Пловдив по(д) вода – и преди, и сега (снимки)

XVI и XVII век са пословични с унищожаващо буйните води на река Марица

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак пропаганда... Тия снимки са от преди 100 години. Аз такова нещо не помня да е имало в последните 30 години - ПРЕДИ да ремонтират въпросните булеварди - проблеми с водата при валежи нямаше. Сега не забелязвате ли, че се наводняват само ремонтираните булеварди????

stankow

Дет каза един приятел - равносметката от годината досега: "София диша, Варна шмърка, Пловдив плува" :D

нямаше да е лошо да слагате и годините под снимките! Да се знае кое кога е! След 1944г. започват през ЛОШИЯ СОЦИАЛИЗЪМ мероприятия по създаването на отводнителни системи! СЕГА ПО ВРЕМЕТО НА БОЙКОВИЯ КАПИТАЛИЗЪМ И ИЗОБЩО ДЕМОКРАЦИЯТА ПЛОВДИВ Е ЗАЛЯТ ОТ НЕКОМПЕТЕНТНО УПРАВЛЕНИЕ ТО БЯХА ЧОМАКА, ГЪРНЕВСКИ ДЕТО ПИШЕШЕ ПОЕМИ ЗА ВЕЛИКИЯ АЛЬОША, А ПОСЛЕ СЕ ОКАЗА ВЪРЛ БОРЕЦ СРЕЩУ РУСИЯ, СЛАВЧО И НАЙ-ГОЛЯМИЯ НЕКЪДЪРНИК ТОТЕВ! А ПЛОВДИВЧАНИ СА СИ ОБЕКНОВЕННИ СЕЛТАЦИ И ЗА ТОВА СИ ИЗБИРАТ СЕЛТАЦИ!

На улицата , където е самото ВиК , имаше над метър река .

Попитан от издателя Манол Пейков, къде ще се изтича водата от целия площад , Тотев отговорил:Е,е, ще се изпарява.

Върнали сме се преди 9 септември 1944 год.Няма запазени снимки с потоп от времето на Соца

Поне на Тотев ще му върви по вода :)

и преди две години имаше подобен потоп едно към едно не съм видял мамин крадлив тотю да е взел някакви мерки

E на това му се вика зле скалъпен ПР, като за идиоти ! Да сравняваш наводнения отпреди 100 г. със сегашното устройство на градовете си е върхът на глупостта! При положение, че тогава е нямало канализация, асфалтирани пътища и т.н. Но, какво ли не ражда тиквенската мисъл! Изляха се 5-6 кофи вода на кв.м. и това бе обявено за потоп!

Добре че нямат снимки от времето на Аспарух, за да сравняват с тях. :)

Муха да да ви кацне в салатат - пак ГЕРБ ще са ви виновни. Голямо плюене голямо ругаене, все едно БКП, БСП, ДПС и т.н само хубави неща направиха за държавата.Все едно за последните 30 години само ГЕРБ съсипваха нещата. Първо тези фенове на комунизма не разбраха ли, че БКП само се смъкна от власт, защото парите на СССР свършиха, а без пари и леха в парка няма да се изкопае. Второ от 1990 до сега колко мандата има БСП (съвременното БКП) - май те са с най-много мандати от всички управлявали партии от 90та насам и? Какво постигнаха те? С какво допринесоха? Раздадоха комунистически пари на простички, но гъзоближещи ченгенца и друго какво? Пирамидите от деветдесетте, най-голямата инфлация в историята ни... друго с какво допринесоха? А, да - може да не знаете, но БКП е избило нягогашния елит на нацията, търговци и интелигенция, които са постигали финансовото си благосъстояние не с кражби и продажба на дрога, ами с работа и акъл. И БКП отнемат тези хора от обществото и на тяхно място докарват едни цървулковци с основно образование - и 60-70 години по-късно ето го резултата - некадърност на всички нива - ама не бъдете плитки - да гледате до 5 години назад - това не е счетоводство.

Въх горкото, с една мозъчна гънка, ама и то напира да си каже мнението! Сус бре, мозъчен кастрат!

E, щом такива като теб - без нито една си го казват. Само израза "сус" е достатъчен, за да те преценя каква необразована карикатура си.

Не обиждай "4911" за гънките, той има една макар и от катастрофа :)

Няма смисъл да се живее в Пловдив - става за индустриална зона и евтин агробизнес. Елате да живеете в София. Пълно е с празни апартаменти, а и много нови се строят. По-хубав климат, в европейски град, с прилично летище, планина на една крачка, друга на 30ина крачки, Егейско море на 2.5 часа път. Безборй предимства. От векове умните пловдичани се местят в София.

