”Четири лапи”: Мнозина взимат едри кучета заради комплекси

Много хора, които си взимат едри кучета, избиват комплекси, коментира Явор Гечев от фондация „Четири лапи”.

Обратно в новината

Коментари - ”Четири лапи”: Мнозина взимат едри кучета заради комплекси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

болшинството хора у нас имат егоистично, грубо отношение към кучета, искат кучето да им дава много, а те да му дадат почти нищо. кучето има нужда от качествена храна, играчки, разходки, галене, колко хора купуват играчки на кучето си? отделно е варварство да държиш куче на двор с верига.

Какви права по - точно ще си търси тая " майка " , която оставя 3 годишно да се мота само по хорските дворове !? Тотална родителска небрежност, завършила повече от трагично и ' ся права щяла да си търси .. .Божкееееее !

всичко е до тренировка и акъла на собственика. оставал съм сам с огромно куче 50 килограма, което искаше да му хвърлям топки да играем. злобата идва от собственика.

Проблемът е, че собствениците на кучетата са помияри, а кучетата са от сой. Затова помияра се отстрелва, а кучето в приют.

И на мен не ми харесват някои хора по улицата - приличат ми на помияри, тогава да тръгна с базука и да ги чистя.

АБСОЛЮТНО! Подкрепям те напълно! По-опасните кучета са по-едрите и по-силните. На пинчера ще му теглиш един шут и готово. Освен това има породи, на които инстинкта им е да се бият , да ловуват, да пазят ... Както правилно казваш - човекът възпитава кучето. Това е истината!!!

Лошото в цялата работа е, че такива кучета в голямата си част са собственост на безотговорни и нагли хора. Питбулът е не много голямо, но изключителн силно куче, което държано за синджира може да бъде удържано само от силен физически мъж. Те могат да прескачат двуметрови огради с един скок, имат изключително силна захапка, като захапят не пускат, като отпуснат веднага се спускат да захапят пак. В такъв случай пускат като бъдат напръскани или заляти с вода, понякога и една чаша е достатъчна. Друг начин да пусне, е като собственикът пъхне между челюстите на питбула пръчка или желязо, тогава лесно пуска, но в този момент веднага трябва да бъде издърпан назад, защото се спуска да захапе отново. Друг начин - като питбула бъде вдигнат за задните крака във въздуха. И много важно е как е гледан и възпитаван. Питбул, живеещ предимно на синджир в двора и постоянно насъскван е най-опасен. Питбулът трябва да се отглежда с внимание и да бъде приучван от малък към толерантност към другите хора и животни.

Много сложно за тъпаци! Повечето са бити гомнари, дето себе си не уважават,камо ли другите хора и кучетата си. За тях уважение е равно на страх. Така,че само глоби,преследване и забрани до дупка за такива. Няма как иначе.

Проблемът не е в размера на къчето, а в главата на стопанина. И това че в последно време си взимат кучета заради модата.

ми се правите на философи и дрънкате глупости, човека е напълно прав! Не е виновно животното, това е заложено във породата му - да напада чужди хора, виновни и отговорни са стопаните му!Искал да гледа питбул, който се разхожда свободно! Че то и по-агресивен петел, ако го пуснеш на свобода може да нарани деца, камо ли тази порода куче! Не знам дали ще има джендъри, но зомбита има на всяка крачка!

Защо няма проверки никъде за наморници бре,защо?!?!?! В София по самата Витошка се разкарват ротвайлери,питбули и всякакви подобия без наморници и никой не прави проверка,а хората се пазят,защото кучетата редовно се спускат да хапят и лаят! В Борисовата,Южен парк,Северен,Западен парк и навсякъде,където се разхождат кучета няма проверки,а кучетата не са само без наморници,ами дори са пуснати,случвало ми се е на няколко пъти да ме нападат вечер големи песове,едвам се отървам,добре че са стопаните им наблизо та все ми се разминава... Каква е тая държава,та нито един закон не се спазва,ама нито един и няма никакви проверки,просто живеем в хаос,едни управляващи горе дето мислят само за парите,които ще влязат от ЕС и какво да откраднат от тях,за народа как живее никой не мисли,ама никой,само собствените си джобове гледат тези алчни боклуци!!!!

първо се научи как се пише намордник и тогава цвили...

Аз притежавам куче с неустановена порода и среден размер, което е регистрирано и е с платен данък, това животинче, без специално да е обучавано изпитва страшна злоба към лица от ромски произход, поради което е в клетка с двойно подсигуряване. Същевременно преди време имах ротвайлер, който беше социализиран и "френдли" към всички.

