Пловдив се изправи в защита на Небет тепе (снимки, видео)

Пловдивчани за първи път така солидарно и категорично се обединиха срещу идеите на кмета да построи крепостна стена и кула върху Небет тепе.

Обратно в новината

Коментари - Пловдив се изправи в защита на Небет тепе (снимки, видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Археолозите са прави.Става дума за място от един-два декара,които фантазията на някои дипломрани идиоти , които и досега не знаят що е град, припознават за първи град в европа и селският усет им подсказва,че могат да гепят пари от това и да се правят на стари и големи граждани. Ако всяка постройка от по-малко 50 квадрата/дворец!!!/ и следи от светилище със стар дувар и двор от декар е град, то ние сме страната милионите градове.

Много са прави пловдивските общественици и аз ги подкрепям от София. Когато човек отиде на Небет тепе, пред него се разкрива една чудесна гледка, която ще бъде заличена от бутафорна стена. Мястото ще заприлича на пернишката бутафория- Кракра, за която хората питат: "Няма ли да си ходят артистите, които снимат филма?" Понеже пловдивчани са по- богати,сигурно ще сложат истински камъни, но пак ще си личи.

По-практично ще е да направят един панорамен ресторант с въртящ се под.

Искате да провалите проекта ни за Небет тепе, но няма да успеете, защото сме много по-силни от вас! Ако трябва, ще направим и референдум, на който пловдивчани да гласуват за възстановяването на крепостта на Небет тепе в пълния й блясък за радост на всички жители и гости на града ни!

Този кмет е също толкова нагъл и тъп,като своя опекун Бойко Винету Борисов!За тези безродници няма нищо свято на този свят!Знамето на тези сребреници е месаля,както казва народът!Те лягат и стават с парата в устата!Други мисли,освен от къде да забършат нещо,тях не ги вълнуват!Явно ще трябва пловдивчани да си напълнят джобовете с камъни и достойно да посрещнат кмета с дъжд от камъни,по празната му саксия!Не може да притежаваш най старата история и да искаш с лека ръка да я затриеш!Гърците,като открият някое старинно камъче и го ограждат и го запазват за бъдните поколения!Тя цяла Гърция от това живее,а не че са големи работяги!Тука в Пловдив е най старата позната цивилизация и няма да позволим на някакви си неграмотни кметове да унищожават историята и артефактите!

Яснооо - кметт е решил да похарци едни европари, коляма част от които ще останат в правилните джобове. Ама не било автентично - е, и?! Но пък ще съответсва на новите ни евроидентичности и евроценности - щом е лъскаво значи е ценно, щом е Кончита - значи е Вурст... Браво на филибетата!

Небет тепе носи автентичния пловдивски дух. Руините са истински и никакви изкуствено създадени крепости и кули не биха засилили повече чувството за древност.

Аз пък, ако съм на кмета на мястото ще спретна едно хотелче, теренчето е супер, разгледно с панорамка !!!

Ти майче наистина си загубеняк!

българскя период от историята на пловдив ще е характерен с това че тогава града спира да се развива !

АРХИОЛОГИЯТА Е НАУКА СЪЗДАДЕНАОТ БОГАТИТЕ ДА ПРАВЪТ ПАРИ !ТЕ НЕ МОГЪТ НИКЪТ ДА ОПРЕДЕЛЯТ НА КОЛКО ГОДИНИ Е ДАДЕН ПРЕДМЕТ ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА ЧЕ ДОБЪР ФИЗИК ЗНАЕ ЧЕ ПО СЪДЪРЖАНИЕТО НА ВЪГЛЕРОДА НЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ВЪЗРАСТА НА ПРЕДМЕТА !!! ТОВА Е ЛЪЖЛИВА НАУКА КОЯТО НЕ Е ДОКАЗАНА МАТЕМАТИЧЕСКИ А СЛЕДВА ОТ ПРАВЕЛОТО НА ЛЕОНАРДО ДАВИНЧИ ЧЕ ЩОМ НЕ Е ДОКАЗАНА МА-КИ ЗНАЧИ НЕ Е НАУКА !!!!

