Гръцката криза е ”заличила” $300 млрд. от фондовите борси

Новата ескалация на гръцката криза за няколко дни е намалила стойността на ценните книжа, котирани на световните борси, с 300 милиарда долара.

Обратно в новината

Коментари - Гръцката криза е ”заличила” $300 млрд. от фондовите борси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...Гръцката криза е заличила $300 млрд. от фондовите борси... -------- Тъй ами! И ние трябва да работим и да праим пари!!! ----

А бат Бойко така не си направи едно селфи с тия 16 милярда да видя че наистина съществуват и че требя да ги връщаме.

Сън не ме лови от притеснение за Гърция и за обеднелите милиардери. Постоянно сънувам, че ту умирам от глад, ту ми взимат милиардите и на мен.:)

не се притеснявай ! никой няма да ти вземе милиардите , нито пък ще умреш от глад , с това прекрасно чуство за хумор ! желая ти дълъг и щастлив живот !!!

Гърция официално е във фалит. Това обяви Европейският фонд за финансова стабилност, цитиран от Франс прес. В съобщение на ЕФФС се казва, че фондът е взел решение да не иска незабавно изплащане на задълженията към него, както и че не се освобождава от правото си на допълнителни действия. Така официалното обявяването на Атина в дефолт засега няма незабавни последствия.

Казват че има напечатани три пъти повече долари отколкото струва цялата земя и всичко върху нея. Стотиците милиарди е игра на думи, даже не е на цифри. Въпросът е ще бъдат ли и гърците роби като българите??

Всекив кретени могат да си плямпат и всякакви глупости. Напечатаните долари по целио свет са доста под 10 трилиона, а само 3000-те хиляди американски компании на фондовата борса са на стойност 16 трилиона долара. Ама Болни Сидирници могат да си плямпат на воля.

Напечатаните не са страшни , те са само 3% от доларите , които уж ги има . страшни са дигиталните . и това колко струва една компания е мноооого относително . в щатите се оценяват на бъдещи продажби . бъдещо незнайно . как така всички подразделения на самсунг за 2014 имат повече приходи от гореспоменатите три компании взети заедно . ааа да самсунг е фамилна фирма и не е регистрирана на борсата , не могат да спекулират с цената им . ако се вземат всички подразделения на самсунг по света , се равнява на 75% от бвп на южна кореа . пп не съм със самсунг или апъл . просто ти дадох пример за измисленият долар и ценообразуването на борсите . загубили 300 млд . е къде ги ? имало ли ги е на първо четене , изпариха ли се , изтриха ли ги , изгориха ли ги , някой прибра ли ги ...?

Стига с тая Гърция. Да оставим гърците да си платят сметките и да очакваме бедни гъркини да събират череши у нас

Ама никога това няма да се случи. Не виждаш ли разликата. Те не са като нас- роби.

Така е. Ние безропотно си теглим пари от банкоматите и банките без опашки, щото сме роби, а свободните гърци гордо висят на опашки за някое и друго евро. Всъщност, гърците са роби на банкоматите.

И те са роби, ама горди.

Няма страшно, ако се размиришат нещата, Фед ще пусне още по-евтина виагра за оклюмалите....акции. Не че при 0.1 % лихва е много скъпо, ама що да не ги раздаваме безплатно на банките. Те са наши хора все пак, няма да ги оставим да гладуват, я!

ципуркович е класически селски тарикат, който си мисли, че може да краде и лъже на дребно и едро.

ГЪРЦИЯ НЕ МОЖЕ НИКОГА ДА Е ЗЛЕ ВИНАГИ ЩЕ Е ТОП ДЕСТИНАЦИЯ КОЕТО НОСИ МНОГО ФИНАНСИ ВЪВ ВСИЧКИ СЕКТОРИ................ А ТОВА ЧЕ СА КРАЛИ/УСВОЯВАЛИ/ ЕВРОПАРИ НАШИ" ФИРМИ ЗОП МОП ЗА ЮРИСТИТЕ БЕЗ СТАЖ И ТЕЯ ДЕТО ГИ ВЗЕМАТ ЗА ТЕЯ НЕЩА ЗАТВОР!?

Защото не си чул колко отказани резервации за Гърция има до момента.

