Спешни проверки в болници след смъртта на пациент

Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров разпореди спешни паралелни проверки в ЦСМП – София, УМБАЛСМ „Пирогов“ и УМБАЛ "Александровска".

Обратно в новината

Коментари - Спешни проверки в болници след смъртта на пациент | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подобно чакане на линейка се случи и за баща ми. Отношението в болницата бе подобно. Чудя се на търпението на много хора, както и на моето. А не проумявам как има само бити докторчета. Страхотен късмет е, че в такива моменти ние нормалните, гледаме да спасим близкия ... и не ни остава сила да отговорим на беглата мисъл да ... смачкаме мазното нещо дето ни се хили или ни врещи нещо ... докторчето. И още късмет, че никой не го срешна докторчето на следващия ден... та не само един да си отиде от светО... Само да не си помислите нещо. Просто някой няма да се сдържи в такъв момент и ще трябват две линейки и полиция ... Мислете там шефове и директорчета. Мислете щот това мръсно отношение на половината докторчета на бързата ви смешна помощ ще ви докара инциденти и то не само с ромски представители... Това е от години. Чудя се колко ли сериозни инциденти с докторчета са потулени за да не се дава пример. Ако някой не е разбрал още, това което изживях и чух покрай смешната помощ и болницата би било наказано в някои други отминали времена със с...т. Няква от смешна помощ на пето обаждане ме пита къде съм бил като стачкували?!? Някъв докторчо след като каза с блуждаещ поглед, ми той е за спешното, ама ще си го носите сам по стълбите... Определено имА късмет, че се чудих как да му откъртя части от тялото... но ще ме забави да организирам друга линейка пък и ще стресна майка си... А докторечката гонеща ни от предверието на спешното с псувни след часове чакане на инфо... Или докторообразното нещо дето ни гони след запитване защо човек е вързан в несвяст, в чаршафи целите в изсъхнала пот от поне вечерта и сак пълен до пръсване с урина... Този се опита да ни изгони с думите за какви сме се взимали да не би да е хотел... Да довърша ... бе терминален но с ръце подути до пръсване, система не течаща и на обдишване не му даваха вода а той молеше за глъдка. Диагноза обезводняване да си го кажем. Два дена и се отървават аре да не се залъгваме. Иначе е скъпичко. Нали? Нали бе? Министре?!

Жалко, много жалко за човечеца и близките му. За съжаление няма да е нито първия нито последния, просто в България нямаме здравеопазване, лекарите са търгаши и гледат само парата, за морал, етика и човещина и дума не може да става. А по-ценно от човешкия живот няма, но политиката на страната и всичко останало, което трябва да служи на нас хората, избирателите на тези управляващи за жалост работи срещу хората. Мрем всекидневно макар и с внасяни десетилетия осигуровки, просто никой не мисли за хората. Защото тези които са отказали приема на болния трябва не само моментално да бъдат дисциплинарно уволнени но и дадени на съд а шефа на Пирогов и другите две болници на момента уволнени. Иначе просто няма да" господа доктори без сърца. Извинявам се за острите думи пред тези които уважават професията си и помагат на хората, защото ги има. Такива трябва да бъдат поощрявани и наистина да взимат достойни заплати. останат хора които да "лекувате

Медицинските работници (има и изкючения) са станали страшно арогантни, груби, не зачитащи човешкото и хората. За тях хората са просто "преходен" материял, който им отнема от "свободното" време. Да ви кажа,че по времето на комунизма (колкото и тъжно да е) накова безхаберие не е имало.

По подобен начин умря баща ми. След като го изписаха от болницата на другия ден. Никой не се интересува да лекува нещо реално - гледат единствено да усвоят пътеката и приберат паричките.

можещите отдавна са в чужбина; у нас са неграмотниците; че няма да ги бият ли... който не е бит като малък го бият като голям

Крайно време е да има лекари с отнета правоспособност , както и и вкарани в затвора заради лекарска грешка. Чувството за недосегаемост на тази гилдия вече минава всякакви граници.

