Намерени са трите момчета, издирвани в Рила

Трите момчета, издирвани в Рила планина са намерени в хижа „Иван Вазов”.

Обратно в новината

Коментари - Намерени са трите момчета, издирвани в Рила | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

даваха репортаж с тези хаймани и спасителите им. Чес и хвала на спасителите, а на тия самонадеяни младоци им трябва яка глоба, та да им държи влага додето са живи. А и единия от тях има нахалството да каже, че не е подавал сигнал че са се загубили и бедстват. Абре хаймана, не чуваш ли какво ти рече хижаря?! Ако посред нощ не е чул виковете ви и сте хванали по коритото на Бистирца до часове ще сте мъртви!!! Прав е човекът и нему дължите живота си магарета такива!!! Роден и израснал съм в планина. И лете и зиме съм бродил по не една планина, но не съм срещал други такива безумци и самонадеянци, па и доста нахални и безочливи като вас.

пари за петко посерков има а за момчетатаняма.булгарски идиоти.долна зган мурша.

...тези умни и красиви ...копали са картофи,пасли стада или са си развявали бръснатите дупенца ей така за този духа....А в същност,много по заслужили и нуждаещи се хора ..гинат в едно с невръстните си деца в природни бедствия.... Пиша това ,защото знам какви средства се хвърлят за начесването нна крастата на такива самозабравили се и явно без финансови проблеми малоумници,иначе спящи в балдахини и на парно в столични апартаментчета ,но хукнали неподготвени в суровата зимна планина...боклуци...Какви и да са ,явно някои разполагат с толкова лесни пари,че дори живота и здравето си не ценят...знае ли някой колко мангизи се пръскат за екипировки ,оборудване,карти и незнам какви ли не гевезалъци...сигурно годишната заплата на някой изгърбен от бач чичо или леля от ....провинцията... ....Планинари,скиори ...педали...поне да бяха партизани...ама те и пушка не са виждали и мислят,че мандрата е само на щанда в ...МОЛ-а

Евала на спасителите :)). Железни хора са очевидно. Затрупала ги лавина, излезли си и продължили. Е това са спасители :).

на тези хора които винаги тръгват да спасяват някого в планината! От написаното става ясно че майката на един от "загубилите се" е поддържала връзка с тях и за това искам да я запитам с какъв акъл ги е пуснала да бродят в планината без водач в това време?! Че младите са за конско безспорно си е така, но тази и останалите родители на тези кюстендилски "планинари" направо са си за неокастрена дреновица, щото тази планина зиме не се шегува!

E толково ли е сложно да имаш заредена батерия за GSM-а и един GPS, цената има вече е джобни пари.

това е интересно. траете си, когато чрез една банка ви треснаха с 4-5 милярда, а се гневите, че сте платили нещо за спасяването на три български млади момчета

ами, траят си, ходят и псуват из форумите...

Дир-а коригирали сте се, предишната снимка беше на една слънчева поляна лятото ;)) Тази пак е далеч от реалността, понеже Раздела е горе високо на билото и няма никаква гора, ама поне снимката Ви е зимна хахаха

Даже и път са организирали за снимката. От къде да знаят, че на 4 часа път наоколо расте само трева.

Още един дебил, да беше отишъл ти да снимаш, нощем с мобилката. Щяхме и теб да те четем по форумите.

че ставаш смешен! Каква нощ те гони като снимката е дневна?! Е, това с "дебил"-а те издава кой си и що за човек си!

Една яка глоба да им треснат или 1 седмица обществено полезен труд на тия олигофрени

И защо ще ги глобяват. На спасителите нали затова им плащат. Ако парите им са малко да се увеличат. По твоята логика всеки който катострофира и викат гражданска защита също трябва да си плаща. Или тези които викат пожарната и те да си плащат.

