В ”Пирогов” спасиха от ампутация премръзналото дете

Лекарите в "Пирогов" са спасили от ампутация 6-годишното момченце от приемно семейство, транспортирано от Велико Търново с тежко измръзване на крачетата.

Обратно в новината

Коментари - В ”Пирогов” спасиха от ампутация премръзналото дете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега друго приемно семейство !!!

Браво на лекарите!Милото детенце...дано има повече късмет от тук нататък!

Браво! Дано детето има повече късмет в живота занапред.

милото дете

ВИНАГИ СЪМ СЕ СЪМНЯВАЛА В ТЕЗИ ПРИЕМНИ СЕМЕЙСТВА. зА МЕН НЕ ГО ПРАВЯТ ОТ ЗАГРИЖЕНОСТ, А ТОВА СА КАСИЧКИ ЗА ПАРИ. сИГУРНО ИМА И ДОБРИ И МИЛОСТИВИ ХОРА НО СА КАТО БЕЛИ ЛЯСТОВИЦИ.

"Детето Се Възстанови от измръзването " , тъпи "журналисти "

Браво чудесна новина.Да е вече живо и здраво!!!

много добри хора има

и ние сме били деца, и ние имаме деца и знаем, че ако си добре,топло обут и облечен можеш да играеш поне два часа на снега. Тука трябва специалистите да кажат какво предполагат че е станало и никакви деца на това семейство!!!

добра работа на колегите. но ми е интересно, няма ли да напишат някой коментар пак за бялата мафия, как са източили касата, докато са го лекували, нещо по-заядливо така... липсва ми ежедневното плюене по мен и колегите някак си!

БРАВО

Браво! Много се радвам за детето.

Защо взимат деца, за които не полагат елементарни грижи! Толкова ли не можеше да обуе горкото детенце, като го зарязва в снега. Не е нужно да го обича, а просто да се грижи за здравето и добруването му. Тя не е приемна майка, а някаква жена, при която децата се опитват да оцеляват.

Ти колко деца без родители обгрижи, поне за ден? Поне за минута даде ли от своето време, от своята любов? Дори и в коментара си не си дал нищо от себе си освен неграмотност.

Браво на лекарите! Дано детенцето бъде дадено в семейство, в което ще бъде обичано и за него ще се полагат всички нужни грижи!

Браво на лекарите !!! Да не забравяме че те постоянно са унижавани от долнопробната политическа сган,

Бряво на докторите. трябва д аим повече такива, а не само кожодери.

Радвам се за детето.Браво на лекарите,спасили крачето.От тук нататък трябва да се вземат мерки децата да се дават още с раждането им за осиновяване,не на приемни "майки",които само прибират парите и не се грижат за децата.Приемната майка е професия,не грижа за детето.Децата,които не са желани от майките още при раждането подписват документ,че се отписват от детето,не го желаят.Детето се дава на осиновители,не на разни институции от типа дом за изоставени деца и приемни майки.Така ще се спре корупцията.

Затвор за тая "майка"!

Недей да си го просиш, не е да няма за какво. Прочети напр. статията за лекаря от Търново май беше, който изнудвал онкоболна. Вероятно в коментарите ще намериш каквото търсиш

Ето една хубава новина! Малък лъч светлина на фона на помията с която ни заливат медиите.

Слава Богу и благодаря, ви доктори!

а не се праи на светец! всеки от нас има лични контакти с лекари - ще, не ще, и всеки от нас има много какво да разкаже. познавам свестни лекари - благодарен съм им за това, че ми спасиха живота, а отношението им към мен беше професионално, та дори приятелско. но познавам и "лекари", които са такива само на хартия. ще пропусна имената.

Като всяка дейност и гледането на дете особено ако за това се заплаща може да се изкористи и разбира се да се действа мърляво.Съществуват дори истински родители които се отнасят така със своите деца като другия полюс на тези които направо се вманячват на тази тема и често ,,произвеждат"изчадия за крими контингента.(пример онази гадинка в 3ти клас дето побърка всички и отново ни доказа ,че плащаме данъци за фиктивни служби )Браво на лекарите и добре ,че увреждането не е било наистина фатално.

Човече, изоставените деца са от ромски произход и много малко хора ги осиновяват. Добро ли е това, или не е добро, не знам. Просто факти ти пиша. Къде да идат дечицата - домовете не бяха решение, явно и не всички приемни семейства са читави, на боклука ли да отидат мъниците? Какво са виновни те?

замисли се защо това е новина, дали не би трябвало точно това да е в реда на нещата

Точно от теб не очаквах да се слагаш под един знаменател с всичките си колеги.

коя е тази гадинка и къде учи?

предполагам има предивд 19-то

На тази приемна майка не трябва да се позволява павече да се грижи за други деца.Щом пръстчетата му са били почернели от измръзване,детето е било достатъчно дълго време на студа без надзор!Това е безотговорно!