Този господин лека му пръст е терминално болен, с уточнена диагноза. Незнам Пирогов с каква диагноза могат да го приемат, тъй като те са спешна болница, а не хоспис. Ние трябва да имаме домове/хосписи за терминално болни, където да се дават сестрински грижи в последните дни на живота. Трябва да има такава пътека! За да може човек да си отиде спокойно от този свят, ако има болка-да се обезболи, ако не му достига въздух - да му се пусне кислород, и така нататък. Лекарите трябва да поставят диагнози и да лекуват хората които са спешни и имат шанс. Семейните лекари трябва да се намесят по решително и да окажат морална подкрепа на близките когато се касае за терминално болен.

дано ти си отидеш там

Уважаема, Госпожо, Моите съболезнования. Но Вие все пак имате късмет, че Бърза помощ не е закарала Вашия съпруг във Военна болница, защото на ж.к. Лагера Военна болница е района. Там първо дават над16 празни бланки, които трябва да подпишете, като в тях има най-малко две задължения за Вас, а именно: 1. че при изпистването, независимо в какво състояние е страдащият, Вие ще заплатите сумата, която Ви поискат, независимо в какъв размер е и 2. че давате съгласието си лечебния процес да бъде реализиран от студенти, нали вече почти всички болници са университетски. И разбира се, ако не подпишете, не свалят страдащият от линейката, и това е Военна болница, чиито ръководител сега ръководи здравната система, като министър. Не очаквайте нищо от него. Той не може нищо да промени. И отново, моите съболезнования.

Така е,пациентите и близките им трябва да подписват съгласие,че,ако в резултат на некадърната намеса на лекаря, човекът е починал,но по собствено желание, а пък болницата ще си получи парите,за да може следващият,който им падне в ръцете, да им докара също добър приход.Както всичко у нас, тези,които трябва да носят отговорност за действията си ,гредат бързичко да я прехвърлят

Човекът блъснат на 30 м. от входа на Пирогов? Защо докторите отказаха да го приемат? Защо трябваше да се чака линейка и да го карат в друга болница? Защо? Защо? Колко пъти за всяко нещо ще си задаваме този въпрос? Има ли държава? Защото добрите доктори са извън неяа, останаха много малко кадърни, и такива, които заради пари все те насочват към операция... за щяло и за нещяло...

Викала съм бърза помощ за дете на 5г.,което падна и си глътна езика и загуби зрение. Виждах бащата как се бори да го го оправи,а аз звънях на 112. От там един господин ми обясняваше да се успокоя и да му разкажа всичко. Аз му казах,че детето си е глътнало езика изваден е,но е зле и спешно и бързо трябва лекар. Имаше деца около нас и пищяха,а той ме питаше ама детето ли говори. Изгубихме много време в празни приказки. Линейката дойде след 25мин. Бащата беше взел детето си в ръце и пресрещаше линейката попътя. Как не ги е срам. Да не се налага да ти се наложи да им звъниш и даразчиташ на тях.

Ами 25 мин. е добре. За София. Всички искаме за 2 минути, но ....

Българите вече са с по-високи заплати, путуват, екскурзии, почивки....към отвъдното...

ТОГАВА , КОГАТО НАБИЯТ СЛЕДВАЩИЯТ ЛЕКАР, ДА НЕ СЕ ОПЛАКВА ГИЛДИЯТА - ЗАСЛУЖАВАТ СИ ГО!

Абе проблема е че май бият съвестните докато рептилите които са за бой са си на топло у кабинетите.

ВСИЧКИ СА ЗА БОЙ!ДО ЕДИН!НЯМА СВЕСТНИ!ЗА СЪЖАЛЕНИЕ. ИМА МОЖЕЩИ НЕ ,ЧЕ НЯМА НО СА МЪРЗЕЛИВИ И НЕХАЕЩИ.

Това е положението. Свиквайте. Ще си мрем от бездушие, некомпетентност и алчност.

"Причината е изпратено до него отворено писмо от г-жа Евелина Добрева по повод смъртта на съпруга ѝ на 16.02.2017 г. " - защо сте писали ,че е станало февруари, като се е случило сега? А иначе, изобщо не разбирам, как лекар може да гледа умиращ човек и да не направи нищо ?

И кой дава право на някакви телефонистки да се правят на Господ и да си играят с живота на хората?Толкова много обаждания и никаква реакция.

Е, грешка е, какво толкова...