на всички "планинари" - на спасителите не се плаща нищо-те са доброволци!!!!!! Наистина има хора тръгнали да "покоряват" върхове в планината, без да знаят, че тя не се покорява, а те допуска до себе си и то ако я уважаваш. Зимно време обаче малко такива "смелчаци" излизат на билото. Затова недейте да плюете, времето горе се сменя бързо и всеки може да изпадне в затруднено положение. Между другото точно между Раздела и х.Вазов зимно време лесно може да се изгубиш, особено при вятър и мъгла. Мобилните връзки там също не са добри, покритие има на вр.Отовица, на Калините и на Раздела. Долу е ниско и се губят. Не бързайте да съдите някой, без да сте изпадали в неговото положение!!!! НА ПЛАНИНСКИТЕ СПАСИТЕЛИ - БРАВО МОМЧЕТА С ГОЛЕМИ СЪРЦА!!!1

Браво на спасителите и лошо за журналиста, който е написал, вероятно лъжа, че половината спасители са под лавина - и то така, че това е незначителна новина.

АБСОЛЮТНО прав си за спасителите, рускували са живота си. Акцентът в публикацията пада върху тримата дебили, а не на саможертвата на спасителите. Ужас, Рила, нощем, пълна тъмнина, тежки метео условия, лавина... Радвам се, че не са дадени жертви от ПСС, за дебилчетата, никак.

Дебилчета, родителите им треперят, спасителите рискуват живота си за тях, дори ние по форумите ги мислим и се молим за благополучен изход. Ако някой от спасителите при тази лавина беше загинал? Добре, че са намерени. Дано някой им дръпне един хубав бой, малко ще им е на тези олигофрени.

Ами, дреме ми на ку...

От написаното от вас и стила ви ми става ясно, че едва ли сте мислили и сте се молили за някого. Почти съм сигурна, че сте псували на майка и проклиняли да се случи нещо лошо.

Не познахте уважаема pffffff. Нецензурни изрази не използвам. Ако това е в главата Ви (псуване на майка), моля потърсете психиатър. Не проклинЯм, камо ли на някого, да се случи нещо лошо. P.S. Помислете малко и от написаното от мен, след като го коментирате.

1вия-да им теглят един ЯК по задниците, 2ия- мама и тати ДА ПЛАТЯТ разходите. В планината не е като да се перчиш пред мацките в класа.

Как ги намерихте като те сами се прибрали в хижа Иван Вазов;Браво бе търсачи

Ти май си следващият, ама може да останеш NENAMEREN, а някой ще рискува живота си за такива тъпунгери като теб.

Да ходиш зимно време из планината не е като да седиш на компа и да се правиш на велик във виртуалното пространство!!! Цяла България е пламнала от наводнения, свлачища и ураганни ветрове, а нашите келеши тръгнали да се разхождат по върховете на Рила????!!!! Колко трябва да си малоумен???? Кой и защо трябва да жертва собствения си живот,за да ги измъква от "блатото"??? Колкото онези другите малоумници,дето 3 дена ги търсиха из Стара планина и правиха спасителите на луди, разбраха последствията от действията си,толкова ще разберат и тези!!!!

Браво бе умнико.Че то на планина се ходи в повечето случаи през зимата. А ти като много умен седи си на село при овцете и до печката.И да си доволен че в твоито село има интернет та дано следващия път малко ти просветне нещо в главата.

Е няма думи, голям умник си. Най-добре чакай да завалят камъни и веднага тичай в планината. После силно викай олеле.

"На планина се ходи предимно през зимата".....Ама разбира се,че през зимата,след като от 3-4 дена те предупреждават за предстоящи валежи и ураганни ветрове по върховете в планините, единственното възможно и разумно нещо,което можеш да направиш е да се качиш на 2300м. височина в Рила и да тръгнеш да драпаш по баирите,нали?

Добре, че има понякога нормални хора на форума, та да разбере човек последните новини! ))) Че новинарските функции на дира вече са нещо заглъхващи ...

една хубава новина за деня! Първо за освободените българи в Судан, сега спасилите се момчета. Добри новини за тях, че са живи и здрави , а най-много за близките им.

Аот мен едно голямо ( за сега виртуално) питие за хижара мисля Венци се казва едно голямо сърце на сред Рилската пустош

Н Не са се загубили а са стигнали до х.Ив.Вазов но не е имало връзка с хижата,хижара е слязал на,, Рилски езера ,,за да съобщи.