Хора, а вие знаете ли колко кучета пускат в населените места тези измислени природозащитни организации, да не би да са по-малко опасни? Знаете ли как всяка сутрин се появяват все нови и нови екземпляри и децата се страхуват да излезнат сами за училище, защото те пускат цели глутници.

Кучетата в населените места ги пускат безотговорните хора. Природозащитните организации се занимават с ваксиниране, обезпаразитяване, кастриране и задомяване на кучетата. Разликата е много голяма.

взел си чуждо име, има си правила във форума не е редно това

Не знам за едри кучета, но бойни породи се купуват само заради комплекс за малоценност. Кучето пазач е на едно кюфте с отрова за мишки живот. Или ако не искаш да пукне - кюфте с 5-6 диазепама. Ако наистина обичаш животните не би ги гледал как се разкъсват.

Не, че е измислена безупречна защита, но по-добре малка отколкото никаква .. а за комплексите , не е важно дали породата е бойна или не , а как се третира кучето

Представям си кошмара преживели бата и малкото момиченце.Това е психична травма за цял живот.Детето не е мъртво само и единственно по една чиста случайност.Деянието е тежко,и трябва да бъде класифицирано като непредумишен опит за убийство.Затвор,и огромна глоба.Промяна на законите също е необходина по отношение на кучетата.

Защо не вдигнат размера на глобите за стопаните на кучета ухапали някого? 100-250 лева... Това се е жива гавра с пострадалия. Трябва да е поне 1000 лева. Да видиш как ще се дисциплинират кучкарите. Отделно постраданият да си го осъди за още толкава. Глобата от 100 до 250 лева да остане, но за кучета без намордник и каишка и които серат по улиците, а стопанинът им не почиства. Кой всъщност контролира и проверява кучкараите по улиците, парковете и градинките?

Айдеее, давам 200 лева, има ли мераклии да ги уапе мойто псе? Каракачанка е, апе якооо! Аре, народеее!

Най-обичам да гърмим не по каракачанки, а но кучкарите им...

Апни го....

Предлагам да се насочиш към институцията, която е измислила тази патетична глоба.

Тоя да не коментира психологията, щото не му е работа. По-скоро да коментира неспазването на закона ВСЯКО куче да се разхожда с намордник и повод. ВСЯКО, а не само психологически комплексираните! Мен голямо куче не ме е хапало. Ама пинчер - два пъти, а пекинез - три пъти.

Нещата са прости , кучетата се извеждан абсолютно задължително с намордник и край .Ако не 10 000 лв глоба и плащай цял живот. Нали обичаш кучета? Кучето си го гледам за мен, не за да се репча. Моето даже не го извеждам в града, колата -полето- намордника. Що от мене се не оплакват съседите?! За 40 години трето куче си имам.

Абе Вълчо, ти пренаписа за 5 мин, НК :)

Но поне са едно добро начало...

Знаеш ли третият закона на Нютон ? :)

за такива свободно разхождащи се кучета - един свободно разхождащ се куршум.

Единственото куче дето ме е хапало ееее - пинчер. Смешно но факт!

Кой какво избива си е лично негова работа...Рядко съм виждал обаче да се разхожда куче с намордник както си е редно!Отделно, че са единици тези които почистват след кучето си като се изака....

Кучетата са прекрасни животни. Точно така. Животни! И трябва да си знаят мястото в хранителната верига. Ако кучето е съзнателно същество - да си носи отговорността. Нападне ли човек - смърт. Ако е несъзнателно същество - да се третира като предмет и оръдие на престъпление - телесна повреда. С две думи - собственикът се наказва и носи отговорност, все едно той е причинил повредата. Комплексари или не - не ме интересува. Човекът е най-отгоре, после са всички други същества и предмети.

Ама питбулите са дребнички ..:))

Ако си пуснеш кучето да вилнее и всява страх в жилищен район, 100 лева глоба. Ако някой се защити или защити децата си от него - затвор. Тук трябва силно да изпсувам на депутати и родата им!

Тоа па кавал. Що не се гръмнеш ве! Комплекси сам имал! Харесвам голями кучета, голями коли - имам Кадилак, като на Бербатов. И той ли е комплексар, а? Като земете да пишете такива глупости! Знаете ли какви мацки сам имал аз? Ако сам комплексар - с мен ли ще са, а? Само ще спомена - поне 7 от актуалните чалгаджийки са си тръгвали сутрин от вилата ми. И когато и да им се обада - идват.

