Шофьор, убил мъж на ”зебра”, пуснат под гаранция 10 000 лв.

24-годишният Милан Дивеков, който на 12 август т.г. прегази 63-годишен мъж на пешеходна пътека в Пловдив, е карал със 100 км/ч.

Обратно в новината

Коментари - Шофьор, убил мъж на ”зебра”, пуснат под гаранция 10 000 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе има как да не се види пешеходеца, за съжаление малко водачи и още по-малко пешеходци го осъзнават. Но, категорично, не е трябвало да кара бързо, това е било фаталното в случая.

а и как е събрал за собствено жилище и 10000 за гаранцията, като е на 600 лв заплата?

Зном го това майна! Баща му, майната му, и ичка му лелина, всички са герберасти, и, диви герберастии, да гийба! Дочето, от кв.Коматьово

Тоз са го пуснали за протеста на Вергиев!!!!!!!!защото освен"бензин в кръвта"има и "лайна в главата"!!!!!!!!!!!

тъкмо сега като е навън близките на убития ще могат да го ликвидират на спокойствие !!!

Тоя убития няма ли си роднини, приятели.Някой който да е държал на него и да смята че това е несправедливо.Пречукайте един такъв хубавец като тоа на снимката и ше видите как таа агония ше секне.Иначе ше бъде все така,ше ви убиват по пътищата и така до безкрай.И майките на тези копелета нема да искат гаранция...

Българин, шофьор на камион в САЩ , кара бързо и не може да спре достигайки краят на колона от трафик. Помита последните коли и убива 5 човека. Съдията му дава мярка: $27000.00 . Т.е. никога да не излезе от ареста до осъждането и влизането в затвора. В българският слумай: при положение, че над 24 годишният убиец е правен чадър и има ефективни уволнения на висшият полицейски състав е престъпление съдът да не се съобрази с тези утежняващи още повече обстоятелства. В Канада глобяват с $10000.00 и 10 години в затвора при каране с 50 и повече километра над допустимата скорост. Без убийства и други нарушения. В САЩ полицията арестува при каране с над 30 мили в час над допустимата скорост. Само хонорарът на адвокатът да изкара виновния от ареста започва от $3000.00 и нагоре според социалният статус.

Мярката на тираджията е 270 хиляди долара.

ами точна му е фамилията, нали? А съдията - в кауша за подкуп! без доказателства! то си е ясно!

Ето я таксата на нашата съдебна система са човешкия живот - 10 000 и ще пуснат всеки убиец.

Пишат, че Диваков имал полицейски чадър.... Явно има и съдебен чадър, щом го пускат да си ходи след като ревливо си описал автобиографията. Е, като е невинен, може ли и аз най-невинно, докато Диваков е на пешеходната пътека, да се засиля с едни 100км , а после аевокатът ми нека обяви как Диваков внезапно изскочил пред автомобила ми тичайки. И 10 000 лв ще подготвя на съдиите, няма проблем. Е,може ли толкова беззаконие в тази държава? И до кога?

Адвокате, човек трябва да се нагажда според законите, а не тулупи като теб да се опитват да нагодят законите според келеша. След като няма пари за гаранцията остава в ареста докато продължава делото, така е в нормалните държави.

ПОРЕДНОТО ЛАЙ, НА КОЕТО МАМА И ТАТИ ЩЕ ПЛАТЯТ Д АМУ СЕ РАЗМИНЕ..

И още нещо. Тук реално жертвите са 2. За мен това момче не е убиец и изверг, а просто обикновен човек, който е направил глупост. Глупост, с която е отнел един живот и е съсипал своя собствен (както и този на близките на загиналия). А това можеше да се избегне, ако беше карал нормално. Нека ВСЕКИ ОТ ВАС, който системно кара над ограничението, да се замисли за това.

Обръщам се до т.нар. "състезатели" - т.е. до всички от вас, които карат бързо и не зачитат ограниченията. Добре. Да приемем че сте гениални шофьори и НИКОГА няма шанс да допуснете грешка. Сами си помислете колко е вероятно това да е истина при вас, но както и да е. Дори и да е така, нали като карате по-бързо, давате по-малко време на другия да реагира, дори ТОЙ да е допуснал грешка, а не вие? Ако на неправилно пресичащ пешеходед му излезете с 50, той може да реагира в последния момент. Но ако го треснете с 70 или дори 100, значително намалявате както времето му за реакция, така и шанса му да оцелее след евентуалния удар. Да, другият ще е виновен, но ще осъдят и вас заради превишената скорост. А и при удар винаги може да пострадате и вие самия - дори човек да ударите, това е достатъчно, за да отклони колата и да се забиете и вие в някое дърво. Да не говорим пък ако ударите друга кола, не се знае кой ще пострада повече. ПОМИСЛЕТЕ ЗА ТОВА.