Вие наистина не разбирате. Какво му е на лекаря да гледа умиращ човек и да не може да направи нищо. Уви такъв е бил случаят. И много са такива. Безсилни сме пред природата. Няма нужда да се хулят лекарите. Бог да прости човека !

лекарската индустрия е единствената в която можеш да се осереш тотално и да не те уволнят....

имам много добър приятел по чашка скоро се дипломира и сега е практикуващ лекар..... :) ако ида в болницата и моя приятел дойде да ме преглежда направо ще изстръпна от ужас.... като приятел е добре ама като лекар... оелеле... предполагам повечето са завършили като моя приятел... в алкохолен транс....

Моля те, говори му да замине за чужбина!

българското здравеопазване, при положение, че работи с нашите пари. Винаги съм се чудил как може да се вдигне ръка срещу човека, който спасява живота ти, срещу лечителя. След тази история имам отговора - защото човекът отсреща не е човек, той не е и лекар, а просто един търгаш в бяла престилка, един срам за съсловието. Дали нещата ще се оправят с бой предстои да се види. Но е срамно и обидно, защото сме в 21 век. И работят с НАШИТЕ ПАРИ.

За съжаление, описаното в статията като отношения, човещина и компетентност отговаря и на моите премеждия с баща ми. Така наречените "медицински лица" принципно са некултивирани и с лекота крещят на уплашените близки в лицето, незнайно защо. Всичко това ще продължава, докато не се появи активен пациентски борд, който да държи сметка на лекари, сестри, министри, депутати и всякакви "компетентни" лица, проявили геноцид към български гражданин! А по коментарите, които чета мога на 100% да определя кой си е имал някога работа с така наречената ни спешна помощ и кой понятие си няма за какво говори.

И от мен съболезнования за семейството! Нямам реплика, защото историята е като предишните. Само едната от болниците е друга..., но същата гротеска: Карат се на закъснялата по принцип "Бърза помощ", че им кара "умиращ вече" и то така, че да се чува...,притеснен лекар на линейка... нова болница и същото, но в коридора/не кабинет/ и цял ден там и ...връщайте си го у вас, че не е за нас... Мой крясък, че викам всички "борчета"да бият и всички телевизии да снимат как ги бият... Приеха татко. Дотук с приликите, че и разлики има. След това положиха грижи-наистина. Скъпи лекарства някакви вливаха. Други още по-скъпи аз купувах, защото те нямаха. На санитарки плащах да му дадат вода. Няма да Ви кажа, колко ми струваше на ден безплатното здравеопазване за човек с 45 год. осигурителен стаж- неудобна е цифрата, някак си. Като минимална РЗ е неудобна... Изписаха го след 25-30 дни с "диагноза" 1 до 3 % шанс да оцелее повече от месец и не е за нас, аз Вие да му берете гайлето... Да, ама НЕ. Баща ми не се даде. Живя още 15 години, пълноценно/ не в кома, парализа и на легло/ Разбира се с подържащи лекарства за разни старчески болежки. С бастун или не "сваляше" бабите в квартала. :) Почина, лека му пръст на 87 г. Но не от "онова 1%-но нещо", та даже не и от това, за което беше инвалидизиран 97%... Така му било писано, да срещне неочакваното! Дали така ни е писано- да срещаме изродска система под път и над път? Може пък да не е? Кой знае?

,...СМЕШНИ ПРОВЕРКИ''. ЗАЩО ШОФЬОРИТЕ НА ЛИНЕЙКИ , СИ ИСКАТ ПАРИ , ЗА ДА ТЕ ОТКАРАТ ДО БОЛНИЦА???

Поредната интрига и фалшива новина пусната по медиите от проф. Милан Миланов. Газ пикае интригантът, защото проф. Балтов не е сключил нов граждански договор с него за баснословни суми!

нз в кой свят живееш но от личния ми опит с лекарската паплач това съм склонен да повярвам, че е истина

Прекалено много са болниците, госпожо, затова ви разхождат. Избират си леки пациенти за да точат пари от касата. Отговорът е- да се направят само 4-5 болници в софия, но в тях да има всичко и всякакви специалисти, а не да ги карат от домовете щото са на разположение. Второ -заплатите да се изравнят с тези в другите страни, а не да те виждат във вид на банкнота. И всеки хванат с реките тогава - вън. Ще видите дали ще е сложно и дали ще връщат тогава. Проблемът е в това че се слагат пионки, които назначават проверки и всичко спира до тук. Проблемът е и че болниците са търговски дружества, собственост на власт имащи през които перат пари.

