Плажовете пълни с платени чадъри

Много от плажовете са запълнени с платени чадъри, а свободните зони не се почистват и охраняват. Липсват и табели, че влизането е безплатно.

Обратно в новината

Коментари - Плажовете пълни с платени чадъри | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То по-скъпо отколкото в Маями;)

Така като чета коментарите,мисля си -не е ли време ЧОВЕКЪТ-СЛЪНЦЕ / Б.Б./ лично да направи проверки,огрявайки цялото ни Черноморие!Ей тъй-да съчетае полезното с приятното ,хем да види как се спазва закон,хем да се види в чистота и ред......./и какво като види?/

Който кмет отговаря за село Лозенец да прочете ЗАКОНА!!!! Плажовете са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ! Гледай и теб да не те разследват за нарушения като ония в Приморско!

Това ли е най-новият начин да се перат пари? Да не се окаже, че чадърите са били използвани 25 часа в денонощието 8 дена в седмицата?

Почивах на Арапя и не мисля да е за последно!Плажа е чист,безплатни чадъри,цените нормални,обслужването добро.

Толкова обичам България и толкова искам да се развива икономиката и да станем бяла държава, ама няма да стане скоро, ясно е. Всичко, което изчетох за Гърция и Турция е точно така. Там е чисто, не бих казала безплатно, но начина за плащане не те настройва негативно, тихо, никой не ти досажда, на плажа има душове, съблекални, тоалетни към всяко едно плажно заведение и ПРЕДСТАВЕТЕ СИ: НЕ СЕ ПУСКА ЧАЛГА И НЕ СЕ ЛЕЯТ МАЗНИ ГЮБЕЦИ. Ето дори само това за мен и много мои приятели е достатъчно, за да не отидем на нашето море. А иначе то е прекрасно и ние не искаме да наливаме пари в чужди икономики, но тази мутрафонска държава ни пъди от тук. Щом все още ни управляват хора с прякори какво искаме. Те са във властта, те са в общините, те са концесионери. И Вие искате добър вкус, добри обноски, тишина, уважение, спокойствие, сигурност. С такива управници не става. Чудя се до двайсетина години като почти всичко що-годе читаво се изнесе от тази Мутрафония, кой ще работи за тях, кой ще им изкарва парите? От циганьорите ли ще печелят или от нискограмотните чалгаджии? Но да не ги мислим, може пък да имат късмет бъдещите поколения и тези да изчезнат, както се появиха. Бог да пази България, а ние с децата и приятелите отиваме на море в Гърция

Няма вече комунизъм, радвайте се и си плащайте яко. Какво си въобръзявате, а?

аз почивам 2 пъти по морето, веднъж в Турция и веджъж на нашето Черноморие, навсякъде има своето очарование и всяко едно място е хубаво по свой начин! Айде приятна почивка от мен!

а ти откъде имаш тия пари , че да почиваш два пъти , а ... не си ли малко нагъл , а ... доста хора немогат да си позволят да почиват и един път , а ти два пъти.. наглец... трябва да си докажеш произхода на доходите, ако ли не и ти и парите ти в шанеца.....

Плажовете на св."Константин и Елена" и на Златни пясъци" са същите. Свободно плажуващите са или на мокрия пясък, почти във водата или някъде изтикани назад, натъпкани като сардели на малкото свободно от платени чадъри място, а под чадърите няма заетост и на 30%. Това е положението и по другите плажове. Това състояние въобще не се връзва с призивите към българите да почиват на нашите плажове-и те за това бягат към други държави-бягат от лакомията на българските мутри и просташкото отношение и то на всички нива....

Някои скалите вече приватизираха, а ние плажовете се надяваме да ползваме. Примера с брега около Лозенец е показателен. Заливчето между скалите и то частно. Няма ли някой там да пусне и снимки. Много ще е инетересно да видят всички. Може и кмета да види.

Не им ходете по плажовете, по хотелите, по курортите! В разгара на сезона ни хокат като кучета разни малограмотни идиотчета, а като не им излизат кривите сметки на великите бизнесмени - "Подкрепете БГ туризъм!"

Много добре казано.

"Близки" на Данчо Ментата.... Всички мутри са все близки на някой депутатин! ДПс-то и БСП-то са истинските царе в тези работи...ако не споменаваме за алчните царските дупета и много ми дреме!!

