Орешарски: Напредваме за VII блок в „Козлодуй“

Премиерът Пламен Орешарски отчита напредък по отношение на евентуалното изграждане на седми блок в АЕЦ „Козлодуй“ с реактор на „Westinghouse”.

Обратно в новината

Коментари - Орешарски: Напредваме за VII блок в „Козлодуй“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

заета е правилната позиция! :)

Така правят добрите бизнесмени. Браво!

". . .с ядрен реактор с вода под налягане, използвайки технологията AP1000" И тази технология, както и всички предходни, не прощава човешките грешки. Грешките пък са по упорити от самите нас- случват се рано или още по-рано. За рисковете от тероризъм да не почвам- Пентагона поразиха, та к'во да умуваме за ганьовската АЕЦ :-(((

АБЕ ТЕЗИ ПАК ЛИ НИ ВКАРАХА В ТРАПА????? САМО КОЗЛОДУЙ ---БЕЩЕ ЗА БЕДНИЯ БЪЛГАРИН СЕГА И ТОЙ ЩЕ СТАНЕ СКЪП???????

Напредват? В смисъл, че са взели вече 100-ина милиона рушвет?

Да не забравяме, че реакторите на УЕСТИНГХАУС не си прибират отрабоното ядрено гориво и ти го ставят да си го складираш на собствена територия демек в България! Докато при Руските ВВЕР руснаците си прибират отработеното гориво в завод "МАЯК" в задуралието за преработка. Ние на село не искаме да се складират радиоактивни отпадъци в България!

Имаме нужда от този блок, но е важно и да го получим възможно най-качествен и най-евтин. Безопасността също е много важна, защото видяхме проблемите в Япония с американска технология, а японците се славят като съвестни и подредени работници. Ако българските политици започнат да отстояват интересите на българският народ ще получат уважение от него иначе - това което получават в момента - пренебрежение.

Много интересно се премълчава причината да няма търг за избор на доставчик и изпълнител на енергоблока! Оня заекващият измънка нещо преди време, че туй било най-супер-мега технологията и нямало нужда. Ама то си има закони, бре! И за ОВОС нищо не споменаха. А то и за това има закони. Да не говорим, че мълчат като гъзове за трагичните резултати от опитите да използват гориво на Уестингхаус в Темелин. Ама нашите журналя могат само да цитират, те не знаят какво е да проучиш една тема и да я анализираш. Оставят това на нас - форумните спИцЯлисти.

Това, че нещо не били споменали или ти лично не си чул не значи, че не е е направено. Реално света не се върти около теб, колкото и да ти се иска. Още април месец в АЕЦ имаше среща със всички кметове н аблизките населениместа от Румъния и представители н авсички държавни институции и темата беше за изграждане на нова ядрена мощност. КОгато не знаеш нещо не значи, че то не съществува или не се е случвало!

Реално си толкова заблуден, че чак не си заслужава да ти се обяснява. Ама нали съм пич, ще ти помогна. Обявяването на търг става с точно описана процедура и няма как да не разбера, ако има обявен. Министърът лично каза, че търг няма да има поради "мрън, мрън, мрън" причини. Изготвянето на ОВОС става с ясно описана процедура и няма как да не разбера за това. Събирането на кметове няма нищо общо с горните две процедури, а аз питам за тях. Не се обаждай, като не разбираш!

Правителството на Олигарски "напредва" с бързи темпове за да повтори аферата АЕЦ Белене!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Напредвай към оставка, а не пак да грабите от парите на хората!

Сега напредваме предизборно после ще се откажем.... след изборно. Така ми разпоредиха от БСП.

абе тя в това правителство са пален резил нещо ми напомнят за ян виденов.хора кога наи-сетне ще имаме балгарско правителство.някакви грозни и долни капути ни управляват.ако ще и да се наакат не мога да ги харесам .да се махат веднага!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Той и Волен напредваше ама са събуди седнал на Местан на краставицата въртейки са като пумпал!С такива напредъци ще се озовем с чалми и шалвари всички!А вие продажни политици ще отлетите за някоя бяла държава да си харчите милиардите!

Напредвате към фалит на държавата!Ама толкова крадете че да се чуди човек в орландовци с тирове пари ли ще ходите!

Чичо Сам е като Франкенщайн: за "Марица Изток" и Westinghouse няма пречки, изплуват в мъглата и се движат бързо и без оценки, анализи и коментари! За руските проекти вода от 10 кладенеца - доказваме колко излишна енергия имаме и как няма нужда от нови мощности! Аман от дупедавци и ибрикчии, нарекли се управленски елит!!!

