Шефът на Пентагона представи план за ”бърз разгром” на ИДИЛ

Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис представи пред Белия дом вчера план за "бърз разгром" на "Ислямска държава", предадоха Асошиейтед прес и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Шефът на Пентагона представи план за ”бърз разгром” на ИДИЛ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДОСТАТЪЧНО Е САМО САЩ,ДА СПРЪТ ДА ПОДДЪРЖАТ ДЖИХАДА И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО!!!ТОВА СЪС СУХОПЪТНАТА АРМИЯ Е,ПЛАН ЧРЕЗ КОЙТО ДА НЕ СА КАПО ОТ ЦЯЛАТА КАША,КОЯТО ЗАБЪРКАХА!!!

А питал ли е Путин, който въоръжава и плаща заплатите на ИДИЛ? Дали Путин ще е съгласен приятелите му от ИДИЛ и врагове на САЩ да бъдат разгромени! Плановете му да напълни евроба с бежанци ще бъдат тотално осуетени! Американските номера няма да минат пред Путин, не е познал Джеймс Матис!

Абакалъм!

САЩ похарчиха 6 трилиона долара в Близкия изток за военни операции и подкрепа на съюзниците, но накрая нищо не постигнаха. Това заяви президентът Доналд Тръмп на среща с губернаторите на щатите в Белия дом. В Близкия изток воювахме 17 години... Похарчихме 6 трилиона долара в Близкия изток. Това е просто недопустимо, та ние нищо не постигнахме, възкликна президентът.

БРЦК

Крайно време е запада да поведе мека война срещу исляма и ислямистите. Това е една мракобесна агресивна религия която държи последователите си в 15 век и нищета! Тоя тумор няма място в 21век!

Храбрият войник Тръмп тръгва на война.Както неговия предшественик - храбрия войник Швейк. Ами как ще се върне ? Защото Швейк попадна в руски плен

Като се вижда кой ще е победителя, вече и съюзниците ще се включат със един десант и всички победители ще си поделят Сирия! Този филм е със стар сценарий, още от II-та световна война!

план светкавица - НАТО сразява ИДИЛ в рамките на не повече от 10 години и създава нова на нейно място.

руснаците свършват работата за няколко месеца и "демократичната" общност обира лаврите.

Наглеците нЕмат мЕрка! Също като Втората световна. Като виждат, че руснаците са в източна Прусия и "отварят" втори фронт. Винаги са гледали друг да им свърши работата, а те да бият тУпанО- И те така ........................!!!

Бо Бо

ИДИЛ и Ал Кайда са създадени от Пентагона, за да има повод за налагане на агресия и контрол по света от САЩ, чрез всяване на безредици по света, както и контролиране на пазара на черното злато. Всичко, което се говори са едни бутафории и промиване на мозъци. Истината е съвсем друга и е описана от американския писател Гор Видал в книгата "Кръв за Петрол"; как всичко започва с изграждането на образа на терориста чрез събарянто на близнаците си. За всички соросоиди има видео материали в ютюб, където те могат да се образоват в контекста на казаното по-горе.

Поредното доказателство,че при световната опора на демокрацията винаги има покриване между думи и дела. След като видяхме какбързо демокрацията и свободата бяха донесени от американските въоръжени сили в Авганистан, Ирак и Либия, не се съмнявам, че дните на ИД са преброени.

В Ирак положението било "под контрол"... Защо тогава Германия дава убежище на хиляди иракчани, които се доберат до германска територия?! Защо не репатрират даже тези, на които е отказано убежище?!

Барак и Хилъри създадоха ИДИЛ, Тръмп щял да ги разгромява .

" Бърз разгром"? Значи чистосърдечно признават, че до сега нищо не правили против ИД и дори напротив - помагали за да премахнат Асад. Както винаги - лъжи и кървави игрички в своя интерес с цената на разрушение и хаос на Ближния Изток.

FuckTheEU

Ще спрат да ги поддържат финансово или направо ще им затворят лагерите за обучение в афганистан, ирак и украйна?

Има една известна картина на Репин "Иван Грозни убива сина си". Та сега САЩ ще убиват скъпото си чедо ИДИЛ.

Ако планът успее и Сирия бъде отвоювана, главорезите ще се разпръснат из съседните държави и там започват наново!

ChatGPT

бърз, бърз - колко да е бърз... има няма още 20 години

Просто САЩ трябва да спре парите и оръжието което дава на Ислямска Държава и те ще изчезнат от само себе си!

За известно време може би ще изчезнат ама знае ли се какво са измислили за в бъдеще кукловодите!

ИГИЛовците, като видят дебелия, и ще се разбягат като пилци по целиот свет. Няма да видим сталинградската битка2, вервайте ми. Така, че е необходимо само обединение между политически враждуващите по-между си САЩ и РУС и от ДАЕШ ще остане - БЕЖ.

