Порошенко поиска от Путин свобода за Надя Савченко

Петро Порошенко е изпратил писмо до Владимир Путин с искане за освобождаване на украинския военен пилот Надя Савченко, заловена от сепаратисти миналата година.

Обратно в новината

Коментари - Порошенко поиска от Путин свобода за Надя Савченко | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1. Украинската съветска република е създадена от Ленин през 1918 г. (окраина на Русия - Украйна). Някои изопачават историята, твърдейки, че Киевская Русь е сегашна Украйна, а 1-ви, 2-ри и 3-ти украински фронтове били украински, а не руски 2. Украйна е нападната от рашистките агресори - за почти 1 година война Русия не е изпратила нито 1 редовен войник или офицер, няма нито едно доказателство за това. Украинците агресори изтребват цивилното украинско население - жени и деца, бомбардирайки гъсто населените градски райони с най-тежката артилерия и авиация. 3. Украинците свалиха малайзийския самолет. (за нещастие той бе със синя и червена маркировка подобно на този с който летя Путин по същото време). Разбирайки това, САЩ веднага замразиха разследването за няколко години и засекретиха всичко. 4.По нашата телевизия умишлено се крият и не се показват убитите украински деца, жени и старци по улиците и в сградите от украинската армия в източна Украйна, както и истинските цели на тази гражданска война - изтребване и изгонване на "мръсните" рускоговорящи украинци от източна Украйна и заселване на освободените територии с "чисти" украинци.

Украйна е независима държава. Тя е нападната от рашистките агресори. Всеки нападнат има право да се защитава. А за свалянето на малайзийския самолет, загиналите в обстреляния автобус и обстрела в Мариопул вече има доказателства че са причинени от рашистките терористи. Но това не се показва по нашите телевизии и не се пише в нашите вестници. Защото някой (кремъл) плаща за да стоим в информационно затъмнение. Моля тези, които все още имат глава на раменете и мозък който да ползват, да потърсят независими източници на информация в интернет. И да отсеят истината от пропагандата.

Троле, ставаш за смях, не се ли усещаш?

"Обама и Меркел обсъдиха насилието", то и в Ирак имаше химическо оръжие и що стана на края, целият свят видя, че е лъжа.

Случаят Савченко е извънредно компрометиращ и неприятен за Путин. Много по-разумно е да я освободи, вместо да трупа негативи пред световната общественост.

путин ясно им казва че военно решение-няма те продължават какво ли ги чака миличките

едно танго на плаца не иска ли този шоколадов м.тил

Тази новина ме подсеща, че укрофашистите мобилизират насилствено бесарабски българи, защото голяма част от етническите украинци отказват да се бият срещу своите братя от източната част и да загубят живота си заради фашистите от "Десен сектор" и американските подлоги Яценюк и Порошенко. По информация от бесарабски българи - представители на неправителствени организации в много от селищата с такова население са избухнали бунтове срещу насилствената мобилизация. Освен това те споделят, че бесарабските българи се чувстват изоставени на произвола на съдбата ,защото българските държавни органи не правят нищо в тяхна защита. Хамлетовия въпрос, който трябва да решат Президента, Министър-председателят и министърът на външните работи на РБ е ще бъдат ли защитени бесарабските българи или ще бъдат жертвани в името на едни фалшиви евроатлантически ценности.

Този въпрос едва ли стои пред нашия президент, той и върховен главнокомандващ. Както се вижда, същият по-скоро обмисля въпроса как да жертва в една война и част от населението все още обитаващо България. За да го посети евентуално самият Обама. Каква чест само, представяте ли си? Как да не жертваш няколко хиляди матрялни единици.

Чудя се дали, ако се наложи мобилизация в България по същия начин ще пишеш за мобилизиране на бългаските граждани от ромски и друг небългарски произход! Уж за българите си се загрижил, а руснаците жалиш! Кой бе русконски е виновен за мобилизацията? Не е ли руската агресия?

"ако се наложи мобилизация в България!" Ти нали не мислиш сериозно, че това е възможно? Аз поне не познавам човек, който да се бие за сегашна България...еле по нареждане от Жълтите павета.