Всяка година същата простотия, но българския мазохизотурист пак там. В Гърция за 6-7-8 Евро на ден получавате на който и да е плаж в близост до заведение, хотел или просто до населено място две кафета с бутилка студена минерална вода/или фрапета, натурални сокове, плодови салати .... или нещо подобно, за което ползвате реално безплатно чадър с два удобни шезлонга, понякога и стол и масичка, не плащате никога и никъде паркинг, не ви крадат колата или хавлиите от плажа и никой за нищичко не ви закача. Получавате също така и тоалетна/безплатна и чиста, а не като у нас/, душове, приятна и тиха музика от обслужващото заведение и пълна липса на досадници, мутри и всякакви други простотии. Получавате като бонус и перфектно чисто и бистро море без каквито и да било и намеци за "цъфтеж на водорасли" със странен аромат и каквито и да било други боклуци. На същите тези места има къде да си поставите и ваш чадър и шезлонги и никой няма да ви гледа кофти. Отделно от това има и безкрайно много плажове, на които може буквално да сте сами. Обикновено до всеки от тях има приличен достъп с кола и няма да мъкнете оборудване. Там пък е абсолютно фрии! За капак от западна България е по-близо до Гърция. Ако може някой, нека да ме убеди да почивам у нас.

е защо само западна, аз като съм от Свиленград не ми ли е близо? Нещо май сме пропуснали уроците!

Ами защо да им ползвам чадърите срещу 5 лв. и шезлонг -5лв.? Къде ще му излезе края?Не стига ,че едва съм си позволила лукса да отида на море за около 10 дена и това ми е почивката за цялата година,ами ще плащам на някой,който не го е еня,че не е спазил закона и си е разперил чадърите по цялата ивица,събира си парите,не го знаеш кой е и какъв е,не ти дава някакъв касов бон,или билет,а ако му кажеш нещо,може и да те набие./ЗАЩОТО Е ИМАЛО И ТАКИВА СЛУЧАИ/.Ама иначе се веят по плажовете европейските знамена! Няма що,чувстваш си се точно по европейски !Само нерви да имаш да издържиш като гледаш картинката! За чистота и хигиена да не говорим! Колкото до проверяващите ?-ха-ха-пълни глупости !!!Щом като нещата се повтарят през годините-значи такива няма ! И никъде в Европа го няма това.....За да не съм голословна-визирам зона 5 -Приморско

Няма ли някоя фадрома да мине по брега и измете всички огради на парцелите северно от Лозенец. Нали не се строеше до бреговата линия. Ало общината къде сте? Наглата паплач стои в имота си и гледа като питбул, а летовниците просто искат да минат по брега. Затова бягат навън.

ТУНИС - 8дни, самолетен билет + хотел със закуска 180 Евро!!! Красота, спокойствие, обслужване, екзотика, удоволствия ....

2003 г. за първи път бях на море в Мармарис в хотел "Калемчи" с 3 звезди. Стаята с климатик, телевизор(не, че го ползвахме), банята с вана. В двора басейн 25х25м. със затоплена вода и шезлонги-безплатно. За 7 нощувки ни смениха 2 пъти спалното бельо и всеки ден комплекта от 3 хавлиени кърпи в банята. Закуска и вечеря на шведска маса-асортимента от манджи, салати и десерти богат. Всичко това струваше с автобуса около 350 лв./човек. И повече на българско море не сме ходили. Опитахме и в Гърция, но повече ни харесават хотелите от същия клас, храната и обслужването в Турция.

Кво ми хвалиш Гърция ходих веднъж до там и Нищо абсолютно нищо не можа да ме очарова Дори заради самия факт че ни блокираха 2 пъти границата без да имаме никаква вина не заслуават 1 българска стотинка

абе хора при всички положения е по добре да си харчим парите в България, и да приведстваме чужденците които също го правят.Още Стефан Стамболов е карал депутатите да си купуват дрехи от български производители за да стимулират българската икономика, а вие съветвате да ходим в Гърция.Там е евтино ама май месец.Сега е резачка.Просто трябва да отстояваме правата си тук!Искат ти пари неправомерно-обаждаш се по телефона на съотв. органи , пускаш жалба и т.н до като не се оправи положението.Ходил съм по други държави но тука си се чуствам най-добре.Бъдете усмихнати и позитивни явно трябва малко търпение!!!

Ама разбират ли го? Всеки гледа да си каже неговата.

че е по-ефтино е вярно! двоина стая със закуската -50 евро.плюс безплатен чадър и шезлонги.и това на първа линия до самият плаж!второ: аз искам да отида на почивка ,а не да си опъвам нервите със някакви алчни гагаузи!

