Ударен от леден къс мъж е с опасност за живота

38-годишен мъж е приет в реанимацията на Клиниката по неврохирургия УМБАЛСМ „Пирогов”, след като е пострадал от ледена висулка на бул. „Мария Луиза”, съобщиха от здравното заведение.

Обратно в новината

Коментари - Ударен от леден къс мъж е с опасност за живота | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ludiamaus

Съгласен съм с тебе. Но погледни само колко много "граждани", софийски, са рожба на демокрацията. Търсят си само въображаеми права, но не признават ЗАДЪЛЖЕНИЯТА си . И защо не потърсят и кой да ги смени в леглото, при жените и дъщерите им. Там като не се справят, пак ли Фъндъкова и пожарната ще са им виновни. Писна ми от демагогия!

Ludiamaus

Секс, не е голяма философията. Сенека в писмата да Луцилий казва " Не мога е претекст - истината е не искам!" Ако те смущава дължината но мопа или метлата, в складовете за дървен материал има летви и по 5 метра. Няма такава кооперация построена в Републиката в която да няма достиг до козирката

Сега е времето общината да си напълни хазната с глоби от неизрядни собственици - непочистен сняг пред блоковете, ледени висулки .

да се опитва да ме препраща към Гражданска защита. Звучи несериозно. А да се свържеш с Колцентъра - на тел. 987-55-55 - просто забрави. Трябва ти поне половин ден, непрекъснато да държиш слушалката. ...... Затова за съжаление ще има много такива в Пирогов....

Мисля че е крайно време инспекторите да излязат от кабинетите си и да тръгнат по улиците, както беше едно време. Не може три дена под ред да звъня в Столична община за ледените висулки и г-жа Точкова да се опитва да ме препраща към Гражданска защита. Звучи несериозно. А да се свържеш с Колцентъра - на тел. 987-55-55 - просто забрави. Трябва ти поне половин ден, непрекъснато да държиш слушалката. ...... Затова за съжаление ще има много такива в Пирогов....

Мисля че е крайно време инспекторите да излязат от кабинетите си и да тръгнат по улиците, както беше едно време. Не може три дена под ред да звъня в Столична община за ледените висулки и г-жа Точкова да се опитва да ме препраща към Гражданска защита. Звучи несериозно. А да се свържеш с Колцентъра - на тел. 987-55-55 - просто забрави. Трябва ти поне половин ден, непрекъснато да държиш слушалката. ...... Затова за съжаление ще има много такива в Пирогов....

Мисля че е крайно време инспекторите да излязат от кабинетите си и да тръгнат по улиците, както беше едно време. Не може три дена под ред да звъня в Столична община за ледените висулки и г-жа Точкова да се опитва да ме препраща към Гражданска защита. Звучи несериозно. А да се свържеш с Колцентъра - на тел. 987-55-55 - просто забрави. Трябва ти поне половин ден, непрекъснато да държиш слушалката. ...... Затова за съжаление ще има много такива в Пирогов....

абе то с това количество плюнки, може и слънцето да се угаси... (образно казано)

Гледам сега новините, там където е ударен мъжът, всичко оградено с ленти, но и разни кухи лейки- момиче, жена и бабичка, вдигнаха лентите и минаха през опасното място.Даже бабето гледаше с укор лентите, които са сложили не да я предпазят, а само да и пречат.

Ludiamaus

Тя ,жената се е запътила към Орландовци! От къде накъде ще и препречват пътя. Икоа са тия, дето само и пречат...

Майка ми живее на последен етаж и знам от опит как се махат. Затова и давам акъл. А за една нощ да е станала толкова дебела, че да не можеш да я махнеш, не ми се вярва.

Минавайки между блоковете в Люлин винаги гледам към последния етаж , където в повечето от случаите хората са си поставили навес и не мога да разбера , защо никога не бутат леда и снега , който е надвиснал от техните навеси, това няма да им коства много време , особено когато е тръгнал да се свлича , но при всички случаи може да спаси човешки живот.