Изроди!!! Баща ми беше приет в Александровска болница с припадък, вследствие множество тумори в мозъка. Там обаче , една сестра в спешното каза" Глей' го па тоя как се напил". Той беше ядрен физик, но животът му беше в ръцете на едно полуграмотно говедо!

А аз със смъртта на баба ми :( ..нямам думи! Звъняхме, а те искаха да говорят с нея :( казваме, че е в безсъзнание, а те продължаваха да ни питат 10 мин какво й имало що й имало, ненормалници, ние ако знаехме и можехме - сами щяхме да се оправяме! Потресена съм от 112! НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!

Нещастници!

Болниците в Бг , са ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА . В същото време се тръби , че здравеопазването в България било , БЕЗПЛАТНО !?!?

Резултатите са смешни , няма наказани .

Чета и се чудя къде ходите, като се разболеете - явно на баячки. И друго се чудя - явно всеки от вас се чувства безупречен на своето работно място, със своето поведение навсякъде, а и разбира от всичко. Ако беше така и вие щяхте да сте доволни от всични видове обслужване в държавата, в която явно живеете. Спрете и погледнете себе си.

Безгрешни няма, но когато говприм за човешки живот, подобно отношение е недупостимо!

Остави го тоя! Той е роден говедар, но поради перестройката е имал шанса да учи. Ама нейсе, пак си остава говедар и то от най-непрокопсалите, щото и животинките искат грижа и отношение.

баячките поне са по човечни и биха ти дали капка надежда... а тия месари само гледат да взимат....

Спряла съм и съм погледнала...само се чудя,като не искаш да си лекар,защото,се знае какви пари взимат,какъв е тоя зор да влизат там с две шестици. Никой не те е насилвал да си в тази професия,а и не си попаднал случайно...повече де,но все пак,когато зависят човешки животи от теб, не е нормално подобно отношение.

Какво да се гледам себе си?За себе си знам,че съм човек,че даже непознат човек на улицата да видя паднал,ще му помогна.Едно е да си направил всичко по силите си и човека да е починал,друго е да го изгониш и да го обрешеш на смърт.То е ясно,че лекарите,за да оцелеят и да бъдат психически адекватни,трябва да се изолират от емоциите,болката и скръбта на роднините на пациентите,но това си е чиста доза безхаберие и професионална некомпетентност!

Всички ходим на лекар, когато се разболеем! Всички отиваме с нагласата, че този човек е професионалист! Никой пациент не отива в болница с идеята, че лекарите са лоши! Но, когато на вратата те посрещне една бляга и усмихната душа, която наистина се държи професионално е доста по-добре, от случайите на тотални Селяци. Аз съм безупречен на работното си място и в отношенията с хората около мен! Хич и не се надценявам, а пиша самата истина. Никога, повтарям Никога, не съм се осмелявал да повишавам глас на човека стоящ срещу мен! Мене мама ме е възпитала и научила, никога да не подценявам хората около мен. Няма човек с по-голям или по-малък проблем от моя! Всички сме хора и ни се полага човещина! Моето дете не повече от цигането, нито цигането от моето! Професионалното лечението при нужда е право, а не приоритет! А, мед. лицата като се заоплакват, че са им ниски заплатите и видиш ли затова са такива рептили... Ми какво да ви кажа бе хора, накарайте тиквите от Министерствата да оправят здравната система в която работите! Когато правилата започнат да се следват и от Вас, а не само привидно изпълняват ще имате и по-високи заплати. Всеки един от нас преди да отиде в Университет, знае какво е заплащането на неговата професия. Това не е прични да не си изпълняваш задълженията! Ако не те кефи, иди копай картофи. На въздух си, кислород, движение, трето-пето... Нема се нервиш и мародрестваш над болни и близки ! И пак казвам, голяма част от мед. лицата са си ок. Ама ей такива тикви, като от статията, с истерично поведение омазват работата. Та за това, нека сега си ги проверят, и си ги накажат...

