Орешарски обсъди разширяване на инвестициите на Huawei у нас

Министър-председателят Пламен Орешарски обсъди с президента по държавните въпроси на Huawei Technology Уанг Ченг Донг възможностите за разширяване на инвестициите на компанията в България.

Обратно в новината

Коментари - Орешарски обсъди разширяване на инвестициите на Huawei у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей така, оф-топик дето се вика, няма продукт техен, който да съм купил и да не е бил за боклука.

Кви 5 юана, бе, спецо по дълговете? От китаец можеш само да купуваш. А с кво?

Очаквам мнението на Волен за китайския колониализъм:)))))

Има да чакаш. Загуби си краекожието човека и сега страда.

Поне се опитва да прави нещо за ИТ бранша, за разлика от боко, където беше казал на ИТ специалистите да стават овчари.

Кви ИТ специалисти бе дедо? Мчи които можеха, те бегаа. На останалите им стига куфалницата колкот да ни лъжат в сметките за тока, водата и топлото. Иди си купи сиренце с палмово масло, да те изходи!

Браво Орешарски "Напънала се планината и родила мишка" Това ли е резултата то седмичната ти екскурзия в Далечния изт

Орешарски май си е имал работа не само с бизнесмени. "Господарите" снощи показаха малка интимна сценка с репортерката на ТВ7. Пипаше я нещо по главата, оправяше я, гласеше я нещо. И това пред камерите. Затуй много не му вярвам, посещението май и било 2 в 1. Бизнеса - после.

Ще дойде и какво? В Китай има пазарна, не политическа свобода, от 10-тина години. Как този човек е натрупал 14 милиарда за това кратко време? Нека да напомня, че наскоро осъдиха на смърт висш партиен функционер. Бил злоупотребил с власт, всъщност разчистване на сметки. Да ви прилича по нещо на нашите куфарчета? Илия Павлов, Кюлев и редица други станаха милионери за една нощ. Този няма да инвестира, но може вкара допълнително напрежение в България.

. . и допълнителни китайци. Да са ни добре дошли след руснаците по Черноморието и сирийците по лагерите и извън тях!

А БЕ ЩО ТОЯ ЧЕРВЕНОКОЖ НЕ ОТИДЕ НЯКЪДЕ НА ЗАПАД ДА ДОВЕДЕ СЕРИОЗНИ ИНВЕСТИТОРИ? ДА ИМ РАБОТЯТ КОМУНИСТИТЕ НА ТИЯ КИТАЙЦИ, ДА ВИДЯТ КАКВИ ЗАПЛАТИ ДАВАТ! ПИТАЙТЕ В ЛОВЕЧ ЗА ВЕЛИКАТА ИНВЕСТИЦИЯ. ПАРДОН СТЕНА КАКВО СТАНА! ЦЪФНАХА И ВЪРЗАХА!

Щото Б-я е червена, те за това. Не изгониха ли западняците от Белене ?!

Ако баба ми беше мъжка...

Ако всички, които обещаваха инвестиции ги бяха направили, сега да сме дори пред Куба...

Колкото повече се заглежда по Изтока толкова по-зловещо заприличва на Виденов ;)

Господин Марков, "простите" гербери ги приема целия цивилизован свят и то доста добре. Европа е наясно с политиката на Вашата корумпирана шайка Олигарски. Що се отнася до припадъците Ви, че от Китак са Ви обърнали внимание, искам да Ви кажа, че бях в Китай и имам проекти с тях, но те не струват нищо в срявнение със сътрудничествата ми с Германия и Белгия. Така че не обиждайте хората, когато сте незапознат добре с нещата.

Не е зле Орешарски да прочете това: link

Кое?

Вероятно въпросната инвестиция на хуямиауей е копирен център.

