Бетон на плажа на къмпинг “Юг” в залива Корал (снимки)

Едно от последните незастроени кътчета по българското Черноморие е залято с бетон в седмицата преди Великден, алармираха от сдружението "Да запазим Корал".

Обратно в новината

Коментари - Бетон на плажа на къмпинг “Юг” в залива Корал (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма такава алчна папрач..всичко унищожихте..

А лилянчето проверява ли проверява. Всичко е законно. Тия нямат ли капка морал?

ЖАЛКО ЧЕ ЧЕРНО МОРЕ Е МАЛКО И НЯМА ЦУНАМИ В НЕГО. ЕДНА ВЪЛНА АКО ГИ ЗАЛЕЕ И УДАВИ ТЕЗИ ХОТЕЛИ НА ПЛАЖА И .... ГОТОВО. ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО

Кметът и инвеститорите: "Всичко е законно" ... на книга. Но фактически е друго! Както при социализма. На книга бяхме най-прогресивния строй - но на практика бяхме изоставащи! Учудващо е колко си приличат капитализма и социализма като лъжи и наглост. човешката алчна природа е ненадмината в това да се мами с пари и документи.

Тези изверги, просто, не ме дадоха шанс да летувам на българското Черно море.

Премного интересна фамилия - Лапчев. А иначе Бойко да се не чуди що никой няма на морето. Кому е нужен този бетон? А обслужването, а храната, а морето без пречиствателни станции, а бай за храна...Лелее спасявайте сезона.

Хотелът обаче си остана, както си останаха и безхаберниците, които го владеят и стопанисват. Сега са наляли този бетон, видно е, че е на пясъка, видно е, че по този начин са унищожили крайбрежните дюни. Ще строят бунгала, вместо да си построят пречиствателна станция на отпадната канализация. Срещу входа на къмпинга има жалки останки от някогашната помпена станция, която изсмукваше лайната и другата нечистотия от къмпинга. Сега в горещите летни от там се разнасят зловония и смрад. А дали това не е развъдник на всякаква зараза и т.н. летен парвовирус, трябва да кажат от РЗИ. Незнайно защо обаче Здравната инспекция си мълчи. Мълчи и Министерството на околната среда. Явно все още не е трудно някой да си прави каквото поиска, макар да е за сметка на природата, общината, държавата... Апропо, казах държавата, а защо ли? Държавата отдавна я няма... Има само интереси! Какво ни остава на нас, обикновените хора? Май остана да се молим Богу. А че и Бог не може да опази България е от ясно, по-ясно!

"Защо обаче Здравната инспекция си мълчи. Мълчи и Министерството на околната среда." НЕ СИ МЪЛЧАТ. НАПИСАЛИ СА ДОКУМЕНТ: ОЦЕНКА СА ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА! ВСИЧКО Е ОК!!!

След престъпната "масова приватизация" се появиха комунистически мекерета, които с някои законни и всички незаконни начини сложиха ръка на няколко къмпинга на бившия Балкантурист. Дотук - добре, както казал Мечо Пух. Лошото е, че падението продължи с построяването на абсурдния хотел "Морско конче" едва ли не направо върху пясъка. Да, преди него там имаше магазини, барче и кръчма, но те бяха временни постройки, за разлика от споменатия хотел. Ресторантът на къмпинга е превърнат в пералня на бельо - още един, към поредицата от абсурди. Управител на всичко това е Арнаудов - комунист, не само в пълния, но и в преносния смисъл на думата. От построявянето си, до сега, плачеха, че няма туристи и не могат да си запълнят стаите на хотела. А през времето на онзи така недолюбван от мен строй, къмпингът се "пукаше по шевовете" от туристи - над 5-ш000 души! Сега половината територия е реституирана на собствениците на земята. Някои от тях далновидно я раздробиха на малки парчета и я продадоха. Новите собственици се опитват нещо - къде да почиват, къде да правят туризъм. Някои от местата пък пустеят и са се превърнали в развъдници на костенурки, змии и друга гад... В северната част на къмпинга преди години беше изкопана огромна яма и частично бетонирана. Идеята там да бъде изградено ваканционно селище от типа на Дюни я отнесе вихърът на безвремието...