СМИСЛЕНО НАПИСНАО, НО СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ НЕ ЧЕТАТ ТУК ТЕЗИ НОВИНИ, ТЕ ГИ ПРОИЗВЕЖДАТ.. ТАКА ЧЕ НАЙ-ВЕРОЯТНО СЕГА ПАК СА СЕ СЪСТЕЗАВАТ НЯКЪДЕ.. ТЕ АКО ИМАХА СЪЗНАНИЕ, НЯМШЕ ДА ГИ ВЪРШАТ ТЕЗИ ПРОСТОТИИ!

Адвокат Димитър Антонов коментира извън съдебната зала, че при този доход от 600 лева, не е възможно да бъде платена тази гаранция"" А този убития колко лева му трябват, за да си купи живота обратно? Или, айде той така и така е убит, що да тормозим живите, па макар и умишлени убийци

За съжаление това е манталитета в родината ни. Утрепеш или силно навредиш на някой и после нищо кой знае какво , все едно комар си сгазил. Така е на пътя, при лекаря, в училище, на работа. Страна рай за тези, който се чувстват безнаказани. Бог високо, цар далеко.

ДА МУ СЕ ОТНЕМЕ КНИЖКАТА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА МПС ЗАВИНАГИ!!!

П.П. ГЛЕДАМ МОМЧЕТО И МИ Е ЖАЛ И ЗА НЕГО!НЕ ЗНАМ ЗАЩО!НО МИ Е ЖАЛ.ДЕЦА МИСЛЕТЕ НАЙ-ВЕЧЕ ЗА СЕБЕ СИ КОГАТО КАРАТЕ БЪРЗО!МИСЛЕТЕ ,ЧЕ ЗА НЯКОЛКО МИНУТИ СПЕЧЕЛЕНО ВРЕМЕ ПОГУБВАТЕ ЖИВОТА НА ДРУГ И СВОЯ СОБСТВЕН ЖИВОТ!ЗАВИНАГИ!

дя-до

И като как с 600 лв заплата ще плати 10 000 гаранция. И ако я плати, дали реално доходите му са 600 лв на месец? И как така е сигурен, че работодателят му ще го вземе пак на работа? При правилна присъда, след 12 години този човек може вече да не е работодател.

Този в затвора за 15 години а онзи дето кара с 230 в Търновско за 5 години и ще видите че ще започнем леко по леко да се оправяме...

След такива новини гледам с надежда към небето, барем някое убавко метероче се покаже и ни измете от лицето на вселената, или поне България. Няма такава пародия, какъв е тоя съд какво е това нещо бе хора!? Тоя изруд е карал със 100 в града, убил е човек на пешеходна пътека, въобще защо изобщо има съд? Тук не става въпрос да го превъзпитаваме и дали се разкайва, тук става въпрос да се дава пример и да се знае, че за такова нещо се лежи до живот, та следващия път като реша да настъпя на село да се сетя за тежкото наказание, което ме чака. Хайде пуснете го, че да съсипете още нечии живот, щото 100% някой от роднините на жертвата ще се погрижи са истинско правосъдие.

наглост е да преминеш със 100 км. в населено място и пешеходна пътека. освен затвор, ако му се отрежат и двете уши, пак ще е малко за да му напомня цял живот, как е отнел човешки живот.

ПРЕД ПРАКТИКЕР ВЕЛИКО ТЪРНОВО КОЛИТЕ ВЪРВЯТ С 100 КМ И НИКОЙ НЕ СПИРА НА ПЕШ ПЪТЕКИТЕ АМА И НИКОГА МИЛИЦИОНЕРСКА КОЛА И УНИФОРМА ТАМ НЕ СЕ Е МЯРКАЛА СЯКЪШ НЕ Е ЦЕНТЪРА НА ТЪРНОВО А ДОМИНИКАНСКА РЕПУБЛИКА КЪДЕТО НЯМА ПЪТНИ ЗНАЦИ И КОЛИТЕ СА БЕЗ НОМЕРА ЕХ ТОВА Е ЖИВОТ ПОНЕ ДА ТИ Е КЕФ И ШИРОКО НА ДУШАТА А И ВСЕКИ ДОМЕНИКАНЕЦ ИМА ПОНЕ 3 ЛЮБОВНИЦИ ТОВА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗА САМОЧУВСТВИЕ И РЕСПЕКТ АМА И КОЙ ЩЕ ТЕ БЛЪСНЕ АКО ИМАШ 3 ЛЮБОВНИЦИ.И ДА ТЕ БЛЪСНЕ ОТИВАШ В РАЯ.