ало,Дира,омчетата са намерени .....какво обновявате,стари неща,само и само да кажете как спасителите са рискували живота си.

Не се хабете ,момчетата са живи и здрави.Стигна ли са до х.Ив.Вазов.Спасителите са информирани от хижара.

интересно ми е дали ще се сетят да да благодарят на спасителите

АБСОЛЮТНА ДЕБИЛЩИНА!!!

То бива, бива келешлък, ама чак пък толкова!

Намерени са! Дира, обновявайте си новините.

инетресно, какъв е тоя вой за спасителите. Те за това са спасители. Това е все едно да кажем, че пожарникаря трябва да изчака да угасне пожара за да не рискува кожата си. Или, че тоя дето е в огнения капан е глупак и не заслужава да му се помага. Общо взето, българите сме си тъпо племе, все недоволно и все мрънкащо.

Ами ... да кажем, че спасителите са доброволци и не са длъжни да го правят. Да кажем също и че живота на един спасител е по-ценен от този на някакъв идиот, който дори прогнозата за времето не е видял, камо ли да вземе подходяща планинска екипировка. Та така ... за спасителите!

Да кажем, че не коментирам спасителите нито пострадалите. Да кажем че не наричам хора които не познавам идиотои. Наричам идиоти тези които без да знаят какво е станало вече са квалифицирали някой като идиот. Както казах, българите сме тъпо племе.

кой крив кой прав, щото всички сме хора от майка раждани а планина е това и забучи ли и господ да си нищо не можеш да направиш!

Извини се! Екипите са от Спасители- доброволци, рискуват живота си!

За кое да се извиня? За това, че може да ми се наложи да ме спасяват ли? Айде по-сериозно. Спасителите са хора, чиято задача е да спасяват. Никой не изпада в нужда по собствено желание. Осве това не става дума нито за спасителите нито за пострадалите. Става дума за умните коментатори.

така е, мрънкаме си - ето ти сега недоволстваш и мрънкаш също, само че за обратното.

Момчетата са намерени живи и горе-долу здрави,това в важното за сега .

Колко "горе-долу" здрави? Достатъчно зле ли са, за да им ампутират ли по някой крайник и да не могат вече да вършат подобни идиотщини?

и за това ако са прехвърлили хребета не е зле да ги потърсите и по посока на яз. Калин или в района на каменното свлачище където имаше преди време дървен кръст на загинал в този район. Самият терен там е такъв че ако се поразсееш дори при добра видимост не усетно се озоваваш не там където искаш. Лошо е ако са се озовали в този район защото в него има и диви зверове или ако са се опитали да минат по забитите в скалите, но изгнили от времето дървени греди, защото ако все пак успеят да ги минат, на което искрено се надявам, пътя им е или по канала за яз. Калин или надолу през дерето по посока с. Пастра. Искренно се надявам на благополучен изход на този случай и съм сигурен че намерят ли ги живи и здрави това ще им държи влага за цял живот.

Много добре са знаели тези разпасани лигльовци ,че времето е неподходящо. Колко пъти по всички медии се отправяха предупреждения за лоши метеорологични условия. Ако ги намерят живи или не ,те или техните родители да заплатят направените разходи.

Кво сте сте разплюли? Вие не сте ли били млади. Не непразно се казва млади - луди. Спомнете си колко щуротии сте правили на млади години. Дано са живи и да се приберат по домовете си. Това ще им е за урок цял живот.

лудории сме правили, но идиотии- НЕ

дебили, изклесъци

Аз отдавна съм го измислил, ама кой да чете....

аман от идиотчета, къде са тръгнали в това време на мачу пикчу у царевичака

имат ли планинска застраховка момчетата? да не стане като с ония другите момчета дет ги турсиха цяла седмица а те си беха у дома на топло

до 10 Брато, промито ти е мозъчето! Планинската застраховка е с лимит на отговорност около 1000(хиляда) лева. Смятай колко покрива... А, за такива случаи парите не се смятат...

А Петко Сертов колко плати за неговото издирване?

Бездруго от материала излиза,че тази застраховка включва издирване и спасяване само при слънчево и тихо време.Като се развали времето,издирването се прекратява.