А ЗА СЪДБАТА НА НЕБЕТ ТЕПЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ЧРЕЗ РЕФЕРЕНДУМ!!!

Иване, като то гледам правописа...имаш ли завършен 1-ви клас ? И ако да как стана ? вашите носиха печено прасе на учителката ли ?

Хайде, стига глупости! Пловдив се бил изправил... Сто-двеста души алаши реват и зеят като изоглавени, защитавайки корумпираните кретени от Паметниците... Говорят ми за автентичност, а не казват към коя точно година тези старини биват считани за автентични. Има тракийски период, римски, български, турски и пр. Градът се е развивал. Сега да спре ли? Че с какво сме уникални в цялата история на човечеството? Щом искат, нека да ходят бедни и голи. Майната им.

ти от столипеново ли си

Абе май че ти си от СтолипИново, след като не знаеш как се пише правилно името на квартала.

Ако щеш и от Долни Воден да си,не е важно,но си трагично неграмотен и с чобански,селяндурски манталитет!А бе мурджо,учените доказаха доста отдавна,че Пловдив е град преди Елада,преди Рим!Дори само с тези факти трябва да се гордееш,че си българин,нищо,че си от сикията и си с манталитет на цървул!Ето затова гърците,които са мързеливи и не работят се прехранват със своята история и си пазят всеки старинен камък,като светиня!Докато има такива неграмотни ци,като тебе,България ще продължава да затъва!

ПО ПРОСТО Е, ВМЕСТО ТРОЛОВЕ И ТРОЛИ ДА ВРЕЩЯТ ТУК И АРХИТЕКТИТЕ ДА ДАВАТ АКЪМ, НЕКА СЕ НАПРАВИ РЕФЕРЕНДУМ ДА ВИДИМ КМЕТА ЛИ Е ПРАВ ИЛИ АРХЕОЛОЗИТЕ. НЕ СЪМ МНОГО СИГУРЕН, ЧЕ ЛОШИЯ КМЕТ ЩЕ ЗАГУБИ ЗА СМЕТКА НА ДОБРИТЕ НИ АРХЕОЛОЗЧЕТА!?!?!?

Пипнете ли тепето сваляме кмета !

Правилно, каманяците са за археолозите, те трябва да са си каменяци, за да могат археолозите да изкарват някой лев, нищо, че на никого не му пука от каменяците, не съм чул турист да е ахвал от удивление заради разрушените бивши стени. Не позволявайте нищо да се построи. Опорната точка - те ще взимат някакви пари. Така де, как някой друг ще взима някакви пари, а не ние, дето се ровим из каменяците и само ние знаем какво е това

Аре стига дисниленди. Аз съм ЗА да се запази историята, ако искаме по-културни туристи, иначе Дисниленд и кръчмите са по морето.

Браво на пловдичани! Само така-тоя кмет зящитава чужди и собствини, сметкаджийски интереси-добри комисионни го чакат-не му позволявайте, махнете го с бунт!! За всички важи това-управниците на са царе и императори да им робуваме, ние не сме техни роби-те са зависими от анс!!ы Щом не изпълняват волята на народа-ще си ходят!!!

Като говорим за разрушителни вълни, не трябва ли да се смени името- какви са тези гнусни анадоло-турски имена? Или пак ще ми се намеси някой тъп журналист от БНТ да кажа, че това щяло да обиди турците тук. А мен не ме ли обижда, в страната ми?

Ако не намерите друг кандидат за изборите на есен този път и машинациите на Тотев, с които спечели предишните избори няма да му помогнат, медиите потулиха случая, но хората още помнят онази сбирка на която лично тотев даваше разпореждания как да се агитира в деня за размисъл и да се принуждават хората да гласуват за него !

Инж. Тотев е най-успешният кмет на Пловдив за всички времена и има подкрепата на над 80% от гражданите!

Кат има такава силна подкрепа що му се наложи прави тия шашми на предишните избори та едвам спечели с клизма ? Из нета все още го има клипчето....

