броят резултата получен от броенето на контролните талони няма никаква стойност. Също така чакам огромния списък на държави използващи такива машини.

Мдаа, явно машините се оказаха твърде сериозна пречка срещу фалшифициране на протоколи и бюлетини и резонно ги махат. Машините ги махат, но Гешев - не, то й си остава задължителен. Хаха, Герб/ДпС + патерици, дами и господа! Нямаме си държава ние българите -ТЕ СИ ИМАТ.

Оказаха се твърде лесни за манипулации и не подлежащи на контрол. Неслучайно не се използват в другите държави.

Да да единствено и само в България се ползват такива машини и никъде другаде на планетата. И манипулирането им е толкова лесно, че трябва само един индивид да прекара по един час на всяка машина и ужким така било в деня на изборите. Въпреки че са по две машини на секция и общо около 20-30 в едно училище. За разлика от хартиените бюлетини които всеки път в сезалени чували ги влачат и транспортират с таксита или лични автомобили.

То ако беше така, НЯМАШЕ ДА СПЕЧЕЛЯТ ГЕРБ. И едновременно с това ДА ИСКАТ ДА ГИ МАХАТ още на първите заседания на новото НС. Единствената логика е, че БЕЗ ТЯХ ще имат още по-голям резултат.

Партиите, които фалшифицираха изборите сега ревът, че им взеха купанката! Смешници!

То ако беше така, нямаше да са в опозиция ПП+ДБ.

Воят на олигархията , и завладените от тях медии за фалшивите им машини !!! Е жалък

Защото с хартиена бюлетина е най-точно и вярно, нали?

Почти всички държави гласуването с хартиена бюлетина е най-сигурно.

Изберателите на незаконната ДПС, са турци които не знаят и дума български. Изберателите на ГЕРБ са необразовани цигани, и на тях българският не им е майчин и им е труден. За това, НЕ на хартиените бюлетини!

Данчо-Ментата президент, дебелото момченце Пеевски - премиер, а Банкянския обирджия - министър на финансите....! Ха ха ха! Това заслужавате!

Не са лоши но за разлика от бюлотините много по лесно се извършва манипулиран вот.

А къде са 9те милиарда откраднати от киро и Асен декември миналата година ?

Подкрепям мадуровките на сорос .....за скрап

Нещо партиите на Сорос не печелят с уж техните машини. За разлика от ДпС и Герб, които пък не ги искат. Защото без тях ще "направят" по-горям резултат.

Аз твърдя че примерно в дадена секция вота е фалшифициран. Как мога да оспорвам резултата при машинното гласуване по сега действащият изборен кодекс?

От зората на демокрацията, това което ДПС каже, че ще се случи, това и става.

.... ДПС е етническа партия, забранена от конституцията и изобщо не трябва да съществува.

Долу комунистите където и да са долу мутрите от кояти и партия да са долу крадците и най вече Банскялията....

Никъде в Европа няма само машинно гласуване !!! Гласувам само с хартиена бюлетина или електронно , като го въведат!

Абе прости парапети...

Да върнем ламповите телевизори и москвичите и телефоните с шайба. Г-да политици как може да се возите в ли или последен модел на ток да говорите от скъпи телефони и да пътувате със самолети и да искате хартиен бюлетина? Ние ли сме прост, вие ли? Ама сте големи лицемери и мислите че хората са прости. Жалко за тях.

В далеч по-развитат технологично германия да речем как по-точно гласуват??? Всъщност бихте ли ми посочени колко държави по света гласуват само и единствено с подобни машини.

В България се злоупотребява със всичко и целта е по-често избори но с бюлетините едва ли

Три дни се ебаваха с народа за избирането на председател на НС. После около месец мрънкаха, че служебният кабинет не желае да задейства процедурата по гласуването на новият бюджет, макар да нямат тези правомощия. И сега хайде да минем на хартиени бюлетини защото избирателната активност падна с над 10% не заради липсата на стабилна политика, а поради машините!? Единственото което подкрепям е на следващите избори никой да не ходи да гласува или най-малкото всеки който отиде да гласува да избере опцията "не избирам никого"! Просто за да видим какво ще правим когато след поредните избори и хора за НС не могат да се изберат. Защото ето 31 дни минаха от изборите и тия едно нещо не са направили, ако не бройм желанието да предоставяме оръжия на Украйна ама само след като мине месец два за проверка на инвентара. Като нямат желание да правят кабинет и не могат и за едно нещо да се разберат, тогава защо да се правят нови избори и да се гласува за същите идиоти?

Няма колкото се боже по малко гласували за да може твоето възраждане да си вдигне резултата. Абе пропускаш че на дпс електоратът гласува под строй и призиви като твоя не му влияят.

Всички българи изберат опцията "Не подкрепям никого" значи ДПС да спечелят изборите

Ще има печеливш ама на куково лято! При свръх ниска изберателна активност не се признават изборите. Как ли пък не при 10% или 5% да важат изборите и да има победител? При такъв сценарии евентуално нова дата за нови избори и до там. А електората на дпс е те вече и без това гласуват за герб, ПП и кой ли още не тъй че дсп-то няма да имат повече гласове от другите.

Леко драснаха с химикал бюлетина се види за невалидна. Само за няколко минути един човек с една химикалка, може да промени изборния резултат в една секция.Това може да се случи навсякъде и по всяко време. Ако си направите труда, ще забележите, че почти навсякъде в комисиите председателите са от тези три партии. Да не говорим, че така следят и за това как са гласувал неграмотните избиратели.