Ленив ден в малко гръцко село. Дъжд се сипе като из ведро, улиците са опустели. Времената са трудни, хората са затегнали коланите, всеки е задлъжнял на някого, всеки живее на кредит. Точно в този ден един богат германски турист решава да се отбие в селото, паркира автомобила си пред скромния местен хотел и влиза вътре. Слага банкнота от 100 евро на рецепцията и казва на собственика, че първо иска да погледне стаите и тогава ще реши дали да наеме някоя за през нощта. Хотелиерът му дава няколко ключа и в момента, когато чужденецът се качва на горния етаж, той тутакси грабва банкнотата от 100 евро и тича до близката месарница, за да плати дълга си на месаря. Месарят взима банкнотата от хотелиера и хуква надолу по улицата, за да се разплати с фермера, от когото купува прасета. Фермерът взима банкнотата от 100 евро и бързо отпрашва да си плати сметката за храна и гориво към фермерския доставчик. Фермерският доставчик взима банкнотата от 100 евро, която му е дал фермерът, и тича да си плати дълга за вино и узо в местната таверна. Кръчмарят приема банкнотата от 100 евро и мълчаливо я приплъзва към местната проститутка, която в този момент отпива от питието си на бара, и която заради кризата влизала в положение на клиентите си и също предлагала услуги на кредит. Проститутката взима банкнотата от 100 евро и забързва към скромния местен хотел, за да си плати за стаята, която ползва. Собственикът на хотела приема банкнотата и я поставя на мястото, на което е била до преди малко, така, че богатият чужденец да не заподозре нищо. В този момент, туристът слиза обратно до рецепцията, посяга към банкнотата от 100 евро, като обяснява, че стаите не задоволяват вкуса му, прибира си парите в джоба, качва се в колата си и напуска селото. Никой нищо не е произвел. Никой нищо не е спечелил. Но пък сега вече цялото село се е издължило и гледа на бъдещето с много повече оптимизъм. Ето как работи гръцката система за изплащане на дългове.

Хотилиера продължава да е вътре със 100 евро?!?!

Не бе батка така се изчислява гръцкия БВП...

история, и тя показва каква е сътщността на съвременна та финансова система. В крайна с/ка тя е виртуална, защотот самият живот и реалността му са такива. И за да съществува тази виртуална фин. с/ма, е неизбежно да няма сътресения и криза, като едни от играчите печелят, а другите пият студена вода. След време палачинката се обръща и цикълът се повтаря (Св. Писание се е изказало и по този въпрос : за първите и последните...)

Е *, тъпия пример! Въобще не става ясно, какво искаш да кажеш? Произведени са множество стоки и услуги по веригата, месо, фураж, узо, които гръцкият хотелиер накрая плаща.

Konstantin

Гръцкия викаш, а...

Нека изясним някои неща! 1. Кой продаде България? Отговор: Иван Костов! 2. Кой продава остатъците? Продажниците в парламента! Нека всички се обединим е изметем тия гниди от т.н. събрание, защото те наистина са се събрали да грабят! Народе, огледай се! Време е!

Пропуснал си най-важното - че си тотален боклук и лъжец

днес, а следващата седмица кой знае...това са си постоянните движения на борсите - залози на къси/дълги и някои печелят луди пари.

Стойността на ценните книжа, котирани на световните борси, това е една имагинерна величина, ако некой собственик например на Гугъл или Епъл пожелае да продаде компанията си цената от 700 ще отида на 10 - просто няма жив човек, или по-скоро такъв глупак, който ще плати такива суми за въздух под налягане. Цените на борсите се поддържат във възходяща линия, за да отговарят на доходността на депозитите, иначе няма кой да инвестира в тях. Цените за дребните вложители се поддържат високи, за да се поеме издръжката на самите борси и инвестиционните посредници, които не се задоволяват с дребни суми и т. н.

Швабите го окъсаха, ама пада им се след като вкара целия ЕС в криза, то не става така само с лапане, те да произвеждат всичко, па другите да икономисват, че да си го купят.

Най-важното е, че от цялата дандания печели тръцкият народ!

Виртуалия.

гласове.ком

Гърците да не се притесняват ние ги настигаме бързо за една година 24 млрд и ако догодина се окумат горановчетата да земат още около 30-тина сме точно едно към едно по показатели.

Общо сме с 12 милиарда долара. Как ги докара двойно е въпрос с повишена трудност

http: // link/skandalut/53290-bryshlqnovite-komunisti Премахни двата интервала пред и след двете наклонени черти!

link

"Сред десетте водещи корпорации осем са от САЩ, а две - от Китай." Защо лъжете - всички знаят, че няма по-могъщи от руските технологии и следователно най-могъщите фирми са руски. Казах!

Ти кво искаш да кажат колко пари прави Газпром или диамантените мини и да си посипят с пепел главите останалите.

Глупости. Гърция е капка в морето. Има обаче сериозен проблем с борсата в Китай последната седмица и това притеснява пазара.

Докарали сме го до тука, щото най-големите компании са айфон, гугъл и уиндоус, се производители на стоки от най-първа необходимост.

Абе не знам дали гърците са разгонили фамилията на ЕС, ама гордите гърци се бият и умират на опашки пред банките и банкоматите. А ще става още по-лошо...