Похвално! Ето оплювания Орешарски не се занимава с рязане на ленти, а работи за бизнеса, а това е най-важното за България, колкото и да ме оплюват след това разни хора. България трябва да върне инвестициите и бизнеса защото иначе сме живи загинали!

link обявата е от 5ти септеври и от доста време преди това. А по същество статията по скоро показва от какво се оплакват хуйвей. А Олигарски пък и Бобева точно в ИТ по добре да не пипат че това е единствения сектор дето общо взето крета - най-много да оплескат нещо "експертите"

А бе останахте от най-простите гербери бе и изреченията ви вече са като от дебили.

Реаниматори и герберунгели плюват защото не могат да си налапат процентите. Щом плюят - за добро на държавата ще е!

Тази снимка не е читава - няма ББ с лентичка и магистрала. :)

Нещо май си ударил повечко, та мисълта ти е много пъргава. Колкото до кака Данка, може ако се отнася за слабограмотни или мързеливи, колкото до останалите на синът ми по контракт, тия му плащаха по 500 $ на ден.

Huawei са напаст! Те са като скакалци, които се появяват, опустошават и изчезват. Те идват да вземат, а не да дадат. Казвам го като професионалист, работил в редица международни проекти редом с империалистическите комуняги . Те ще си докарат "специалисти", но няма да направят такива у нас. Надъханите и подмамени български студентчета ще им работят за жълти китайски юани и ще се превърнат в роби - оператори без перспектива на развитие и професионално израстване. Прехвалените им 60-70К R&D "специалисти" са обикновени крадци на технологии. От телеком оборудването им няма нещо, което да не е брутално "взаимствано" от големите в бранша и въпреки, че е откраднат "цвета" на технологията, оборудването им пак куца. Пробиват на много европейски пазари, с цена, на принципа купи едно, получаваш две, но западняците започнаха да се парят от далаверата и вече на телеком пазара се появиха оператори, които като "отчаяни неверни съпруги" започват да задгърбват "любовника" huawei и да се връщат отново към сигурното - нокиа, ериксон и т.н. Не случайно американците ги понапъдиха, защото изпуснаха контрола от свои ръце. Ако "интересът" на китайчовците не е продиктуван само от учтивото посещение на Орешарски, вероятно си търсят евтина "европейска" страна като България, която да за замени или дублира глобания им NOC център ситуиран за момента в румънско, където нещата не вървят добре! Слава на труда!

Ама как бе, ама цели проводници ли вече ще правят в българия.....еее, доживяхме бре!

Опитваме да се вмъкнем в $ 3-милиардна китайска кредитна линия ============= ко стана пак , уж беше инвестиции а то пак заеми да ги крадат с черепа

Не ти ли стана ясно, че кредитната линия е инвестиционна, ако можеш да асимилираш какво значи това.

Да има начин да се присламчим към китайската промишленост и китайските капитали няма да е лошо! Но за колоса Китай ние сме по-малко от плюнка. Но за китайците е характерно, че те не пропускат и най-малката, дори неизгодна на пръв поглед възможност, да стъпят на европейска територия! Ако сме умни, можем да спечелим от това положение, но бедата е там, че не сме нито умни, нито практични, нито реалисти! Ние всичко обръщаме на черени, сини на комунисти и седесари и т.н. щуротии вместо да си гледаме интереса!

така се смях но коментара ти -можеш да пишеш още такива ,ще пада голям смях.за китаиците е характерно че ядат кучета,скакалци,ориз,насекоми и всичко живо което марда. те могат да решат един много важен проблем с бездомните кучета в софя и страната за 2ч часа като ги сготвят с малко ориз и ги предложат за агнешко .ха.ха,ха, ....какво можеш да очакваш от азиятци с азиятско мислене -искам да кажа от нашите комунисчета и тяхни вазпитаници. кам азия и русия -това е патят за комунягите но не и за мен.