Пичове ако сте толкова загрижени,намерете си човек дето да оправи кмета(да го гръмне),и проблеми от подобно естество вече няма да имате.При така описания подход(който горещо ви препоръчвам), правилото "това което не става с пари става с много пари" ПРОСТ НЕ ДЕЙСТВА.Единствено при този подход.Разбрахте ли?Някой трябва да свърши мръсната работа.Иначе "правилото" ше си действа докато не остане и един квадрат не бетониран.

Този метод е идеалин за цялата ни политическа и вип измет. Не знам защо се замоубиват хората, като може да помислят в тази посока. Много по-ефективно ще е.

Кметът ЛАПчев яко се е налапал

Обикновена шайка- арнаудов от бсп продава 129 дка на дим.николов- тогава сдс, а сега герб за 903000$,той пък я продава на испанската " Ибердрола" за 45 млн$- същата земя.Сега испанците искат да строят, а строителя ще бъде " Витатур" т.е. дим. николов.За това още през 2010 г има заявление до бойко борисов, а го е приела румяна бъчварова-справка филма на Цвета Младенова- " Корал".На печелившите честито!Нямало да почиват на морето- много важно!

много е просто, подготвят поредният "частен " плаж под носа на всички и вероятно с благословията на държавните мутри. нищо по различно от досега. достъпът ще бъде запазен, но културно ограничен изключително за тези чиито са бунгалата ;) спете спокойно. май наистина има нужда от реки от кръв по тези земи...

Точно това е проблемът, който носи усещането за безперспективност на тази територия. Че всички безобразия са напълно законни. Това е власт на законното безобразие, на законния цинизъм и пошлост. Без перспективи, без дългосрочни планове. Това е цигански, робски манталитет, на който му бе дадена свобода да управлява и рано или късно да се самоунищожи.

Ами то сега това е само началото, тепърва има да излизат мутренските извращения, напълно узаконени и законни, за заслужена радост и щастие на народа, който с любов си избра мутри да го оправят! Но.....и народът и мутрите забравят, че има и други закони...и от тях мърдане няма!!!

И ДИРа забравя, че има и други закони, от които няма мърдане....

Хайде, сега пак нека почнат да умуват - Аджаба защо българите избягаха от нашто черноморие!

Всичко да се изкърти и за сметка на строителя ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ нарушения екофонд на залива!!

Няма страшно! Отливът на туристи си има и добри страни! Първо, застрояването на бреговата линия ще образува щит и ще предпази вътрешността на страната в случай на цунами. Второ, след като няма туристи, пораженията в "биомаса" ще са минимални.

Не съм убеден как ще реагират управляващите, а и изобщо дали ще вземат отношение, не не формално, а да се приложи закона. Но как да вярваш, когато парите станаха закон, а Законът - пари! Затова и Морето заприлича на кв. Обеля...Затова и Суверенът не вярва ни на закон, а още по-малко на охранените управници, както и цялата им армия от всички видове магистрати, по-първи общинари, мазни и сенчести мафиоти и подобни...

Понеже има спор дали е законно, като строител с 35 годишен опит веднага ви казвам, че не е законно.Снимката с мястото е достатъчна за това заключение.Колегите от бранша знаят какво имам предвид.Ако ДНСК направи проверка на тези "разрешителни" ще излязат поне 5-6 нарушени процедури.Така че съответните институции да си свършат работата.

И после тия пендели се чудят що разбираш ли от 10 години не почивам в БГ! Значи докато не ФАЛИРАТ тия ГУИНА положението нема да се оправи! Затова призовавам НЕ ХОДЕТЕВ НА БГ МОРЕТО! ПОНЕ 60 - 70 години НЕ ХОДЕТЕ! И дано тия "хотелиери" сега се задавят с ЛАКОМИЯТА СИ!

