Коментари - Орешарски обеща да премахне спънките пред бизнеса | dnes.dir.bg
назад

Орешарски обеща да премахне спънките пред бизнеса

Намаляване на лицензионните режими с над 100 само за година, бързо връщане на ДДС и заплащане на лихва от държавата при забавяне, по-ниски административни такси, министър на администрацията.

Обратно в новината

Коментари - Орешарски обеща да премахне спънките пред бизнеса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правителството е екстра! Евала, Станишка. Напред!

Има спешни проблеми за решаване, като това да не се допусне увеличение на цената на тока,да не се допусне натрупване на дефицити в енергетиката и др. Правителството на Орешарски ще предприеме мерки за подобряване на бизнесклимата.

Орешарски заложи на рационалният и прагматичен подход, защото стабилизирането на България може да стане само с работещи предложения и идеи. Той показва, че поддържа балансираните и рационални предложения.

Защо никой не говори за затягане на контрола и проверките на всички нива? Или пак ще се точат пари от народа (респективно от парите на народа от ЕС)? Контрол и дисциплина трябва на тази държава, а не глупави позиции и популистки изказвания и намерения!

какво зна4и понятието добра бизнес среда и каква по4ва и какав микроклимат има у нас надявам се да нее само за едрия бизнас пак за6тото те преядоха напоследак много даже а помислете за малкия и среден бизнес на които се основават вси4ки пла6тания 4е ако не е тои даражавата да е фалирала

Запитване към Орешарски: С какво ще помогне и как това Министерство на малкия и среден бизнес? А, може би ще трябва да се създадат още две министерства - Министерство на консултатите по създаване и развитие на средния и малък бизнес и Министерство контролиращо горепосочените две министерства.

тези които ви докараха до просешка тояга сега ще ви "оправят" :)))

Имам грижата да ви уведомявам за КРАЖБИТЕ! започват с плащането на 1 млрд. от РЕЗЕРВА(който всъщност не би трябвало да го има, защото Боко го ОПОСКА!). Та с тоя милиард ще разплатят 280 млн., колкото е правомерния ДДС кредит, неплатен на ПОЧТЕНИТЕ ФИРМИ(дори Дянков има слабости!). А останалите 720 млн. ЩЕ СЕ ПЛАТЯТ НА КРАДЦИТЕ ДДС-ари, които са спонсори и на БСП, и на ДПС! Ето ви ПЪРВАТА ОГРОМНА КРАЖБА, ФОРМУЛИРАНА ОЩЕ ПРЕДИ ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА! КРАДЦИ, КРАДЦИ, КРАДЦИ, НИЩО ДРУГО ОТ ДОКАЗАНИ КРАДЦИ!

Предишният премахна бизнеса.

Беснейте, гербери, беснейте...свършена е ваш'та...кой сега е номер 1 ? Ще ви изметеме всичките от властта, до 3-то коляно!

дойдохте само по прищавка на кукловодите от спецслужбите - както и предишните... Но, "Бой се от данайците, когато правят подаръци!" (Овидий) Така че. ако не постигнете автономия от тях, ще се сринете кански!

Чакай, не се напъвай толкова, че се притеснявам да не направиш някоя беля.

Ще изметемЕ, ще изперемЕ, ще се ос...мЕ ........ Споко батка, стига се пеняви.

АКО ИСКА ДА ПОДОБРИ БИЗНЕСА ПО ТОЗИ НАЧИН, ПО ДОБРЕ ДА ДАДЕ НА ВСЕКИ ЦИГАНИН ПО КАРУЦА С ДВА КОНЯ, ЗА ДА ЦЪФНЕ ИСТИНСКИ БИЗНЕСА, А ДА ВЛАЧАТ КРАДЕНОТО НА ГЪРБИНА!!

Орехът е гявол! Ще отчита успехите си по процентите на повишаване доходите на най-бедните, а останалите - вълците ги яли! Естествено, ако на един човек с 1 лев му дадеш 1 лев, то "богатството" му се е увеличило със 100%. Но ако на вдин човек със 100 лв в джоба му дадеш 1 лев, то "богатството" му се е увеличило с 1%. НО СРЕДНО ПОЛУЧАВАШ 100%+1%=50,5% ...

Каквото и да направят бизнеса е фалирал. Борисов и компания фалираха държавата и се скриха! Сега единственно можем да берем пладовете на некадърното управление на ГЕРБ!

