Почти половината българи с онкозаболявания търсят помощ в чужбина

Турция, Австрия, Германия са сред страните, в които те се лекуват, каза доц. Димитър Калев, който заедно с колеги посочиха проблемите в системата ни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако си беден и отчаян ходиш в тюркието. Ако имаше пари и реални надеждни, отиваш в Германия. Ако имаш пари и нищо не помага, отиваш в Израел.

В Бургаското онко изпизсват химиотерапия не според заболяванео, а според наличните медикаменти в склада :) Познайте каква е успеваемостта им :) Турция е толкова близо, че не си заслужава човек да си рискува живота с бургаските лекари!

Бе вие първо сложете на влака за Бойчиновци сапун па другото по натам

Да идват Руснаците и да ни превземат че поне имат най добрите лекари в Света

40% от хората с много пари. Шеста година съм по онкодиспансерите и знам тук какво лечение прилагат .Някакъв стандарт, различен от много напреднали държави.Тука блъскат лъчетерапия и химия, дори и да не е необходима. Няма индивидуална преценка, няма и много изследвания за карциномите и всичко е на късмет.Свидетел съм била и на конфликти между съвестни лекари и търгаши, гледащи само да дърпат пари от касата.

Ма то и влак ли има?

Нали струват медикаменти тия пари а лъчетаковата е с изотопи дето па струват пари.А парите идват от здравните ордръжки кат са ниски нема и пари за лекарстфа ф складъ.

Лапацало, кажи го на всички отишли си от елементарния проблем без време. А и на близките им...

А бе не ми хвалете Австрия Германия Сащ и Израел зняете ли че там само да влрзнеш в болница и ти искат пари.

Отдавна съм го казал.А на вдички няма как не ги познавам.

България вече 30 години съществува, за да храни няколкостотин комунистически и комсомолски семейства. За останалите, ако паднат трохи. Така е във всичко.

Мани лечението, то даже лекарствата ги няма и то от евтините.. Един Кладрибин, дето 1 курс химия е 5-600 еврака, ходих да си го търся в Одрин! От Боку Тъпото и неговата шайка друго не съм и очаквал, де.

Айде бе некадърник комуниститв отдавна измреха.Костовци Надки Стояновци Борисовци Куневи да не говорим за бизнесмените не са комсомолци и кво па сте зле.

От крадене! Крият ги за спациалните случаи!

Само ще ти кажа че при 8млрд Сввтовно население не им се иска да лекуват никой бил той и онкоболен.

Когато запознат неграмотни да дават мнение....става много смешно! Ходи провери думата "одръжки" и после пиши!

Докато се харчат милиарди за въоръжаване сбогом на здравеопазването

смисъла на текста не зависи от граматическата му оформвност пак мое сфанеш накъде бием и без да го пиша кат Ваптсароф

след операция трябваше да си бия фраксипарин, 0.6. Познайте - навсякъде казваха по аптеките - няма! Погледнах в НЕТа и се оказа, че това е стар проблем. И на кой му дреме, освен на "давещият" се.

А тука не ти искат, а. Явно не си влизал в болница. И дано не ти се наложи.

Взимат луди заплати от бюджета за калпава работа. Българска работа.

Дрън-дрън ! От личен опит мога да потвърдя, че медицината в България си няма понятие как се лекуват онкоболните ! Самият хирург, който преди 20 години предрече 5-годишна преживяемост на съпругата ми , след като я оперира от рак на дебелото черво и й отряза 50 см. от него , не може да повярва, че тя сега е все още жива и нищо й няма, въпреки предписаната от него химиотерапия, която тя не успя да завърши , защото получи двойна бронхопневмония от “лекарствата “, които именно медиците изписаха ! Не отричам медицината ! Ако си счупя крак или ръка ще отида при тях , за да ми го гипсират, но за някакви техни “познания” как се лекуват заболявания като онкологичните бих се обърнал към източната медицина . В Азия това заболяване е непознато !

Бай Стоене , като изхрачиш кръв не губи време а погвай самальота за магаданск

Брато, нищо не разбрах от пиянската ти реч, но ти пожелавам да си жив и здрав !

Това ваше изказване бих го приел сериозно единствено ако е сарказъм, иначе това за Азия-та звучи бутафорно.

Защо Ви е сапун? Като толкова Ви е необходим, носете си - никой не Ви е длъжен.

Отношението към болните е лошо в някои болници и центрове, особено в провинцията. Някои медицински сестри и някои лекари там са груби с пациентите. Явно очакват някакво подмазване или пари, не знам. Не дай-боже да ги попиташ нещо и почват да те гледат накриво и да ти отговарят грубо. Лекуват по стари методи и използват стара техника. За сградите, обзавеждането и хигиената да не говорим. Затова тези, които имат възможност се лекуват в чужбина. Най-вече заради отношението към пациентите, новите технологии и наличието на съвременни лекарства. Когато се вземат мерки от страна на държавата по въпроси на здравеопазването, трябва да се търси мнение не само от медицински специалисти, но и от пациентски организации и от близки на болните.

Съвсем точен е бай Стоян в коментара си...

Аз се ядосах и й казах да ми върне направлението , щом ми и записва несъществуващи в България лекарства...

Тука, докато чакат бюрокрацията да се размърда, и те ще хвърлят топа направо! Да не говорим, че някой откраднал парите за лекарствата, друг направил неизгодна или фиктивна сделка и вечно няма...

че и с тези милиарди, и без тях - "сбогом"-ът е все един и същ...

Отношението към пациентите е,като към добитък,отделно ги лъжат,че са толкова тежко болни,че са пред умиране,като така ги лекуват по Здравни пътеки с прескъпи лекарства,които са печалба за болниците,но тези лекарства не вършат почти никаква работа. Онкоболните са си чисти опитни мишки в нашето Здравеопазване,което е превърнато в едно голямо търговско дружество. Затова и смъртността ни е най голямата в света при все,че не сме във война дори. Понякога дори лъжат хората,че имат рак на някой орган и ги лекуват или оперират за да спечелят от това,а не за да им помогнат,защото така хората губят органи или здравето си завинаги,а болниците и докторите печелят от това,тези болници и доктори са за прокурор,ама никой досега нищо не е направил в тая посока и осъдени болници или доктори няма...

В България пари за българите няма,има за оръжия,за украинците,за магистрали и инфраструктура,за всякакви ремонти,за крадене най вече,но за самите хора няма нищо,само трохи за да преживяват... Ни линейки,ни пари за онконболни,ни за децата,камо ли за подобаващо заплащане на труда... Тази държава така ще се разпадне!

В 6 милионна България има (по НСИ) 419 лечебни и здравни заведения.В 17 милионна Нидерлания има 120...Правете си сметката как и къде се точат МИЛИОНИ от Здравната КАЦА.После що здравеопазването ни било зле - ето ви отговора!!!