В ”Пирогов” спасиха от ампутация премръзналото дете

Лекарите в "Пирогов" са спасили от ампутация 6-годишното момченце от приемно семейство, транспортирано от Велико Търново с тежко измръзване на крачетата.

Обратно в новината

Коментари - В ”Пирогов” спасиха от ампутация премръзналото дете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Предстои да бъде разгледано на комисия по приемна грижа дали приемната майка Снежана Начева, която е гледала премръзналото дете, ще продължи да бъде приемен родител" Не мога да повярвам. Какво още трябва да се разглежда. Какви са тези хора, който работят в подобни институции

Браво на лекарите. Истински се радвам за това детенце. Дано Господ да го пази и нищо подобно вече да не му се случва. Моля се за това.

А да и ще трябва сами да се осигурявате,така че вадете от огромната сума.Тези които го правят за пари отдавна са избягали.Приемните семейства заслужават добра дума.

Пак казвам ,има много свободни места за приемни семейства особенно за бебета.Хайде на печалбата.

Браво на докторите. Пожелавам на детето да е здраво и щастливо за напред щото явно е изпатило много до сега.

Браво на лекарите. Пишете им имената бе журналя такива. Стига с тези мангали крадливи дето ни занимавате. Напишете им имената на тези герои, които спасяват детски животи и съдби. Това са имената, които трябва да чуваме в новините. Не как Бат'Сали от Бяла Слатина убил дядо за 20 лв.

Слава на Бога и на лекарите в Пирогов, че детето е цяло. Дано това да е най-голямото му препятстие в живота и от тук нататък все да му върви!

Браво на лекарите!

, а преди това тя се е грижила безпроблемно и за други 4 деца. А дали въобще ги проверяват? И как? От репортажа по телевизията се видя, как хората коментират въпросната приемна "майка"

Поклон пред докторите от Пирогов.

Браво и повече късмет за детето

Защо и Вие не станете приемно семейство и да печелите много пари,гледайки дете 24 часа,365 дни в годината,без отпуски и болнични за огромната сума от 530 лева.

Пълни тъпотии. Интересно как хората имат деца и ги гледат 24 часа, 365 дни в годината и в същото време ходят и на работа. Това са само извинения.

и за гледането не им дават по 530 лева на дете,а някои хем си гледат децата,хем работят и получават заплата често и под 530 лева. А за 530 лева те биха си гледали децата и без да работят.Значи за чуждо дете се дават пари,а за собствено трябва да работиш и да си гледаш детето за без пари. Мисля че тази вредна практика трябва да се прекъсне.

Гледането на дете е призвание не работа!!!

познавам една циганка която се грижи за 3ма старци(евро проект за подпомагане на стари хора) и в същото време отглежда и 3-4 хлапета - приемна майка. вие си правете сметката колко пари получава от държавата и дали въобще изпълнява поетите ангажименти както трябва.

Не за първи път питам : какви критерии и стандарти има в България та някой да стане приемно семейство?! Какви полицейски проверки правят на тези хора и някой дава ли си труд да ги обучи как да се отнасят с деца?... Ало социялния министър....

Имат критерии, имат стандарти, но като всяка система има и пропуквания. За съжаление, за сметка на детето. Но то така е и в биологичните семейства.

Като не знаете как е уредено, защо само се издавате, че дори не сте си дали труда да отворите семейния кодекс, камо ли многостраничната уредба на социалната служба !? Мислите си, че хората не са го уредили, вие пръв сте се сетили ? Май чукча писател, не читател. И какви "полицейски проверки" ви се привиждат, в приемни семейства ? Качулки не искате ли да им пратим ? Има си социални работници, посещават ги.

толкоз за източването на пари, наречено 'приемно семество'.

Че това приемно семейство е било неподходящо, е видно. Но къде да отидат изоставените деца? Те не са виновни, че са се родили.

Карам в Щатите колата в един забутан град и изведнъж пред мен виждам кола с българско знаме отзад. Веднага я изпреварвам и спирам. Питам жената какво общо има с България, та е поставила знамето и. Тя ми каза, че е осиновила българче. Запознахме се, показа ми детето. Чисто циганче. Но там нямат предубеждения като нас към расовите различия. Това, което искам да отбележа е, че беше заможна и просто плачеше от радост, че най после си има детенце. Трепереше над него. Трогнах се от добротата и щастието и. Ние в България явно имаме излишни деца. Нека ги даваме на такива хора, това ще направи щастливи всички.

И в България има такива хора. Не са малко, но не са и много. Макар че всеки осиновил дете от ромски произход се сблъсква рано или късно с ксенофобията в България, явна или скрита.

Така ли? А как Тръмп спечели тогава? Знаем колко обичат черните и мексиканците. Те не знаят нищо за циганите....

Просълзихме се. Първо атакуваха домовете за деца, разрушиха ги. Сега петата колона започва атака и срещу институцията на приемното семейство. Атаката срещу осиновяването също е в ход - да сме им казвали и т.н. Държавата не можела да ги гледа, обществото не се грижело и т.н. Целта е децата направо да се изнасят за Америка. И ако може чужд съд да го решава, познайте в чия полза. Ромчета, ама и българчета. Нездрави, ама и здрави. Кръвен данък за тоталната империя на залеза.

Абослютно съм съгласна с Вас! Докато бях в училище имаше едно момче в нашия клас, което беше изоставено от родителите си и понеже имаше недъг с ръката никой тук не го искаше. А беше интелигентно и добро момче. Появиха се американско семейство осиновители, след дълга процедура го осиновиха. Дълго време след това ни пращаше снимки, бяха го оперирали там и ръката се възстанови доколкото беше възможно, обикаляха Америка и беше много щастлив. Та явно ние наистина заслужаваме да се затрием като нация, защото не само не раждаме деца, но и не се грижим за вече родените. Тъжно, но факт.

stan_posta@

Да, точно това искат да ви убедят - че "не се грижим за родените". Като не се грижим, защо закриха детските домове ? Ако "не се грижим", откъде са се взели те, кой ги е построил, кой ги е издържал ?

