Учен обяви, че в Черно море е имало екокатастрофа

Експедиция откри свидетелства за внезапно нахлуване на солени води в сладководното Черно море в миналото.

Обратно в новината

Коментари - Учен обяви, че в Черно море е имало екокатастрофа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето причината за потопа в Черно море: "A violent eruption of Italy's Mount Etna triggers a massive collapse of one flank of the volcano, sending 35 cubic kilometers of debris--the equivalent of 10,000 Cheops pyramids--hurtling at 400 kilometers an hour into the Ionian Sea. The Big Splash unleashes a 50-meter-tall wall of water that, within a few hours, wipes out coastal settlements across the Mediterranean. This catastrophe happened 8000 years ago--and a Mediterranean monster of similar magnitude could happen again."

тва е известно от повече от 20 години що ся лансирате тез новини....

Ето какво аз смятам, че е станало: Тотално земетресение, гибралтар се разцепва и нахлува океанска вода в средиземно море, нивото се покачва и помита всичките тогавашни цивилизации по крайбрежието; Босфора също се резцепва и нахлува вода в черно море, което дотогава е било едно доста по-малко езеро. Ето ви катастрофа с библейски размери и понеже по онова време хората са имали мозък като на пиле са го приписали на некви си божествени сили, наказание, потоп и други врели некипели и така историята се разнася между всички тогавашни хора, вярващи в каквото им се каже! И така благодарение на едно земетресение се променя цялата човешка история, цивилизация, религии, вярвания и до ден днешен има хора, вярващи в описаните според тогавашните разбирания древни писания!!! ТОВА Е!

Аман от "НОВИ" открития !!! Че това се учи в училище с аргумента защо се казва Черно море !!! Замислям се дали автора на материала всъщност знае за какво е писал ? Или поредния пишман журналист се пробва с поредната "новина" която може би е превел с онлайин преводач и то не коректно !? Все още отказвам да повярвам, че журналистиката се е сринала чак толкова. Молба към редактора : Моля преглеждайте новините преди да се публикуват, защото това е урок от училище , а не новина и в най, ама наистина най-добрия случай е смешно !!!

Да, така е -- Черно Море е било, казват, изолирано езеро с далеч по-малки размери допреди Потопа. (последния)

Ако беше така, Черно море щеше да е най-соленото море, щото има много слаб отток, а в него се вливат няколко бая големи реки - Дунав, Днепър, Днестър, Дон. Всъщност солеността е наполовина на океанската, именно заради реките.

това колко пъти ще го откриват?

Ха такаааа, значи живеели хора, а вие да не очаквате да са живеели маймуни?!! Скап(ан)и учени, преди 4355 години е имало целосветовен ПОТОП! А преди потопа, преди около 6000 години от днес назад върху територията на България и Черно море е била Едемската градина! Там е била ненадмината флора и фауна, за която можем само да мечтаем и да съжаляваме...Доказателства за световния потоп има стотици, дори и ковчега на Ной е намерен, НО СЕ КРИЯТ ОТ ХОРАТА, ЗАЩОТО СА БЕЗБОЖНИЦИ. Така светът живее в заблуда и тотална лъжа!

Било е сладководно до заселването му от Балкантурист, особено през последните 20 години! Тия от бетонните джунгли все в него пикаят- как няма да се повишава солеността?

Алооо, хамериканския учен, па я тва го знаем бре

Отдавна съм имал подобни идеи защото например най-старото злато край Варна е от погребение в гробище а самото селище сега със сигурност се намира под водата (по традиция гробищата се правят над селищата).Съществуват и продължения по дъното на корита на реките от сушата.Някогашното крайбрежие е било земеделски и риболовен рай.Това население безпорно няма нищо общо с траките които като конен народ произхождат от Средна Азия и са дошли като завоеватели.Гибелта на много селишни могили е свързана с това нашествие .Все пак вероятно Крайморското население след като морето започва да гние от умрялата риба и сладководни водорасли се премества във вътрешноста и разселвайки се достига далеч на Запад.Все пак известна част от него остава и се заселва в наколни жилища например в бургаския залив заради сладководните езера защото сушата е владяна от други племена(вероятно траки) Района на Средиземно ,Мраморно море и Босфора и днес се тресат от земетресения така ,че нивата е можело да се променят катастрофално бързо.Дори само едно избухване на вулкан унищожава критската цивилизация.

