Шофьор помете мъж и жена на пешеходна пътека

Шофьор на лек автомобил е блъснал мъж и жена на пешеходна пътека на пловдивския булевард "Източен" снощи.

Обратно в новината

Коментари - Шофьор помете мъж и жена на пешеходна пътека | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Редовно се возя не като шофьор. На предната седалка - на шофьора ми, на брат ми, на сина ми, на таксито. В София. През деня, вечер. И много, много пъти съм оставала изумена как вечер или късен дъждовен следобед шофьорът вижда пешеходеца сред светлини на фарове и светофари... А пък вечер в отблясъците на на фаровете и светещите витрини, пешеходците с тъмни дрехи са просто невидими, но факт В ЕДИН МОМЕНТ. НЕ спирам да се изумявам от този факт, тъй като шофьорите са ми близки. ХОРА, НЕ ПРЕСИЧАЙТЕ СМЕЛО С ПРЕДИМСТВОТО СИ, НЕ РАЗЧИТАЙТЕ, ОСОБЕНО ВЕЧЕР НА ПРЕДИМСТВОТО СИ И ЗНАЙТЕ, ЧЕ СТЕ НЕВИДИМИ В ОТБЛЯСЪЦИТЕ НА УЛИЧНИТЕ ЛАМПИ, СВЕТОФАРИ, ФАРОВЕ И ТЪМНИТЕ ВИ ДРЕХИ! СТРАШНО Е! ВЯРВАЙТЕ - СТОТИЦИ ПЪТИ СЪМ БИЛА СВИДЕТЕЛ НА ТОЗИ ФАКТ, застрашаващ, близките ми - шофьори и винаги се моля за тях и за вашата безопасност и разсъдък! Да сте живи и здрави! Но собено вечер знайте, че сте невидими! ПАЗЕТЕ ЖИВОТА СИ!

Пак ли. Това е вече ежедневие.

То на пловдичани винаги друг им е виновен. Нагли същества!

Това е поредното доказателство, че много хора бъркат предимството с безсмъртието. За да няма смъртни случаи с пешеходци, предимството им по закон следва да отпадне - тогава ще бъдат МНООООГО по-внимателни и ще пресичат, когато не приближава МПС. А сега си мислят, че като стъпят на зебрата и колите замръзват - да, ама не! Може би няма да доживеем, но в бъдеще това безумно правило за предимството на пешеходците ще бъде отменено. В 80% от случаите пешеходците не спазват Правилника и Закона за движение, а в 90% от случаите даже не са ги чели.

Да не говорим колко пари ще се спестят от боя за пешеходни пътеки. Но най добре да се махнат и светофарите - така всички ще са внимателни не само те. Страх ме е да карам заради шофьори като теб.

Като нямаш видимост поради какво и да е причина - спрял автобус, паркирали превозни средства, лампи, мъгла, отблясък след дъжд, завой, паркирала кола на НСО по средата на платното и т.н. и т.н. правиш едно - намаляваш. Ма нали сме държавата на тарикатите...

Булевардът свързва един от най-големите квартали на Пловдив с централната част, което затвърди с транспортното безобразие, което сътвориха пред католическата църква. Видимостта на тези пътеки вечер е ужасяваща, особено като има коли в насрещното. Буквално трябва да се кара с 30км/ч, за да може да се реагира адекватно на изкочили пешеходци, което не е адекватно за основен 4 лентов булевард. Сега ще сложат по един легнал полицай и Тракия може спокойно да пледира за независимост...

От опит:велосипедисти и пешеходци след определена възраст се обличат като нинджи. Трудно невъзможно да ги видите при разминаване

Защото ако имахте малко мозък в главите щяхте да разберете какво съм написал! На булеварди и шосета трябва да има подлези, надлези или в краен случай светофари.

Осветлението на пешеходни пътеки вечер е покъртително, в колата нищо не се вижда

Ами естрствено....пред бизнес център ,,Макарон" да са блъснати от ,,Пежо",, а не от ...,,Лада".... А ,иначе сериозно.... Инциденти,от този род зачестяват,поради две основни причини:.... Първо....,пеш.пътеки,не са добре изграде ни,боядисани,осветени/през нощта/...с две думи достатъчно ясно сигнализирани и ВИДИМИ за водачите.Не е достатъчно САМО ЕДИН ЗНАК,който обикновенно е ТРУДНО РАЗЛИЧИМ ОТ ГОРАТА ОТ ХАОС НА ВСЯКАКВИ ЗНАЦИ,ТАБЕЛИ И РЕКЛАМНИ НАДПИСИ по нашите улици! Второ...хазартното,самоуверено поведение и на самите пешеходци,когато ползват пеш.пътеки...Често стъпват на тях,с усе щането ,че са на 100% с предимство и...НЕУЯЗВИМИ !