Умните пловдивчани се местят в чужбина. Това за планината много ме разсмя: до Пловдив има по-голяма. Иначе София за нашите стандарти е хубав град, но предимно в Центъра, а всичко останало е панелно соцстроителство и постсоц мутробарок. Освен това прекалено разрастналите се размери и пренаселеността развалят столицата. Който има възможност да се насочи примерно към градовете в Хърватска, Австрия, Швейцария, Франция няма как да сгреши.

Реалните ми спомени за Марица са от 60та година насам. Тогава реката наистина беше пълноводна и плавателна и водите и бяха бряг до бряг пълноводни, но такива заливания на града нямаше! От както отведоха по огромните тръби водите на реката, дъното и се натлачи и се образуваха множество острови, които се и залесиха с върбалаци! Разбира се тези сегашни наводнения не се дължат на наводнения от Марица, а от запушените и затлачени канализации, които никой от властниците не поправя, а излелият се дъжд е в големи количества, и отвеждането на водата от канализациите не се получава! Няма държава,няма и държавност! Кметчето живее в апартаментче,мезонетче от 550 кв. м. и още толкова квадрата тераска, но нищо не се прави за града! Разни тотевци,свинари герговци и те само ограбваха този град, затова развитието му спря заради хайдуците!

Въобще не е имало наводнения от 60та година насам, как си ги измисляте само не е истина. Престанете да си изхвърляте боклуците по канавките и може и да не се запушват .

Къде е министърпредседателя--да види , че държавата му потъва буквално!? Сериозно питам,вашта мама!!!

снима се с рамбо в министерски съвет. Не е майтап!

Ритка си мачле с орлетата майна! Тая невестулка не се интересува за държавата, а само за свояга гушка!

Какво му пука на него, къщата в Барселона и островът му в Гърция да не би да са потънали?

Отивам да направя един водосвет с пеперуда за дъжд. В пловдив не е валяло от 2 дни!

Не беше валяло 24 часа, но ......

След 1957 г са взели мерки да има дренаж, който да извежда водите. А в съвремието този дренаж го няма никакъв от лоша поддръжка. Не е важна гласността, а решението на проблема. Факт е, че днес проблемите се решават краткосточно и даже не и половинчато.

И през 2005 имаше "наводнение" като от миналата седмица. Е като описаните в сборника няма от 50 години.

2005 година улиците не бяха наводнени. Тогава ни заля ДПС чрез Напоителни системи, за да не се скъса дигата на язовир Антон Иванов над Кричим.

Да, ама не - иде реч за язовир Тополница, на едноименната река до с.Мухово, и явяваща се най-голям приток в горното и средно течение на р.Марица. Август 2005, стената на яза се тресеше цялата, ама не съ скина....

Ееееех БГ,БГ,БГ...Правете стадиони,спортни зали,да имат некои къде да поскачате а на канализации и такива "глупости" им ебете майката.Мнооого важно че на хората къщите и тва за което цел живот са работили са се бааатисали.Да го духат хората,важното е теа дето решават къде да отидат ВАЩЕ мангизи,за кво да се ползват теа и без тва мааалко мангизи(щото вие сте некадърници да изкарате повече-имате най-ниската производителност у европата-ми най тъпи сте бе и за тва е така),та казвам важното е теа дето държат изкараните от вас кинти да имат къде да се забавляват и да се развличат...Ма неееее бе, дъжда е бил такъв че НЕМА ТАКАВА КАНАЛИЗАЦИЯ КОЯТО ДА НЕ ПОЗВОЛИ ДА ВИ ПОТЪНАТ КЪЩИТЕ У ВОДА.Нали така ви казват.Ми така ше ви казват като сте простаци и безхаберници...И кво стана миналата седмица.Само един процент от вас тъпите БГ показаха че разбират, че теа дето ви управляват ви немат за нищо.Само 1% от вас казаха,теа копелета да се разкарат като НЕ ПОДКРЕПИХА НИКОГО.Е кво искате тогава-нема как да не страдате като толкова ви е акъла.А бе тва да си толкова глупав като вас БГ-боли ли ви от тъпота или само със страдането минавате.Щото ако и боли...кофти работа.Значи къв е извода-стадиони,спортни зали,мангизи за спорт,световни първенства по ритане на топка,все повече и повече мангизи за теа дето поскачат като слабоумни,а вие у калта.Съгурно много е трудно човек да разбере че преди теа неща дето ги казвам,първо требва да се оправат некои други нещица,че чак тогава като си навиеш на масрафа да се правиш на какъвто искаш.Хората по света са си навили на масрафа и си прават квото им е кеф.Ама вашиа слъчай е дооооста далечко от тех.

А бе антибългарино безродний, що не почнеш да правиш, като вентилаторът бе цървул!!!!!!!!!!?

Изпий си хапчето, ще ти стане по-добре.

А бе говедо,от написаното,само "вие БГ" ли те Фпечатли,само то ли стигна до полираното ти говеждо мозъче.МИнали години като показваха дворовете на хората по села дето беха заляни,потъналата в кал покъшнина,сълзите в очите им...и мойте очи не останаха сухи...Да го духам казваш...Шибана мърша...

