Плаж ”Корал” отново изправи природозащитници срещу МРРБ

Статия "Опраскаха и плажа Корал", публикувана в сайта koralbeach.com, за стопанисването на плажа предизвика протест на екозащитници и разгневи МРРБ.

Обратно в новината

Коментари - Плаж ”Корал” отново изправи природозащитници срещу МРРБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е пък и вие - и Лили трябва да яде. Такава прелест да не мислите, че се поддържа с туршия. Оправи момичето пътищата и винетките за зимата и сега се зае с плажовете за лятото.

Корал: най-голямата корупционна сделка със земя по Черноморието Както разкриха журналистите от Биволъ в поредица от разследвания, сделката за Корал е договаряна между червения кмет Петко Арнаудов и синия координатор на СДС Димитър Николов в кабинета на последния в захарната фабрика Победа. 130 декара на безценица са договорени между Николов и Арнаудов срещу гласовете на СДС в Царево в полза на Арнаудов, който е избран за кмет. След изборите Обшинския съвет гласува земята да бъде продадена на фирма, зад която стоят Чоролеев, Николов и Милко Милков от Понсстрой, само за 7 долара на кв.м. и обещание за инвестиции. Обещанието не се изпълнява, а няколко години по-късно земята е продадена на цена от 200 до 400 евро на кв.м. Печалбата за мнимите инвеститори е няколко десетки милиона евро. Местните активисти на СДС, които подкрепят Арнаудов пък получават апетитни общински имоти на първа линия като социално слаби и си построяват хотели.

всеки търг който не сме спечелили е нагласен !

Да уволним министър Лила Минетката? Че нали Бацето ще ни пропилее! Кой ще храни кучетата му в Банкя! Аааа...

Концесиите на плажове са узаконен рекет. Никой не може да ме убеди, че общините по морето не могат да отделят някой лев за почистването на плажа. Още в комунизма се плащаше символична такса от всеки летовник и плажовете бяха чисти. Сега половината плаж е кръчма, другата половина е наредена с чадъри като млада гора и няколко дебила мучат на туристите сприхаво, което винаги дразни. За цената на услугите даже няма да говорим.

Къде го виждате този бетон, ба? Това си е силно уплътнен песък!?

Плажът Корал е уникален и подобни действия ще го съсипят тотално. Никой обаче не коментира още един "феномен" там, в района - изхвърлянето на фекалии в горичката между пътя за къмпинг Юг и пътя след р. Карагач за Лозенец. От години там се образува лайняно блато, носещо зловония на стотици метри наоколо. А вероятностите за зараза изобщо не ги споменавам... Здравната инспекция спи, или е приспана с тлъста сума пари! Хотел Морско конче е построен направо върху пясъка, както и за да построят открития басейн, "умниците" унищожиха пясъчните дюни. Някой да е забелязал? А някой да го интересува? То кое ли в страната ни е наред, че и това...

Стамов трябва да бъде удавен в лайняното блато, а хотелът - сринат! Водното им спасяване на плажа на къмпинг Юг и хотел Морско конче е под всякаква критика! Чилърът на хотела денонощно бучи като за световно и пречи на почиващите в съседство туристи с палатки и каравани. Най-важното е да се вземат парите на туриста, а дали ще дойде пак - никой не го е еня!

ДА се научи да дава рушвети и ще получи плажа! Как се поддържат тези килограми!

Другият кандидат е Атанас Русев, който е бил наемател на плажа преди години и е председател на сдружение "Да запазим Корал". "Да запазим Корал" за себе си- така го разбирам Атанас Русев.