Ало, т.н.бизнесмени(хотелиери) дето ревете за "отлива" на туристи, kакто сте я подкарали,"прилив"изобщо няма да има!

Кумпинг "Юг"!!!!! Прекрасен плаж, без навалица, малки, кокетни бунгалца, без ресторант и чалга щуротии през нощта . Караваната на Къци Вапцаров ....

Като предател-имигрант аз питам, защо строят, като няма туристи.

за да ни викат после сърцераздирателно да ги спасяваме.

Каква ще е тая почивка, ако бунгалото е на средата на плажа и около него по цял ден щъкат туристи!? Или ще затворят плажа, за да не смущават ползващите бунгалата?

Какви са тия бунгала с тия бетонни плочи насред плажа? Кат иска да е оригинален - да ги направи дървени бе. Забива коловете в пясъка и ги прави на подпори.

Ние не казваме, че не е законно. Питаме КОЙ корумпиран идиот от община Царево е дал разрешение за строеж? Покажете го и направете справка-какви имоти си е купил от "законния подпис". Това пишете, а не дали е законно. Ако един чиновник го осъдят затова , че е взел пари- ще задминем Румъния. Аз тези от парламента съм отписала. не стават за нищо!

Добре казано. Аз пък се чудя на този кмет не му ли пука за родното му място. Аз в моя двор и за милиони няма да разреша да си направят паркинг например... защото искам да го запазя.

не му пука на кмета, защото той родно място може навсякъде да си купи...

Това, че някой от общината се е подписал, не го прави автоматично законно. ЗУТ-а е нарушен, защото плажната ивица по закон е защитена от застрояване. Единствено ЯСНО се вижда, че някой е взел подкупи и този някой/някои от общината би трябвало да понесе отговорност...Един осъден да има ефективно, ще е голям напредък!

Ако има държава отсега нататък / защото досега такава няма/ трябва да се извърши една подробна проверка на всички черноморски общини относно сделките със земя и съдът да се произнесе с конфискация при нарушение на закона.Няма да ни трябват европари, обществото ще се прочисти,екстрементите,които бълбукат сред къпещите се,ще изчезнат- онази кака ,дето взима проби от водата се е обула в гумени ботуши до кръста за да не й стане нещо на кожата.Но вероятно няма да се случи,защото е фрашкано с имоти на магстрати и нам кви си безделници,получили ги по бедност.Пискаха, врякаха преди години ,но си останаха там.

Нищо нормално няма в България... Надявам се единствено на Бог да накаже престъпниците, които унищожиха природата от алчност!

За съжаление държавата не се управлява от морала, а от законите... с които боравят неморални хора.

Тъй, тъй, Лапчев - "всичко ви е законно"! Всичките бетонни грозотии, дето ги настроихте на по метър два една от друга - всички са ви "законни"! А туристите бягаааат и не ви ги искат?! Нали за тях ги строите?;о) Или ги строите с друга цел, май... Брегът е осеян с бетон и от Калиакра до Резово всичко вече е едно - бетонен конгломерат, а вие наливате още и още... После четем как в хотели за 2000 човека имало ресторант за двеста и туристите се биели за храна....

ами да то в България всичко е законно ,няма незаконни неща

къде са заустени оранжевите тръби на снимките май пак ще плуват заедно хора и л*йна кмета да пие от водата през август

До тоя дето се мисли за европеец. За какви инвестиции пишеш бе клакьор! Сигурно за американските "инвестиции" на Мариците,дето ни вдигат цените на тока, или за канадските фирми, дето ни тровят земята и плащат смешни пари за добити няколко килограма злато! Или тези на EVN и още много кърлежи като тях?!!! Явно си на тяхната хранилка!

Пожелавам на всички алчни бизнесмени 100% отлив на туристи

Е как човека на дебелото лиле нема да твърди че всичко е законно. НЯМА ЛИ ВЕЧЕ НА ТОЗИ НАРОД ДА МУ ПИСНЕ И ДА ВЗЕМЕ СОПИТЕ?