Ти или не си излизал в планината, когато е лошо времето, или нямаш мозък в кратуната! А може би да са и двете! Я иди ТИ да спасяваш някого, когато условията са невъзможни!

Глупостта на човека е безгранична. Някои хора продължават да не си взимат поука от чутото видяното и прочетеното...както за шофирането, така и за морето и планината. Но нищо в БГ не може да ме изненада.

Глупостта няма граници - включително национални такива!

"Първият спасителен отряд е попаднал на лавина, която е затрупала половината от спасителите." ! В една държава винаги ще се намерят самонадеяни глупаци, които с лекота излагат живота си на риск. В последствие обаче нормални хора, нямащи никакви роднински връзки и ли задължения към тях рискуват собствения си живот, харчат големи финансови средства за да ги спасяват? Време е тези "отворковци" или техните семейства да понесат някакви санкции най-вече като урок за следващите! Ако бяха загинали спасители с традиционното "съжаляваме" ли щеше да се оправи всичко?

Браво, спасителите са си тръгнали а момчетата да се оправят това е много доблестно.

Мда, вероятно т.нар. "доблестни" спасители, по твоя аршин, вече са измрели... естествен подбор както се казва, колкото и цинично да звучи. Ако искаш, цани се за "доблестен" спасител (вакантни места колкото щеш!) и действай в лавините и ураганите да спасяваш хаймани.

OSTAVKA

Ти така ли си викаш перманентно? Или просто калабалък да става в нета. Кой ти даде на теб мрежа и компютър да се июявяваш за щяло и нещяло?

Не не е много ясна. Виждо.ат се само двете момчета , а къде ли е третото? Които е лекомислен да си плаща сам издирването!

ас като се загубих на село не ме тарсеше никои :D

gorodjan

Планината изисква необходимото уважение. Който не го е разбрал това, си пати. Дано да ги намерят живи и здрави, изводите сами ще си ги направят.

Преди години, в първите дни на септември, бяхме на час път от х.Иван Вазов и ни заваля сняг. До другия ден имаше 70см сняг. Стояхме 3 дена докато се оправи времето. Хижата беше натъпкана с хора. Спяха и в столовата по масите и под тях. Планината може да е много страшна и в нея не се ходи когато ти хрумне. Тия дни имаше и предупреждения да не се ходи по високите части на планините, ама акъл.

На планина се ходи когато метеообстановката е достатъчно добра. да са следили прогнозите Щураци.

Преди да коментирате прочетете статията до средата. После прочетете случката в други медии и ще разберете, че към този моменти никой не ги издирва. Така, ще престанете с молитвите за спасяване и ще заложите на молитви за хубаво време.

Дано ги намерят по-бързо живи и здрави. Губила съм се в планина Страшно е! Важно е да не губят самообладание . Дано имат късмет.

То хубу, ама те да не се крият.

Хижарите що са ги пуснали.

Е при ясно у хубаво време двете хижи се виждат една друга. Къде са тръгнали из тези гингирлици, ако времето не е с тах. Там е голо ураганесто и ако не си по пътеката за 10 мин си свършил.

Ако имаш представа къде е хижа И. Вазов не би писал ,че се виждат една друга . Хижа Рилски езера и хижа Седемте езера се виждат.

А бе се тая. Преди години през октомври ходих между двете хижи които споменаваш беше много красиво. Бях сам чудех се защо хората се крият в мръсните и опушени градове, а не посещават такива хубави места. Направи ми впечатление, че през седмицата масово се движат по двойки или тройки израелци. Удрят им някакви печати по хижите и после ги отчитат за нещо в Израел. Тази практика я видях и на по-късен етап и на хижите около Ботев връх. Тази практика я има само през работните дни и е очебийна. Хората спортуват докато нашите се занимават с глупости.

Вземете спасителните кучета,обстановката е опасна и така по-бързо може да ги намерите!Дано са живи и здрави,за да може после да изядат един як бой,задето са излезли в това лошо време!

Кучетата са само помощници. Те не са ни роби. Ако студа е кучи как да ги изкараме.

Ти, Спасителите за какво ги имаш, та им даваш съвети! Добре, че си ти! :-)