Така САЩ може и да успеят да нанесат удар на ИД. Пресушаване на финансовите потоци - значи САЩ вече няма да финансират терористите от ИД, изтеглят се и ги оставят да се оправят сами. Спират въоръжаването - което значи, че вече няма да ги снабдяват с оръжие и муниции. Още повече, че сирийската армия от вчера завърши атаката на изток и стигна до кюрдите. С което прекъсна всякакви комуникации между ИД и Турция. точно турция беше основен логистичен център за ИД. Както и всичко откраднато от Сирия, не само петрол, но и артефакти, всичко отиваше в Турция. И трето - щели да се борят с пропагандата на ИД. Което значи, че САЩ вече спира пропагандата по наемане на джихадисти и спира обучението им. Всичко това няма как да няма ефект, ако САЩ го изпълнят. Така ротшилдовата мафия не успя да извърши преврат и да завземе и разруши държава.

Можело! Хората за тва го избраха - да почнеда работи администрацията! Сега вече е свършено с ИД! Лайнометите да мълчат!

бе тия американци са тежко малоумни - в Ирак всичко било на "6", дето нещата никога не са били добре още от 80-те години на миналият век и въпреки многогодишното американско присъствие. А пък Сирия дето има една шепа американски инструктори трябвало да се увеличи контингента... Едно е сигурно - американците трябва да си приватизират по спешност въоражените сили - не може с почти трилион бюджет да даваш толкова посредствени резултати.

FuckTheEU

Че там всичко е частно бре. Дори федералния резерв който им печата доларите е частна банка, и убиха Кенеди защото искаше да ги заобиколи. На практика сащ не е точно държава а една мегакорпорация.

Тръмп заяви ,че започва истинска битка срещу ИДИЛ. Значи досега е била фалшива.

Най -бързо е ако прекратят на ИДИЛ-босовете трудовите договори. С едномесечно предупреждение. Така до един месец ИДИЛ ще бъдат "разгромени"

Предлагаш да се обърнат към Путин?

Е то с тия бързи планове, кравите още не са превзели Мосул...Докато руснаците отдавна вече взеха Алепо....Не ми се мисли какво ще да е, ако плана е бавен..Сигурно ще им трябват 100-200 години да разбият ИДИЛ!

Руснаците превзеха и Палмира, но нещо се насра.а!

...върху главата ти

Да! Ама поне я превзеха! А лудите говеда освен да серат в гащите си като бавни идиоти, друго не могат! Ето вече за 3-4 или по скоро за 10 път превземат Мосул...И Мосул не е превзет :)

дебил - определено. Дали си руски не знам, питай майка си ако си спомня.

Аха само дето руснаците се мъчиха 1 година, а в мосул се бият от 2 месеца. Превзеха половината без една разрушена сграда, докато в алепо не остана 1 здрава.

Той плана за грабеж си вървеше ама дойдоха руснаците и им го объркаха. Та сега трябва да го пренаписват...

Тръмп трябва да побърза с реализацията на плана за бърз разгром на ИДИЛ. Защото Барак и Хилъри имат друг план - да го разгромят и свалят от президентския пост

М дааа това ми прлича на, да сменим отново името на фирмата и да преместиме главната и квартира в друга държава. Правили сме го вече знаем как става... А и в Сирия Путин нещо ни обърка плановете.

"Бърз разгром"?????И защо не го направиха до сега?

"рамка за по-широки дискусии" по стратегията, а не готов за прилагане план?! Отново дрън- дрън- ярина! Тия боклуци няма как да воюват срещу собствените си създания- главорезите от ИДИЛ! Само хвърлят прах в очите на хората.

Най-бързият начин да ''разгромите'' точно вие ИДИЛ е примерно да я пререгистрирате примерно на МИНДИЛ.

защото в идил воюват над 10/десет/ хиляди руснаци, подготвени и изпратени от путлерските спец служби ?

Ако един човек се роди глупав, той остава глупав до края на живота си...

Папа Римский вот-вот-вот Собирается в поход. Видно, шляпа этот Папа, Ожидаем третий год.

аз без да съм шеф мога да им кажa как да стане този бърз разгром -спират им финансирането и доставките на оръжие и до седмица две чалмите ще се разотидат кои от къде е

Според плана за бърз разгром на ИДИЛ, Тръмп трябва да удари и България. Защото България снабдява джихадистите с българско оръжие

Това в пенсионерския клуб ли го казаха, или по Алфа?

лицемери,в същото време подсилват ИДИЛ и войната да продължи.....

Ако става дума за визираните три точки, тия откриха топлата вода. За разлика от администрацията на Обама, която така и не я откри, обаче "се бореше". Цирк "Америка" в действие.

САЩ създадоха ИДИЛ. САЩ щели да ликвидират джихадизма чрез бърз разгром. Но Тръмп трябва да определи кои са джихадисти и да се съобрази с някои условности, които не зависят от него.

САЩ НЕ създадоха ИДИЛ! САЩ, т.е. правителството на Обама, ДОПУСНАХА Русия да създаде ИДИЛ! ИДИЛ е руското Ал-Каеда!

Взимайте ги тия хапчета, бе леля!

Хайде да го докажеш!

Нали, Путин е платил САЩ да пусне главатарите на ИДИЛ от Camp Bucca.

Ах тези миротворции...смях в залата

Казах му на моя син да намали компютърните игри, ама не слуша. Довечера като си дойде от пентагона е наказан.

Шило

Ей, най-накрая нещо реално. А дано!

Моля???