Хайде за обедна раздвижка да погледнем към стряхата, под която сме сега и да се опитаме, ако има ледени висулки, да намерим начин как да ги съборим! (както каза един колега във форума - толкова яко плюем тук, че и с плюене ще успеем) Хайде, на три: едно, две, три!

Много точно казано!

Докато чакаме някой да ни оправи усещаме , че някой ни оправя ! Безотговорност и балкански постсоциалистически мързел е ,, обладал ,, голяма част от народа ни ! Примери за гражданска загриженост трябва да се дават и от ,,властимащите,, не е срамно да покажат как си чистят снега или си махат висулките - като на малки деца . И тогава вероятно някои ще се изхлузят от топлите си добре обзаведени бърлоги и ще хвърлят поне морска сол , едва ли ще им наруши семейния бюджет . А за висулките много точно казано зад висулките има прозорци , някой ги гледа и злобее !!! Обичам те народе мой но си размърдай малко ,, задника ,, не чакай някой да те оправи !

Това е резултатът от пълното безхаберие на управлението на общината в София.Какво ли е наред?Мръсотия и неподдържане на общинската собственост платна,тротоари ,мръсни,тъмни,изпочупени подлези ит.н.Улиците не се мият и като се стопи снега ще дишаме фините прахови частици!И кметицата ще се вайка колко е загрижена за здравето ни!

Те хотелите не са общинска собственост, за да ходи Фандъкова да им чисти покривите. А относно боклука, злобни аграри си хвърлят торбичките през прозорците на сгъчканите апартаменти, а после ходят да плюят общината по форумите. Ако не си измел пред вас нямаш моралното право да съдиш и да се оплакваш.

Нелепа, нещастна случайност. Горкото бебе! Горките родители! Може на всеки да се случи. Дано поне мъжът да оживее, както заради себе си, така и заради близките си. Що се отнася до почистване на висулките, не е възможно всички да бъдат почистени. Просто имало да се случи.

Пак милата ни страна..... това е като изчистените улиците.

Проверете си улуците, единствения случай, когато съм виждал такава "несваляема" висулка беше заради лошо поддържани улуци, които се бяха напълнили с вода и после се бяха спукали.

За какво е виновна Фандъкова. Както се вижда от снимката пред висулките има прозорци и наглите и безотговорни обитатели могат сами да ги премахнат. Общината е виновна за това, че не налага глоби. Глоби за висулки, глоби за непочистени тротоари, например пред Шератон и Попското-Духовния факултет, глоби за боклуци, глоби за паркирали наглеци върху тротоарите, жестоки глоби за балконите - убийци (например на ъгъла на бул.Мария Луиза и ул. Пиротска), глоби за къщи - убийци(ул. Вашингтон 28), глоби за падащи мазилки и т.н.......

Много, ама много тлъсти глоби на домсъветите за непочистените тротоари и пространствата пред блоковете.Инспекторите от общините трябва да са на улиците и да глобяват. На българина като му бръкнеш дълбоко в джоба,тогава разбира ,че има задължения които трябва да изпълнява.

Плюене, злъч срещу тая Фандъкова, колкото искате. Ама никой не е обърнал внимание, че е казала само преместваемите сгради- павильони и т.н. За останалото едва ли някой някога е мислил, че трябва да се почиства. А и наистиа не е лесно. Ето ги пажарникарите сега си вършат работата по нареждане хората. Кой може да предвиди всичко в този живот? Човекът просто си няма късмет. Не е до това дали Фандъкова е виновна и защо винаги когато се случи нещастие търсим вината в този или онзи. Преди всчко би трябвало да помислим за Съдбата. Дори и самата Фандъкова да беше почистила тия ти му висулки, щом му е писано на този млад човек да си отиде така нелепо друго е щяло да му се случи. И пак някой щеше да бъде виновен. Жалко, че е толкова млад човек, но карма както се казва. То да ми прости Господ ,но изглежда по- добре ще бъде да си иде, защото след операция на главата, какъв ли човек ще бъде после. Мъката на близките му безспорно е голяма, но какво да се прави...живот. Както и да го мислиш, ако трябва да ти се случи нещо непоправимо, то ще стане.