Вярно е, че българите сме вечно мрънкащи... Прави ми впечатление, че никой не е коментирал написаното за плажа на Арапя, където всички чадъри на големия плаж са БЕЗПЛАТНИ, платени са само на Малкия плаж, което е по-малко от 25%. Не коментирате и атракционите по 5 лв. - водно колело - 1час, аква парк - 30 мин, каяк - 1час....

Пълна отмяна на всякакви концесии на плажовете, те са си държавни! Общините си събират курортна такса от всеки турист, тя е затова, да се почистват плажовеет и се осигуряват спасители. Докога тая загубена държава ще бъда опъвана и разпъвана от лъжливи общинари, правителство и депутати. Що за произвол на всяка крачка. Бойко, прочети това и разпореди на министъра в ресора да приготви проектопостановление за промяна на това състояние. Иска им се на мутрорентиерохотелиерите да правят лесни милиони за един сезон, не става по тоя начин. Заради дебеловрати и дебелооки 10 гада, цял народ страда. Това не може да бъде туристическа страна, няма атмосфера за спокоен и релаксирлащ туризъм. Да не споменаваме пък за зидаро-мазачо-бетонпомпените тайфуни през акивния сезон. Абсолютна идиотщина господа от правителството. Ами прогледнете малко бе, тъпигьози ли сте, или сте слепи?!

Плажовете са на мутрите, да си плажуват те. Ние си ходим на плаж по турско, хем са евтини хотелите, хем чисти, хем хранят и не тровят...и най-вече, уважават гостите. Нашите плажове бяха прекрасни, но сега съм ги зачертал с три големи червени черти и надпис : Опасно за здравето, опасно за бюджета, опасно за достойнството.

Отдавна съм отписал нашето мутренско море. Идиотщините не спират. "Ден година храни" се е превърнало във верою на мутрите. "Че додат пак, каде че одат" е второр мислене на идиотите хотелиери и концесионери. Да, ама не. Все повече ще бягат. И ще бъдат заместени от беднотията на Европа, която седи по цял ден на басейна и пие от авантата на "ол инклузив"

Всяко лято ходя под тризъбеца на плаж в Бургас.Досега не съм плащала,но не съм и ползвала чадър.Друг е въпроса,че плажа не е поддържан и наистина е трудно да се придвижваш с малки деца с количка.Предпочитам да давам вход 1 лв ,но да знам ,че отиват в общината за поддръжка на плажа а не в джоба на разни концесионери.Отделен е въпроса,че общинари и концесионери са от един отбор и в крайна сметка плажуващия е набутан.И стига вече,че черноморието ни е хубаво-беше такова.Има много плажове по света където може човек да отмори със семейството си за по-малко пари и по-голямо спокойствие.

И после защо предпочитам да ходя на море в Гърция и Турция. И тази година пак отивам, невъзпитаните печалбари по нашето черноморие не заслужават да им дам парите си.

Така ще е драги Българи! За съжаление алчността и шуробаджанащината ни гонят нормалния български турист от черноморието! Ние ходим в Гърция - чисти плажове, любезно обслужване, чадър с 4 шезлонга 2-3 евро за цял ден (като това е консумация -кафе, бира...)! В заведенията не мамят и не е скъпо! Докато условията в БГ не станат нормални няма да им стъпя - нещастни мутри!!!

навсякъде са скапаняци по българското крайбрезие. мутрите си мислят, че плажовете са техни... на дали.. нали са държавна собственост. където и да отидеш ти искат минимум 5 лева за да стъпиш на плажа. миналата година бях в гърция, страхотно отношение, хиляди пъти по-добро от това на баж ганжо. увазаеми управлявасти и неувазаеми мутри, делети си дребните левчета от плажа, а ние ще си ходим на море в съседните страни. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Заповядайте на северното черноморие, тихо, на плажовете има място за всички, няма чадъри, освен ако не си носите, естествен климатик и спокойствие!!

Абе друже, ти сигурно говориш за преди 20 години.Миналата неделя бях във Варна и със семейството ми се опитахме да се изкъпем в морето на плажа "СЛЪНЧЕВ ДЕН". Още не си бяхме събули джапанките и от две страни дойдоха да ни гонят- не бяхме наели чадър...Така, че не лъжи хората!

Абе човека ти говори за на север, ти Варна. Нагоре, нагоре. Ако ще е за тарапана и обществен транспорт що не с стоиш в собствения град, че и по-евтино ще ти излезе? С тия пари всяка вечер кръчма.