Вие представяте ли си ужаса на жената и умиращият, докато се е случвало всичко това??? Защото аз не само си го представям, а съм го и изпитвал лично цели два пъти с двама от най-близките ми хора! Хората , които са ме направили Човек! Точно същото размотаване, маса хора от болници, на всякакви длъжности от санитарки до доценти, ни правиха луди. И това продължи с месеци! Е, не им пречеше да взимат чанти с пиене. Сега да ме питате, защо сме ги носели тези торби, няма и да мога да Ви отговоря. Един от тези хубавци, се опита да ни убеди, че изписва скъпо лечение, защото ни харесва, пък то лечението се полага на всички здравно осигурени! Искаше си директно и пари.. Е , не му се получи и следваха обиди! Но независимо от лошия ми опит по различни болници, благодаря на Господ, че в крайна сметка попаднахме на няколко не омърсени зрънца Професионалисти! Ей тези, последните - един лекар, една санитарка и 3 сестри, осигуриха достойни последни дни , на мойте обичани люде! Един мой познат лекар ми казваше преди време, прави и срувай, но до Болница недей да стигаш! Тогава не си обяснявах неговите думи.. Е, години по-късно много добре нагледно видях, за какво иде реч! Живи и здрави бъдете всички, и недейте да подценявате болката на пострадалите от изкривената ни Държава и болници в часност! Няма, кой да следва правила! Та и затова Човеко- 88, пишеш и ти тотални тъпотии!

ами той боя изгражда......

Напротив, затвърждава проклетията на гадното същество.

не мога да тъжа за тая територия БГ.... явно лекарското съсловие е обвзето от тотална дебищина... изпитах същото при смъртта на баща ми... да се задавите с паричките дето прибирате.... месари

ТОВА Е ТЕРИТОРИЯТА - Сега ясно ли ви е защо е ТЕРИТОРИЯ, а не държава ?!?

Само ще кажа, че положението е такова от много години, но понеже сме овци и никой не го интересува до момента в който не му дойде до главата.... Направо ви казвам - СТОЙТЕ ДАЛЕЧ ОТ БОЛНИЦИ ! ТАМ ЦАРИ СТРАШНА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ , ГРАНИЧЕЩА С ДЕБИЛИЗЪМ! При все това се държат нагло и просташки, МАЛКО ГИ БИЯТ!!!

СЪМ БИЛА НА КРАЧКА ДА НАБИЯ ЕДНА НАДУТА ЛЕКАРКА ОТ СПЕШНА ПОМОЩ!!! ЗАСЛУЖАВАТ СИ ГО В 50% ИЛИ ПОВЕЧЕ ОТ СЛУЧАИТЕ,ИЗОБЩО НЕ СА НЕВИННИ,МИЛИТЕ ТЕ,ПИШМАН ЛЕКАРИ!!!

Някой знае ли къде им е кол центъра на 112 , просто за сведение питам.....

Че това отдавна е ясно, на тея боклуци, ако не им се плати те оставят да мреш ("и те имат деца да хранят"). Винаги те посрещат с лошо настроение, бързат, нямат време (особено в спешното).. и в момента в който видят 50лв се размекват и стават любезни... Все нямат направления ма ако видят между 10 и 20 лв, се появяват направления от нищото... На тея от бърза помощ, ако не извадиш 20 - 30лв няма да те качат в линейката.. Никой не му пука че умираш... Операция - "нямаме апаратура и специалисти" праз 800лв и хоп от нищото идват специалистите и апаратурата... Или редовния номер "Елате в частния ми кабинет в..."

Видахте ли за какви лекари и какъв медицински персонал става въпрос. А те правят черни списъци с пациенти. Малко ви бият това е истината.Държите се с пациентите като животни....

За съжаление благодарение на тази интилигентна прослойка с името лекари в България те убиват без наказано. Факти на 1-во място по инфаркти; на 1-во място по смъртност; на 1-во място по инсулти и да не ги изброявам всички.

