Дългият уикенд струва 400 млн. лева на бизнеса

Повече от половината фирми са против дългите празници. Загубите за икономиката са около 400 млн. лева.

Обратно в новината

Коментари - Дългият уикенд струва 400 млн. лева на бизнеса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

се не наядоха. като първо, ми работете бе, никой от работниците и служителите няма да ви откаже да работи в почивните дни, за да не си загуби мястото, второ - чуждестранните ви парнтьори дето работят на нашите празници, не си ли празнуват техните, въпреки че вашите служители тогава работят с пълна сила? трето - тази година великден съвпадна с 1-май - вие печелите един ден празнуване по-малко и пак ревете.

навремето когато работех с европейските ви партньори, след нова година чаааак някъде къмто 20 януари се появяваха и най-официално заявяваха след 15 декември да не правим поръчки и да не ги чакаме преди 25ти януари

А колко струва бизнесът на работещите и държавата, защото 90% от същия този бизнес не плаща реални осигуровки и данъци?

Миналата година гледах в Гърция как собственикът на един малък хотел работи от 6 сутринта до 10 вечерта. На закуска, обяд и вечеря посрещаше прав всеки гост, в "свободното" време оправяше счетоводна и друга документация и т.н. Кой "бизнесмен" в България работи по подобен начин?

м.... им на бизнеса.

Предлагам да им съберем жълти стотинки, каквито те никога не са виждали , и да ги подпомогнем тези апашки кръвопийци на българите!

Печелят само банките.

Поне хотелиерският бизнес трябва да е доволен от многото почивни дни.

Един мръсен мазник капиталист каза,че не заслужаваме и един ден празник,докато не му напълним гушата.Да пукне с ограбените пари

Бизнесът, който крие данъци и не издава касови бонове...

Абе я FUCK OFF!

Точно обратното е ,бизнеса е длъжник на работниците и на държавата ,защото постоянно крие данъци и лъже държавата чрез осигуровките и фиктивните трудови договори или п.т. нищо не губят

Нищо не струва на така нречения бизнес.Стига сте лъгали.Истината е,че трябва да плащат не за 22 работни дни , а за 19.И понеже са алчни им се вижда много.Стига сте лъга ли!!!

Бизнесът да не квичи като глуа кУЧКА , ами да помисли за потреблението.

Българския бизнес - ххахахахахах, крадци и мутри!!!!!!!!

ако нещо някой губи то е държавата от скритите ви данъци и неплатените осигуровки на работниците и самите работници от експлоатирания им от вас труд. И сте толкова нагли да ми наричате тов "бизнес", пък и за "загуби" да говорите!!!!!

бизнеса не е загубил ,само по малко е забогатял. печалбите на бизнеса в бг са по големи от подобните фирми в ЕС . нека започнат да плащат като в ЕС и тогава да си отварят преялата уста .

Ейййй, е така като изреве този наш "бизнесЪТ" и като ми стане едно мъка такова, ама мъка Ви казвам .... Рева направо за бизнеса. Трета кърпа сменям вече от сълзи.

Да си гледа работата бизнеса! Иска да му работят като роби, а той да плаща минимална заплата? Няма загуби, това са само приказки.

Дългият уикенд струва 400 млн. лв., а плащането на заплати струва 6 милиарда лв. Най-добре е да няма празници, уикенди, да не се плащат заплати, а работника да бачка като роб на новия "либерален" феодализъм!!!!

Къде спеше бизнесът, когато окрадоха КТБ? Или не му беше изгодно да намери няколко милиарда. А сега загубили 400 хил. и ревем ли, ревем.

Те не са загубили400мил.,а просто не са се обогатили с още толкова!!!

е стига с тези лайна, че на запад не почиват. почиват па великден, коледа по 10 дни чааак до 6.01. е коледната ваканция като същински депутати в нс. като почнете да логотите за платени отпуски и тям подобни пък хората ипочиват и се възстановявати НЕ СА РОБИ, УРОДИ БУЛГАРИСТАНСКИ. не се наядохте нещастници, не се нагъзихте като невидели.. това западният стандарт само за робовладебците ли е

Почиват и на запад, но зависи какво работят.

Тъй-тъй. А сега сметнете и колко струват и съботите, и неделите изобщо, годишният отпуск, както и това, че спиме нощем !

ами ако се наложи да плащат достойни заплати на работниците си и да се лишат от имотите и колите за милиони тогава колко ли загуби ще търпят. карайно време е обаче наистина това отработване да се прекрати

Пълни глупости! Всички смислени компании калкулират необходимия ресурс на база почивни дни, нацинални празници, планиран годишен отпуск (според КТ), прогноза за болнични, майчинство и прочее. Ако бизнес моделът им не съдържа това, значи са глупаци. п.п. Ааа, да! Точно, колкото е изревал единият 'бизнес', толкова е налапал другият 'бизнес'. България от тази работа не е загубила.