Това е част от победата..И нашенските комунисти-селяндури,така громяха загниващия Запад...Чрез опашки и дефицити за победоносното население...Не виждаш ли какви тъпоглавци има?Епъл били балон...Мрецедес и те са балон...Ами направи една фирма,пък ги спукай тези балони бе,умник Ганьо.Да те видим какво можеш

Като им го казвахме това на форумните тролчета, те пръскаха сл нки и ни обвиняваха в за "комундета". После световните медии го казаха, но те не четат друго, совен опорни точки и продължиха с идиотския си спам, така обвинявайки като "комундета" дори консервативните западни медии. Сега и ДИР им го пльосна пред очите и вече млъкнаха. Докато не им изработят новите опорни точици. И тъй като това не е прецедент а се случва постоянно, чудя се, кога ще стоплят, че просто не са прави, а може би направо са си тъпи?

по-уместно ще е да критикувате тези които наемат подобна некадърна паплач, а те самите толкова си могат. Ако кратуните им можеха да измислят нещо ново нямаше да работят това.

Най-скъпоструващата компания в света - Епъл всъщност е производител на готини ИГРАЧКИ! същият балон навсякъде...

Нормално е Колонията-ЕС да е осигурила повече пари за Американските си Господари , които пазаруват правителства с жълти стотинки , а изнасят милиарди и осигуряват работа за компаниите си .

Как стои въпроса с тези 16млд.които изтеглихме на голяма далавера?Все още ли е така?Кой може да ни светне?

Ако малко се беше заинтересувал, щеше да знаеш, че такъв заем изобщо не е теглен, ама нали трябва да се плюе.

Ти верваш ли си?

Далаверата беше само за тези които ги изтеглиха и гласуваха.Например всеки дупетат гласувал "за" е получил 1,2млн. а ония в правителството си получават 10% комисионна от заема.И не бяха само 16млрд. а 24млрд. щото много бързо забравя българина 8-те милиарда взети миналата година.

Като наприомер да кихнем вчера едни 200млн за да попълнят европейците някакъв си фонд и така да кажат "браво" на вожда наш.

само гледайте какво отписване ще падне като стане ясно, че и сащ нищо няма да върнат. Най-голямата компания ще остане ресторант Куцата медуза в Бургас.

Това не са реални пари! Някой, някога, някъде обявил, че една хартийка от неговата фирма струва една паричка, но фирмата му е много добра, стъкмява документи и показва голяма печалба, в резултат на което демонстрира пред другите просперитет, балъците иска да се включат и те на казана, искат да купят именно тези хартийки. Цената им скача нагоре. Защо? Не защото са извършили обективна оценка на активите на предприятието, на доходите му, а защото много балъци искат да ги купят, а хартийките са по-малко от балъците. И така, докато не стане някой сакатлък някъде, лъсне на някой такъв "бизнесмен" червения маймунски з....к, всички се сепват, сещат се, че само реалното богатство е богатство, вглеждат се в хартийките си и иска да се оттърват от тях, но този път много балъци искат да се оттърват от тях и се оказва, че тези хартийки не струват и една лепта /стотинка, цент/ . И "неочаквано" настава световната криза ....

"Гръцката криза е заличила $300 млрд. от фондовите борси" Не може да се "заличи" нещо което го е нямало. В съвременния свят парите са с имагинерна стойност без покритие от стоки и злато. Банките ги създават с едно натискане на < ENTER >. ПАРИ ОТ НИЩОТО, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ВРЪЩАТ.

Ти икономика от Карл Маркс ли си учил, живеем в 21-ви век!

НЕ! Не живеем. Само съществуваме.

И като живееш в 21 век какво? Почети малко икономика и дано ти просветне. Банките раздават пари, които НЕ съществуват реално. Това се е опитал да ти каже човекът, ама трябва и малко акъл.

нищо не съм учил, но така си мисля. С < ENTER > стават много неща.

Германските концерни могат да благодарят на Меркел за твърдата позиция. Също и американските концерни могат да благадорят за намаляване на германските концерни.

Нищо не може да накриви капите на германските гиганти..Който си може-може.И от нула да започнат-пак ще са сред най-добрите.Да му мислят тези,които умеят само щракане с пръсти...На тях и пари да им дават,пак фалират

едни блъскат за да ходят на почивки а други си почиват и не си мърдат пръста

за да щракат

Тия пари никога не ги е имало като за начало. Епъл днес го има утре не и никой няма и да забележи. Проблемът им е, че не могат да напечатат толкова колкото могат да нащракат на електронен носител. А да - има значение само за беден Ганьо поробен от банкстерите до живот. Междудругото в другите страни народите се борят, но страхливите българи отново са навели глава. Но този път сабята ще удари.