Eee това с бебето ми скофти всичко. Да почива в мир горкото. Кофти и за родителите.

Явно правителството не може да се справи, ами защо бате Серго не вземе да почисти?

Cложихме големи надписи на входните врати / от вbн и от вbтре / Oградихме опасните места и обявихме, че в 22,00х ще сваляме висyлките oт блока. Hямаме проблем. Bече няма ледени висyлки!

тази сутрин бих свидетел на нещо , което ме възмути . вървях по бул.България пред блок 19 и от последният 11 етаж някой без дори да поглегне надолу си почистваше балкона най-невъзмутимо от лед и го хвърляше през балкона.питам се що за човек трябва да си да не помислиш дали няма да натаниш някой минаващ отдолу. стоя и гледах доста време как баз никакво притеснение летяха ледените блокчета от 11 етаж надолу. един човек се опита между летящите ледени парчета да се добере до тротоара.същият този апартамент от другата страна на другият балкон минава улук, който не се вижда от огромна ледена шушулка дълга не по-малко от 1метър. що за хора живеят и претендират че са европейци?

Да, аз щях онзи ден да стана жертва на някакъв малоумник, който почестваше покрива си и хвърляше ледени блокове по средата на улицата, на сантиметри се размина от главата ми. Чакам всичко да се разтопи и едва тогава мисля да извеждам бебето си на разходка.

Ми като не гледат къде ходят.Откак една висулка уби жена при нас,преди около десетина години, винаги гледам. Зимно време никога не вървя покрай сгради, или ако се налага, винаги оглеждам дали няма висулки.И на внука съм го втълпила.

Жената отивала при шивачка и чакала да й се отвори входната врата пред блока, за този ли случай става въпрос, защото аз оттогава гледам за висулки.

Да, за този, от тогава все гледам напред и нагоре!

Стара Загора,ти що си мислиш,че у вашия град не може да се случи!

Щото в Стара Загора снега е от дъжд до пладне.

затова има домоъправители или дръги общински отговорници , защо трябва фандакова да чакаме или боико *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Какво става във вашия най-хубав за живеене град? Вървиш по тротоара, пада ти висулка и буквално ту убива. Вървиш по платното, защото няма тротоар и маршрутка те убива. Да ви имам кмета!

Да, за съжаление е така! И във фонтана бъркаш и тока те трепе на място. И на училище си изпращаш детето и там банда безделници го пребиват пред очите на охранителя и още и още и още ......

А знаеш ли каква е била София преди 44-та година? Град, който е можел да се сравнява с най-уредените и красиви европейски градове. И то според свидетелства на европейци.

За съжаление не е само в " най- хубавия " ни за живеене град -в цялата бедна и покорна България е така -търпи и мълчи , а богоизбраните са по балове, партита и т.н. Съвета им е да не излизаме от домовете ако не сме заумирали или да не мърдаме от работните места, за да няма злополуки....

хайде пак за богоизбраните се хващаме...цигурно пак ББ и ЦЦ са виновни!срещу какво се бунтуваш?че всеки гледа в кочината на другия,а не погледне в своята да види че е същата

Покъртителна е липсата на лична отговорност - болшинството си седи на топло и чака някой да го оправи. Но тротоарите пред блока не са общинска собственост, както и покривите. Отговорността за почистване в и около частните сгради е на собствениците, а организацията трябва да идва от домоуправителя.

Нави ме! Продавам де що имам тук и идвам да се заселя при вас. Понеже в Ст. Загора е различно и нищо от случващото се в София не може да се види и там.

Ами живейте си там и недейте да идвате в София дори за малко като е толкова гадна ! Тогава наистина София ще стане хубав град !