ГЕРБ, като и всички досегашни, бяха само марионетки в ръцете на спецслужбите...

Абе аз не виждам да е фалирала държавата, фалираха няколко червени и няколко турски фирмички на които им спряха краденето. Но нищо, сега ваш'те хора пак ги включват на хранилката и държавата вече фалира

Тоя псевдоикономист е жив умрял, щом разчита на повишаване събираемостта на данъците вместо на увеличаване на доходите. Дянков беше негов плагиат, а тоя е плагиат на Дянков... Зацикляне на компа!

По-добре да въведе електронно правителство и да съкрати администрацията,а не да прави обречени на провал експерименти,само за да намери добре платена работа на апартчиците от Позитано 20.Явно комунистическата каса доста се е поизпразнила за да откиват и ново министерство.

Не електронното правителство ще съкрати администрацията, а ХИПЕРИНФЛАЦИЯТА!...

Ти какви тъпотии пишеш, бе пич? :D

Трудно ще му е, че Боко така му ... мамата на безнеса, чееее.... Ама, а, дано.

Г-н Орешарски дали забрави да спомене за отпадането на данъка върху влоговете? Или това беше само опозиционен кьорфишек за балъци? Но някои от тях помнят. А що се отнася до коментарите на някои герберски дървени глави по-долу, че мерките щели да важат само за червени фирми, черпейки от обширния опит на пожарникаря и придворния му фижкултурник, то ако промените не важат за всички, дните на Орешарски във властта са преброени. Дано да не е така! Да видим! Както дадохме време на ГЕРБ да си изпълни обещанията и видяхме какво надробиха - нека се даде време и на тези! Е, разбира се, че 3,5 няма да получат. Да са напсно с това от сега.

Министерство на администрацията, което да работи против администрацията, така ли?!

предлагам за Орешарски меверейски прякор Клошарски

И Фюрерчето обещаваше много неща,както обещава др.Кокошарски,ама освен да подкрепи тройната коалицийка,друго няма да направи,както винаги,рабира се!

НАЙ-ГОЛЯМАТА СПЪНКА ПРЕД БИЗНЕСА И КОНКУРЕНЦИЯТА Е ЧЕНГЕСАРСКИЯТ ОКТОПОД, А ОТ НЕГО - БАНКОВИТЕ МУ ПИПАЛА...

Браво !! Много работа е вече свършена от Орешарски. Личи си класата. Нищо общо с тиквеното правителство на изгорелите.

Личи си, личи си класата! Без класа не е лесно да обещаеш да намалиш цената на тока, а всъщност да я увеличиш. Да обещаеш министри-експерти, а да сложиш най-верните партийни другари. Да обещаеш АЕЦ Белене и да правиш референдум, а после да кажеш "абе то всъщност нямаме пари". Да обещаеш отмяна на данъка върху лихвите на депозитите, а после да забравиш.

1.министър на добрата кражба. 2.министър на далаверите 3.министър отвличанията 4.министър чалга 5.министър проституция Очакваме имена дннска.

Е, нали затова го назначават, за да премахва спънки пред "правилните" фирми на верните другари (от България и от чужбина). Някой да не си помисли, че ще маха спънки пред малкия и среден бизнес, който се мъчи да произвежда!?

Г-н Орешарски трябваше да го върнем там, където си беше- да разпуща седянки и да ги размотава после, че сега прави същото, но с цяла държава.

Той и ще ги премахне, ама като премахне бизнеса.

С изклчение на едно от тези неща, всичко друго може да бъде постигнато на 100%, и готово народа, който не Ви избра ще бъде доволен. Махаме само валутният борд.

ДА ДА ДА ДА ДА !!! КОЙТО НЕ ГО НАПРАВИ, НЯМА ДА Е НА ВЛАСТ ДЪЛГО, ОСВЕН, АКО НЯКОЙ НЕ МУ ПОДАРИ 100-200 МЛРДА ЕВРО

Браво на Орешарски, той създаде 700 лиценционни режима, сега ще маха 100! От които пари не падат!

Всъщност, Орехът изби фирмите с глоби, такси, отчети, проверки, високи лихви. Събра 7 млрд смъкеайки 7 кожи от дребния семеен бизнес. И накрая даде тези 7 млрд на Боко да субсидира милицинерските молове и монополи и с това унищожи окончателно дребния бизнес.