Това не е основната причина, а частни случаи. Основната причина е масовото незачитане на всякакви закони, включително и този за ЗДвП, липсата на какъвто и да било контрол по спазването на каквито и да било закони, липсата на каквито и да било адекватни наказания. Липсата на правова държава убива, дали ще е на пешеходна пътека, дали за 5 лв. на улицата или просто ей-така за кеф, няма никакво значение.

Пловдив може да кандидатства за световна столица на блъснати върху пешеходна пътека пешеходци .

Пловдив е много хубав град с лъчизарни хора.

Някаква друга дума освен "помете" не знаете ли?

Защото тази малоумщина широки булеварди и шосета с повече от две ленти да се пресичат с пешеходна пътека трябва да свърши.

ко каза, Митко? какво предлагаш? и на колко често ?

Определено. Трябва да се сложи по един хеликоптер който да пренася малоумниците за да не дават фира.

Съгласен. Вярно е, че трябва да се кара разумно, но е вярно и че доста пешеходци пресичат като идиоти.

на останалите в бг - честито. днес блъснат пешеходец, утре два. докато чакаме утрешния, ще падне я стена, я парче от мост, я лампа от тунел. след това ще дишате пушека на получовеците (които ще бъдат повече от човеците до 2050-та) честито!

Казано на кратко: дърт комунист утрепал хора. Защо ли не се учудвам. Дъртите комунисти са проклятието на майка България.

Падашите лампи и разпадащите се мостове са най-малкия проблем. Комунизмът ни остави разпаднала се държава, която Бойко вече 10 години с неимоверни усилия се мъчи да позакърпи тук там. Смърт на комунизма. Всички млади, честни и родолюбиви българи на Луков марш.

Devil

Да бе, да - и ти се не чуваш какви глупости приказваш... По комунизма всичко беше нормално и хората не ги газеха по улиците. После дойде тази прогнила демокрация и от как е дошла - само разруха и разпад...

До 1989 г България беше с работеща икономика без просяци по улиците и с мощна респектираща съседите , модерно въоръжена армия ! От тогава насам вървим само надолу и дъно няма !

Стареца ако няма гражданска спукана му е работата. Тези ще го сцепят от съдилища и обезщетения. Ще трябва да вади пачките от дюшека ако вече не ги е метнал през терасата на някой измамник.

В интересн на истината, много трудно се виждат пешеходци през нощта, особено ако ти светят насреща разни с фалшиви ксенони и твоето стъкло е старо и надраскано. А и зимните дрехи неизвестно защо винаги са тъмни...

Като видиш, че не се вижда, караш бавно. Толкова бавно, че да успяваш да видиш. Чувал съм, че с 250км/ч хептен пък нищо не се виждало.

Този 70 годишен старец /вероятно комунист/ едва ли е карал с 250км/ч таратайката си. Нощно време наистина няма видимост и пешеходците трябва да внимават ако искат да са със здрави кокали.

Оня ден по една от телевизиите имаше една готина идея за "оборудване" на пешеходци - каска, светлоотразителна жилетка, пробляскваща жълта лампа, монтирана на каската...Може да се добави и бронежилетка под светлоотразителната, за по-сигурно, а също така и криле, да могат евентуално да прелитат над пътя...Не че ще престанат да ги блъскат, ама така поне ще виждат кого блъскат...

В кой град е... няма значение.

А сега де? В кой град може да е: "пловдивския булевард "Източен"" Въпрос като за тебе с повишена трудност. Да не си ДЕБИЛ?

Дъртаци работа зад волана нямат!

Пешеходните пътеки ТРЯБВА да бъдат осветени!

Факт, но и факт е че трябва да не се заслепяват водачите c осветлението което на много места не е съобразено.

Кой сложи отблясъците там?

Защо бе, Кьоравияза ,за да вихрят малоумници ,като тебе ли ,че възрастния никога няма да кара със120км/ч в града, да кара на една боя зад тебе, да пили гуми по кръстовищата ,да те изпрварва от дясно и когато му направи някой забележка да налита на бой .

Много ме радват пишман-шофьори с "изпреварват ме отдясно". Ако се движиш съгласно ЗДвП, няма как да те изпреварват отдясно. Ако не се движиш съгласно ЗДвП, не виждам за какво се оплакваш.