Какви неща само могат да те сполетят по улиците на модерна България и то в столицата й. Хайде на следващите избори пак Фандъкова... А на тези дето ще ми приказват: "Ама Фандъкова ли е виновна бе?!", ще им кажа да се заинтересуват, какво се случва с данък сгради, който плащат и после да приказват. Не може ние да се катерим по покривите - нито разполагаме с техника, нито с необходимите лични предпазни средства. На човека, който го е сполетяла тази беда - най-искрено му желая да се оправи и да е жив и здрав, а после да осъди общината!

Ами на село кой ти чисти снега от покрива и ти мете двора...кмета ли?

е това може да се случи само в бг намам думи само в бг вали снаг резил!!!!!!!!!!!!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Значи купувам си аз апартамент и докато го купувам гледам: цена, квадратура, изглед, брой тераси, съседи, на какво отопление е и т.н. Една година по-късно виждам, че от покрива висят висулки, но той покрива е направен по безумен начин (така, че да побере 3-4 мезонета и да спази кота корниз) и покатерване по него няма. В този момент разбирате ли, идва човек на общината и ми казва: Ако не се качиш там горе да си махнеш висулките ще те глобим .... абе що не си махнеш ти висулките бе .. нали ти си дал разрешение да се построи тази сграда по този начин?

Ако си некадърен да ги свалиш, може да извикаш друг да го направи.

Значи купувам си аз апартамент и докато го купувам гледам: цена, квадратура, изглед, брой тераси, съседи, на какво отопление е и т.н. После си купувам кола (голфче шеста ръка, гордост на родата) и си го паркирам на ливадата. В този момент разбирате ли, идва човек на общината и ми казва: Ако не си махнеш голфа от ливадата ще те глобим .... нали ти си дал разрешение да се направят тези зелени площи, циментирай ги и ми построй паркинг да си паркирам голфарата.

Дано чоекът се оправи и прибере по-скоро жив и здрав у дома. От тези висулки ме побиват тръпки. А Фандъкова за пореден път доказва, че в София се обръща внимание само на главните булеварди (за парлама пред чужденците сигурно), а по малките улици хората кучета ги яли

Виновни са проектантите. Така трябва да е проектиране една сграда, че да не може да прави висулки! Къде сте видяли по панелен блок висулки? Има ги само по скосените сгради и там където има корнизи които преливат защото са затлачени от листа и гнезда на птици.

Живея в панелка на последния етаж. Тази зима махах висулки почти всеки ден. Топлината от сградата и мижавото зимно слънце топяха снега на почти плоския покрив. Но улуците на северната фасада започнаха да мръзнат и накрая се напълниха с лед. Пълни са целите вертикални улуци всичките 8 етажа до долу. Естествено водата почна да прелива през хоризонталния улук и да замръзва по него или да прави висулки. Това само от северната страна на сградата. Спасението беше в чистенето на висулките всяка вечер. Докато са малки нещо може да се направи. Станат ли по 20-30 кила - слагат се заграждения и това е. Няма значение законни или незаконни. Нашия блок конкретно натрупвахме снега при чистенето там където пада леда от покрива и балконите. Не е нито красиво, нито удобно, но е безопасно.

този човек наистина няма касмет.след всичко случило се попада в лапите на мафита габровски и копания,които одират по 10 коги от пациентите.на ме лицно ми струваше 2000 лева за да оперират вече покожния ми баща.всичко това е ежедневие в неврохирургията кам пирогов.отврати

Сигурността на гражданите е задължение на общината!!!!!

нека да съди Софийска община. Почистването на висулките навсякъде другаде в Европа е задължение на общината. Ако повече хора се осмелят да съдят тези гадове, нещата ще се раздвижат, а пък може и да се пооправят.

Виновни са живущите, ясно е че не могат да махнат висулките от покрива, но могат да оградят тротоарната площ с ленти или въжета с предупредителни надписи за да не минават хората от там. На много места в София мислещи хора са го направили.