Министърът на добрата бизнес среда ще се занимава с важната задача да издири отървали се от приватизацията предприятия и да освободи България от тежестта на приходите им ;)

Старите политически проститутки отново изпълзяха в новия "политически бардак" наречен 42-ро Народно събрание.Дали са научили нови пози от "политическата Камасутра" или ще продължат да прилагат старите и изтъркани номера тепърва ще видим.Тези жрици на народната любов на всеки 4-ри години" хвърлят" обещания , които предизвикват розови сънища и провокират еротичните фантазии на техните клиенти/избиратели/,като предложения за минимална работна заплата от 1000 лв и мин.пенсия от 500 лв.,прилагането на швейцарското правило за индексиране на пенсиите, аз бих го нарекъл по-скоро правило на шведската тройка , при което клиента/избирателя/ е винаги по средата.Някои от политическите "блудници не се свенят да предлагат на пазара на 'политическите обещания" и много скъпи "секс играчки",като построяването на никому ненужна АЕЦ,разбира се без да обясняват на своите клиенти/избиратели/ , че страничните ефекти от такава употреба е остър , болезнен "финансов сърбеж" по всички части на тялото за следващите 30-40 години.Да не забравиме и политическата Маман /разбирай Местан/, коята под ръководството на своя политически сутеньор /Доган/ предлага едни и същи креватни политически гимнастики под Логото- да защитим правата и свободите на нашите клиенти/избиратели/.Докато българският гражданин не разбере че не може да съществува нов бардак със стари к....ви,то и дотогава той ще продължава да е клиент на политическите проститутки и никога няма да се превърне в един истински и достоен политически избирател.

най-голямата спънка пред бизнеса са високите и непостоянни лихви по кредитите...

А за Дончо Дудев и СИЕ, няма ли министерство??? Хайде де.

А за Йоанчето от околовръстното/гаража имам предвид/,няма ли?!

Предлагам да има Министерство на беднотията и клошарите. ;))) Моля дайте номинации за министър и замове !

Може да е само един, този който им увеличи бройката, пък и "речника" му ще е разбираем,,....как кой Боко тиквата! Нали иска власт, пък и ще замести завода за отпадъци, който така и не построи!

Да това е хитра идея.

Стига с тази бюрокрация и многобройни чиновници!

Наложително е да се вкара малко ЛОГИКА в законите и правилниците . Според действащия закон за пенсионното осигуряване, който има достатъчен осигурителен стаж за пенсиониране и продължава ДА СЕ ОСИГУРЯВА колкото по-дълго време се осигурява на по-ниска заплата, толкова ще му пада бъдещата пенсия!!! Хем ще продължава да внася, хем ще получава все по-малко!!! Кой малоумен чиновник е измислил това и кои малоумни депутати са приели тази норма???

а министър на пе-растията кога ще има?!

Предлагам, да има и мин. на добрият административен с€кс. Направо да назначат бившият земеделски министър, как му бе името, абе оня с двете Пи-Ар ки.

МИНИСТЪР НА АМИНИСТРАЦИЯТА! НАЛИ ТРЯБВА ДА СЕ ОСИГУРИ ПАПКАНЕ НА ЕДНА КАМАРА НАШИ ХОРА, А ЧЕРВЕНИТЕ ЛУМПЕНИ И НОРМАЛНИТЕ ХОРА ПРОСТО ЩЕ ПИЯТ СТУДЕНА ВОДИЦА! Е, КАКВОТО СИ ИЗБЕРЕТЕ, ТОВА ПОЛУЧАВАТЕ!

Опитват се пак да ни пробутат позабравени стари номера. Министерство на държавната администрация с министър Николай Василев вече имахме и се видя, че особен смисъл от него няма.

Аз предлагам да се приеме закон, според който червените фирми да се освободят от държавни данъци и направо да наливат в партиините касички. Да се приеме и още един закон, според който червените "експерти" в държавното управление да са длъжни да наливат в червените фирми.

Това е правилно! Стига с реверансите към простите бачкатори. Бизнесът им дава хляба и трябва да му се намалят всички тежести, да се отпушат държавните поръчки и да тръгне работата. Това не става с тия измислени осигуровки и минимални заплати, те само пречат.

Смях, смях. Това ли е социалистическата програма? Пълно навеждане пред олигарсите. Тоя нашенски бизнес май не може да диша без държавни поръчки. Остане ли без тях на пазара, умира. Що не се пробва в Германия например?