Кмете кога ше оправиш кратерите по бул. Руски ? Кога ше оправиш моста на ВХВП дето през целия ти мандат е затворен на половина ? Кога ше оправиш тротоарите в район южен ? Кога ше оправиш дупките по коматевско шосе дето вече и багер да мине от там ше си счупи ходовата част ? КОГА ШЕСИ СВЪРШИШ РАБОТАТА вместо да се занимаваш със глупости ???

От дупките стана по-трудно да се гепи щото цените вече са ясни. Друго си е крепост да строя. Куче влачи, диря няма.

Колкото и да квичат комунистите срещу прогреса, Пловдив ще има своята крепост и кула на Небет тепе!

Прогресират на майката на кмета хотелите, щото мамин ваньо строи гребен канал до тях с парите на данъкоплатцоите ! тва ли ти е прогреса ?

Това е бъдещето на Пловдив и няма да позволим на шепа закостенели комунисти да спрат проекта за развитието на Небет тепе!

виж крепоста "Кракра" в Перник на какво заприлича след намесата на управниците! Алеи от терасна дъска,каменни плочи(смола) закрепени с болтове и т.н. Дръжте се пловдивчани и не допускайте това което се случи в Перник!

Ти не си никакво 16 бе кретен,ти си пълна шестица!Ако си от Пловдив,или имаш нещо общо с този град,не трябва дори да ти минават подобни мисли през главата,камо ли да подкрепяш хайдушките и крадливи идеи на една герберска гадина!Тука няма партии,комунисти,герберасти и всякаква друга политическа сган!Тука се касае за най старата позната история и тя трябва със зъби и нокти да се пази,особено от такива нагли неграмотници,като кмета!

Пловдивчани са достойни за "Столица на културата" и няма да предадат традициите на града си. А бизнес на панаира-Пловдивския.

Само гражданското общество може да ограничи клептокрацията ни. Браво на пловдивчани. Не са като варналии...50 000 души по улиците, самозапалваха се и накрая отново същия боклук избраха....

аз познавам кметат на пловдид - изключително честен и умен човек, тез пловдивчани не разбират че от новя проект може само да се спечели и е супер за бизнеса, прост и неграмотен народ !!

Радваме се за тебе, че го познаваш!

Тотев направи детските ясли от безплатни на 50лв. на месец, увеличи таксите в детските градини с 15лв. Увеличи данък сгради, увеличи данък МПС, увеличи синята зона почти до съседните на Пловдив села ! НА ТВА ЛИ МУ ВИКАШ СВЕСТЕН КМЕТ ????? СЛЕД КАТО Е НЕКАДЪРЕН ДА УПРАВЛЯВА БЮДЖЕТА НА ПЛОВДИВ БЪРКА В ДЖОБА НА ГРАЖДАНИТЕ !!! СВЕСТЕН БИЛ ДРУГ ПЪТ !!! СЕГА ИСКА И ДА ИЗГОНИ УЛИЧНИТЕ МУЗИКАНТИ ОТ ГЛАВНАТА УЛИЦА, СИГУРНОИ ЗАЩОТО МУ РАЗВАЛЯТ КЕФА КАТО МИНЕ ОТ ТАМ ! ОСТАВКА НЕЗАБАВНО ! ТОТЕВ Е ВРЕДЕН ЗА ПЛОВДИВ !!!

Стига вече с този бизнес. Има по-важни неща в едно общество и точно защото ни липсват сме толкова зле.

който не е съгласе е прос или лош матриал а ? всички герберасти сте едни и същи боклуци ! Оставка !

И този ли кмет е издигнат от Н.В. Император Борисов II? Докога? ОСТАВКА!

Каква кула?! Този кмет надмина всички други в БГ по простотия. Построи си кула в двора, като искаш с твои пари.

Ако ГЕРБ искат да спечелят на изборите трябва да предложат друг кандидат.

На есен им аизбори, КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ТОЗИ БЕЗУМЕЦ ! То не бяха кръгови не бяха фонтани в средата на кръстовище, не бяха простотии ! Улиците с кратери като на луната, а тва маминото кметче ше ми фърля 80 000лв. да строи фонтан в кръговото !!! ОСТАВКА !!!