Полуграмотен си, Джони. Не знам по какъв път си тръгнал, баце, но май е към Школата в Симеоново.:)

ПИЧ КАТО ТИ ГЛЕДАМ НЕГРАМОТНИЯ СТИЛ ИМА ДВА ВАРИАНТА. 1.ГЕРБЕРСКА КАЛИНКА 2.ПРОСТ МИЛИЦИОНЕР. ПАРДОН ИМА И ТРЕТИ ВАРИАНТ .... ХЕМ ДА СИ ГЕРБЕРСКА КАЛИНКА И СЪЩЕВРЕМЕННО ПРОСТ МИЛИЦИОНЕР.

с една дума тотално сме заразени от соросоидната чума

goose

Работя с китайци от години ... те си имат едно основно правило - не могат ли да те прекарат изобщо не се стига до сделка :-)

Ми не работи с тях, щом все те прекарват. Освен ако ти е харесало.

ОЛЕЛЕЕЕЕ, ГОЛЕМИ ПАРИ ИДВАТ, ДРЪЩЕ СЕ БРАТЯ

Ясно е, че гербер е синоним на простак и тъпак, но е срамно да излагате нацията с такава неграмотност.

Някой знае ли какви седем споразумения сключи служебното правителство с Катар?

Знае дръжки! Герберунгелите хич не обръщаха внимание на никого и си правеха каквото си искат и както и когато си искат без никакви обяснения за нищо и пред никой! Що тогава не ревахте за прозрачност, срещу задкулисието (тъпо понятие и безсмислено), Срещу договорите на тъмно и т.н. Щото не ви стискаше да гъкнете дори, ама сега се пишете много ербап и с голямо "гражданско" съзнание! Жалка работа сте вие герберастко седерастките соросоидни боклуци!

Моля Ви, успокойте се. Струва ми се нещо Ви е разстроило, като че ли психически дори. Българи сме, бива ли така да се обиждаме? Споко.

Потърсете заглавието "Кабинетът в конфликт с Брюксел за управлението на еврофондовете" С Китай ли мисли Бадемов да замени Евросъюза, който ни обръща гръб?

Бе то да има начин да се присламчим към китайската промишленост и китайските капитали няма да е лошо! Но за колоса Китай ние сме по-малко от плюнка, но това е характерно за китайците, че те не пропускат и най-малката дори неизгодна на пръв поглед възможност да стъпят на европейска територия! Ако сме умни можем да спечелим от това положение, но бедата е там, че не сме нито умни, нито практични, нито реалисти! Ние всичко обръщаме на черени, сини на комунисти и седесари и т.н. щуротии вместо да си гледаме интереса!

Досега износа ни е основно за ЕС IT фирмите работят за САЩ Вноса ни е от Китай и Русия Ще е хубаво да изнесем нещо за САЩ и Русия, ама не ми се вярва

Не знам какво ще веят, но да не го правят тук!!! Вече ги видяхме от Great Wall и Litex Motors - китайски боклуци с българска немърливост...

И какво видя , защото всеки ден съм на пътя и виждам доста от пикапите и джиповете на китайците от Грейт Уол ... Аман от хейтъри неудачници .

И това ги прави по-малко боклуци или по-малко немърливи?

Поплювко си с дребнаво мислене. Защо не попиташ хората, които работят в Литекс моторс, какво мислят по въпроса за китайското развяване на инвестиции? Ти лично можеш ли да им осигуриш работа с подобни заплати за период от поне 5 години? Какво се правиш на мъж пред фирма, която само за проучване и развитие е дала повече от половината ни БВП за една година? Аман от герои!

Ами купи си тогава и си я карай със здраве. Ако върви де... Само после да не бързаш да прецакаш някой като се опитваш да му я продадеш... ако все още са останали балъци да си хвърлят парите...

Интересно защо ни намирисва на "партиен" туризъм. Отиваме при тези ,които ни съсипаха цели отрасли / всъщност разбира се не китайците бяха виновните , а корумпираните митници точно по времето на царя и социалистите затриха леката ни промишленост. Сега, понеже Китай се чуди как да навлезе в ЕС, отново за готови да се "огъзят" срещу жалки комисионни. Кели да създадат работни места : глупости на търкалета - ще завъртят пак далаверите на партийните акули...