Да се заличи нещо което го е имало само в регистъра на някакъв компютър е благородно дело. Все пак, хартийките наречени акции, не струват повече от хартията на която са напечатани. Всичко над тази стойност а само спекула и власт. Мисли ли някой че една програма като Whatsapp, която всеки студент по информатика щя я напише за три седмици, стува милиарди?

ти на пуйките накълца ли? Магарето напои ли? Де се вреш?

дя-до

Гърците са гадняри, но за сметка на това тарикати. Направо му разковаха кочината на Еврогейския съюз. Ха-ха-ха-ха!

Германците издъхват по опашките пред банкоматите, в очакване да си вземат 60-те драхми подаяние.

Де да имахме и ние да взимаме по 60 евро на ден,но ние се радваме и на 15.

Руска причта: Двама братани седят и квасят. Единият споделя душевно: - Моята жена всеки ден пече огромна купчина с пелмени. Другият завистливо огтоваря: - Случил си на добра жена! Първият: - Но някой все пак ги яде тези пелмени... Та кой изяде гръцките пелмени, взети на заем. Такава купчина от заем светът не е виждал досега. Гърците денонощно да щракат с пръсти и да не излизат от таверните...такива пари не биха изяли. Все пак Гърция е най-големият корабособственник и една от най-големите туристически дестинации. Т.е. някой снася данъци и приходи в гръцката хазна и пак 300 млд. заем са се стопили....както в началото на 90-те на варненското пристанище 100000 тона захар от дъждовете...на Мулти Илия.

А кой изяде нашите пелмени?ЗА 5 месеца нашите управници изтеглиха 24млрд.-8млрд. миналата година и 16млрд. тази.Къде се стопиха тези пари?

Знаещ, отговорил съм за българските пелмени ...дъждът ги стопи. Като че ли беше вчера, когато по новините показаха репортаж от мястото на събитието - варненските докове и заверката на данъчните на Мултигруп - захарта се е стопля от дъждът. Ходи го гони ланшният дъжд да го питаш как се стопяват 100000 тона захар на варненските докове . Паламуда трябваше да е по 2 метра...при толкова захар в морето.

Напразно търсех гръцка компания на върха...

Повечето от тези най-богати, загубили 300 милиарда са същите кредитори в МВФ и ЕЦБ. Можеха лесно да се разберат и приспаднат лихвите по кредита, сега им се връща тъпкано, да но това е само началото на краха на тази пирамида.

Страхотна глупост. За този период цените на компаниите по цял свят са се променяли единствено на базата на това, какво се случва в Гърция? Бива да търсите евтини сензации но чак пък.

Сумата е смешно малка. ЕС има БВП 16 трилиона САЩ също толкова. Тия 300 милиарда дори няма да ги усетят големите икономики.

Hищо им нямаааа,...от където дошло,..там отишло! ;) Cега троиката кредитори, мвф,ецб, и другите алчни лихвари ще им помогнат!;))) иначе, на минимална работна заплата от 360 лв. и готово! да затягат коланитееее, икономииии..;)))

Въздух под налягане а ние теглили некакви 16 милярда и не можем си платим тока и водата.

Когато икономиката е обърната обратно/или каруцата е поставена пред коня/,така се получава.Когато реалното производство на стоки стане основен показател за мощта на една икономика/а не някакви си финансови,борсови или други рейтинги/нещата ще си дойдат на мястото.

И защо реши, че Мерцедес и Байер не произвеждат стоки?

не ми били виновни тъпите, алчни кратуни които си правеха сметките да изкярат по лихварски, най- виновна ми била "..новата ескалация на гръцката криза - съответно гърция.."

Ех,тези банки...,а,ако ги нямаше... Ако се въртяха парите постоянно по света и не се трупаха трилиони в банките,щеше да има много по малко бедност и фалити на фирми! Икономиката е оборот на пари,уви заради банките този оборот постоянно спада,защото несметните печалби се трупат в банки!А без оборот търговията умира и икономика няма!

Няма нужда от административни забрани. Той живият живот, полека лека започва да ги изтласква. Каквото трябва да стане ще стане. Ако имаше друг вариант, щяхме още да ползваме каменни оръдия. Дето скоро някакъв икономист казваше, каменната ера не е свършила, защото са свършили камъните, а защото се е появило нещо по-добро за човечеството.

Яааа,започнали и левчета,да вземат,ама рублички не щат,май?!

а бе плужек ти какво почуства от милиардит на сащ концерни

Същото като от ДОЛАРИТЕ на Газпром.

Начело на стоте най-скъпи компании в света остават концерни от САЩ" А....!!! Аз пък си мислех, че са фалирали всички компании в САЩ и начело са Руски.:)))

в твоето писание е "Аз пък си мислех". Ти не мислиш ..програмиран си да пишеш само путин , русия , руски...

Така сме патриотите от под масата. Затова само цитирам, хапейки устни от завист и злоба.:)

Що така, бе Миме?!