В Златни пясъци - 2 чадъра и 4 шезлонга + 4 шалтета 50 лв. 7 лв. шезлонг, 7 лева чадър и по 2 лв. за шалтетата. Това беше последния път когато ходих на българското черноморие.

Тази година, ходих със семейството си в с. Синеморец. На плаж бях на Силистар , за мое най-голямо учудване хора искат 4 лв за билетче за 1 бр. л.а за да отидеш на плажа. Билетите и аз мога да ги напечетам. Като преброих на паркинга имаше около 200.300 автомобила. Поразпитах и се оказат хора на депутат от ДПС Данчо Меунтата.Просто в тая държава няма ред. Нека Цветанов се пъчи.

35 ЛВ. - те са луди , за чадър и три шезлонга! Ами да вземат 50 - това се казва обирджийство! Как може за един чадър и 3 шезлонга за един ден да ти искат 35 лв. Това само в тая държава може да се случи! Да не би заплатите ни да са като в другите европейски държави! Много още ще ни трябва , докато се видим какво предстваляваме и да се научим реално да преценяме нещата- все пак сме в България....!

а колко е лифта в боровец или банско на ден?!?!?

много тъпо сравнение

Точно това ми се случи вчера в Кранево. Тъкмо ми сложих хавлията на плажа - до морето - палма - 3 сектор, и хоп идва едно момченце и ми казва да ставам защото съм пречела на хората които си платили за чадър. Естествено отказах да се преместя, но след малко идва друго яко момченче и пак ми казва да се махам. Почувствах се като последния човек в тази държава. Извадих и му дадох 5 лв. и вече бях оставена до морето. Естествено не съм ползвала скапаните им чадъри - важното е да ти вземат петте лева. Заради скапаните мутри тук, хората постоянно обиждат държавата и при първа възможност се изнасят извън страната. И аз ще кажа - скапана държава с прости хора!

ами има вип зони, които са само за шезлонги и чадъри и не може да си лягаш ей така, и аз да съм си платил така за спокойствие не искам някой навлек да ми се опне отпред. Тази зона е съвсем малка, има друга голяма зона, където можеш да си оставиш хавлията до морето и никой нищо няма да ти каже! Просто нашето Черноморие е 354 км и няма място за всичко, не е като гръцкото десетки хиляди километри, мислете логично бе мама му стара!

да бе то всичко стана ВИП ,според такива като ,има си закон 50% поне оп плажната ивица да е свободна????е къде го има това в БГ?????

Ами защо ходите по курортите? за да се покажете че имате скатани 500 лева ли ? Не ходете там... има малки спокойни плажчета не в пренаселенитеи боготворени курорти- аз не ходя по такива места от години... наемаме си вила в по усамотени местности с пусти плажове... на дискотеки и барове можете и в софия да си стоите - там се отива на почивка нали ?

В Гърция за тези 2-3 евро има и консумация - мин. водичка и биричка. Така че като се освести народа тук няма да остане никой.

Не колега, гърците ще се усетят.

Не съм ходила на море в България от 4 години.Мислех тази година да ида на СВ.Влас за 5-6 дни, но сега размислих и ще си ходя в Гърция.Там шезлонгите и чадърите са безплатни-плащаш си само консумацията в кафето, което ги стопанисва.А на мен ми харесва идеята да ми сервират за 2 евро студена биричка на плажа барабар с мезето.Миналата година за двама човека ни излезе 800лв. почивката за 5 дни.Като 160лв/80евро/ от тези пари ни бяха дрехите и обувките, които си накупихме от Космос в Солун.

абе хора спрете да ходите по това бг-черноморие бе!всяко лято ви правят на идиоти тия тамошните мошеници и вие пак отивате!!ами никой пък не ви е крив,стига се оплаквахте?!!!аз преди 6 години за последно ходих там и оттогава си прекарвам отпуската супер,редувам южните ни съседки и така.......направете го и вие,не си давайте парите на боклуци!!!

редувал си ги ...аве отворко дали с 1300 лв можете да отидете 3ма човека за 10 дни в твоите любими чужди курорти,щото силно се съмнявам ,че ще ми стигнат и за 5 дни,а на нашето моренце колкото и скъпо да ви се вижда всичко тези пари са ми достатъчни,ееее ест. лукса които предполагам търсите е скъп.ходете хранете злобните византиици и фесовете и се наричаите истински българи.

