Родилка удуши бебето си в болничната стая

4-дневно момченце е било открито мъртво вчера сутринта в частна пловдивска болница, където е родено, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Детето е било в стаята на майката, която го е задушила.

Обратно в новината

Коментари - Родилка удуши бебето си в болничната стая | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТАЗИ КУРВА Е ЗА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР....

Новината е трагична и потресаваща наистина... Уважаеми редактори и "писатели" на тези статии, моля ви се, обръщайте им повече внимание. Това е поне третата интернет публикация в новинарски сайт, в който има грешки или неяснота. Как така детето ще е на 4 дни, а е родено със секцио на 14 щни?

нещо не се врзват не щата . 1. защо вобще е стигнала до раждане ако не го еискала? .2. защо е отишла в часна болниша та нали в такива болници хората избират за да бде всичко наред . 3. защо дрят бебетата при маиките та това не правилно ,за какава депресия говорат тези лекари марзеливи кадето гладат само пари да взема т от хората: родилките не получава депресия а просто след раждането се чустват много изморени отпаднали нямат сили дори да говорят и това продалява няколко дни . *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Никой не ражда в частна болница, чрез секцио с намерение да убива детето си! Трудно мога да повярвам, че при тези условия майка на две деца ще извърши умишлено убийство!

Следродилна депресия-според мен не се изразява в това да имаш желание да нараниш,едно беззащитно същество,а в това ,че изпитваш липсата на това същество вътре в теб,и понякога на чувство за безпомощност.Всяка родилка изпитва някаква несигурност.Имам две деца ,и двете родени със секцио,и при двете с усложнения ,и двете с по-дълги операции от нормалното, доста болки и дълго възстановяване ,но никога не ми е и минавало през главата да се откажа или да нараня някое от тях.Родителството е трудно и никой не ни учи на това ,но има хора ,които просто не заслужават да бъдат родители.

уясена сам .....каква е тази депресия ?.....моляви се *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

как е посмяла аз имам детенце на 1год и 6 месеца и аз нямах лека беременност но това е малко дете таман родено нищожество *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нищожество?!?!??!?! То си е съвсем пълноценен, но не пораснал ЧОВЕК.

Е,какво се чудиме,че толкова майки вече и да искат не могат да раждат!Господ ни наказва за такива деяния!Проклето племе сме си!

Абе какви следродилни депресии!!! Не защитавайте този ИЗВЕРГ! Ако един ден я пуснат от затвора , ще се обръщам на другата страна като я видя! Отишла е да остави двете си деца при майка си и и е казала че отива на Пловдив! Не и е казала , че отива да ражда , а и не и е казала .... че въобще е бременна! Никой в града не знае , че е бременна - отричала е до последно. Съпругът и , горкия и той не знае - дал и е пари за аборт преди няколко седмици! Е хайде след тези ФАКТИ , някой да я защити отново! Аз не мога да повярвам , че съм познавал такъв ИЗРОД! Дано повече не я видя - да изгние в затвора ! И дано там се държат с нея , като и отдадат необходимото "уважение"

Ти може и да си потресен, но тук сума ти народ се опитва да ни обяснява как това е следродилна депресия и горката майка не е заслужила презрението ни. Бременноста е била скрита, бебчето очевАдно нежелано. След няколко дни размисъл "майката" е измислила как да се отърве от бебето- като го представи за неволно задушаване. Притиснала го е до себе си, не за да го гушка, а за да го убие, натискала го е докато безпомощната душичка не е издъхнала. Това е ужасна смърт, това са адски мъки, ако изобщо някой може да си представи какво е да умреш от задушаване. Това си е убийство!!! Да съчувстваме на майката ли?!?! Идиоти! А кой ще защити малкото трупче, овце такива, дето цял ден ми обяснявате колко тъпа и необразована съм аз и как нямало да мога да помогна на децата си, ако се наложи! Тъп народ, толерантен към убийствата на деца!

Да обобщим значи: майката не е виновна- тя е в депресия, бебето е неудобството, което вкарва майката в това състояние, следователно трябва да бъде ликвидирано....да съчувстваме на мама!

