Съдът отмени паричната гаранция на шофьор, убил на ”зебра”

Апелативният съд в Пловдив отмени решението на Окръжния съд, който пусна под парична гаранция от 10 000 лв. Милан Дивеков, който уби възрастен човек на "зебра".

Обратно в новината

Коментари - Съдът отмени паричната гаранция на шофьор, убил на ”зебра” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този адвокат как пресметна, че убитият се е движил със 8,1 км/ч, а не с 5,1 км/ч? За пръв път чувам, че има ограничение в скоростта на пешеходеца на пешеходната пътека! Трябва да предупредя тъщата, тя се движи пеша обикновено с 9 км/ч! Или пък може би да не го правя!

Това са глупости - пешеходецът бил виновен, защото тичал с 8 км/час, но това че шофоьорът кара със 100 защо не го споменава този тъп адвокат.

Камерите нищо няма да виждат, защото не показват пълната пътна обстановка и са само повод за произвол. Като си шофьор, не си ли виждал пешеходни пътеки на многоредово движение в двете посоки? Еднолентови пътища лесно се наблюдават и от камери и от шофьори, а многолентовите не. И аз като пешеходец не съм имал проблеми с пресичане на пешеходна пътека. Но трябват рефлекси.

А прави ли ви впечетление как се минава на пешеходна пътека без светофар. Или трябва чинно чакаш (като п*тка), докато някой водач се смили и ти даде път или се налага да отвоюваш всяка педя от пешеходната пътека. А всичко може да се реши толкова простичко. Реално работещи камери на основните пешеходни пътеки без световар; солени фишове за отнемане предимство на пешеходец. Камерите за нула време ще се изплатят, че и бюджета ще напълнят. Пешеходците ще са живи и здрави а шофьорите няма да са подсъдими. А да, и преди да ме псувате - и аз съм шофьр през повечето време

Къна, като си през повечето време шофьор, кога ги дереш бе? Иначе за поста си 100% прав.

Какво да дера бе човек - нещо не схванах - оглупявам :-)

а не както е сега или условни или в общежитие. Там при рецидивистите трябва да лежат. Ще изкара някоя и друга година като булка на някой с доживотна и после един ден когато е свободен, като седне зад волана, тъпата болка в дупето ще му напомня защо е лежал и как не трябва да се кара.

Адвокатът е гений, изчисли до десетици, с каква скорост е препускал човекът, на пеш. пътека отгоре на всичко. Какви глупости само плещи в защита на убиеца, смех. Радвам се, че убиеца е затворен, защото когато пускат такива на свобода все едно казват, че можеш и да убиеш и пак да ти се размине.

като оставя в ареста момчето. България само печели от такива герои като него. Те намаляват числото на пенсионерите. Трябва да се раздават награди за блъснати пенсионери, майки с колички, жени, баби и т.н. Да се въведе глоба за бавно шофиране в градски условия под 120 км/ч. си в нарушение. Това най- ще му ходи на булгаристанския начин на мислене и поведение!!!

54г. и ходя с 10 км/ч а тичам с 30км/ч. Ако тоя пишльо прелети със 100 км/ч покрай мен на пешеходна пътека и има късмет да спре след жестова "благодарност" от моя страна...ще го "вредя" в операта за мецосопрано. Друга оправия няма в България. Данайчето направо си го пуснаха, защото помете ученичката с Нисана си. Отърва се с глоба. Паричната гаранция не е глоба а депозит за гаранция от страна на престъпника, че няма да избяга а ще го пуснат до съдът в предвид, че деянието му не е криминално или опасно за обществото. Големите гаранции затова се налагат - съдът не може да държи задържания повече над определен срок, но му налага парична гаранция, която не може да внесе и ще кукува в ареста до делото.

Кафа ни стана, от тая Селяния ! Рогош Манол Осрама а $$ няма? КлубЪ "ЦИКЛОН Б", дрисливити канари, на "БОТЕВЪ"- ПловдивЪ Проповедница: г-жа Попрашка

Стига с тези леки присъди - съвсем ще се изтрепем по пътищата. Да, на всеки може да се случи да убие човек с кола, но, ако си карал с над 100 в населено място, а тук още повече убийството е на пешеходна пътека ... това не е убийство по непредпазливост, а умишлено търсене на убийство с неоправдана агресия при шофиране. Този случай не е за грам снизхождение - това е убиец!