Господине, американците са чуждестранни инвеститори, носят ноу-хау, откриват работни места, развиват бизнес, а руснаците, подкрепени от нашите рубладжии, петоколонници и национални предатели, разширяват имперското влияние на Русия и се опитват да вкарат отново България под руско робство. Американците са носители на прогрес, а руснаците на упадък, американците са светлина, а руснаците тъмнина, Америка е свобода, а Русия - робство. Впрочем вие навярно сте рубладжия ако не ги знаете тези елементарни неща

Не разбрах, кой освободи България от турско робство Америка или Русия? И в момента работя в Лукойл-Нефтохим, там тъмните руснаци такива инвестиции са направили и толкова работни места - изброени в хиляди колкото светлите американци ни отнеха за 20 години с техните налудничеви изисквания. А турцити сигурно са много глупави защото строят 2 ядрени централи с руски реактори. Аман от кухи драскачи да управляват общественото мнение....

Ти си ми водил комунистическата пропаганда в техникума, познах те! Същите високопарни слова, само си разменил местата на главните герои.

По време на срещата беше акцентирано върху необходимостта да се спазва подхода на прозрачност и откритост. добре, къде е инфоро за преимуществата/недостатъците на тази технология осветлени за населението? сравнителни характеристики със старата, в т.ч. цени? Кой ще изкупува /прибира отработения материал и колко ще ни струва? прости въпросчета за осветляване, по които липсва всякаква информация!

Това скапано правителство първо да обяви, какво ще прави с вече купен руски реактор. Как се очаква да се развие иска на Атомстрой. И това правителство да бъде така добро, да обяви колко ще струва американския проект. И каква е цената на руския. И да каже какъв е опита на Чехия и Унгария с Уестингхаус и колко им е струвало това сътрудничество. И чия собственост ще е този реактор. Ако не да де информация, да си подават оставката. Продажници и гъзолизци.

Може да сме лъжци и продажници, ама пенсионерите продължават да ни се връзват.

Кой ще го плаща г-н Премиер? Частни акционери или държавният бюджет (сиреч - будалите данъкоплатци)? Някак си не ми се вижда логично първо да платя за изграждането на АЕЦ, а после пак да си купувам от нея тока.

България трябва възможно най-скоро да се отърве от скапаните руски технологии и да прекрати всички зависимости от империята на ужаса и злото Русия! Господ да пази България от комунисти и русофили!

ама на вакуума в черепната ти кутия. Американците купуват гориво от руснаците, а ти казваш, че технологиите им били скапани. Значи американците са тъпи. Швейцарците също. Само умните чехи прбваха американско гориво вместо руско и си стопиха зоната, ако въобще знаеш какво е това.

Виж сега, Имал си шанс ти и дядо ти да го направиш с приятелчето ти Адолф. Явно не си успял. Какво те кара да мислиш, че сега ще е различно?

Напълно си прав - 6.6 млрд евро за два руски блока на Белене срещу 7.1 млрд за един американски в Козлодуй. Плюс около 1.5 млрд евро за построяване на дълговременно хранилище за отработено гориво (ама не се знае къде). Плюс неизвестната цена на горивото и скъпия транспорт. И още много "плюс"... Сравнението си го правете сами.

не си сложил комисионните в сметката и за това не ти излиза

Глупости лъжи иизмислици в компилация. 1. Имаме вече построено хранилище. 2. Двата блока в Белее ще струват над 10 млрд евро. 3. АР-1000 струва около 3 млрд евро.

Сега ако съм на Станишев ще закова Тиквун с един договор за добив на шистов газ и ЦРУ набързо ще го обявят за наркотрафикант номер 1 на Балканите , ако изобщо му стиска да се обади. РБ също ще мълчат като пки. Няма да видим вече ни протест , ни гербер някога ще помирише власт !!!

Верно, хитър ход. Но ако Станишката покани Кличко на един боксов мач ще е по-голям удар, Може и с Кончита да направят дует.

А защо не една ММС вечер , може да поканят и стария кадър в сумо категория Искра Фидосова. Музикалния съпровод ще е от Цецка Цачева само трябвада и се осигурят 3 водки. Мая Манолова ще дефилира с табелките между рундовете ....

само дето другарите така с американците ама , ако плащат повече.

Те , другарите играят на едро, не като сорсоидите с вувузелите за двадесетачка.

Два пъти поръчваме реактори, произвеждат ги, плащаме ги и ги продаваме на 10% от цената им. Заради БСП. Сега искат за трети път! Престъпници!

Опа-а-а...последният (и най-скъп) го бастиса Рапоня - толкова ли не помниш? По заповед на Х. Клинтън, между другото...

абсолютно вярно, но не заради БСП

Не е заради БСП! имат сериозни причини БГ политици , натиска е голям и често става въпрос за оцеляване на държавата. но отстрани нещата изглежат така както ги описвате.

Разбира се, БСП поръчват реакторите, ние изхвърляме гадната, мръсна РУСКА техника, до купуване на американска за съжаление не се стига

334 ден на протеста ... а днес протест в центъра на София нямаше ??? Що така ???

