Почина главата на Кипърската православна църква Хризостом II

81-годишният архиепископ бе известен с откритите си възгледи по много щекотливи въпроси, включително хомосексуализма и абортите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам какво налага истинското име на архиепископ Хрисостомос да се променя на Хризостом. Ако ще го променяме направо да го преведем на Златоуст.

1 Монотеизмът дошъл от книжничеството е стъпка напред за многобожците. За българите не е, защото те са монотеисти и държавата е създадена преди това. 2 Християнство и ислям произлизайки от юдаизма в крайна сметка винаги идеологически обслужват еврейския интерес. 3 От изповеданията е християнството православие и протестанство оставят държавната власт над религиозната при католицизма религията е независима структура. 3. В България поради древния , изконно разбираем за българите монотеизъм, християнският ( в дълбочина еврейски) монотеизъм е почти изместил българския монотеизъм и дух сред хората. Все още народната музика, някои имена, шевици показват обаче разликите ( които в същността си може и да са идеологически) . 4 Митовете на книгата в основата си обслужват политически интерес. 5.Независимо от всичко останало, анализирайки само рамките на християнството и конкретно източноправославното би трябвало вярващите да са разбрали, че героят Христос не е б-г , а е божи син. Католицизма попита Христос като бог.

А на предателят дядо Вартоломей лично ще му пикая и сера в ковчега!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Главата на кипърската и гръцката църква е "Вселенския патриарх" Вартоломей. Браво на архиепископа, за добри каузи се е борел. И в Гърция и Кипър обществото също е консервативно като нашето и добре че сме такива!

Тялото, тялото как е? За главата разбрахме, че е починала.

Изел я ракО...

Ще напишете статия за Първия епископ на Доростолската епископия- OYPФIЛА и ученикът му Втори епископ на Доростолската епископия- Авксентий? Когато те са служили Богу и България няма не кипърската архиепископия, няма още гръцка такава. Гърчолята насила са християнизирани от Св.имп. Флавий ПЕТЪР САБАЗИУС ЮСТИНИАН-УПРАВДА (21 ноември). Да не забравите да му запалите свещ! Християни здрасти гърчолята, след като последните разрушават втората "Св. София " в метежа NIKA-победа. Българина Св.имп. Флавий ПЕТЪР САБАЗИУС ЮСТИНИАН-УПРАВДА (21 ноември) чрез имперски закон налага Святостта на брака пред Бог. Дотогава, в християнството, брака между мъж и жена НЕ Е СВЕЩЕН.

Ти си идиот! Бракът в християнството винаги е бил свещен и Господ Иисус Христос извърши първото си чудо именно на сватбата в Кана Галилейска, претворявайки водата във вино, за да благослови съюза между мъжа и жената.

Ама на теб ти хлопа дъската. Пи ли си сутринта хапчетата за главата?

Бог да прости архиеп. Хризостом!