Айде сиктир, нашите медии съвсем взеха да се оливат в пропагандата - "Надя" Савченко, а...? Направо се разплаках от умиление и съчувствие за тази военнопрестъпничка... Ми що не я кръстите направо "Наденцето" за да станете съвсем за смях. Името на въпросната серийна убийца е НАДЕЖДА Савченко, и е орговорна за смътъртта на невинни хора. Това, че била затворена в психиатрична клиника също не е вярно - просто беше в такава известно време за освидетелстване, какъвто е закона навсякъде. И защо вампира Потрошенко не прояви същата загриженост за дестките невинни жители на Донбас, които армията му ИЗБИВА ВСЕКИ ДЕН...

Ей скапан руски трол! Като сереш лайна в нета - давай доказателства за това което пишеш! Щом доказателства няма - ти си един от онези скапани продажници, които се кланят на диктатора путкин и искат да му дарят на тепсия нашата Родина! Да си проклет и ти и семето ти!

Сега е момента Путлер да замени Надя Савченко за живота си. Може Птлер да си пожелае да не умира като Садам,Бин гласен и Кадафи.Може да си пожелае по "героична " смърт.

На убийца Савченко - мястото й в затвора. И ще сиди.

Не е убиец, а доблестен войн, защитаващ храбро родината си. Шапки долу изроди скапани!

Украйна направи от убийци на деца и мирни жители херои и отново лицемерна Европа си затваря очите и заема страна ...

Позорно е да се субсидира политика на агресия, терор, деспотизъм и братоубийство!! И това за сметка най-вече на бедните страни от ЕС! Ако Украйна провежда собствена политика - да разчита на собствени средства! Ако провежда чужда политика - то да си носи последствията! Това тотално унищожение на мирни хора, инфраструктура и икономика показва, че целта е да се предизвика война с Русия и да и се предостави "ликвидираната" (във всякакъв смисъл) територия! Това е УЖАСНО и е плод на БОЛНИ МОЗЪЦИ!

Това е стара дъвка - обвинена е, че нарочно е стреляла по руски журналисти. Дали е истина няма как да знаем, но проявите й определено подсказват за крайни насторения - такива, при които човек може да не зачита живота на другия, ако го мисли за противник.

е страната измислила много преди нацистите концлагерите и използвала психиатричните заведения за борба с народа ?? Не беше ли Русия ??

Едни от първи концлагери - испания, България, Германия - все европейски страни.

Очаквайте наскоро нашите нови серии тоалетни сапуни ,произведени от висококачествени материали.Най високо качество "Порошенко" от висококачествена мас и с добавка шоколад за мека кожа, "Яценюк" с добавка от яйчен запъртък и специалния дамски "Надя" с ембриони от уркозавър.Цени народни. Качество без конкуренция.

Да де,но първо ще започнем от вас!Само не пълнете гащите,че много ще мирише!

Тя е преминала в Русия с бежанския поток да се скрие или специална мисия!!

Двамата са обсъдили също така, колко е важно да се финализира "стабилен финансов пакет в подкрепа" на Украйна. Вече две години стана, те още го обсъждат. Газохранилищата на Украйна се изпразват, новорусите напредват, те още го обсъждат. И украинците още им вярват ?

Разкриха самоличността на британския наемник, който се сражава в украинския батальон в Мариупол. Това е Крис Гарет. В интернет неотдавна се появи видео, на което се вижда англоговорящ боец с нашивки на батальона "Азов", заснет в Донбас. Тогава наемникът скри лицето си и поиска операторът да спре камерата. Вече обаче е ясно, че този човек е Крис Гарет. Кореспонденти на медията са се свързали с британеца, за да разберат защо е избрал да се сражава на страната на украинците в тази кървава гражданска война.

Шило

Ще я спазарят за нещо. Или ще я пратят задълго в затвора, ако се докаже, че е насочила огъня срещу журналистите.

Тук си напълно прав. Руснаците ще я спазарят за нещо. На руснаците не им пука за живота на някакви си журналисти, нито за справедливост или недай Боже - независим съд. Руснаците я държат като заложник, за да я разменят за нещо. Факт е, че е отвлечена и че е вкарана в ужасна руска лудница принудително и е факт, че руснаците така правеха в СССР с всички против режима

Шило

Бегеец, Порошенко започва пазарлъка, той иска. Ама това е без особено значение, де. Пък дали е заложник...Така ли им викат на тези, които ги разследват за убийство? Какво ще кажеш, ако е виновна да бъде осъдена, а ако не- оправдана. Съгласен?