И сега как ще му повдигнат обвинението Убийство по непредпазливост ли???Кат на ония Пияница Ставински???

ако ченгетата си вършеха работата нямаше да има невинни жертви и разбити съдби-кво се крият и не спират нарушителите ,целелият град е пълен с нагли шофьори ,вечер пред заведенията е пълно с такива дето спират където си искат, пият после карат и т.н.А къде са полицията-на топло да не се притеснят случайно

Абе, що ми се струва, че като се качиш в колата пиян и караш с 2 пъти по висока скорост от разрешената, не точно полицаите са ти виновни!

лекето се било разревало на няколко пъти.... ами близките на човека, който тоз помияр от снимката уби не са ли ревали за своя близък??? Според мен като вкарат няколко такива тарикати за по 10 години и им сложат едни 200 бона да плащат на роднините на убития ще видиш как нещата ще потръгнат. Ам сега какво правим - пуснали го под гаранция та този да не е глупав да седи и да чака следващото заседание... все си мисля че ще този ще е поредния обявен за издирване от интерпол.

Е браво. Много ясно че сега като плати гаранцията и ще офейка от България. Ревял бил явно му е светнало какво го чака, а когато фучи в града с 100 км. в час не му ли светна че може да убие някой. Прости глупаци колкото щеш, че и ще реват после, ама не от гузна съвест а от самосъжаление.

Как го пуснат ще изчезне.Щом са събрани достатъчно доказателства, веднага да отива на съд.

Много удобна квалификация - по непредпазливост. Летиш със 100 в населено място, убиваш, но просто си непредпазлив, а не престъпник и убиец. Кой ще се трогне, че не може да събере 10хил., пък и на кого му пука за тоя гамен. Питам се, докато прокуратурата протестира, той ще щъка на свобода, за да може да духне от България, или ще стои затворен?

Държавата на бат Сали, Пиже, водката, ментата и още знайни и незнайни измекяри.

че то в Пловдив кой кара под 100 и няма кой да ги спира.Освен това никой не ги е учил на дистанция.Нормално е 1-2 метра.Нека да лято.

Глупости! Масово карат с 50, че и под 50 км. А най-обичат да карат в крайна лява лента с 30-40 км.

Колега, май е време да прочетеш Правилника за прилагане на ЗДвП ... В града няма "лява лента", всички ленти на пътя с ограничение на скоростта до 80 км/ч са равноправни и водачите могат да избират удобната за тях лента, включително и да се движат с удобна за тях скорост. Наистина не е приятно когато някои водачи те притискат по този начин, но дългите светлини и клаксоните не им помагат особено ;)

От утре,ако някой не ви кефи,го изчаквате пред домът му,и щом излезе на улицата давате Мръсна Газ,и после какво ще ви направят едно голямо нищо,ще кажете във съда че много съжалявате и ще ви пуснат под гаранция със пробация,а блъснатия ще е вече два метра под земята.и помежду другото на пешеходни пътеки избягвайте да преминавате ако ви е мил живота,там е като на руска рулетка,винаги пресичайте на светофар на зелено със другите хора,там вероятността да ви сгазят е 100-пъти по малка от на пешеходна пътека.

humfry

Това е поредната статистическа единица, която живее във втория по-големина град в България и "взима" огромната средна заплата /според НСИ/ от около 900 лева. Карайте внимателно и спазвайте ограниченията, джигити! Ако не можете да четете или да разпознавате знаците, научете се!

Два пъти по-висока скорост = 4 пъти по-дълъг спирачен път.

Такива отсъждания дават кураж на всички - и с пари, и без пари, и с връзки, и без връзки, с протекции, и без протекции, и с книжки и без книжки, и с образование и без образование, и на чужди граждани и на нашенци ДА БЕЗЧИНСТВАТ В ДЪРЖАВАТА, ДА ШОФИРАТ И ИЗБИВАТ ДЕЦА, МЛАДЕЖИ И ВЪЗРАСТНИ ПО ШОСЕТА, ПЕШЕХОДНИ ЗОНИ И ЗЕБРИ!! Това е нашето правосъдие, това са ни магистратите - висши, низши низки и бедни, пледиращи само за пари, безнаказаност за допуснати от тях пропуски, грешки и скандални определения (независимо дали умишлено или НЕ)!!