на гърчето за абсолютно същото нарушение, наказанието му беше само глоба, така че и този може да се позове на тази практика....

Нарушението е различно - едното е степен на телесна повреда, а другото е смърт.

Съдията може да се позове на практиката, но може и да точно затова да вземе друго решение. Има един виц за двама съдии, които седнали вечерта заедно и се натряскали като свине. Това става в щатите по време на сухия режим. Сутринта поради липса на друг съдия в градчето ги карат да се съдят един друг. Първият осъжда втория на глоба 50 цента. Вторият осъжда първия на шест месеца затвор. "Защо бе колега, аз каква присъда ти дадох на тебе"? "Ааа, колега, много станаха сличаите с пияни съдии, това трябва да се пресече"! Та точно защото зачестиха случаите с блъскане на пешеходци на забра, съдията може (и трябва) да издаде строга присъда.

Ако се беше движил с 5,2 км в час, а не с 8,1, нямаше да се стигне до този инцидент, заяви адвокатът на обвиняемия. --------------------------------- Та колко е допустимата скорост за пешеходци и потърпевшият превишил ли я е?

Принципно се случва пешеходец да се движи в синхрон с невидимата зона, скрита от гредата, колоната, както искаш я наричай, вляво от предното стъкло. Ако двете скорости са ниски, тогава има време за спиране, ако само едната е висока, то пешеходецът няма как да остане скрит, а ако и двете са високи има само късмет. Затова на пешеходна пътека не се бърза, особено ако разчиташ някой да те види и да спре.

Не знам конкретната зебра. Но до сега не ми се е случвало да стигна до зебра, която не може да се види цялата през предното стъкло. А и случая не е такъв. Пейзанът не просто не е видял човека. Той дори не просто не е видял забрата. Той въобще не е видял, града! Не е разбрал, че е в населено място.

А, ако се беше движил с 5,3 вместо с 5,2, какво правим?

закон се поставят усковия на пенсионерите как да се движат по пешеходна пътека, ще има такива диваняци, които ще газят пенсионери и ще се оправдават.

що за безумие е как се придвижва пешеходец на зебра?

а защо и как беше пуснат само с глоба гъркът-убиец????????? Моля, напишете името на съдията, който оправда това УБИЙСТВО НА МЛАДО ДЕТЕ!!!!!! как ли спи този плъх?

Ми добре си спи. Даже чат-пат във вилата на морето

Дайте ми адвоката на обвиняемия!

Така и не стана ясно чий син е това пишлеме!

"Защитата пък заяви, че починалият мъж е тичал по пешеходната пътека и така се е стигнало до смъртта му." Винаги съм се чудил как заспиват адвокатите вечер... В кой курс или след колко години стаж им кастрират човечността и съвестта?

Извинявай, но не адвокатът , а съдът е този, който трябва да правораздава в полза на жертвите и ощетените! Защото съдът си получава парите за това от ГРАЖДАНИТЕ-данъкоплатци, а адвоката е на хонорар от подопечния си и не тежи на сметката на данъкоплатеца! ( И не съм адвокат или някакъв правист;о)

ГРЪКА ЗАГАЗИЛ УЧЕНИЧКАТА Е КАРАЛ С 160 И ГО ПУСНАХТЕ , Я ПУСНЕТЕ И НАШЕТО МОМЧЕ КАРАЛ САМО С 100 КМ.

С колко е била отгоре скоростта в случая не влия - може да е тъпо но е факт. Гъркът просто е имал късмет да попадне в благоприятна за него ситуация в закона - пак е много тъпо и на мен ми се иска да лежи ефективно, но няма да стане. Но още по-гадна е ситуацията със Ставийски защото него съдът очевидно го пожали и не приложи закона подобаващо.

Значи пешеходецът е виновен че бил тичал на пешеходната пътека,а ония лигльо карал със 10км във час,той не е виновен,какво е това правосъдие дами и господа,защо толкова се толерират престъпниците,за хората които са починали тези съдии не ги ли интересува каква е болката за загубата им на роднините.А за Куцкова колко ми е интересно ще дадат на убийците на свекъра и.значи присъдите се делят на Обикновени хора,и Хора работещи във системата на Съда,,Трябва дами и господа по една точилка във ръка и пред съда,на излизане на тези мозъци,които оправдават престъпниците бой със тоягите по главата им докато не им дойде акъла,май наскоро оправдаха във Пловдив и Гръка блъснал младо момиче на Автобусна Спирка.