StamOff

Решението на проблема е лесно и ясно. Просто контейнерите за разделно събиране на отпадъци трябва да станат 4 - за хартия, стъкло, пластмаса и бебета. Така хората няма да бъдат принудени да ги душат и да ги хвърлят по клозетите !!!

Жената е била със следродилна депресия и по даннни на в. " Марица " детето не е давано на майката ,до момента на изписване. В частна болница " Торакс Пловдив само за последната година съдят 2-ма лекари за причинена смърт на пациентка ,за притежаване на наркотици от единия - 300 дози хероин , а сега се прибавя и небрежно отношение към жена с психично разстройство.

Хммм, съмнявам се да са прихванали от болестите на цивилизацията...

Това беше реплика към аз ( нерегистриран ) 19.06.2012 15:16

При закърмването на новородено акушерката трябва да е до майката по време на цялото кърмене и едва когато се убеди, че родилката знае как да го кърми безопасно за самото него, едва тогава да я оставят насаме.Най-честото задушаване идва от неправилното поставяне на гърдата от което нослето се запушва от нея, а бебето в усилията си да вдиша въздух засмуква като вакуумна помпа през устата си кърма, а през нослето "тапа" от кожата на гърдата на майката.

Да де, само дето на тая това не и е първо дете, че да не знае какво и как се прави. И второ - бебето се захранва до 24 час, а това бебе е било на 4 дни,следователно вече захранено.От 100 кладенеца извадете вода, за да кажете,че т.нар.майка е невинна.

Вярно е - обучението за кърмене е работа на акушерките. За първескините това е процес и рядко се получава с една беседа. Лошото е, че след първото "упражнение" милостив дежурен лекар нарежда: дай й добавка (и да ми се маха от главата)! По темата - говорим за признаци за постпартална депресия и има ли клинична пътека, която покрива консултациите, диагностиката и лечението на това рядко усложнение при родилките? Говорим за компетенциите, правата, отговорностите и разпределението на задачите между лекари и акушерки. Нищо повече! Далеч съм от мисълта да сравнявам видовете дейности и да ги градуирам по важност. Нито да убеждавам хората, че всяка акушерка е с аристократично възпитание или е светица. За съжаление, не може да се говори за акушерска грешка, защото контролът се осъществява от лекари. И те носят и отговорността. Тъпо е, но е така!

Горката жена, сигурни й е било много зле. Тук е пълно с хора, които не са раждали и очевидно по псевдонима няма как да родят, но са пълни с мнение по въпроса. Подкрепата в такъв момент е важна, а в бг присъствието на съпруг или майка на раждането и след това е все още в мечтите.

Сто процента и е било зле, да вземе да роди някво гадно дете, на кой няма да му е зле. Айде на боклука. Тука в България трябва да има четири контейнера за разделно събиране на отпадъци - за хартия, стъкло, пластмаса и бебета !

Наде, раждала съм със секцио в ония години, когато татковци не се допускаха. Не ми го даваха 3 дни да го кърмя докато не се изчистя от упойките, пък на 4 сама се справих. Допускам, че на жената и е дошло в повече трето дете, но наистина е мога да се откаже от него и да си излезе. В случай, че е психично болна слагам вина и на лекарите, които са допуснали 1-ва, 2-ра, че и 3-та бременност.

Чае шукарие...

Ти май че пишеш тука само за участие, разбира се че лекарите са виновни и много искам и на на тях да им се потърси професионална отговорност. Ти като незнаеш, не значи че и те незнаят, за следродилната депресия и какви са симптомите за нея.

Просто нямам думи потресена съм ....в момента пиша и рева ...та това е смисъла на живота ...за да го родиш и отгледаш....много е трудно ...но това е ЩАСТИЕТО ....

Депресията след раждане, която може да прогресира до психоза, е добре известна на медиците. Самата аз преживях лека следродилна депресия (раздразнителност, плачливост, натрапливи мисли), която напълно осъзнавах и за която нямах никакво обяснение. Слава Богу, бързо премина. Това, което се е случило е ужасно... вероятно жената няма никаква вина, тя не е била на себе си. Бог да прости детенцето и.