Украинска военна пилотка пленена от сепаратистите в Украйна, преведена в Русия и сега в РУСКИ ЗАТВОР. И после се опитват да ми обясняват, че видите ли руснаците нямат нищо общо с делата в Украйна...

Петдесет пъти го написахте това днес,сменете плочата-отговориха ви подробно.

Шило

Да, за да бъде разследвана и евентуално съдена, ако се докаже, че е виновна за смъртта на особено опасни сепаратисти, въоръжени с фотоапарати и видеокамери.

15 млрд и ще победи Украйна?! Че Путин ще ги замеря със златни кюлчета бе и пак ще ги претрепе.

Ама как добре се връзват имената на сорос и леви и сумата от 15 млрд. долара ... На толкова ли оцениха демократите сорос и леви живота на десетките хиляди жертви от цивилното население на Украйна и милионите съсипани животи там ? Докога с това лицемерие и докъде с тези лъжи ? Щом за Хамериканската нация алчността и жаждата за власт не са пороци, а са нещо положително и се поощрява от правителството - какво може повече да се коментира ?

Сорос и Леви искали някой да дадял 15 милиарда на Украйна. Ама не те. То така се става богат. Когато някой друг плаща сметката. :)

помисли пак ?? трудно е, но не и невъзможно ако си учил поне до 3-ти клас глупако.

Интересно кои закони на Руската федерация е нарушила, след като е пленена на територията на Украйна, воювайки с украински отцепници, а не с редовна руска армия?

Обвинението е - съучастие в убийство на руски граждани - била е коректировчик на артилерийски огън, от който са загинали граждани на РФ, вкл. журналисти. Убиството и съучастието в убийство е престъпление, според законите в Русия. Доволен?

УБИ ДВАМА РУСКИ ЖУРНАЛИСТИ - ИМА И ВИДЕО :))) А ДА УБИЕШ АМЕРИКАНЕЦ (РУСНАК) Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В ЦЯЛ СВЯТ ! :))))

И какво от това? Да не би тя да ги е убила?И какво ,майка си ли търсят там?Рисковете на професията!

деер

Аз предлагам да се спре купуването на руски нефт и газ от ЕС и ОПЕК! Нека кажем "ДА" на цивилизацията, но ако купуваме да не мрънкаме, че не ни харесва нещо в другите страни! Всъщност защо купуваме от Африка, след като там човешките органи се режат с ножове на поразия или хората се трепят като пилци!??? Защо не разчита ЕС само на себе си? Украинците да се справят сами - да не са една шепа народ, че да ги плашат някакви си 700 военни, без самолети и хеликоптери.....?!

Остава да предложиш да се ускори добива на шистов газ в Добруджа за да станем енергонезависими, но за сметка на това да осерем природата си , да убием водоизточниците си , с една дума да предизвикаме екокатастрофа, само и само да напокостим на Русия..!!! Много си умен!!!!

Не си разбрал хумор. човек има предвид точно обратното

шорош няма ли извади тези 15 мрд. за финансова помощ на Прасенко и хунтата му? Явно още не е научил функцията изваждам от калкулатора.

За ситуацията в Украйна вчера и днес. ...и ето, подскачаш си на Майдан и крещиш "чемодан - вокзал - Россия"... и изведнъж, хоп, мобилизация... И си наистина на гарата с куфар, и си купуваш билет до Курск.

Украинската пилотка е отвлечена от руснаците от Украйна и е завлечена без нейно съгласия при враговете в Русия Вкарана е принудително в лудница по най-добрите съветски традиции и е блъскана с различни репарати Последно е в Московски затвор, защото явно не знаят какво да я правят и за всеки случай я държат като заложник Руско-Украинската Война продължава

Русия не участваше във войната ?? Как и защо държат в плен украински пилот ??

Явно не се интересуваш действително какво става в украйна след като не знаеш елементарни неща! По добре не пиши глупости!