TIREX

аман от лъжи "Загубите за икономиката са около 400 млн. лева." до кога НЕРЕАЛИЗИРАНИТЕ ПЕЧАЛБИ ще се поднасят като загуби??? не са работили не са получили заплати какво са загубили?!!или са приготвили топла храна за работниците пък те почивали и я изхвърлили??

Ама големи бизнесмени се изкараха нашите. В цял свят почивните дни са си планирани от десетилетия само на българските крупни корпорации взе да им намалява производителността, че и загуби да генерират. Я вземете да си наемете хора, които са образовани за управление на фирми и които, не разчитат на рамото на "Тати", да ви управляват компаниите, а вие семете малко се покрийте, че аман от некадърници с пари в тази държавица.

Да ги вземат от туризма, айде със здраве!

Ако питаме "бизнеса"/бивши ,настоящи и бъдещи,крадци и лъжци/изобщо не трябва и да спим.Мръсни крадци!

Че той бизнеса е против съботата и неделята също. Както и против 8 часовия работен ден -твърде много загуби - около 1 милиард месечно, което може чусвителбно да се намали до половин милиард при 14 часов работен ден, но както се вижда може и още да бъдат намалявани загубите - все пак 24 часа трябва да се уплътнят максимално. Българският бизнес дори иска суми над 10 000 лева да не се облагат с никакъв данък, а за яхти, луксозни вили по всички краища на света и луксозни коли да отпаднат ДДС, годишните данъци и държавата да плаща режийните им разходи.

Еееее, бизнесът бил против .... Ха-ха-ха .... О, новоизлюпени бизнесменчета ... Какви заплати получавате, колко часа на ден работите, колко дни в седмицата почивате ... Та точно на тези почивни дни се нахвърлихте ... И те да не са много ...3-4 пъти в годината ... А какво да кажем за парламента - колко ваканции през годината и то от дълги-по-дълги ... Ама това не се гледа ...

Изходете се по въпроса! Кога ще върнете накраденото драги ни бизнесмени!? Днешен Малък пример от дира "Има висок процент на кредити (над половината), които са били предоставени на дружества, свързани с Цветан Василев пряко или чрез фирмата "ТЦ-ИМЕ" и до каналите за финансиране, на обща стойност 2.5 млрд. лева, пише в доклада."

Българска работа. Да се самопрецакаме всички, за да нахраним малко ДС мутрите в туризма.

Ало, новоизлюпените "бизнесмени", ТОВА НЕ Е ЗАГУБА ЗА ИКОНОМИКАТА, А Е ЗАГУБА ЗА ДЖОБЧЕТАТА ВИ. За работа в празнични дни се плаща двоен надник, който намалява печалбата на фирмата.

защо изобщо на тези мошеници и крадци им се вика "бизнесът"?! Нито на хората плащат, нито данаци плащат пък им плащаме и глобите за замърсяване, вредни газове и пр.

Оплакващите се - започвайте частен бизнес и печелете!

Бизнесмено, айде скрий се, стига нахалничи! Погледнете си първо бизнесо и БВП! Бизнесът ти е да крадеш държавата и работниците си нали, тъпанар нещастен!

Някога работехме за да живеем, а сега живеем за да им работим ! Абе вие Бизнеса, я по добре си плащаите осигуровките и даназите както трябва вместо да се бъркате на държавата ! Е то и държава няма ама поне си трайте

Ядат ни печалбите, Ядат ни времето без да плащат. Викат ни на интервю само, за да ни попитат каква заплата искаме. Народното събрание трябва да приеме закон с който интервюто за работа да се плаща от работодателя.

Даааа ... Викат те на интервю за работа, после те викат на пробен ден-два без да плащат ... Използват те ... а те са по-некомпетентни ... А сега дават и акъл, който го нямат ...

Решението на проблема е един-доброволна национализация, собствеността минава доброволно в ръцете на работниците и работодателите няма да имат абсолютно никакви проблеми, ще се освободят от всички лоши мисли.

НОВОИЗЛЮПЕНИТЕ "БИЗНЕСМЕНИ",ГЛЕДАТ НА НАРОДА КАТО НА РОБИ!!!ЗА ТОВА ТЯХНОТО МНЕНИЕ ХИЧ,АМА ХИЧ НЕ Е ВАЖНО!!!ПРАЗНИЦИТЕ СА ЗА ДА СЕ ПРАЗНУВАТ,ЗАЩОТО ЧРЕЗ ТЯХ СЕ СЪХРАНЯВАМЕ КАТО НАЦИЯ!!!ДОКАТО УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ СПРАТ ДА УНИЩОЖАВАТ СРЕДНАТА КЛАСА У НАС,НИЩО ДОБРО НЕ НИ ЧАКА!!!ТЯ Е ГРЪБНАКА НА ВСЯКА ДЪРЖАВА!!!