Аз на снимката виждам тръби за канализация - а тя къде се оттича? Я гледай ти - сутринта си му казал чау, пускайки водата, а после, то пак ти се провиква в морето докъто се плацикаш - здрасстииии ?!?!?!?! ;-)

"Да, това е бетон, тук се строи, но се строи съгласно закона и всички инстанции са се изказали за законосъобразността на този обект", допълни кмета Лапчев. Е, ако такъв е "закона",е.ем ти закона, и "институциите"!

не е законът. Всички по веригата са взели пари!

То и името му го издава - Лапчев

деер

Напишете имената по цялата верига !!!!!! Не искате, нали??? Защото всички в парламента са отрочета на паразитите от БКП! "НЕ" на 240 проститутки на мафията в парламента!!!! Аз гласувам за Пиночет, ама втори не се ражда......

И най екологичната къща ,построена само от дърво и естествени материали трябва да има основа от бетон ,иначе ще потъне ,важното е строежа нагоре да не е от бетон и тухли ,ако на тези основи построят дървени къщи и бунгала аз не виждам нищо лошо ,пример ,най-скъпия курорт Малибу в Калифорния къщите са точно такива на 10 метра от водата.

Ма някой те е излъгал за туй що твърдиш. Не е нужен бетон за основата ако архитекта(проектанта) е запознат с някои основни правила в геометрията и математиката. Всичко може да е от дърво, красиво, модерно и стабилно.

За залива на къмпинг Юг и дюните трябва да има достъп за туристи,а сега такъв НЯМА!

Това са трикове от години. Цоп хотел пред плажа и паркинг. Ти достъп пак си имаш, но плащаш 5 лв за колата. А без кола няма как да стигнеш и къде другаде да я оставиш

bobsyn@

Интересно, написаха една камара стратегии за какво ли не, но като че ли никой политик не говори за ограничения във връзка със съотнощение квадратен метър плаж спрямо броя легла в даден курорт или отстояния между хотели, или качество на услугите в туризма, или капацитет на електропреностна мрежа, ВИК и друга инфраструктира...

То всичките простотии за последните 25 години формално са законни. Трябва ли да се примирим с това?"Законно" не винаги означава "справедливо".

Е къде са тия бунгала от 70-те?

Жалко, че по Черноморието няма да има туристи.Това е сериозен удар върху мутренските хотели и проституцията!

деер

Глупости, да не са ги изработили парите?!?! Пука, че им дреме......На ниската цена - мизерници винаги ще се намерят......то и услугата ще е мизерна.....

Природата е много по-силна от човека, тя сама ще се погрижи .... за всички злини причинени от човешката простотия. Днес свлачище, утре потоп, другата седмица буря, морето ще погълне няколко хотела и така.

Епа кво не е ясно? На хартията Ми плаж няма! Демек одете се жалвайте на експерти.

Щом съм на власт, всичко е законно!Тук командвам аз, трети клас, нищо че съм прочел една книга!

До вчера плакахте, че руснаците ги нямало и не било ясно кой ще Ви купи бетонните безумия по морето. А днес продължавате с бетона. Морето мръсно, плажовете малки и гнусни, всичко бетонирано, то зер само руснаци могат да идват в такава мизерия. А дано фалирате всичките

bobsyn@

Разбира се, че в България винаги всичко е законно, и никога няма виновни като стане проблем. Очевидно, че институциите не си вършат работата и/или хората не са достатъчно заинтересовани. Защото ако бяха или щяха да изберат правителство, което да събаря хотели на ред или всички щяха да спрат да ходят на почивка по нашето черноморие.

Откриха нов химичен елемент. Казва се "Булгарий" и периодът му на разпад е 1300 г.

мислех че се казва "социализмий" с 45 годишен период на разпадане

Просто сте зле си с мисленето!