поредната проста циганка,язък за детето,горкото.

Затова мисля,че една жена трябва да забременява само ако наистина иска да роди дете!Мисля,че депресията е допълнителното усложнение при жената!Жалко за детенцето!

Вижте сега: "видима депресия" на родилка четвърти ден не се връзва с "престъпление по чл. 120 от Наказателния кодекс". Нещо пак се осмърдя из медийното пространство.

Чули недочули,чели и непрочели да раздавате присъди и клетви разни. От къде да знаете какво е станало точно и какво и е било на жената. Оскотяхме съвсем и с охота раздаваме правосъдие наляво надясно. Бог да го прости детето.

Така е "медиите" ни и те имат сериозен принос за положението.

тези с депресията са прави - кой знае какъв ад е наистина! човек може само да се моли да не го сполети! освен това още нищо не се знае. останалите - за по-добри родители ли се мислите? я, погледнете първо какво възпитавате, пък после плямпайте.

за удушено новородено куче?

Бог да го прости, а ЗАЩО са го оставили и колко, в леглото при майка му ? Ако е некоя "Фидоска" да позаспи и да се позавърти, ето ти белятя ! Безхеберие друса наште лелки !

за кражба в особено малки размери 5 години затвор, за убииство - 3 години. цената на човешкя живот в абсурдистан е по малка от кучешхкия живот. гоцевско комунистическо кривосадие.

И двете не се изпълняват ефективно, така че все тая.

луда

Молете се, ако сте жени, да не ви се случва подобно нещо,.Молете ,ако сте мъже да не се случи на вашата жена или сестра, никой не е застрахован. Но ме учудва невежеството на хората - щом на тях не се е случило, щом тях не ги засяга, значи "такова животно няма" .Няма ама има!Случаят могат да го разберат само специалисти или жени минали през това.Жал ми за хората около вас, неразбиращите и неприемащите тази диагноза, защото ако им се случи това, вие ще ги обявите за лигли, но няма да се опитате да ги разберете.

абсолутно вярно!!!!!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Три години ... за убийство !?!

Факт! Защото жената най-вероятно е била в "следродилна депресия" . Ей това и аз не мога да го разбера.

Народа ПСИХЯСА булка,семейните драми са навсякъде ,ама не си трепем децата.Така,че в никакъв случай коментара ти не омаловажава вината на хахото.

,,Установена деприсия,,-трябваше да се отдели бебето от маиката,докато родилката се оправи.

Абсолютно прав си!

Хахото е в болница, за да бъде обгрижвано и наблюдавано! Наблюдавано, дали е физически и психически здраво! При ВИДИМИ(!) отклонения - и лекувано! В противен случай, защо е нужно да бъде в болница?! И кой още си мисли, че обслужването на родилките в болници е реципрочно на платените суми?!

Ако коментара е към мен, не съм булка, а татко...а кой каква вина има вече не е важно, детето го НЯМА...да не ти идва на главата, че тогава ще те питам кой хахо кой хихо.....

горката жена, голяма трагедя *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

БАСИ ТЪПОТИЯТА...

Като изключа 10-тина мнения от мислещи или квалифицирани хора останалото може да се опише с поговорката "На чужд гръб и 100 тояги са малко"...Много бързо раздавате присъди, това е признак за изключително ниска култура особено в такъв случай на лична и семейна драма!

,,,,,ако е следродилна депресия???? бог да пази вс,маики от такива нешастия :(((((((( п.с. всеки е невинен,до доказване на противното!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

да, в по-развите от България страни е преценено, че депресията е най-страшния бич за обществото с последните години - по -страшен от рака и инфаркта. в чужбина има профилактика и психиатричните и психологични грижи се плащат по здравна каса. у нас не е така, при положение, че 25% от хората са в състояние на някакъв вид депресия според проучвания на здравната организация, които очевидно защо у нас не са известни.

умна маика! детенцето нокога няма да прочете неграмотните глупости написани тук.

Включително и твоите неграмотни простотии!