обаждахме се в гражданска защита в кметството на пожарната настоличния инспекторат от всякъде ни казват не е наша работа оправяйте се има частници е дойдоха и си тръгнаха нямат пожарникарска стълба вишката им е като за 2 до 3 ет безхаберие в нещото като държава и в нещото като магистрално правителство

При това положение, заграждате мястото, слягате няколко бележки да не се минава оттам и поне ще знаете, че сте направили всичко възможно. Щото аз като вървях по улиците и гледах като лумпен нагоре, да видя къде какво виси, а където имаше заградено и написано, беше много лесно. Верно, имаше места където само с кран можеше да се стигне, ама какво да правиш, като няма кой, пазиш се сам.

Ами то трябва от край до край да се заградят с ленти тротоарите защото и без това са непроходими от непочистените купчини сняг от общината...Висулките са само част от атракцията която ни предлага фандъкова докато се движим из софия

АКО МЪЖА СИ ЗАМИНЕ, СОБСТВЕНИКА, КОЙТО НЕ Е ПРЕМАХНАЛ ВИСУЛКИТЕ ДА ОТИДЕ В ЗАТВОРА И ПЛАТИ НАЙ-МАЛКО 10 ХИЛ. КАКВО Е ТОВА НАКАЗАНИЕ ОТ 5 ХИЛ.

обаждахме се в гражданска защита в кметството на пожарната настоличния инспекторат от всякъде ни казват не е наша работа оправяйте се има частници е дойдоха и си тръгнаха нямат пожарникарска стълба вишката им е като за 2 до 3 ет безхаберие в нещото като държава и в нещото като магистрално правителство

Беше въпрос на време да се случи, предвид страшните ледове, които висяха от повечете сгради по центъра. Изумавах как на места поне една табела не сложиха, та хората да не миванат под ледовете. Дай Боже човека да се оправи!

Дано се оправи човекът!! лесно й е на Фандъкова да прехвърли отговорността на гражданите и после да глобява. А дали се е замислила, как точно ще почистват покривите и ще събарят висулките, като нямат нито техника, нито уреди, нито умения.

Има начини, стига да има желание. Ама хората ги мързи. Като живееш на последния етаж, взимаш някоя по-дълга сопа, я дръжка на метла, я на моп или парцал и лесно ще обереш висулките. За 15-20 мин работа е, ама пуст МЪРЗЕЛ.

много си прав!сами си акаме акаме в гащите,а после друг бил виновен, че не ни ги е свалил.все чакаме някой друг да ни оправи

Аз редовно махам висулките от жилището си. Но има и празни апартаменти в нашия вход, там няма кой да маха опасните висулки. Освен да се надяваме Бог да ни пази. Дано оцелее човекът!

Тя понеже фандъкова много се е престарала за това още има прилив на пострадали в Пирогов - кой със счупен крак или ръка а сега и глава...Снегът отдавна спря ама тротоарите на столищата- "най добрия град за живеене" са като движение с препятствия..Не говоря за пред входове и магазини а за ОБЩИНСКОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ за поддържане..Дано се оправи човека защото в София никой не е защитен от подобни инциденти..Сбърках - само определени индивиди са "под защита"..

Защитата е много проста. Да сведеш до минимум присъствието в рискови зони и да гледаш нагоре за безотговорни собственици на сгради. А още по-добро решение е да почистиш собствените си висулки.

Ама докато гледам нагоре може и да се хързулна на леда по тротоара...Така че защита никаква не ни спасява а само късмет да не попаднеш в "най хубавия град за живеене"

ВИНОВНИ НЯМА !?!

Очакваше се. Тука на съседнио блок имаше една шушулка около 20-30 кила. Оня ден събра 3 климатика. Късмет, че не минаваха ора отдолу!

Време беше!!! Кой ли е виновен сега???? Сигурно е синоптика, който е казал, че времето се затопля......

Бойко бе, Бойко ви е виновен, че не са си свалили висулките и не са си почистили стълбите пред входа. Още днес ще дойде у вас лично да ти изчисти входа, а може и да ти проветри апартамента да не хване мухъл, ама сигурно и тогава ще ти е виновен за собствената ти мизерия.