В Пловдив до преди 25-30 г. думата "наводнение" беше само понятие.

ДС се грижеше в Пловдив да е точно 25 градуса и комфортна влажност. Валеше по спуснат от Партията план и никакви отклонения не се допускаха.

Пич, при положение, че си дошъл да живееш в града в най-добрия случай в зората на демо(но)крацията няма как да помниш как е било тогава. Град Пловдив по онова време за теб е бил само географско понятие.

Мушморок

То и Девня е само географско понятие, заедно с химическата авария, за която също не написаха нищо.

Демек всичко си е като преди 100г.

Епа да! До там ни доведе тая "дермокрация"... до просешка тояга.

Много е забавно да видиш овца, която блее жално, че няма кой да я води на паша, да я дои, да я стриже, че и да й резне гърлото напролет. Жална картинка сте.

Сравнението с овце е много подходящо. Пусни едно стадо овце без овчар и кучета и виж за колко време ще се бастиса.

явно и тогава е имало глобално затопляне и парников ефект

Само дето милиарди са заминали да се правят неща за спиране на подобни неща ама и те като водата са ''отмити'' някъде по джобовете на властващите поне от това дето може да се види последните години..Няма как да правиш булеварди а да не разшириш канализацията, да не почистваш шахти, да строиш жилища без да си осигурил допълнителна канализационна мрежа....

100 литра за час-два не могат да се поемат от никоя канализация.

Никога в България не са падали валежи по 100л за час! Това е нагла лъжа. Има достатъчно данни за валежите на БАН, свободнодостъпни.

Особено ако е от римско време. :)

Благодаря на г-н Тотев за положения огромен труд!

Обърнете особено внимание на следното изречение: Последното голямо наводнение е на 26 юни 1957 г. Сега разбирате ли въшки толерастки какво е направила НАРОДНАТА ВЛАСТ? За да няма наводнения, не само в Пловдив, а по цялата българска територия! Изградила е куп язовири и микроязовири. Изградила е модерна система за мелиороции. Цялата Горнотракийска низина беше превърната в цветуща напояема градина! Дойде бил-гейтс на гейберастите и бастита Напоителни системи. Сега се оказва, че и борба с градушките са пред закриване, а по площадките няма грам ракети... Ето това е управлението на лойко тиквата! ХАЛАЛ да ви е!

А в държавите без НАРОДНА ВЛАСТ няма ли язовири и системи за мелиорация . Със същата логика може да кажеш , че благодарение на комунистите има електричество , водоснабдяване .... Аман от чугунени каскети

След като сравняваме и техниката от 60-70-те годи с тази сега и твърдим че благодарение на демокрацията, логиката е същата.

Пък и едно време ти беше млад левент, не като сега изкуфял дъртофелник. Хубаво беше едно време, не като при Бил Гейтс..! съсипа те тоя

Напиши в гугъл "бил гейтс на напояването"... Човека визира днешния "политолог", когото биха в Бокар, осъдения измамник жоро харизанов. мирко ръмшата го наричаше бил гейтс, защото и той бил велик като него и без диплома...

Напоителни системи ги съсипа това, че новите собственици на земята не искаха да плащат за поливане. От ТКЗС земята отиде при бабичките, а внуците им я разпродадоха за някое старо БМВ.

Майоре ти че си кукундрел е ясно, но по плюсовете съдя, че не си сам - доста сте.

Така както е написано, все едно Герб вече 30 години ни управляват и ето до къде са довели нещата. Първо тези фенове на комунизма не разбраха ли, че БКП само се смъкна от власт, защото парите на СССР свършиха, а без пари и леха в парка няма да се изкопае. Второ от 1990 до сега колко мандата има БСП (съвременното БКП) - май те са с най-много мандати от всички управлявали партии от 90та насам и? Какво постигнаха те? С какво допринесоха? Раздадоха комунистически пари на простички, но гъзоближещи ченгенца и друго какво? Пирамидите от деветдесетте, най-голямата инфлация в историята ни... друго с какво допринесоха?

Това е последното наводнение, което е по-голямо от наводненията в СССР. След като от Москва са скръцнали със зъби, има само малки наводнения.

Браво за статията - да видят, кукувците дето пишат тук от сутрин до вечер, колко добре било по времето на Тошо и колко зле било сега.

Това е някакъв нескопосан фотошоп! Всеки знае, че "едно време не ставаха такива неща".

Верно е! Аз помня. Лично Тодор Живко не даваше да има наводнения, градушки суши. Само от време на време ни изненадваше международното положение и то беше виновно.

Мушморок

Това е диверсия на САЩ.

А "глобалното затопляне"? 40-а година още не са знаели за него ...

Кой знае колко наводнения са минали и заминали без височайше разрешение да се пише за тях.