ДЕПРЕСИЯТА е много сириозна болест! Това е адът на земята!! Незнам защо се подценява толкова от нашите "лекари". Родилките се рисков фактор, а в цялата родилната помощ това се пренебрегва... и ета има резултат.

харесвам този коментар!

Ама ти сИриозно ли говориш?

бабите ни не бяха чували за "следродилна депресия" и тях не ги ловеше тази много страшна "болест".Раждаш , отглеждаш и така.Ама сега ви напълниха главите с глупости и една след друга се депресирате ,стресирате и т.н , и т.н. лиготии без край.

Като родят, някои изпадат в "разни" състояния...((( Мойта породиста кучка миналата година роди шест, и след две седмици ги удуши всичките...((( А, три години е малко наказание, според мен...

Ами да те пази Бог, да не ти се случи това нещо в семейството. Присъди лесно се раздават.

подкрепям становището на II акушерка. Иаз след некадърно израждане и то на второто си дете изпаднах в психоза,но ми помогна професионалното отношение на една акушерка. II акушерка ( нерегистриран ) 19.06.2012 12:41 Много са рисковете при бременност и раждане. Затова се препоръчва раждане в здравно заведение. Но! Модерната апаратура и техническите възможности не могат да заменят липсата на професионална компетентност и възпитано отношение към пациентите! Постпарталната психоза е едно състояние, което колкото и рядко да се среща, винаги трябва да свети като сигнална лампа в главите на целия дежурен персонал. Впрочем, наред с всички останали сигнални лампи свързани с евентуални усложнения! Затова в медицината се върши в екип - всеки да ОТГОВАРЯ за определена... още част от пребиваването на пациента. Един да лекува, друг да се грижи, трети да чисти... Някой в МЗ знае ли това? Защо никой не поглежда съществуващата здравна система от този гледна точка?

Тъпа работа. Как никой не е видял че е в състояние на психоза. Това е рядко срещано, обикновено се "превключва" от болезнено раждане и е по-често при нежелана бременност. Едно на 80000 но не са го видяли. Жалко за бебето. Дано да излекуват добре майката преди да я пуснат, че може да е опасна и за другите деца.

Ами, според новинарите, никой даже и не е помислил за лекуване! Направо са сигнализирали на МВР! И прокурорът мисли за члена от наказателния кодекс.

Никой не поглежда въпроса от гледна точка на това ,че толкова сме намразили живота ,че не искаме и децата да се мъчат.Депресий,отчаяние. страх от живота а не от смърта.Това е проблема.Мъка по нашите земи.Да променим условията -това е решението.

Кой е този Депресий? Някой гръцки мислител ще да е...

Огромният проблем в България е, че голям процент от населението е ниско образовано, със силно ограничен набор от информация и интереси, но си мисли,че разбира от всичко.

абсолютно вярно!

Образованието няма нищо общо тука. Проблема е, че българина е комплексиран, циничен простак, който не се трогва от нищо. Проблема, е че българина няма ценности, че няма чувство за граждански дълг и обществена позиция. И дядовците ни едно време не са били много грамотни но са били достойни, възпитани и честни хора !!!

stamofff, a твоите реплики, които ти изтри, защото се осъзна какво си написал, за убийството с камъни на жени, как да ги разбираме - като такива на човеколюбец?

Във връзка със случая, населението не е длъжно да има целия набор от информация. Затова по цял свят съществуват определени професии и хора, които да предлагат услугите срещу заплащане. "Огромният проблем в България е", че управляващите (за болниците - МЗ) толерират несъответствията между заплащането и качеството на услугите, като механизмите за това са разнообразни.

защо се случват такива неща на добрите хора? :д какви добри хора бе, вие до един нямате турпимост по между си веднага правите от хората злодеи без да ви пука, че може да имат психичен проблем например и веднага: "на бесилото" "на разтрел" ялка озлобена пасмина нация от разбоиници не заслуявате добри неща затова бог ви е обурнал груб сега сигурно и на мен ще ми отговорите нещо грубо вместо да се замислите :д но няма значение ще си останете мияви злобни душици без нищо докато сте живи и после краи :д

много си прав!

Браво,много правилно!