Е, за какво да се харчат грешни пари за организиране и отразяване на протеста, след като срещата на дебелака от Уестингхаус и Пацо вече мина?

батка, не съди по майка си за другите хора

Тези с минусите - вие бяхте ли на протеста или само се разхождахте по тротоара , защото аз поне не видях никого освен нормалните пешеходци по това време ??? Къде бяхте скрили тъпаните , айде за вувувзелите имам идея къде може да сте си ги заврели ?

Къде са сега "демократчетата" да кажат, че на България още ток не и трябва, че проектът е скъп и т.н.? Или щом става въпрос за американски реактор, си мълчат? Активизират се (т.е. активизират ги) само щом става въпрос за руски проекти? Къде са ?!? А който е гласувал за БСП и (или) на референдума за АЕЦ Белене трябва да си посипе главата с пепел и да му мисли за коя друга партия ще гласува на предстоящите избори.

Лошо Данчо,много лошо,че си прав

Данчо, тук не говорим за руски или американски. Все ми е едно какъв е реакторът, стига да не се плаща с пари от бюджета, а от частен инвеститор с негов риск дали ще печели или губи след това ;)

Ще гръмне България, а не частният инвеститор. Друг въздух и земя нямаме. А и не забравяй колко скъпо излиза на нас българите Марица Изток и прочие грабителски частни инвеститори с чужд етикет.

Искаме рефрендум! За Белене може, за Козлудий не!

Абе, тоя лешника, освен с шефа на виетнамския ресторант, го срешнаха дори с хамерикански бизнесмен! Ма много му порасна работата! Майчето да направи комисия!

Виж в Гугъл какво е Уестингхаус и от какъв калибър е тлъстият американски бизнесмен... това Тиквун трудно ще преглътне.

Ами другарят Пачо Кокошарски напредва. Какъв по-ясен статус от това искате от Експерта? Бабите сигурно са доволни. Ние им казахме, че атомната енергия е евтина и те се радват. После, ако го построим, ще им кажем, че за цената от 16 евроцента/kWh (производствена) или 50 ст/кWh цена на дребно е виновен Бойко Борисов :)))

Другари! Оти ги ручахме жабетата...... Подкрепяхме другаря Орешарски???? На изборите всички да гласуваме срещу продажната БСП!!! Другари!! Нима ще допуснем "вражески" реактор на Бьлгарска територия???? Бойкот на БСП на изборите, другари!!!

Люба ти ли си ? Цецо добре ли е или само го мотаха цял ден из съда , че бях зает и не съм го чувал ? Мисля те - твой Бойко !

Давайте напредвайте, другари. И "всички вкупом" право в реактора-на топло.

а защо тази компания , с кво са по добри от другите...правен ли е конкурс...иначе за референдума е сте прави ..не помните..гласували сте ЗА ядрената енергетика

Другарите от БСП ни продадоха на хамериканците.

Абе те с турци и фашисти се коалираха , та за пари няма на американците да ни продадат.

Пратете станишко на последно място.Нито един глас за него.Сега ви се падна да зачертаете баш душманите

С блестящият ход на Станишев и Орешарски за изграждане на седми блок в Козлодуй, хамериканците спряха на секундата финансирането на "протесите". На другия ден ДИР.БГ, бтв, нова, че даже и БНТ спряха да отразяват подскачащите олигофрени по площадите, които останаха финансирани само от банкянската тиква. Но и той осъзна факта че няма смисъл да си дава парите на вятъра и промени тактиката - даде пари на приятелчето си Гоце да реанимира проектът АБВ.

Това е точно така. Помним как безславно свърши стачката на "ранобудните" и Джеймс Пардю ни се чу , ни се видя повече ... Станишев каъвто и да е се оказа много по-умен от Янукович ;-)

Който мое да мисли, може! Който не може - обикаля като гламав софийските улици. Честно казано жал ми беше за тия хорица, които цяло лято в жегите бъхтеха по улиците (Говоря за тази част от тях, които не бяха платени). През това време тиквата доволно потриваше ръце, виждайки се пак с корона на главата.... Но Сергей му го наби за пореден път...

Напредвайте, напредвайте, малко ви остана. Ма що все с дупето напред напредвате?

Но кога се там съзирва козлодуйски бряг, БУМ!

Орешарски, какво стана с АЕЦ Белене? Затова ли ходих да гласувам по референдуми? За лъжи? Ооо никакъв глас повече за БСП и лъжите им!

Чакай сега нали в другата тема ревеше против Русия ??? Кога точно си гласувал за Блене. Такива безродници като теб са причина за блатото в което е България. Всяко нещо което е добро за страната заслужава подкрепа. В случая имаме интерес от атомен реактор който не е руски и това е много правилно решение !!!