Abe,откога е тази "новина"? Такъв филм съм гледалапреди няколко години,в който се разказваше именно това - че черно море е било сладководно езеро и че .... и т.н. от сегашната новина

Добре,че и учените най-после разбраха за екокатастрофата в Черно море.Защото ние,простите,това отдавна го знаем.

???? сменихме магаданския с Колумбийския *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ако Черно море е било сладководно, въпроса ми е къде се е оттичало. Просто всички безоточни езера, които знам са солени. Та тогава се получава доста по-мащабна картина. Черно море се е оттичало на някъде - най-вероятно през Босфора към Мраморно от там през Дарданелите към Средиземно море. Самото Средиземно море е било с по-ниско ниво и е представлявало безотточно езеро. Но нещо е станало и нивото му се е качило.

В този морски алманах има дълга научна статия на тази тема от Кенет Сю--Когато Черно море е пресъхнало. Преди милиони години връзката през Босфора многократно е прекъсвана вследствие природни катаклизми и ЧМ басейн 5 мил.г. е бил сладководен. Сегашното му състояние е от 10 000 г.

Родила се е ббати. Аз и кромяньонеца сме се къпали в Чуерно море, а имаше и египтяни на курорт- двама фараони с децата. Ква цивилизация, преди некви 7 500 год.?! Та тя си я имаше отдавна и пирамидите бяха построени. И единият от фараоните се канеше да дигне пирамида в Сл.Бряг, ама пра-пра-прадедите на Бр. Диневи не му разрешиха!

нулева соленост в черно море никога не е имало освен ако в миналото някоя супер-развита извънземна цивилизация, не го е напълнила с дестилирана вода!

Очевидно знаеш всички факти наизуст!

kgb777kgb

Ти кога го пробва ??? Абсолютно нулева сигурно не съществува в природата / поне на тази планета / , но нулева със сигурност е било точно в Черно море ! Просто то е било по-високо от Средиземно , единствените източници за захранване с вода са били топящи се ледници , а това е практически вода с нулева соленост !!!

и ти си професор ??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не би могъл. Човекът предвидливо е започнал с информация за IQ-то си. Всичко си е както трябва, просто не си взел под внимание едното.

kgb777kgb

Не съм професор , НО много професори се оказаха с много по-ниско от мойто " ай кю " ! И да не ти харесва , не ми дреме много , отдавна не обръщам внимание на злобни и завистливи нещастници !!!

хахаха :))))

Ами, аз съм го чела много отдавна това, че морето ни е било сладководно езеро. За какво "откритие" става въпрос? Този Фонд за научни изследвания да бяха прочели за вече откритото, преди да плащат!

Може би са гледали филмчето на Нешънъл Джиографик преди година някъде. Дали не го даваха и по една наша телевизия?

То и в момента върви екокатастрофа - замърсяване с л*йна и бетон.

ха-ха-ха.. Представяш ли си какви проби ще откриват след 15 века?

предполага се, че е било огромно сладководно езеро или да кажем море, но поради огромен катаклизъм силно земетресение в босфора се разцепват скалите и нахлува средиземноморската вода

Това най-вероятно е станало,сигурно земетресението е било около 9 степен за да се получи такова нещо!

Да не би солта да е дошла от Провадия? Някоя река (напр. Дунав) е разтворила каменната сол и я вкарала в морето ...

Сладководните реки няма как да вкарат солта в морето. Босфорът, който до тогава не е съществувал, се е разцепил, Средиземно море е нахлуло в сладководното езеро и Потопът е разгонил поселенията от източните и северните брегове. Така се ражда Цивилизацията. Било е преди около 7500 год.

Мизантроп, ти не можеш да броиш правилно годините на цивилизацията!

Нека да не са поселения, което е русизъм. У нас е прието - селища.

Новина? Старина? Сигурно има 20-на години откак Петко Димитров направи първите проучвания по въпроса. после Райън и Питман ги потвърдиха. А през 1997 и Дж. Балард, откривателят на Титаник, дойде и вдигна малко вълни из Черно море, иначе без да свърши кой знае какво. Но е добре да има повече такива... айде нека са новини.