Съдебната практика трябва да стане такава, че при такива груби нарушения - каране със 100 при ограничение 50 да бъде безкомпромисен!!! Това не е като да се объркаш, това е умишлено. Каране с цели 50 км в час над ограничението е явна умисъл! 24 годишен мъж трябва да може да предвиди последствията от действията си. Да му дадат 6 години затвор, на 30 ще е излязъл майка с две деца.

Гази пешеходците до нула! Тогава няма да има нужда от пешеходни пътеки. (Черен хумор) Бог да прости починалия. За този от снимката - според закона. Него не го мислете, той е жив.

И яйца, и локва, и кал :)

Аз

... и дъртите, и дъртите - че стига сме им плащали пенсиите... Айде да съберем още некой и друг минус...

Правосъдие???? В България????? ХАахахХАХАХХАааа!!!!!

Не търсете държавно правосъдие, действайте сами.

Карат като "големи" мъжаги, после реват като малки момиченца. Да ви е и женчовците. Нали сте големи мъжкари бе? Ше караш ли пак със 100? Ше караш, ама а да те видим.

Точно. Зад волана супермен, пред съда момченце ревливо и смирено.

Щом шеф и заместника му на Областната дирекция на МВР си заминаха заради този убиец, представяте ли си какъв е "връзкар"? Интересно, къде е "независимата" журналистика ( в смисъл, че нищо не зависи от нея, освен писане на поръчкови материали ), да се разрови, кой е въпросния младеж и на кого е племенник?

Какъв връзкар бе, глупак? Ако е връзкар, нямаше да уволнят никого и щяха да потулят случая. "Връзкар" може да кажеш за жертвата - заради него са излетяли началниците.

Това BG "български гай" ли означава?

Г'а яде кифтетата ни рива, а?

Ако беше убил бащата на съдията надали щеше да го пусне под гаранция.

Тогава съдията щеше да го пусне под трактор.

Никой не може да му накарам да му съчувствам на този безотговорен младеж, който на всичкото отгоре се е разревал че може да отиде в затвора, а не че е убил човек.

много прост и злобен народ скоро ще изчезне от лицето на земята

без коментар!!! И все пак - питайте близките на убития човек за милост!!!

Ако някой му беше направил забележка, че кара като идиот преди да убие човека, дали щеше да се разплаче и да се разкайва? Или щеше да почне да го псува? Ммм, интересно ми е , просто.

Не, аверчетата му на този от снимката, щяха да претрепят човека направил забележката. Толкова ли е интересно? Джунгла, брате:(

Точно това ми се случи преди време ! Минавайки през три последователни " зебри " и спазвайки разрешената скорост , забелязах че след мен напираше някакъв с БМВ . На червения светофар изрода слезе от колата си и ми нанесе няколко удара , затова ,че съм карал много бавно . Отстрани , чакащите клиенти " бакшиши " го аплодираха доволно .

Сиреч, удари ли са го на пазарлък! Чудно ми е как съдия преценява дали някой ще извърши ново престъпление или не! Разревал се, келеша, колко трудолюбив бил и колко малко му плащат! И в цялата драма в съда никой нищо не споменава, че в крайна сметка е убит невинен човек - нечий баща, дядо, съпруг, приятел!

100 километра в града е предумишлено престъпление. За предумишлено престъпление, условна присъда не се дава! Не на условните присъди, когато е доказано предумишлено престъпление.

Като са зад волана, всички са много смели и недосегаеми. Като отидат в съда, реват като женки.

Такива безмозъчни твари трябва да лежат дълги години в затвора за престъпление като това ! Никаква пощада !

И какво е посланието към всички като него: карайте си като малоумни, и да блъснете човек, не е кой знае какво, даже и на работа можеш да си ходиш. ... К'во ще ми борите к'ви пет лева. Нормални ли сте?

Точно това е посланието. За това и всеки си кара както си иска. Затова и има "състезатели", които прелитат покрай камерите с 230 км/ч. и показват среден пръст. Тези хора може да ги спре само някое дърво или пропаст. Дано не спират само в нормално придвижващи се хора, които искат да живеят....Това е реалността..

Как няма да го пуснат този за такава сума под гаранция,нали се сещате тези пари после къде отиват а??? При самите тях,които си раздават под масата накрая на годината като ''ДМС-та''Егати Държавата Циганска,нямам думи.