Задържаха двама за гръмналата на булевард метанстанция

Цистерната с метан, която се взриви вчера на метанстанция на един от най-големите булеварди в Пловдив - бул. "Пещерско шосе", е била незаконна.

Обратно в новината

Коментари - Задържаха двама за гръмналата на булевард метанстанция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

зивея в модена(италя).в зялата зона има само една метан-гас станця която се намира изван града,буквално насред полето.в радюс от километар няма никакви згради.изводите са за вас.хубаво се замислете в каква дарзава зивеете....

ТОВА, КОЕТО ВИДЯХ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ МЕ УЖАСИ ! КАК МОЖЕ НА МЕТРИ ОТ БУЛЕВАРД, УЧИЛИЩЕ, БОЛНИЦА, ЖИЛИЩНИ БЛОКОВЕ ДА ИМА НАРЕДЕНИ ТОЛКОВА МНОГО БОМБИ ??? НЕКА РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ОРГАНИ ДА ПОКАЖАТ НА ОБЩЕСТВЕНОСТТА, КОИ СА ТЕЗИ ДЪРЖАВНИ ХРАНТУТКОВЦИ, РАЗРЕШИЛИ ДА ФУНКЦИОНИРА ТОЗИ ПОГРЕБ !!! И МОЕТО ДЕТЕ МОЖЕШЕ ДА ИГРАЕ В БЛИЗКАТА ГРАДИНКА ! ПРАВ Е СЛ. ТРИФОНОВ - Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !!!

Не е за вярване, че се допуска незаконни обекти от този род да работят. Същият собственик и ма и друга бензиностанция в Тракия , която пък е буквално залепена за новостроящата кооперация на този собственик. Ако не е човек на някого, дали би могло да се случи. Крайно време е да се намали броят на бензиностанциите разположени в най оживените места на града.

Не чета да са арестували въпросият ОТО МОТО, нито чиновниците от въпросната държавна агенция и пожарната, която е проспала 6 незаконни бутилки!!!!! Айде стига сте толерирали държавните хрантутници. Когато започнете да ги наказвате, както трябва, току виж и нещата в държавата потръгнали

Не само бизнесмените, а за арест на първо място са всички държавни служители, които редовно са прибирали подкупи за този обект. Нали не си мислите, че без държавна закрила (в лицето на определени корумпирани държавни служители) това може да се случва ? Я си помислете, ако утре вие изкарате няколко цистерни с метан на пазара дали няма да бъдете арестувани още на 30тата минута ? Именно тази корупция задушава развитието на държавата ни. Кога ще го осъзнаем ? Кога ще спрем да плащаме рушвети, считайки го за най-нормална част от живота ?

Не е възможно !!! При ГЕРБ незаконни неща няма :)

Турете му "сол", и пепел, и чакайте! link

добре хубаво, само не мога да разбера, зашо в българия трявба някой да разбърка някой кошер( имам в предвид огромен скандал) или да стане авария/бедствие/нещастие, за да променят нещата?зашо винаги всичко трявба да е пост фактум / след дъжд качулка?абе хора много по добре е превенция вместо разчистване на щети, било то душевни/морални, било то материални?

Всички бензо-газо-метан-станции вън от населените места.Градовете червясаха от тях,ама нали са на "наши"хора-може всякак.Далавераджии долни!

ОЩЕ ЕДНА ГРБОБИРДЖИИСКА АКЦИИКА

И още политически изказвания от едни и същи, за неполитически теми.. Браво бе майсторе, ГЕРБ гърми метастанции, според твоята логика.

Логиката едва ли е че ГЕРБ гърми метанстанции (въпреки че едва ли би ме учудило на фона на внезапни инфаркти покосили протежета на премиера-слънце), но пък има една друга логика - как така става хем НАП ги връзва бензиностанции, газстанции и т.н. търговци на горива, пък този го пропуска да му върже 6-те допълнителни цистернички?!? СМРАД Е ОТВСЕКЪДЕ ТУК, НЕ МИСЛИШ ЛИ?!?!

"На гол тупан чифте пищови" - рекъл народът, или на съвременния език - на тъпа мутра газова инсталация ... Кошмар, горките хора, и добре, че не е имало пешеходци наблизо, та се е разминало без жертви! Тоя тупан трябва да се осъди, лиши от вскакви контакти с газови устройства и да се задължи да покрие всички щети на хората!

За да стане това със съденето трябва да има съд,а както на всички вече ни стана ясно съдът е единсвената останала от старото правителство брънка,с единствено и само да е обратно колело на сегашното правителство.Какво им пука за хората...нали трябва пак да текнат старите далаврки!

Какви са тези метан станции и бензиностанции до блокове и училища? На бул. България има бензиностанция точно пред входа на огромен жилищен блок. Това нещо ако гръмне, ще се изпържат всичките стотици хора в блока.

А защо никой не ги проверява тези опасни обекти?! Или сме силни на бабичките по пазара и разни дребни търговци, които се чудят как да прехранят семействата си? Да се направи проверка на всични опасни обекти и се осъдят всички по веригата! Да се затворят бензиностанции, газ и метанстанции, неспазили изискуемата санитарно-защитна зона, независимо, че са се сдобили с разрешителни!