ХОРАТА УМИРАТ НАЙ-ЧЕСТО ОТ ТРАВМИ ИЛИ ОТ ТЕЖКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. ЛЕКАРИТЕ ПОНЯКОГА ПОМАГАТ, А ПОНЯКОГА НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ПОМОГНЕ.НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА УМРЕШ В БОЛНИЦА. АЗ ЛИЧНО БИХ ПРЕДПОЧЕЛ ДА СЪМ СИ У ДОМА ПРИ СЕМЕЙСТВОТО.

Повярвай ми, семейството ти няма да иска да умреш у дома си при тях! защото ще изпитват ужас от това да те видят, как умираш. И ти ако имаш малко акъл, ще им спестиш тази травма и ще потърсиш сам болница/хоспис! Едно е да си умреш внезапно, друго е да си терминален и да имаш нужда от 24часова грижа. Това последното е тотално непосилно чисто психически да се приеме и преживее с години от близките ти. Та ако недай си Боже се трупясаш с тежко заболяване ( не ти го пожелавам- здрав си бъди!), помисли над последното... Казвам ти го , като човек бил до обичани безкрайно много от мен хора с тежки диагнози. Неадекватната здравна система и тежката ми загуба , дълги месеци ме държаха буден... Стискай палци да си здрав и да не ти се налага да стигаш до това, да мреш дълго...

Не излизат,като имам човек,нуждаещ се от спешна помощ навън,защото щели да ги накажат,че напускат работните си места, а ,като са на работните си места,пак не помагат,защото....защото са изроди,най-вероятно-това не може да са лекари,а ,още по-малко човеци. Само мога да пожелая на жената,всеки един от тях, с когото се е сблъскала в молбите си,да умре в мъките,в които е умрял съпругът ѝ и да получи същото бездушно и жестоко отношение от колегите си

Искахте демокрация - сега що се жалвате! Хем плащате осигуровки, хем си доплащате за всяка манипулация, хем пак не ви лекуват. Ама при комунизма било зле.... Ами зле беше - всяко село имаше здравен пункт, всеки получаваше безплатно и добро лечение. Ама на - нямало банани. Сега рупайте банани и да ви е яко д-то

колко да е безплатно лечението, като го плащаме сега, че и с лихвите ?! А и всеки знае селските здравни пунктове, никой не ходеше в тях, всички В ГРАДА, по селата само изписваха аналгин на бабичките и това беше, във всяко село си имаше аптека и аптекарка, в която аптека нямаше нищо обаче. Така си имаше хора се пенсионираха без да знаят какво работят изобщо..

Настръхнах. Нека почива в мир човекът! Престъпна здравна система имаме.

После ще ми правят кампания под надслов "не на насилието над лекари", че то на тия маймуни боят им е малко!!!!!!!!!!!!!!!

останахме без лекари и сестри в болниците, изпращаме невъзпитани деца със скрити камери в детски градини без учители. Хора, когато изписват безнадеждно болен от болница да си отиде вкъщи, това е последното пътуване. Никаква помощ спешна, лекарска и бърза. Чакаш края, казва ви го не лошият човек, а препатил. Да караш пациент в терминално състояние в Пирогов, където всички са спешни е нелепо. Съболезнования за семейството и Бог да успокои болката на жената от този случай.

глупости, глупос ти...аман от разбирачи!!!! Просто не ми е ясно отде толкоз про*т народ се извъди!!!

эа това са пълни гробищата,та те пред пирогов лежи човек с моэачна травма в кома и не го вэемат эа спешна помощ ще дойдат в дома ви эа помощ,иэлаэа един министър и каэва эакона не ни поэволя да му дадем спешна помош,а както вие каэвате а вие хора ли сте ,а хипократова клетва давали ли сте като сте станали лекари, эатова да ви накажат че сте помогнали на крайно нуждаещ болен,не эа дай пари

Да се запомни, че Пирогов трябва да е последната инстанция за сърдечно болни!

най-големият проблем в бг обществото е бездушието и алчността. оттам идва и корупцията. тези зомбита и промити мозъци нямат никакви чувства, ценности или морал, имат само интереси и задоволяване на животинските им нагони. съжалявам ги за напразното им живуркане, без значение дали са черни души в бели престилки, гробари, мутри, партийци, комунисти, бивши агентурници, корумпирани съдии или алчни "бизнесмени". за щастие не всички са такива.