Франция кара на 30-35 часов работен ден Нещо да каже бъгаският "низнес" по този въпрос ?

Седмично

през живота си не е работил 30 мин.камо ли 35 часа.

има и такива българи, на тях им се вика бг. бизнес, бг управляващи, бг елит ...

Бизнеса в по-голямата си част е сенчест и отношението към работниците е като към роби. Толкова са задръстени тези тъй наречени "предприемачи", че не виждат по-далеч от носът си. Не само, че не пречи, но и помагат тези почивки, иначе хората просто няма да издържат и ще има още много разстреляни като шефа на Агресия. За щастие, качествените чуждестрани работодатели НЯМАТ нищо общо с българските си еквиваленти и са щастливи от дългите почивни дни!

Ако за един уикенд сме ги "ощетили" с 400 милиона, смятайте колко печелят докато работим! Да се чуди човек тогава защо "няма пари" за заплати!!!

Ощетени означава, НЕ че са пропуснали да гушнат 400 млн. печалба, ами са толкова на загуба :) Т.е. с толкова трябва да се бръкнат лично, за да изплатят заплати.

Такъв вид "бизнес" на запад не съществува. Това някакъв побългарен бизнес, който се опитва да се изживее като по западен модел.

и такива"работници"като българските също няма

Ма вЕрно??? Интересно, че като сенят държавата 2 милиона бг работници се справят доста добре, въпреки че са емигранти! Но за 200 евро на месец-толкова, мили робовладелци!

Защо говориш глупости ... Ако ти плащат прилична заплата, не само ще работиш нормално, но и с желание ще ходиш на работа, защото на края на месеца като вземеш заплатата няма да се чудиш как да си платиш тока, парното, водата, наема, какво да сложиш в тенджерата и т.н. ...

Докато в България не се въведе почасово заплащане, ще ви правят на маймуни до откат. Омагьосаният кръг "Те ни лъжат, че ни плащат, ние, че им работим" никога няма да се разплете. В България има почивка и малко пари, в чужбина малко почивка и повече пари. Всеки избира едно от двете и веднъж направил избора, по-добре да не мрънка.

Даже и за почивките не си прав- в южна Германия има най-голям брой неработни дни в целия свят. Поздрави!

За почивките - даже в Русия, ако празничен ден се падне в събота или неделя, веднага следващия работен ден се почива !!!

Бизнесът бил против сливането на почивни дни!Но кой може да се възползва пълноценно от това?Не ми казвайте ,че са работниците!Тях никой не ги пита искат ли да работят в празничен ден или не!Просто им нареждат!Иначе?Иначе има толкова много кандидати за работа!Значи бизнесът ,доколкото мже да е въобще бизнес,е против бизнеса!Защото не ми казвайте ,че работникът има достатъчен доход да отиде през слетите празници на почивка в Гърция или на морето!Пък и от официалните статистики знаем,че половината от работещите в България го правят за пари до минималната работна заплата!С такъв доход не можеш да отидеш в Гърция или на нашето море!Но въпреки това "бизнесът" е против растежа на минималната работна заплата.Българсият бизнес не е бизнес и евраг както на самият себе си,така и на цялата държава!

Алчните експлоататори денонощно да им работиш,пак нямат насищане и не плащат заработеното

Вместо да изпадаме в дребнотемие е по-добре направо да се въведе 4 дневна работна седмица. В търговията, транспорта и туризма ще има силен подем. Цялата непроизводителна сфера ще живне. Минимален негативен ефект ще има върху само върху някои производствени предприятия. Като цяло многото труд е вреден, безсмислен и като цяло излишен. Естествения ритъм на живот в никакъв случай не може да включва повече труд отколкото почивни дни.

Така е! В Германия повечето компании са 7 часов работен ден. А там където официално са на 8, в петък в рания следобед си тръгват за вкъщи!! Във Франция също е 7 часа! В някои части на Европа се обмислят и пилотни 6 часови работни дни, НО НЕЕЕЕ нашия "бизнес" (феодална мафия) предпочита 6 дневна работна седмица с по 10-12 часов работен ден!!! И това не е шега - а факти!

Живота не е само пари

И то понеже в БГ са големи пари....

Ами живей си тогава без пари ... Интересно как ще си платиш вода, ток, наем, данъци, храна ... Дааа ... Ти ще живееш на полето с въздух и ще пиеш вода от реката .... хахахахахха

Мъка, мъка. Жив да го плачеш бизнеса.

Може цифрата да е вярна,толкова да са изхарчели на различни райски места по света,пукайки се от яд,че и робите им почиват.