”Пирогов” започна кръводарителска кампания

Кампания за даряване на кръв стартира тази сутрин в Института за спешна помощ "Пирогов", съобщиха от здравното заведение.

Обратно в новината

Коментари - ”Пирогов” започна кръводарителска кампания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и кво, значи... понеделник, вторник и сряда (работни дни), и то от 10 до 14, т.е. трябва да взема отпуска, за да ида да даря кръв? Що не стана това събота/неделя, или поне между 16 и 20 ч., че да е след работно време? Сега, знам, че това е висш жест на алтруизъм и следователно не трябва да се заплаща (за разлика от като някой болен отиде в аптеката и там напълно неалтруистично му искат пари за лекарства), ама дайте поне да не ми създавате и неудобства за благодарност към алтруизма ми...

Ако решиш да кръводаряваш, ти се полагат 2 дни болничен. Регламентирано е със закон.

Да, ама бележката за това идва постфактум, а в деня, в който реша да дарявам, не мога да извадя нищо, с което да си оправдая излизането от работа. Зависи от добрата воля на шефчето да можеш да излезеш.

Циганите пред ВМА Болница не даряват кръв без пари,ами таксата им е минимум 150лва може ако си много на зор и те усетят да стигне и до 250лв та ти дарят кръв,ако имаш познат на който му предстои операция.

Винаги съм искала да даря кръв, обаче съм с много ниско кръвно. И се чудя дали няма да взема да припадна. Това ме е спирало до сега. Моля някой запознат да каже, има ли риск или просто си внушавам. Иначе съм на 32 години, жена, в относително добро здраве.

Зависи колко е ниско кръвното. В кръвните центрове винаги мерят и лекарите преценяват според ситуацията. Аз самата съм с ниско кръвно, но съм редовен кръводарител. Случвало се е да ме карат да ям и да пия кафе преди кръводаряване, но не съм имала случаи да ми е ставало лошо след това.

Имам въпрос. Преди 40 г. съм бил болен от хепатит А. Мога ли да давам кръв?

Дъежавата ни взе парите чрез КТБ, сега ни иска кръвта чрез "Пирогов", а утре?...

НЕ!!!