И с министър и без него.....нещицата са мноооого прости.Основен проблем са випиющата корупция при т.нар."обществени"поръчки.Втори проблем-обръчите от "наши"фирми,печелещи търговете,изгочването на стотици милиони от ДДС.Трети проблем-неравнопоставеността при усвояването на европарите.Разрешителните и лицензионни режими,трябва да се сведат до минимум,отново като превенция срещу корупция.В болшинството щати на САЩ,са на уведомителен режим.Тоест,решавам да правя ресторант,правя го и уведомявам властите,че съм запознат със законите,изискванията за подобна дейност и съм ги спазил на 100%.И не дай си Боже,какво ме чака,ако нещо се случи и се окаже,че съм уведомил лъжливо!Не знам,доколко лошите практики и рекетът върху бизнеса,ще бъдат решени.С или без ресорен министър.Желанието и политиките са определящите.

Щатите дрън дрън, за събиране на боклука ти изкат да имаш серификат, че си квалифициран да го правиш.

Министърът ще осигури чудесна бизнес среда на фирмите от съответните партийни обръчи, както и на монополистите - това е повече от ясно!

15. Февруари 2013 БСП обещава ляв завой, отмяна на плоския данък и щедри социални стимули Ако дойде на власт, БСП... обещава да премахне плоския данък. Програмата е красноречиво озаглавена "БСП прави завой наляво, поема ангажимент за откриване на нови 250 000 работни места". Мотото е "Мисли първо за малкия и "Давай предимство на българското. Като първа конкретна стъпка на промяната е посочена "данъчна реформа, която предвижда отмяна на плоския данък и въвеждане на прогресивно облагане. "Иначе казано, богатите да плащат повече от бедните", поясняват социалистите, по модела на други леви партии, които спечелиха избори. 23 май 2013 Номинираният за премиер нa БСП Пламен Орешарски не предвижда промяна в данъчната система и отмяна на плоския данък 26 май 2013 Новият кабинет нa БСП нa Пламен Орешарски ще запази плоските подоходни и корпоративни данъчни ставки непроменени

като го слушам орешарски май дясна политика ще прави. другарите кога ли ще се усетят че ги изпързаляха :) няма беляне, плоски данъци, тока няма да се пипа, е за какво гласуваха тези лумпени ?

Те са царе на измислените министерства.Това министерство ще да е за прибиране на рушвети.Чудя се как оцеляхме без министър на бедствията и авариите.Няма ли да го възстановят?

Да. Още едно министерство , което да скубе дребния бизнес и да му спъва работата. Още едни за чакане и таксуване.

Браво, пуделчето ми Орешко. Така те искам. Никакви спънки пред бизнеса ми не искам

Махнете и таксата за АВ за Год.Фин. Отчети. Не трябва де е повече от 5-10лева.

Щом ще има министър на добрата бизнес среда, значи добра бизнес среда няма да има.

Тия па! Вие к'во си въобразихте бре, електорате, български? Че някой си е мислил изобщо да изпълни предизборни обещания за "подоходно облагане" и пр. соц. обещания засягащи бг. население!!? Па нали ние великите соц и новобогаташи ще трябва да плащаме, бре тъпаци! Тъпи сте, по-тъпи и от маймуни! Не помните ли Надка, как ме спипа да се сношавам с Мафията у ресторант в центъра на София и ме изхвърли от кандидат кмет на Сините! Е, изписа ми вежди Надето, веднага смених цвета на червен и съм си от мафията, ама не се и крия! Никакви данаци няма да плаща мафиотският бизнес, а на вас и Втори Плосък данък ще въведа, че кой ще плаща помощи, ток, здравеопазване, обучение и пр. на нашите верни мургави избиратели??? Кой, каквото и да ви обещава БЪЛГАРСКОТО племе трябва да изчезне!!! Обединени вече и 4-глави ще работим и ще ви довършим още СЕГА!!! Рапорт даден и приет ПРЕДВАРИТЕЛНО!

Ти, Орехче, опита да харижеш в края на предния ти мандат като Финансов Министър, сградите на НАП в центара на София на Делян Пеевски. Сега ще завършиш ли това дело? Ще се сдобие ли ваш Делянчо с 3-те ОГРОМНИ сгради на НАП в центъра на София??? Ще УДАРИШ ли държавата България с тая СДЕЛКА, ще ОТКРАДНЕШ ли от България 100-200 млн.евро???