15% невалидни бюлетини на местните избори за общински съвет, говори за големи фалшификации с хартиени бюлетини. Стотици хиляди реални бюлетини са били унищожени умишлено за да се получи такъв голям процент. Машината ти дава хартиен контролен талон, бройте го и него и релултата от машината, така няма ГЕРБ и ДПС да дават инструкции да се късат бюлетините и да се превръщат в невалидни умишлено....

Дари машините не са манипулирани.

Нали издава хартиена разписка там да пише за кой е гласувано да се брои като хартиен носител и да се сравнява с машината, така нивото на сигурност се вдига двойно и по трудно да се манипулира отколкото само с хартия....така няма да има по половин милион невалидни бюлетини както на последните и предпоследните местни избори.... и няма как да се появят 200 хиляди гербери от Костинброд,защото при сравняване с машината разликата веднага ще лъсне....

Ами като сте тръгнали да връщате ... върнете БКП-то и ръководната му роля, върнете и милиционерите, върнете и Държавна сигурност, върнете и партийните секретари, върнете и ОФ-то, върнете и ..... всичко върнете и да закриваме тази държава!

Коя държава в ЕС е с мадуровките бе розов комуноид?по-лесно от една машина да се манипулира има ли или си технически неграмотен?

Кой е комуноид бе педераст?!

КУРнелия видя дебелия на последните избори !!!БСП си " ОТИВА" -жалко !!Докато тая кокошка е на председателското място няма как да оцелее БСП-КАЗВА ВИ ГО ЕДИН ,КОЙТО В ПРЕДИШНИТЕ ИЗБОРИ ОТКАКТО СЪЩЕСТВУВАТЕ ВИ ПОДКРЕПЯШЕ !!!!!!!!!!!!

Аман от комуняги!

Ако трябва да броя хартиени бюлетини и да кисна до сред нощ, след приключване на изборния ден без мен от сега нататък, не си струва парите. Да си намерят други балъци за такъв мизерен хонорар. С машините се отчита вота за нула време и се прибирах в 21:00 на последните няколко избори. С хартията не знаеш кога ще се прибереш ! Тия дето искат в 21-ви век да се гласува с хартийки да си намерят глупаци да им ги броят за жълти стотинки до сред нощ !

Не е ли да няма измами

Измами с машините са невъзможни, правят се с хартиените бюлетини, а за мен в личен план е важно като започна да работя за държавата рано в Неделя сутринта, да приключа в Неделя вечерта не по-късно от 1 час след края на изборния ден, а не да кисна цяла нощ да броя хартийки, за някакъв мизерен хонорар и да не мога да отида на работа в Понеделник !

Знаете ли какво на турски е СИК? Ами проверете го и не се гордейте толкова!

Българин съм, нищо турско не ме интересува.

Попитай баба си.... дали си българин!

Само сменяш чувалите толкова е лесно с бюлетините какво ще ни занимават с електронно гласуване което е по-трудно за манипулиране

Нямаш никаква представа от изборния процес но за сметка на това пък има представа как да пише коментари по поръчка и да цитира лъжи.

От какво имаш представа знам само че щом ГЕРБ и ДПС го искат това не е на добре така че определено бюлетините са много лесни за манипулиране

Който не се интересува за какво става въпрос а го интересува само кой го е казал.

Според сега действащият изборен кодекс резултатът даден от машините е само и единствено валидния. Нямаш възможност да поискаш ръчно преброяване или да поискаш да бъдат преброени контролните талони за да се избегне съмнението за фалшификации. Нещо повече-самото броене и проверка по контролни талони дали това дето показва машината е вярно е забранено. Пак повтарям-ако за валиден се счита резултата от преброяването на контролните талони-няма никакъв проблем да се използват машините.

От машината трябва да се броят и сравняват с протокола от машината

Само че според сега действащия изборен кодекс това е забранено.

подкрепям. но таймингът не е добър. трябва да изчакаме нощта на Бъдни вечер и мунчо като бесен да подпише указа в държавен вестник.именно в тази нощ! поне така го направиха променкаджийските пучисти на връх Великден, начело с мунчо, когато натресоха на държавата машините, за да я окрадат и съсипят само за година и половина! от юли 2021-три пъти напълно фалшифицирани избори! просто направиха грешката на последните избори да не отнемат пак така нагло победата на герб, само да я намалят до минимум... пп-втори с 20 процента, да бе!!! п.п. троловете да отидат да проверят къде се гласува с машини. а, пардон, на троловете им е все едно кои и какви държави гласуват с машини, важното е да продължаваме провала!

Въпреки силното ми отвращение към ДБ и ПП, не мисля, че циганите, 80 годишните и неграмотните /всичките силно манипулируеми/ трябва да ни определят живота и бита ни.

Правилно да мрат. Само ти и себеподобните ти сте хора.

80-годишните и неграмотните прекрасно се справят с банкови карти.

Затова съм теглил 3пъти на циганин помощите и два пъти на пенсионер от банкомат

тези които пишете, че са броили бюлетините е вярно, но са до товаче преброиха само дали лисчетата са толкова, колкото пишена крайния резултат. но не провериха резултатите поотделно колко са за всики кандидат, така че това реално не броене.

Машините струват 400 милиона евро. Но след фалшифициране на изборите правителството ще изтегли 40 милиарда евро заеми за 4 години и ще избие парите. Струва си да се гласува машинно,така мафията управлява България.