Добре нареждаш от форумната трибуна, Боко те чу и сега ще изпълни всички твой желания, ама друг път.

Има закони и разпоредби за проверки и контрол, и дори моята елементарна газова инсталация вкъщи, която е от една тръба и два уреда, я посещават всяка година и ми вземат пари, за да я разгледат и пуснат за следващия сезон. За метанстанциите е дори по-сериозно, защото там газът е сгъстен и може да експлодира, обаче проблемът е в корупцията и мутращината - ако този мунчо, собственика, плаща, за да не идват да го проверяват, и ако е купил някоя от цистерните си от нередовен доставчик /по-евтино - любимото нещо на мачо булгарикус - да спасти пет пари, макар и рискувайки живота на хора/ - значи вината си е само негова! Крайно време е вече глобите и гаранциите, които трбва да плащат фирмите, да бъдат съизмерими с реалните щети, които могат да предизвикат техните нестандартни инсталации!

Всички трябва да бъдат проверявани по ред на номерата. Всеки трябва да знае, че има държава и тя го лседи. Въпроса е, сега този дали ще го осъдят или като младежа с милионите ще го пуснат да си ходи !?

Господа, българските бизнесмени обикновено подчертават изключителното си значение в обществото и постоянно ни поучават - е, на западно-източен диалект. В управлението на страната участват активно - от определяне на икономически стратегии включително определяне на данъци, заплати, пенсии, осигуровки. Тъпите им речи ехтят в здравеопазването и образованието, та и в ядрената енергетика. Взривът в Пловдив доказва ниската и низша степен на съзнание и образование на тези люде. Та са мутри и зурли завинаги. Рушители са на българската култура, на обществения ред и са заплаха за националната сигурност. Време е да се сведе участието им в управлението до управляеми, а не управляващи и да се поставят под усилен надзор.

Интересно как държавните органи се правят на умряла лисица- вижте метанстанцията на М-Газ в Русе - на 10 (десет)метра от МНОГО жилищни блокове, в сърцето на града. Ако тав гръмне нещо, със сигурност ще има жертви. Интересно колко ли са били подкупите за разрешителното!

А какво пречи да гръмне узаконена бутилка, и какво ще промени това?

За да я узаконят трябва да мине през изпитания умнико.Колко жертви и колко щети трябва да понесем,белким дървените ни балкански глави уврят?Голяма гордост е да нарушаваме правилата.Иначе се присмиваме на германците,но им завиждаме,вместо да осмислим и вземем пример как се изкарват толкова пари за същата работа.

Ако е узаконена няма да се съхранява така. Ще има надзор и контрол. Ако все пак гръмне ще е виновен надзора и контрола.

Узаконената бутилка нямаше да е зад оградата,прикрита под дърветата на 50 метра от психодиспансера,заедно с още 9 такива,баз друго обезопасяване,освен клонките на храстите!!!

и сега кои ще заплати щетите на пострадалите блокове???маи никои,все пак да не забравяме каде се намираме :( *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Лелей Плевнелиев как я е пропуснал? И що ли не са я видяли с хеликоптера?

Ако е незаконна защо не е затворена при акцията за връзване на всички бензино- и газостанции към НАП?

Щото Ото Мото е наше момче!!! Дано го оставят в ареста че може да получи некой инфаркт като Мишо Бирата ;)

Простото правило е - щом собственикът си има прякор, виновни и наказани няма.

Абсолютно! Дали ако и аз си направя подобна станция по същия начин някой ще ме търпи?

не, ще ви трябват първо прякори. предлагам "ХаМ-а" и "НаЗ-а"?.. =;о)

Нощо няма да му направят хайде на бас.Ще се окаже 4е собственика е подал документи за узаконяване и 4ака оформяне на документите от компетентните органи.Ще се пошуми 1-2 дни и после старата песен на нов глас - малко парици на разследващия прокурор и потулваме и обвинения и гяволи - и вси4ко това поради добре работещата съдебна система от която някои лица безо4ливо надават глас и се правят на ощипани моми само дето ве4е са дърти баби и няма и кой да ги щипе та да вземат да млъкнат и да се разкарват от тази ситема белким тръгне на някъде държавата

всичко чудо за 3 дена хората са казали "парица-царица"

Кой знае, сигурно всяка втора е незаконна, вече дори не намирам смисъл да коментирам махленските статии. Тези неща се случват и могат да се случат само в България!

На бас,че няма да има арестувани и осъдени! И кой е издал разрешение на метанстанция и бензиностанция на 20 метра от жилищни блокове?

Собственикът на обекта и управителят са задържани за 24 часа.

Затвор, яки обезщетения и конфискация на газстанцията. За всеки, дръзнал да прави такива нарушения. Само така ще се оправят хитреците.

Първо трябва затвор за тези дето прибират подкупи и позволяват такива неща незаконни да пръкват по майка България. После като са изрядни органите да подгонат всички и виновните в затвора. Така ще се оправи положението.

Анджък, затвор и за тия дето са позволили метан станция да се намира на 200м. от училище и на 500м. от болница. Цял късмет е че не е имало деца в училището, иначе голяма беля щеше да стане, тогава да ги питам как щяха да се оправдават.