а аз имам за 20 години много контакти с пациенти. но интересно, те винаги имат само права и никога задължения, и почти винаги влизат от вратата с претенции и настройката, че ще бъдат нещо прецакани. и как да работиш спокойно и да бъдеш добронамерен, когато човекът срещу теб без да те познава изобщо, е негативно настроен? и това е ежедневно? а?

Сега да върне всички пари, които е получавала за адекватно гледане. И не само това, а да бъде осъдена за неадекватното гледане, което е придружено с риск на живота на детето.

Като си злонамерен към пациентите и не ти харесва, хвани се да работиш нещо друго, не ставаш за лекар очевидно

Карам в Щатите колата в един забутан град и изведнъж пред мен виждам кола с българско знаме отзад. Веднага я изпреварвам и спирам. Питам жената какво общо има с България, та е поставила знамето и. Тя ми каза, че е осиновила българче. Запознахме се, показа ми детето. Чисто циганче. Но там нямат предубеждения като нас към расовите различия. Това, което искам да отбележа е, че беше заможна и просто плачеше от радост, че най после си има детенце. Трепереше над него. Трогнах се от добротата и щастието и. Ние в България явно имаме излишни деца. Нека ги даваме на такива хора, това ще направи щастливи всички.

И в България има такива хора. Не са малко, но не са и много. Макар че всеки осиновил дете от ромски произход се сблъсква рано или късно с ксенофобията в България, явна или скрита.

толкоз за източването на пари, наречено 'приемно семество'.

Така ли? А как Тръмп спечели тогава? Знаем колко обичат черните и мексиканците. Те не знаят нищо за циганите....

Не за първи път питам : какви критерии и стандарти има в България та някой да стане приемно семейство?! Какви полицейски проверки правят на тези хора и някой дава ли си труд да ги обучи как да се отнасят с деца?... Ало социялния министър....

Че това приемно семейство е било неподходящо, е видно. Но къде да отидат изоставените деца? Те не са виновни, че са се родили.

Имат критерии, имат стандарти, но като всяка система има и пропуквания. За съжаление, за сметка на детето. Но то така е и в биологичните семейства.

Защо и Вие не станете приемно семейство и да печелите много пари,гледайки дете 24 часа,365 дни в годината,без отпуски и болнични за огромната сума от 530 лева.

Пълни тъпотии. Интересно как хората имат деца и ги гледат 24 часа, 365 дни в годината и в същото време ходят и на работа. Това са само извинения.

Просълзихме се. Първо атакуваха домовете за деца, разрушиха ги. Сега петата колона започва атака и срещу институцията на приемното семейство. Атаката срещу осиновяването също е в ход - да сме им казвали и т.н. Държавата не можела да ги гледа, обществото не се грижело и т.н. Целта е децата направо да се изнасят за Америка. И ако може чужд съд да го решава, познайте в чия полза. Ромчета, ама и българчета. Нездрави, ама и здрави. Кръвен данък за тоталната империя на залеза.

Абослютно съм съгласна с Вас! Докато бях в училище имаше едно момче в нашия клас, което беше изоставено от родителите си и понеже имаше недъг с ръката никой тук не го искаше. А беше интелигентно и добро момче. Появиха се американско семейство осиновители, след дълга процедура го осиновиха. Дълго време след това ни пращаше снимки, бяха го оперирали там и ръката се възстанови доколкото беше възможно, обикаляха Америка и беше много щастлив. Та явно ние наистина заслужаваме да се затрием като нация, защото не само не раждаме деца, но и не се грижим за вече родените. Тъжно, но факт.

Като не знаете как е уредено, защо само се издавате, че дори не сте си дали труда да отворите семейния кодекс, камо ли многостраничната уредба на социалната служба !? Мислите си, че хората не са го уредили, вие пръв сте се сетили ? Май чукча писател, не читател. И какви "полицейски проверки" ви се привиждат, в приемни семейства ? Качулки не искате ли да им пратим ? Има си социални работници, посещават ги.

Да, точно това искат да ви убедят - че "не се грижим за родените". Като не се грижим, защо закриха детските домове ? Ако "не се грижим", откъде са се взели те, кой ги е построил, кой ги е издържал ?

Браво и повече късмет за детето

Поклон пред докторите от Пирогов.

, а преди това тя се е грижила безпроблемно и за други 4 деца. А дали въобще ги проверяват? И как? От репортажа по телевизията се видя, как хората коментират въпросната приемна "майка"

напротив, дори съм много добър, и имам безброй болни, и то много доволни. но такива като теб, които са вечно кисели и мрънкащи, и все не може да ви се угоди, също съм виждал. дано по-скоро здравеопазването у нас стане като на запад, и тогава като ти се наложи да чакаш за приемане в болница по 6 месеца, ще те питам какви ще ги говориш.