След като Европа ни огъзи до безкрай с хипермаркетите си и тн.като приемат минимална или никаква БГ-продукция,ние длъжни ли сме да им пазим гъза????????????

а знаете ли, че хуавеи открива 5500 работни места в ес, е и е наи-големия враг в момента според американците

знаете ли, че хуавеи е избран за смартфон на потребителя за 2013-2014г

Да дойде и да го светне китаеца, че тука R&D го правим докато си варим ракията и та не е каква да е... Моем и да протестираме, ама пак R&D-то ни върви. Само трябва нашите да са на власти и елате ни вижте. Ако китаеца проумее това, значи е силно интелигентен и си заслужава да се прави бизнес с него..

То вече си имаме една китайска инвестиция. В Баховица раята щеше да сглобява китайски таратайки. Да ама не. Китайска щайга сглобена на ръка от български михлюзи никой не иска да купува. Гледам, че дилърите вече разпродават тестовите автомобили а заводът като, че ли ще хлопне кепенци преди още да е заработил.

И къде видя подобно нещо смешнико ??? И да те светна - на съпругата си купих Голф 6 от тестовите автомобили , но не знам Фолксваген да се готвят за фалит. Такива като теб са ценни само за майка си - човешки боклук.

Странно как герберчетата забравиха как Боко канеше катарските инвеститори ... само онщо лафове бяха ма дупелизциете се потяха от кеф :-)

Като се четат коментарите по такива теми, много лесно се различават платените драскачи. Как можеш да коментираш тук например, ако нямаш никаква представа от икономика или ИТ. Какво лошо има в това да привлечем за съвместни дейности един от телекомуникационните гиганти в света? Аз не виждам, как нормален българин съвсем безкористно ще бълва негативизъм по тази тема.

Разговорът между Орешарски и китайците не е на сериозно ниво - той не им предлага нищо конкретно, което сигурно е обидно за хора, които ги носят на ръце! На тази среща Орешарски е бил в ролята на турист, не на Премиер. Ако беше сериозен, щеше да носи куфари с документи, а не да ми дрънка за това как ще идват на културен туризъм у нас! Китай!!!

P.S. Олигарски е открил клуб на БСП в Китай. Е, лъжа значи! Не е бил съвсем турист!

the_name_of_the_game@

Ти откъде знаеш? Да нямаш агенти в делегацията? :) Времето ще покаже, дали ще има реални резултати. Нали не очакваш Huawei още утре да отворят завод за смартфони в Белоградчик? Важното е да се правят стъпки в правилна посока.

Майор Майор беше роден прекалено късно и прекалено посредствен. Някои хора се раждат посредствени, други постигат посредственост, на трети посредствеността се налага отвън. Майор Майор бе придобил посредствеността си по трите начина. Дори между съвсем незначителни хора той се отличаваше със своята незначителност и на всички, които го срещаха, той винаги правеше впечатление с това, че с нищо не прави впечатление.

Общо взето общи приказки. И за момента около 10% процента от БВП на България се формира от ИТ индустрията. (ОК, основно SW). Откъде ще извади България допълнителен капацитет, за да посрещне една сериозна инвестиция в сектора не ми е много ясно. Предполагам, обаче, че другарят Орешарски има (пак скрит) план.

Е ти кво очакваш от първа среща, да ти кажат колко студента и инжинери ще наемат ли? Ние сме добра база за Европейския пазар за БРИК, а последните имат мнооого мощни компании. Посоката е вярна, но сега едва се започва, трябва още доста път да се извърви докато някои от тях отворят центрове тук.

На първа среща се ходи в Студентски град! Когато става дум за Премиер, няма такова понятие - отива се подготвено и се обсъждат конкретни цифри, а не "може би туризъм, ама може и хайтек, но и ей така да ни дадете пари - няма да ги върнем"

Очаквам от този храст да не излезе заек. Просто капацитетът на България е изчерпан и търсенето и в момента е огромно, като средните заплати са мноого над средното за страната. Е, може да се пробваме да представим циганите за "high potentials" индиийци, но номера 100% няма да мине.

