Пловдив вече има най-дългата пешеходна зона в Европа

Пловдив вече има най-дългата пешеходна зона в Европа, похвали се кметът Иван Тотев и символично преряза лентата на обновената част от нея.

Обратно в новината

Коментари - Пловдив вече има най-дългата пешеходна зона в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цялата "Иван Вазов" не може да стане пешеходна. В участъка от Народната библиотека до пл. Централен са Административният съд, три банки, две училища, здравно и детски заведения... Незаконно е да се лишат от достъп до тези публични институции хората с двигателни затруднения, по-възрастните, болните, бременните и майките с деца. Представете си как минават цялата улица само пешком полицаи, затворници, хора с дела, папки, документи и пари, ученици с тежки музикални инструменти, майки с малки деца, санитари с носилки и инвалидни колички! И без това двете инвалидни места за паркиране пред Административния съд тихомълком изчезнаха!!

ГЕРБаджиите много обичат да го докарват на фасон. Отвън лъсната ябълка, а отвъртре - гнила. Пловдив става все по-зле с годините и изостава н а фона на други големи радове. Магазините затвярят, хората не могат да вземат повече от 500лв заплата.

От много години центърът на Пловдив е пешеходна зона, за радост на селяните и хайлязите, които правят тегели по нея и я наричат стъргалото. Всичко това придава провинциално-еснафски вид на града. Тясната улица не може да бъде нищо друго, освен пешеходна зона, и заслугата на кмета е единствено, че е дал от нашите пари на свои фирми да я ремонтират. Повечето второстепенни улици в града са в плачевно състояние и вечер всичко тъне в мрак.

Не разбирам това добре ли е и повод за гордост ли е и с кого се съревноваваме. Дали са работа на фирми от обръча, подкрепили са икономиката на съсъедна турция, като са внесли долнокачествените и плочки, отклонили са движението към съседни улици, където не могат да се отварят вече прозорците от трафика. Та за какво е всичко това?

Да не си в листата на БСП за изборите случайно.... Да въпросното кръгово е пълна глупост, но не можеш да гледаш едно нещо и да плуеш на всичко свършено до сега...

А пък в Амстердам всичките им улици са за велосипедисти най-вече и с малко тротоар за пешеходци... Защото са тъпи да ходят пеша, за това са организирали така града си, че с велосипед да ходиш и до други градове... ама ние що да взимаме пример от такива прости хора...

Велосипедистите в АМ са доста досадни, в иначе отвратителния прехвален град.

Че то и в Китай и Виетнам е "Като в Амстердам", доколкото се вижда по телевизията

кога ли и ние ще имаме тротоари като на Запад?

Браво на ГЕРБ - първи в Европа !!!

Фандъкова е едно мънкало, което не става за нищо. Когато отговаряше за образованието в общината се провали тотално при въвеждане на електронното записване на децата и дори си беше подала оставката. И сега тази некадърница ръководи общината. Тя си е само да си сади цветя на балкона в новото си жилище, защото дори това не може да направи както трябва за града. Тъпа домохазяйка. "

Пълни глупости!!! Ако си роден/а в този град София ще оцениш труда на кмета г-жа Фандъкова. Но по това, което си написал/а явно си от далечИ.

Заболя ли те от истината, подмазвачо. Ако не пишеш сигурно ще те уволнят.

До Лейката-ти сериозно ли?? откакто ББ и Фандъкова са кметове- София е много зле!Особено центъра!Отделно върви як комерс по градинките-разбирай бутки, павилиони, кафета итнт - пример Заимов.

"Сбъркал си влака, пич" или иначе казано - много са ти грешни впечатленията и расъжденията в частта за Тотев. Не поставям под съмнение професионализма на Фандъкова, но и Тотев добре се справя, не работи на парче... За пояснение - от Пловдив съм, не гласувах за Тотев, но не мога да си изкривя душата като виждам колко се направи за Пловдив през последните години...

е, поне в едно да не сте втори, ;-).

Няма по красив град от Пловдив,а в старият град,все е дно си в Несебър :-)

номер 13 и за Пловдив:)

Бургас: Александровска + Богориди = > 2000м.

Готин морски град!

Я пак си помисли! От Свободния до "Васил Левски" имаш поне две улици с автомобили които пресичат "Александровска"! По Богориди - Лермонтов с автомобили я пресича, Цар Симеон Първи също, а и Фотинов...

Ама не по права линия Пич! Плюс това Богориди ако се наредят 4-5 човека да си вървят един до груг и ще блокират движението- ние не говорим за тесни пешеходни улички а за пешеходни зони!Иди в Пловдив и измери и се върни и пак пиши!Не можете ги би тука филибетата!За история - хич пък да не говорим!Факти!!

Имате доста работа да настигнете Фандъкова, но се радвам, че се върви в правилната посока! 30 години в тези градове не е правено нищо съществено, освен да се приватизират активите им.

Какво има да и настигат пък точно на Фандъкова ? Всичките пари се наливат във София от години, с цел да се направи град-държава, всичко останало кучетата го яли, да иде Фандъкова кметица на някое населено място във северна България да я видим...

Ааа, Световната конспирация наливала пари в София ;)) Аз, нали съм куха лейка, си мислех, че имало значение дали Кмета работи добре или не..

Е, Фандъкова е недостижима:) Тя е звезден миг! Но новината е хубава! Браво на Филибето!

ГосподинКуха Лейка, ела в Пловдив, разгледай центъра на града, Царсимеоновата градина и тогава коментирай, защото София и след 10 години няма да е настигнала Пловдив по отношение на центъра на града.

В Пловдив съм била доста пъти и ми е любимият град, Илиана! Но не говоря за природни дадености, а за работа на Кмета и Общината по вида, чистотата, поддръжката на града!

Оооо Майна, а пък Вие в Майнланд сте Най-големите ..... и най-красивите нема спор.

Много ме кефите майните, честно! Пловдив е супер град, няма спор. Сега да си мерим пи*ките на кой центъра му бил по-хубав няма смисъл. Ама в едно съм сигурен, че вие майните винаги сте страдали от комплекса "Вечно втори". И кой е виновен ... много ясно, че София. Хайде няма нужда.

В какво да я настигат, бе Кухо? В това, че превърна тротоарите във " велосипедни алеи" и рискува живота на хората? Перат пари и " строят" алеи! Вижте Цар Борис III, на Гоце Делчев, на "Иван Гешов" - в средата на изградените тротоари са дръпнали велосипедни алеи. Но тя Фандъкова, откъде да ги "знае" тези неща - нали се вози с кола.

И да слагате минуси - не можете да промените истината, защото тя съществува , за съжаление, на тези булеварди и поставя въпроса за безумието на тези, които управляват София.

Като махнем втората част на изявлението ти, ще се получи добър кратък виц.