Много са рисковете при бременност и раждане. Затова се препоръчва раждане в здравно заведение. Но! Модерната апаратура и техническите възможности не могат да заменят липсата на професионална компетентност и възпитано отношение към пациентите! Постпарталната психоза е едно състояние, което колкото и рядко да се среща, винаги трябва да свети като сигнална лампа в главите на целия дежурен персонал. Впрочем, наред с всички останали сигнални лампи свързани с евентуални усложнения! Затова в медицината се върши в екип - всеки да ОТГОВАРЯ за определена част от пребиваването на пациента. Един да лекува, друг да се грижи, трети да чисти... Някой в МЗ знае ли това? Защо никой не поглежда съществуващата здравна система от този гледна точка?

Уважаеми журналисти, Моля да проучите проблема и да публикувате поне една кратка статия за следродилната депресия, по възможност придружена с мнението на някой психолог. Така ще ограмотите малко хората, които ви четат и ще допринесете за развитието на мисленето на българите. В крайна сметка това е работата ви! Благодаря!

...и то повече от един път. Чела съм достатъчно за следродилната депресия, за да се уверя, че това е една абсолютна измишльотина. При всяка бременност настъпват промени в организма. Промени, които понякога наподобават апокалиптичен характер. Всяко раждане води след себе си други промени, физиологични, емоционални и психически и ТОВА е НОРМАЛНО. НЕ Е НОРМАЛНО да убиеш, защото си слаб и не си потърсил компетентна помощ. Пак го заявявам с чиста съвест- Следродилната депресия е само едно извинение за собствената ти немърливост към себе си и детето, което има нужда от теб!

Колкото и пъти да родите, явно няма да прочетете достатъчно! За съжаление. И ще ви кажа, че четенето никога не е достатъчно...още повече щом се отнася за такива сериозни проблеми!

Понеже си чела достатъчно, за да разбираш повече от специалисти психолози и понеже твоите лични преживявания важат за всички останали.

И като сте чела досаттъчно кажете какво означава "НАПОДОБЯВАТ АПОКАЛИПТИЧЕН ХАРАКТЕР" ? Апокалиптичен? Характер на какво? Моля, прочетете още :)

...щяхте да знаете, че човек в такова състояние не винаги го осъзнава и не е способен да потърси помощ сам! Още по-лошо става, когато роднините и близките му са чели колкото вас! Тогава става страшно!

защото, ако имате дъщери и те изпаднат в такова състояние, няма да можете да им помогнете! Помислете за това!

Прочети "Погнусата" от Борис Виан, щом си раждала много пъти - може да познаеш себе си - аман от женски, които само с това парадира, че са родили и оклко грижовни и отговорни са и са от отбора "на нас нищо такова не може да ни се случи".

ти в никакв случай не подценяваш проблема, както се изразяваш, или за теб това е цитирам:"Чела съм достатъчно за следродилната депресия, за да се уверя, че това е една абсолютна измишльотина...Следродилната депресия е само едно извинение за собствената ти немърливост към себе си и детето...". хах

Пише 4 дни след раждането!Променено неестествено забелязано отношение към детето!!!Родила преди 2 здрави деца И ТРЕТОТО със секцио!!!Спазени ли са ИНДИКАЦИИТЕ за секциото или пак мирише на пари!??Желана ли е била бременността!?Имала ли е предишни психични проблеми?И Г-да съдии преди да я съдите изследване за тромбози в тилните части на мозъка!А прокурора да духа супата!Всеки знае че лекарите са виновни до доказване на противното!

информацията, макар и трагична е абсолютно едностранно предадена - написали са кой е виновен... а дали е така. Дали майката наистина е убийца или мърлява служителка на болницата е направила нещо на детето докато майката е спяла...

Ужасно:( И вината е изцяло на лекарите. Не може да оставиш малко бебе при жена, която виждаш че осезаемо изпада в следродилна депресия. Поне те трябва да са напълно наясно с това състояние, което при много млади майки е изключително тежко в първите дни, а понякога и месеци. И тези жени нямат никаква вина, а имат нужда от помощ.

Толкова за прословутата "майчина обич".