Грешиш. 6-8% е ИКТ. Мобилните оператори държат сравнително голям дял. Но в същото време едва ли могат да се намерят повече от 200-300 души за развойна дейност. НА-много да открият съпорт център.

the_name_of_the_game@

А защо мислиш, че 300 души, ангажирани в развойна дейност, е малко ? Все от някъде трябва да се започне. Аз мисля, че потенциалът ни е по-голям, но така ли иначе, нещата биха се случили на етапи.

Нали това казвам, като не могат да намерят 200-300 души за развойна дейност, а към днешна дата дефинитивно не могат, какъв ще го търсят тук, а не примерно в Бангалоре или Варшава? Пазарът е буквално изметен и предвид демографскато развитие в следващите години едва ли ще е по-добре.

"Huawei обявиха, че обмислят създаването...", а комунистите го представят като свършен факт. Видите ли колко много работим... Ама то мисленето не е като инвестирането. Как да обясниш на един кух комунист? Оставка

Социалистите могат да правят бизнес само ако става въпрос да подпишат държавна гаранция за 13 милиарда и така на практика да подарят ТЕЦ Марица на незнаен герой - най-вероятно социалист. Ако не е пряка кражба - нищо не могат. Оборете ме с пример!

Нали можеш да броиш и четеш? Може и сам да се обориш. Отвори класацията за Best Employer през годините когато Орешака беше финансов министър и се въведе плоския данък.... а спри да вдигаш ръка като не знаеш.

Разликата е, че Huawei обмисля и е проведен разговор. Друго си е пиян милиционер, мултак и ексминистър на културата да се изхвърля, че България влязла в световната история, подписвайки 5 годишен договор с Лувъра. Естествено в Лувъра не са и чували за подобно нещо - справка сайта на авторитетната институтция, където са отбелязани абсолютно всички договори на музея. От такъв с кметството на Виена до Абу Даби. :) Ма друго си е да излъжеш като дърт милиционер от герб!

Знаете ли че и сега почти всички цифрови централи в страната са техни. Само че преди време БТК си ги поръчваше и идваха със самолети. Може да се произвеждат и тук. Huawei и сега си имат офис с България - Бизнес парк София сграда 7. Защо не и производство тук? Ще има работа и работни места за доста хора. Ама наистина трябва да се работи че не обичат скатаването.

"Защо не и производство тук?" Хе, хе - много простичък въпрос с цяла лавина от отговори. ЗАТОВА!

А случайно да знаете, че Хуавей прави повече пари от Сиско? А да знаете, че Хуавей е основния конкурент на Сиско? А дали Сиско следват стъпките на Нокиа?

КО?....НЕ! ХуаВЕЙ винаги са били измамници и ще си останат такива.

ама остави тези "глобални" разсъждения, не че нямат основание...за хуавей ти имаш право на личен избор като клиент на дребно, като за хлаб, да речем... виж си новата сметка за тока, братче, къде са 5-те %, а?

"Експертно" управление, специализирано в празните приказки и голите обещания.

Хуавей няма да си взема, па ако ще и лично Орешарски да ми го даде.

Ти вече си го взел и си плащаш за него, само дето още не знаеш. Много от апаратурата на мобилните оператори е Хуавей.

Acer, Aigo, Asus, BenQ, Clevo, Elitegroup computer Systems, Everex, Gigabyte, Hasee, HTC, Lanner Inc, Lenovo, Micro-star International, MiTAC, Quanta, Shuttle inc., Tyan, VIA, Zotac, Sapphire, ZyXEL, Huawei, ZTE, TP-Link, Transcend Information, inc., Realtek, Ralink, Promise Technology, inc., Foxconn, D-Link, C-Media. Това са само част от китайските технологични компании. За останалите няма да ми стигне цяла нощ, за да ги изброя. Вероятно всички използвате по един или друг техен продукт. Я назовете сега някоя българска компания.

