Екокоалиция даде на прокурор строежа на лифт ”Тодорка”

Екокоалиция внесе искане до Върховната административна прокуратурата да спре строежа на новия 6-седалков лифт, който ще смени стария лифт "Тодорка" в Пирин.

Обратно в новината

Коментари - Екокоалиция даде на прокурор строежа на лифт ”Тодорка” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма какво да се лъжем ,еко и не- правителствените организации са подчинени на който им плаща . Само два примера ще дам . 1-ви пр. Къде бяха те , когато над 10 -год . се добива злато в Челопеч ,по начин който унищожава почвата и природата - химичен- за стотици години напред????? 2-ри пр. Защо мълчат за поголовната и не законна сеч в цяла България през последните 15 год. За отговорите се досетете сами.

Екорекет. Що не ревяха когато царо изсече гората.

То само с рязане на лентички не става Павлова, понякога трябва и да си лоша. Ама какво ти обръщам внимание, нали Ти накара Милка Гечева да отмени актовете на ЦветелинА БорислАВОВА

ТЕЗИ ОТ МРРБ И ДНСК КАКВО РАБОТЯТ?????????????????

Не искам да адвокатствам на никого и нямам никакъв пряк интерес от казуса, но ми прави впечатление двойния аршин. Нима на Алпите няма лифтове? Хората развиват зимен туризъм, който им носи повече доходи от летния и в това няма нищо лошо. А самите любители на зимните спортове принципно са и природолюбители. така че ми се струва леко пресолена манджата, или може би има някакъв финансов мотив. Другия вариант е да не съм наясно как подмяната на един лифт ще унищожи природата, та ако е така, моля за разяснения.

Не ,не са природолюбители. Това са хора които практикуват едно скъпо хоби ("спорт"). Подмяната на един лифт е направо линч . В Швейцария не може да се отклониш и на метър от пътеката,глобите са жестоки. Финансовия мотив го отнеси към Тома Белев

Е вече ми идва прекалено да не се разрешава да се замени стар лифт с нов. И сега какво - ще помогнете на концесионера да печели и следващия сезон без да направи инвестиции ли? Увеличаването на капацитета на този лифт НЯМА ДА ДОВЕДЕ ДО УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПРИХОДИТЕ и реално еколозите дават необходимото на печалбарите обяснение защо само събират пари без да инвестират. И аз съм зелен, обичам планината , държа да има природа, ама все пак природата съществува ГЛАВНО ЗА ДА НОСИ УДОВОЛСТВИЕ НА ХОРАТА. Не забравяйте това.

Леле какъв бисер . Освен природата кое друго съществува заради теб да ти носи удоволствие лично. Прасенцето със завита опашчица и лимонче в устата нали планинарю! хаха-а аз си мислех ,че никога няма да прочета товаа...ооо не

след ,,остарелият,, мутренски модел на ,,рекет,, имаме ,,новият,, европеиски ,,екорекет,,!!! дали е време да станем ,,еко-деятели,,???

замяна на стар лифт с нов... къде видяхте намеса в природата? Трябва ли някой да падне и да умре, за да се задължат и другите курорти да си сменят лифтовете?

В цяла Европа остарелите съоръжения се сменят с по-нови, по-комфортни, по-безопасни. Само у нас смърдялниците вият на умряло.

Абе не разбрахте ли, че докато не ви таксуваме ние, лифт няма да има! Ша ви съдим до дупка и може в БГто друго дръво да не остане, ама там няма да дадем един сух бор да падне.

Не се прави на луд.

трябва да има масови протести против своеволията на разсипниците на планините ,проблемът не е само в Пирин има го и на Витоша ,готви се същата престъпна схема да заграбят горски масиви

Понеже едно си баба знае, едно си баба знае ПОВТАРЯМ: В момента лифта е НАШ. А ако го подменят ще е ТЕХЕН. Напрегнете си гънката и коментирайте това, а не еколозите.

Ей,туй ЗЕЛЕНИТЕ са като коне с капаци! Всичко им вреди! С екокаруци ли да се качват скиорите до върха или вий ще ги тикате отзад??? Кой ги хрантути тези зелени коньове,дето все на другите в яслата гледат?!

е какво още искат тия зелените бе. стана ясно,че всичко правят за пари. кланят се на швейцарските интереси и затова все като стане дума за лифтове пропищяват всичко около себе си.

По точното заглавие,би било: "Екорекетьорите,дават на...".

Стига сте унищожавали природота.Алчноста няма край.

толкова незаконни строежи има ,крайно време е някой от тях да бъде спрян преди да е започнал ,а опиталите се да извършат това безчинство изгонени от България

Дано успеят еколозите да се преборят с рушветите които е взел премиера да смени така рязко позицията си към унищожение на природата и непрестанните строежи на уж инвеститорите,чиято цел е да съсипят природата

Точно нашите еколози не могат с нищо да се справят, а седят и си чакат техния рушвет

най -голямата глупост е да обединяваш всички ,това че има черни овци и някои получават заплахи за да преминат техните пъклени планове ,не означава ,че не ги е гижа за природата

Еко коалиция - ето това вече ме притесни. Чак коалиция си направили, което значи че има някакви или нечии интереси зад това коалиране. А лифт там трябва, лудницата е невъобразима само с един лифт. Няма страна и народ, който да не се радва на туризма и на приходите от него.

Лифта там си е достатъчен за капацитета на пистата. Ако изведнъж хората станат от 800 на 2000 на час, това ще означава пренаселвания на пистата, а от там и на най-близката травматология.

Аексчо,ти на ски качвал ли си се изобщо или си храчиш по поръчка? Знаеш ли как се прави изобщо ски туризъм в белите държави?Тук има хора които си храчат за всичко и от нищо не са доволни.....дано парцела в гробището ви стигне!

Меркантилните еколози - ехоооооо!!! Витоша загива под носа ви и няма кой да обърне внимание!!!!!!!!!!!!! Половината гора е болна, а другата половина МЪРТВА!!!!!

Дава ли си някой сметка че въпросната Екокоалиция не е против лифта, а против ограбването на планината за сметка на данъкоплатеца? Дава ли си някой сметка че върху нов лифт изграден от офшорната компания държавата и никой официално в страната няма да има вещни права? Много лесно редите дежурните слова за Сорос, но тези хора се борят против грабежа в националния парк. Спестете си опорните точки и им помогнете ако ви стиска.

Добре казано и на място,но мога да изброя няколко други строежа,за които еколозите си мълчаха!!!Дали отново не става въпрос за пари,за много пари?

това са ЕКОТАЛИБАНИ!

Това хората с органичено образование и лимитиран до примитивизъм мозък няма как да проумеят и разберат. Защото всички знаем и сме убедени, че лифт трябва, но още повече трябва да се спазват законите, а не да се заобикалят за избрани.

Екопедалите да сезират прокуратурата за изсичането на горите а не да спират туризма!

Изброявай, не си мълчи. Помогни и ти.

Не сме народ, а мърша.

Явно не са им платили "дарение".......

Тука въпросът е друг , но никой не го задава. Старият лифт е НАШ, а новият лифт ще е ТЕХЕН.ЗАВИНАГИ.

А екопроститутките досега дали ли са на прокурор някоя фирма на депасето или бесепето или дупеклат от споменатите смърделници или пък някой циганин на прокурор за изсичането на българските гори?!

Само така, мойте момчета!Ще заслужите командировка в Швейцария.

Именно, не знам на кой още не му е ясно, че шайката на Тома Белев преиграва, за да може да защити швейцарските си интереси.