Уважаема Sisla, малко проста математика: 3 души отиваме в Турция за 7 нощувки в 4 хотел на ultra all inclusive, собствен плаж с безплатни чадъри и шезлонги, четири басейна, парк+мини аква парк за 1340,00 лв. с включен транспорт в цената. За сравнение миналата година на Приморско цените бяха: 7 нощувки в 2 хотел/само нощувка в цената/ 350,00 лв.+200,00 гориво+ по 100,00 лв. на ден за храна, който стигат трудно и с много компромиси, аква парк и др. боклуци, който дебнат малките деца на всеки метър още поне 200,00 лв., е тотал до тук 1450.00 лв. Това е моята сметка, но ще ви кажа, че тръгнахме с 2000,00 лв. и се върнахме с 45,00 лв. Пари, който похарчихме за лошо обслужване, мръсно море с плуващи фекалии, чалга и гнусотия отвсякъде и още много, но ще спра до тук. Изводите си правете сами, аз вече избрах, няма да почивам на нашето море.

Точно така, а след двайсетина години се чудите защо пенсиите в южните съседки са три пъти по високи от вашите.

Мутрите все още не могат да загреят, че туризмът не е монопол и рекет с бухалки, а зона на свободна конкуренция. Както казаха хората по-долу, Гърция е добър избор - чиста вода, нормални цени, никакви джетове, много свободно място за плажуване. Е, има сред туристите голям процен прости сърболяци, но има и много място, където да избягаш от компанията им. Така че нашите мутри скоро ще фалират, особено след 2-3 години, когато и чужденците ще разберат как се набутват тук. Иначе тия проверки са залъгалки, нищо няма да се промени от страна на държавата, защото такава просто няма.

А дали няма едни сърби и други, според които има един процент българи простаци?

Скъпи форумци, сега ще ви кажа девиза на местните хора от Приморско - "Да превърнем всяко левче в тухла"... без коментар от мен, а някога беше приятно в Приморско......

Правете разлика между концесионер и хотелиер.

Тъпи мутри! Или ще се научат, или бизнеса сам ще ги изхвърли като не им ходи никой по мръсните платени плажове. Въпрос на време е.... До тогава - към Гърция и Турция е райско - обслужване, цени - всичко.

Така си е.Плажовете са покрити с платени чадъри.Алчни концесионери.Доскоро и аз мислех така докато не чух една новина по тв.Централния бургаски плаж остава без концесионер ,защото нямало кой да заплати 280 000 лв за един сезон,който тая година няма да трае повече от 45 дни.Ами и аз да бях концесионер щях да набуча целия плаж с чадъри.Как се плащат заплати и осигуровки на персонала,как се плаща концесията,как се хранят акулите от ДВСК,РИОКОЗ как се плаща на медициско лице,спасители и накрая да не си набутан с такава концесия.Не са виновни концесионерите,а общината дето абортира от грижи и разходи по плажа и освен това иска да дере и кожи от туристите.

Айде сега сметни 35 лв. по 500 д. дневно 17 500лв по 45 дни787500 лв. Прибави към това разни банани, портокали, джетове и т.н., сметни още и разни миризливи риби, гранясали картофи и бира с 300 % надценка и отиват нещата към 1 000 000. Сега махни 280 000 и 20 000 лв заплати на ниаколко мангала спасители и излиза около 700 000 лв делено на 45 дни 15 555 лв на ден чиста печалба - малко по - малка от търговия с наркотици!!!

С оборот се плаща! С хиляди залагалки, атракции, разнообразен асортимент и приемливи цени. Къде по света или дори в България, ще намериш толкова хора на едно място, готови да харчат за удоволствие, освен на плажа? Това е все едно да влезеш в магазин, гладен и с пари и на входа да ти поискат 5лв за количката или кошничката - такса услуга "предоставяне на помощен материал". Ще си тръгнеш бегом и с псувни!

Докато общини кметове и правителство си затварят очите и пълнят и свойте гуши - няма да ми стъпи кракът при тия клоуни,а ако повече хора мислят като мен и ъези псевдотарикатчета и ония смешници в Банско ще изчезнат до 3 години

Мутрите са без контрол,заштото Кметствата са подкупни! Така че това е Бананова Република и така ште си остане.Които му харесва да ходи в кочината!

Че те мутрите са В кметствата. Вижте в Несебър какво става - в общинския съвет няма членове на познатите партии, а само на някакви местни...

Един класик бил казал : - На кретен пари не давай ; ако ли сбъркаш - вземи си ги обратно .(с лихвите)