Идиотка безмозъчна

Сега да върне всички пари, които е получавала за адекватно гледане. И не само това, а да бъде осъдена за неадекватното гледане, което е придружено с риск на живота на детето.

На тази приемна майка не трябва да се позволява павече да се грижи за други деца.Щом пръстчетата му са били почернели от измръзване,детето е било достатъчно дълго време на студа без надзор!Това е безотговорно!

Като всяка дейност и гледането на дете особено ако за това се заплаща може да се изкористи и разбира се да се действа мърляво.Съществуват дори истински родители които се отнасят така със своите деца като другия полюс на тези които направо се вманячват на тази тема и често ,,произвеждат"изчадия за крими контингента.(пример онази гадинка в 3ти клас дето побърка всички и отново ни доказа ,че плащаме данъци за фиктивни служби )Браво на лекарите и добре ,че увреждането не е било наистина фатално.

коя е тази гадинка и къде учи?

предполагам има предивд 19-то

Това не е гадинка, а дете с проблеми. И ако не му се помогне, то след време ще стане гадинка и ще тежи на съвестта на възрастните (тези които я имат)

Слава Богу и благодаря, ви доктори!

Ето една хубава новина! Малък лъч светлина на фона на помията с която ни заливат медиите.

Затвор за тая "майка"!

Радвам се за детето.Браво на лекарите,спасили крачето.От тук нататък трябва да се вземат мерки децата да се дават още с раждането им за осиновяване,не на приемни "майки",които само прибират парите и не се грижат за децата.Приемната майка е професия,не грижа за детето.Децата,които не са желани от майките още при раждането подписват документ,че се отписват от детето,не го желаят.Детето се дава на осиновители,не на разни институции от типа дом за изоставени деца и приемни майки.Така ще се спре корупцията.

Човече, изоставените деца са от ромски произход и много малко хора ги осиновяват. Добро ли е това, или не е добро, не знам. Просто факти ти пиша. Къде да идат дечицата - домовете не бяха решение, явно и не всички приемни семейства са читави, на боклука ли да отидат мъниците? Какво са виновни те?

Щом не ги искат според вас, защо тогава семейства чакат с години и минават през ад, за да осиноят дете? Само не ми казвайте, че отказвали, защото били циганета. Естествено, че не ги искат, защото генът е страшен.

Бряво на докторите. трябва д аим повече такива, а не само кожодери.

Браво на лекарите !!! Да не забравяме че те постоянно са унижавани от долнопробната политическа сган,

Браво на лекарите! Дано детенцето бъде дадено в семейство, в което ще бъде обичано и за него ще се полагат всички нужни грижи!

Защо взимат деца, за които не полагат елементарни грижи! Толкова ли не можеше да обуе горкото детенце, като го зарязва в снега. Не е нужно да го обича, а просто да се грижи за здравето и добруването му. Тя не е приемна майка, а някаква жена, при която децата се опитват да оцеляват.

Браво! Много се радвам за детето.

БРАВО

добра работа на колегите. но ми е интересно, няма ли да напишат някой коментар пак за бялата мафия, как са източили касата, докато са го лекували, нещо по-заядливо така... липсва ми ежедневното плюене по мен и колегите някак си!

Недей да си го просиш, не е да няма за какво. Прочети напр. статията за лекаря от Търново май беше, който изнудвал онкоболна. Вероятно в коментарите ще намериш каквото търсиш

а не се праи на светец! всеки от нас има лични контакти с лекари - ще, не ще, и всеки от нас има много какво да разкаже. познавам свестни лекари - благодарен съм им за това, че ми спасиха живота, а отношението им към мен беше професионално, та дори приятелско. но познавам и "лекари", които са такива само на хартия. ще пропусна имената.

а аз имам за 20 години много контакти с пациенти. но интересно, те винаги имат само права и никога задължения, и почти винаги влизат от вратата с претенции и настройката, че ще бъдат нещо прецакани. и как да работиш спокойно и да бъдеш добронамерен, когато човекът срещу теб без да те познава изобщо, е негативно настроен? и това е ежедневно? а?

замисли се защо това е новина, дали не би трябвало точно това да е в реда на нещата

Точно от теб не очаквах да се слагаш под един знаменател с всичките си колеги.

и ние сме били деца, и ние имаме деца и знаем, че ако си добре,топло обут и облечен можеш да играеш поне два часа на снега. Тука трябва специалистите да кажат какво предполагат че е станало и никакви деца на това семейство!!!

много добри хора има

Браво чудесна новина.Да е вече живо и здраво!!!

"Детето Се Възстанови от измръзването " , тъпи "журналисти "

ВИНАГИ СЪМ СЕ СЪМНЯВАЛА В ТЕЗИ ПРИЕМНИ СЕМЕЙСТВА. зА МЕН НЕ ГО ПРАВЯТ ОТ ЗАГРИЖЕНОСТ, А ТОВА СА КАСИЧКИ ЗА ПАРИ. сИГУРНО ИМА И ДОБРИ И МИЛОСТИВИ ХОРА НО СА КАТО БЕЛИ ЛЯСТОВИЦИ.

Ти колко деца без родители обгрижи, поне за ден? Поне за минута даде ли от своето време, от своята любов? Дори и в коментара си не си дал нищо от себе си освен неграмотност.

милото дете

Браво! Дано детето има повече късмет в живота занапред.

Браво на лекарите!Милото детенце...дано има повече късмет от тук нататък!

Сега друго приемно семейство !!!