Каза мнозина. Е, и тези които се засягат.. Хаххах

Явно си някакъв долен червей :) Преди години даваха сериала Moonlight с Брус Уилис.В една от серийте става убийство на платичен хирург и се разбира , че той си е починал от естествена смърт , но всяка от любовниците му които беше сътворил го беше убивала :) И в края на серия Сибил Шепърд го попита за мацките които направил доктора не му ли харесват и репликата беше следната - това което не го ядат и червеите защо аз да се интересувам от него :)

Забравил си да пишеш и за дължината на пи*ката. Като Айфеловата кула ли е или като Емпайър Стейт билдинг?

И не е лошо да се научиш да пишеш,преди да се пънеш.

В главите на потресаващо голяма част от българите стават ужасни неща.Злоба, комплексаарщина,зловредност, желание да наказват, да контролират и ред такива болни неща. Най-лесния начин за собствената си безрасъдност, безотговорност и неадекватна преценка за възможносттите е човек да вземе едра порода куче, което изисква опит и познания за да бъде правилно отглеждано в градски условия и когато стане инцидент да бъде обвинено кучето. Хората отказват да признаят , че има неща, които не са им по възможностите но искат ли искат, важното е да притежават и да демонстрират. Жалка работа . Болни мозъци.

Кучетата са прекрасни животни. Ти си отвратителен помияр.

Ми то аз като го взех беше 5 кила и гледаше игриво..... Явно съм комплексар. Два метра съм, къща на два ката, двор с дървета, Волво.... Нищо не искам, само да се похваля. Сега сериозно: Поздрав за екипа на 4лапи в Банкя за професионализма и човещината. Благодаря Ви и от името на дзвера:))

Сега това деяние трябва да се води като опит за предумишлено убийство, с голяма кръвнина и затвор ама реален. Дали ще убиеш човек с куче или заложен взрив е все едно.

Толкова ли ще страда народа ако се забранят тези две породи бойни кучета? Не съм чувал булонка да нападне човек и при най-лошия си стопанин.

Не само булонки, но има и домашни котки, които нападат хора. Просто хората не знаят как да се държат с животните.

100-200lв ...??? Бащата на детето трябва да се погрижи и кучето и стопанката да не посмеят да излязат извън двора им поне две години! Детето е хапано по главата !Изроди - и кучкарите и съдиите!

При липса на държавност и закони. Трябваше още при първата жалба това куче да бъде отстранено и собствениците глобени.

Разбира се, че животните нямат вина. Първо наистина такива породи или трябва да са забранени или да се минават тестове, курсове и каквото там е по закон в нормалните страни, ако искаш да гледаш подобна машина за убиване. Второ, след като отново има жалби, отново някой не си върши работата! Настоявам, когато пишете, че някъде е подадена жалба на някого да пишете точно къде и на кого! Искам имена, искам да знам кой не работи. Достатъчно сме плащали на хора, които не работят. И преди да обвиняваме политици и правителства, знайте, че това са обикновени хора.! Зад прашните гишета стоят ХОРА, БЪЛГАРИ! Тази кочина няма да се оправи от 1-2 души! Всички сме част от тази система, от тази институция наречена ДЪРЖАВА!

Точно така, тоя който е пренебрегнал жалбата на хората трябва сега много бързо да му изстине местенцето на държавната хранилка.Докато тия паразити не се научат най-накрая да работят за парите си нищо никога няма да се оправи.

...Ами боеприпаси , пистолети , автомати и други такива са забранени и хората си купуват кучета убийци защото те не са забранени от закона. ...а и глобата е супер смешна на фона на поразиите които правят тези животни.....

Просто сте смешни анализаторите. А тези дето купуват диаманти, карат мощни коли, купуват яхти, живеят в имения и те избиват комплекси! КОМПЛЕКСАР до КОМПЛЕКСАР!

Те тези, дето си куоуват яхти, половината от тях не знаят как да излязат в торкито море, а повечето от тях могат да плуват 50 метра и потъват. За какво мислиш си ги вземат? А това с диамантите си е точно мерене на.... Колкото и да е красиво и лъскаво, нищо на този свят не струва тези пари...освен комлекса ти да те видят и да изпъкнеш.

Кажи го на тези с мерцедесите и беемветата, които един месец ядат намазани филийки за да могат, да си платят подмяната на гарнитурата.