Толкова дървени философи тук, пък една българска технологична компания не могат да назоват...

Няма как те са над 1 милиард ние под 3 милиона. Нашия материал е лош техния добър. Обаче ни е имахме двама космонавти преди тях така,че това дано те успокои.

3евзек

Космонавти, изстреляни от космодрума на Бузлуджа.

И голяма част от изброените от теб компании все пак са Тайвански...

Нещо послъгваш! Това че европейски и американски компании имат изнесени заводи НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ТОВА СА КИТАЙСКИ ТЕХНОЛОГИИ! Просто използват по-евтина работна ръка!

А Huawei и сега ще се почне кой най по по най спрямо Samsung и Iphone

Това са добри идеи,но лошото е,че ЕС няма да разреши,а отвъд океана могат да решат да гръмнат още китайски ресторанти у нас...

Полша държи 60% от асемблирането на китайски стоки за ЕС И никой не ги е гръмнал Но там се работи, а не се баламосва електорат, както прави БСП

За сега, някои купуват телефони на тази марка, ама ако стане мноооого популярна, нали си представяте - х.йвей на бг пазар ..... ... и ще се питаме "вееш ли си го" .....

..излагацията е на междудържавно ниво! Орешарски може и да върви пред бабичките на Бузлуджа, но в Китай е просто нелеп с глупостите си!

Защо? Китай имат нужда да стъпят здраво на европейския пазар. А какво по-добро от това, да отворят мощности в България, така че да избегнат мита и данъци? Защо смятате отвориха асемблиращата линия на "Great Wall" до Ловеч?

Ще избегнат мита, но ще се набият в най-корумпираната държава в ЕС! Ти си мислиш, че не са се сетили досега ли?! Всеки китайски инвеститор, дошъл у нас, си е тръгвал с писъци! Смятай щом са опрели до Гриша Ганчев да ги пази!

я иди да олабиш малко пред парламента...

нелеп си ти, малоумник! До сега е имал среща с китайският премиер, и с най-богатия китаец, което е абсолютно реципрочно на ранга му! А относно моща на Huawei, просто се учудвам от невежеството на част от коментиращите!

3евзек

Искам да те светна, че реципрочното на нещо много голямо е нещо много малко. Като умножиш двете получаваш 1. Може би ти е познато от "реципрочни мерки"? Ако размислиш, ще се сетиш какво точно се има предвид в този израз.

Българите ще стават роби на китайците. Лошо няма. Ще бачкат за паница ориз и един долар надница на ден. Тъкмо ще се научат на труд.

Вероятно имаш по-добро предложение, о умниций?

Абсолютно вярно - който е имал работа с китайци е наясно. Бял човек не може да работи с китайци. Ако дойдат тук експлоатацията на нашите работодатели ще е детска приказка в сравнение с китайците. Най-вероятно ако отворят завод в България ще си докарат работници от Китай, така че от тези по-далече.

Рашпила, концентрирай се сега, щи разкажа приказка за лека нощ: Имало едно време едни арийци, правели сигурни, много яки и много грозни автомобили, ама го позакъсали. Купили ги дръпнатите и така ги заробили, че от тогава продажбите на Волво скачат главоломно, а от много работа пребледнели и им викат бяла арийска раса.

Който иска, ще работи за паница ориз, а който може, ще работи за между 5 и 8 хиляди евро на месец. Всичко е до моженето, ако ме разбираш.

А представяте ли си, че сега китайците можеше да са на делегация в България и да се срещат с "Правец" корпорейшън, която можеше да е един от лидерите в света. Реално почти всички големи оператори в България работят с Хуавей и ЗТЕ от години, а Сиско скоро ще ги сполети съдбата на Нокия.

Това с Правец корпорейшън няма как да стане, завода беше умрял още при раждането си.

Така и с китайските заводи - Асус, Леново, Ейсър, ЗТЕ, Хуавей и още един куп други.