Какво сте ревнали бе комунета? Искали сте природа ли? Ми то в България по начало такава няма! Тук има място за бизнес и ако това не ви харесва отивайте си в майка-Русия! Там степите са още незастроени, защото никой не може да изкара каквито и да било пари от тях! Но то и за това в Русия комунизмът си се шири необезпокояван! Развитие, свободен пазар, икономика - тия думички нещо говорят ли ви? Знаете ли, че в цял свят се строи и никой вече не мисли за природата? Каква е икономическата полза от нея? Кой точно индекс на икономическото ни развитие качва тя и с колко пункта? Ми нито един! Да, ама това няма как да влезе в комунеещата се БГ-глава, защото ние още си мислим, че плановата икономика и запазването на горите са приоритет номер едно! Еми не са! Трябва да се развиваме така както ЕС и САЩ казват, защото това са истинските демокрации!!! И това е бъдещето, а не Русия и природата! То даже самата дума 'природа' ми комунее и ми звучи на руски...

Звучиш точно като руски олигарх, не като европеец.

по-скоро като талибан

Боже! Плютка фърчи от устата на Бъй Ганьо "европееца". Дали си някога излизал от стове европейско село, та да видиш как изглеждат плажни ивици в бели страни? То затова българи предпочитат Гърция.

гербовак-боконист, с глава забучена отзад.

Искам да ти кажа, че кат гледам май съм единственият тук, който има поне малко евро-мислене! Ако нямаем инфрастрктура никой няма да иска да търгува с нас и ще си стоим във финансова изолация още 200 години! Така, че може би е хубаво малко да си пожертваме природата, която, пак казвам, и без друго нямахме, в името на това да сме модерна страна, с хубави комплекси по Черноморието! Как мислиш ще докараш американците тук? С върби и трънливи храсти по морето ли? Или пък със змии и гущери? Не, моето момче! Така може да докараш само някакви мьекащи рубладжии! Ама тоя рубладжията дали ще ти даде 3 евро за едно кафе? Ми няма! Защото той толкова печели за един ден! Но ти май не можеш да разбереш това! Искам тук да идват холандци, англичани, американци... Не само някакви комунеещи се руснаци! Ясно ли е?

В голяма заблуда си, моето момче. Поинтересувай се какво се случи с испанското презастрояване по морската ивица. Ние нямаме шанс да привлечем богати туристи с "луксозни" комплекси, защото конкуренцията там е убийствена. Единственото уникално нещо, с което имахме шанс беше природата и туризмът, която е щадящ към нея. Немалка част от къмпингуващите например, са богати отшелници, които търсят уютно и закътано местенце. А ние нашите такива ги засрахме. С твоето мислене освен пияни руснаци и алкохолен туризъм, друго няма да привлечем.

Че защо да докарваме тъпи американци? И без това тук ако дойдат ще са бедните кравари. Лошото е, че и европейците не идват, а ходят в Турция, Гърция и Хърватска, ама там няма бетонни чудовища и е чисто.

Не си сам - ти си в дружни редици на мутри, съсипали българска природа, ти си в дружни редици накоремпирани политици, погазващи всички възможни закони. Ти си в дружни редици на тези които разпродават българия на метър, на литър , на килограм - както кой желае.

Съвършено прав е европееца. За какъв да пазим горите. По-добре да обезлесяваме и да въртим далаверите, почвата да ерозира и при първия обилен дъжд населението да тъне под водота, къщите да плуват. Това се получава вече от години в страната и няма отговорни за тези наводнения. Във Варна и Албена свличища и няма отговорни за несъбразените с каквито и да е било норми строителни разрешения. Ботевградския балкан обезлесен нищо не спира пороите и няма залесителни дейности. Държавата наопаки и всичко според горното писание и напълно нормално. Простотия на квадрат.

Моля, многоуважаемите редактори от link ,подобни "европейци"да ги ориентират към психиатрията.

Българи, почивайте само в Гърция и Турция, освен ако не искате да ядете лайна и бетон по родното черноморие!

да..да ... но така се иснасят капитали от бг!!!няма да се оправим, ако харчим твурде много еур навун и купуваме все вносни стоки. много е важно: исберете булгарското!!!всеки сам ресчава, но даваме хляб на суседите- те са и бес насчите туристи твурде добре. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Избирай го ти!