Явно този продължава политиката на Костов да ни дерат американски централи. Така става като Костов не е в затвора.

Кой предпочиташ да те дере?

ФeниX

Само преди месец отново ограничавахме производството на електричество заради излишък. Няма смисъл да хвърляме милиарди за нов блок при условие, че и сега тока ни е в повече. Когато евентуален нов блок е готов, цената на тока от него ще е по висока от слънчевата. Ядрената енергетика е опасна и няма технологично решение за отпадъците. Една авария като Фукушима или Чернобил ще зачеркне държавата ни завинаги.

Грешиш! За хамериканския ток винаги ще се намери пазар, ако требе ще спрат някой руски блок!!

Е така де, ще има пазар - ние ще го консумираме ... и плащаме.

Орешарски: Напредваме за 7-МИ!?!? блок на КОЗЛОДУЙ!!! Тоест БСП изпълнява програмата на Бойко А какво стана с РЕФЕРЕНДУМА НА СТАНИШЕВ????

Проблема е, че реактора там щеше да е руски, а се видя какво новите ни братя са планирали за Русия... Дано не ни забранят и внос на гориво от Русия, че ще си изсечем горите за огрев.

какво стана с Белене? Нали плащахме референдум, за какъв чеп си дадох парите???

Прочети в час ПИК новини"Шайката на Орешарски....Вижте кой,кой е в тайния кръг "Скелет" БСП подготвя гнусен клип срещу....

Как какво ще правим с горивото от АЕЦ? Ще правим противотанкови снаряди с обеднен уран, за да продаваме на украинците, които ще ги използват срещу ордите Т-72ки на Путин.

шо не си ходиш в турця *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз не съм от турця бе!

Къде напредваш ОЛИГАРСКИ? Смяташ ли че това е нашия блок изобщо? Май си ръгнал га купуваш реактор, който като чешкия ще стои 20 години на склад преди да го изхвърлим? Какви са тези делитанти? Те изобщо правили ли са реактор?

гара-расия

БСП ЛЪЖА- АЕЦ Белене 05.06.2012 Премиерът Бойко Борисов: "Спряхме АЕЦ "Белене" поради това, че държавата няма пари да я строи 2012 Сергей Станишев организира Референдум "за" или "против" строежа на АЕЦ Белене, кото струва 13.8 млн. лв. 27 юли 2012 Станишев: 773 447 са подписите за референдум за АЕЦ "Белене". Днес по обяд подписката за референдум за АЕЦ "Белене" ще бъде внесена в Народното събрание. 23 Януари 2013 Станишев: Лъжа е, че няма да има пари за пенсии, ако се строи Белене Лидерът на социалистите изтъкна, че Белене е единственият реалистичен проект, съобщиха от пресцентъра на БСП. "Всичко останало е прах в очите на хората", отбеляза Станишев 21 Февруари 2013 Станишев БСП: Ако управляваме пак, ще продължим АЕЦ "Белене" Всички дебати за "Белене" бяха потопени в пълни лъжи от страна на правителството, особено що се касае до цената за строителството на атомната централа", посочи лидерът на БСП. Самото строителство на атомната централа би създало 50-60 хиляди работни места...", посочи Станишев. 27. Февруари.2013 Михаил Миков пред руския "Известия": Ще пуснем построена от руснаци АЕЦ Белене 29 Aприл 2013 Орешарски допусна отказ от рестартиране на "Белене" 20 Май 2013 Михаил Миков БСП: В момента няма пари за строеж на АЕЦ "Белене"

Като не дават руски реактор в Белене поне американски да построят в Козлудуй.. по - добре отколкто Костовия Американски ТЕЦ на въглища ... да му дишаме пепелта, да плащаме глоби за замърсяване и да купуваме двойно по - скъп ток от АЕЦ!

ХАиде ще и имаме и ние Фукушима. Само некой по-силен дъжд да завали и е готов. поне френски да беше бе мама ви глупава или ма Сименс. Де... тъпнгерите.

по-тъп и продажен премиер не сме имали,а кво ще правим с руския реактор бе малоумник

А ти умнико като си завършил ядрена физика какво правиш във форума

Какво напредвате , като ви диктуват? Имат ели избор. Смешковци. Този реактор че е най-скъпият в историята на човечеството. И също толкова опасен. Защото е провалена технология. Но за православни може.

Какво ще правиш с отработеното гориво като американците не го искат Господин Орешарски?

Ти какво?В България не може да се изгради лагеруване на радиоактивни материали?Страшната технология.Гай тек!Дори в последствие буклука ще се го рециклираме и прекараме през новите реактори.

Ами ще го слага там където слагаме и горивото което Руснаците също не си искат. Има си хранилище в БГ затова. Да ви светна другари. Русия не прибира нищо от години :)