Съвет към всички - сигнализирайте за всякакви нарушения в медицинските заведия, и във всяка институция. Пишете писма, като тази жена, и изразете гражданската си позиция. Промяната няма да мойде от самосебе си. Днес е 21век. Векът на технологиите и комуникацията. Всеки може да седне и да напише няколко реда, както ги пишете в ДИРА, но адресиране до медии, министри, полиция, служби и тн. Имате Фейсбук, имате Туитър, можете да изразите мнение, наблудение, да дадете пропоръки и изобщо да се свържете с всеки тези дни, било то звезда, политик, медия. Не дейте да сядате пред телевизора със салата и ракия и да плюете по този и онзи, по държава, а се задействайте. Стига само празни думи или оправдания. Ако всеки си заеви позицията и настоява няма как да не се задейства нещо. Тази жена е ЕДНА и е изпратила ЕДНО писмо. Представете си ако 1000 бяха писали за техните си ужасяващи истории и бяха пратили по 2-3 писма. Вие имате права, и право номер едно е правото на живот, и ако за това не се борите, какво изобщо правите???

НА СПЕШНА ПОМОЩ,ДА СЕ ОПЛАЧА ОТ ЕДНА ГАДИНА,ЛЕКАРКА,ПОЗНАЙ КАКВО МИ ОТГОВОРИ! АЗ СЪМ ВИНОВНА,НЕ ТЯ,НАЛИ РАЗБИРАШ?! НИЩО,ЧЕ МЕ РУГА КАТО ЦИГАНКА!И ТО,ЧЕ ИЗВИКАХ ЛИНЕЙКА ЗА ЕДНА БАБИЧКА,КОЯТО ДОРИ НЕ ПОЗНАВАМ! И ТО ПРЕД СЪДА!АБЕ...

Щели проверки да правят и само с тях ще си останат. Това е мафията с бели престилки.

Заболяването миелодиспластичен синдром означава рак на кръвоносната система, може би далак. Кръвта се унищожава и трябва непрекъснато вливане на нова за да се подържа живота известно време. човека явно само е бил на поддържащо лечение, чрез кръвопреливане, а не е лекуван. В писмото не се говори за химиотерапия или друго. В такъв случай животът му е бил поддържан докато издържи. Е в някакъв момент това приключва и бързата помощ няма как да помогне.

Да уточним 2! И какво от това, че е обречен??? Те откъде да знаят на 112?? Не е в това въпроса,ама явно толкова вдяваш!!!

е затова ви бият близките на пациентите защото нито сте добри доктори а като хора сте боклуци и гледате на пациентите като столевки.и паник бутони да ви сложят пак такива ще си останете.

Каква точно е истината за този случай незнам. Затова има проверка. Но има факти за които не трябват проверки - парамедици в София няма достатъчно и не са добре оборудвани екипите, не са и мотивирани, защото работата е тежка и не добре платена. Защо трябва да отговорят всички здравни министри в БГ за последните 25 години. Положението извън София, може би е и по-лошо. Но нека ви кажа още нещо - обществото ни смята, че един банкер или ИТ специалист трябва да взима много повече от един лекар - така е по-български. По света има и по лошо, но има и по хубаво. Аз живея в централна Европа и съм видял тези екипи - линейката пристига в град по-голям от София до 6 минути, екипите са добре подготвени - млади мъже по 3-ма, като единия е шофьора, нямат проблем с вдигане и носене. Реанимират и спасяват живот за минути - знаят, че трябва да спечелят време за специалистите, колите са модерни и добре екипирани, изследването започва веднага, за да се предадат данните в болниците и да се прецени колко е спешен сличая. Всичко това е въпрос на жестока организация и на пари и на контрол и със сигурност политика и подкрепа от обществото. С очите си съм виждал как спират трамвай и се включва червен светофар за да мине линейка или пожарна в спешен режим! В София имаше катастрофи с линейки! И тъжното е, че в България все повече хора си отиват без време и мъчително по един или друг повод и всеки гледа да обвини другите, обаче нещата почват от манталитета. А той драги сънародници е, че чакате един Тато да дойде и да ви/ни оправи! Но той умря и оттогава много псевдо бащи и майки на нацията има, но не би. И мислете и дано сте живи и здрави. Бог да пази България!