Това, написано от ник Геец, вече го изтриха.... Но му беше отговорено, така че, чети...ако наистина задаваш въпроси защо и как?

Защо не споменеш и Гуантанамо? И да обясниш защо чак след половин година се сещат именно за нея? Имай предвид, че вече никой не вярва какви ги плещи Потрошенко, дори западните медии не му обръщат много внимание.

деер

Ако кажат, че майка ти е в крава, означава ли , че е истина?! Прави ли ви впечатления, колко американски филми има за отстрел на неудобни на Вашингтон хора по целия свят, а в България всички мутри били убити заради руски интереси?!Апропо, руските мутри са яли много бой в България...Хора,не мислете първосигнално!

Истината, ще ти кажа една друга истина.Когато се случи случката,беше едно от първите кървави артилерийски нападения срещу Донецк.Мисля,че имаше и убити руски репортери.Руската прокуратура повдигна обвинения и заведе дело.Предупредиха, че виновните ще бъдат наказани и-хоп-другарката Савченко кацна в Русия.Наказателни дела се водят и срещу доста украинци.Обвиненията са несериозни-геноцид и престъпления срещу собствения народ.Да му мислят Порошенко и сие.Едва ли ще им се размине само с ядене на вратовръзки.

Ципрас е бесен. ЕС отново демонстрира антидемократичната си същност. Не са питали Гърция за санкциите срещу Русия! Защото гърците са против тези санкции. Ципрас ще почва да си го връща тъпкано.

да мисли как да връща 240 млрд. евро които изпапаха, а другото ще се уреди.

На теб ли ги държи бе шаяк прост?

Там е работата че всички знаят че дълга е невъзвращаем... и явно на гърците им е омръзнало да ги командват от Брюксел... До влизането на Гърция в ЕС и еврозоната икономиката им беше добре...- след като са покрили нормативите които България се опитва да покрие...Та ако Гърция излезе от еврозоната...сами си помислете какви ще са последствията за ЕС... И се запитайте защо Меркел така яростно се противопоставя на това излизане.....

Той със сигурност няма да ги плаща,да му мислим ние,нас чакат.

А кой е казал, че ще ги връща......

Най много да се върне в дупката си този византиец!Всъщност какви гърци са тези? Те са етиопски евреи! Няма ги наследниците на древна Елада!

НА ТИЯ ХОРА ПРИ НАС НА ЗАПАДА НЕ ИМ Е ЯСНО КАКВО ОЗНАЧАВА "ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА" ИЛИ "СВЕЩЕННАЯ ВОЙНА" (БУКВАЛНО ДЖИХАД НА АРАБСКИ) .... И ЗАТОВА СЕ ОПИТВАТ С ПАРИ ЩЕ РЕШАТ ВЪПРОСА :)))....

Абе всъщност, я започвайте 3-тата световна, че ми писна от простотии. Давайте да започва тоя Апокалипсис най накрая, че нещо много измет се е нароила и трябва да се поизчисти. Човечеството така или иначе трябва да се изчисти от боклука.

Защо не си задавате въпроса --Порошенко е с американско гражданство - и фактически кой мисли заради него?????? САЩ ще напечата още малко долари :)))) Байдан -син ще поработи за отравянето на украйнците със шистов газ:))))) РУСКИ ГНЕТ- пишат някои, а не сте ли под Американски гнет??? Или в Америка има по-голяма свобода- можеш на публично място, особено детска градина, училище да извадиш едно паткало и на СВОБОДА ДА СТРЕЛЯШ!!!! Големи сте помияри, без всякакво българско самочуствие!!!!!!!

В украинско провителство отдавна много трудно ще намериш човек с украинско гражданство. Започвайки с Ющенко и съпругата му - служител на гос.деп САЩ, Яйценюк-американско, Турчинов -американско, Кличко - немско. Министри- американци, литовци и какво ли още не. Маймунарник. За съветник цанили Саакашвили - американски гражданин

Колкото и да ми триете постовете ,ще продължа да питам хазарската еврейка,която си затваря очите за управлението на руската кочина от 100 години! Кой освен евреи-хазаро-монголски,е управлявал русия! И после било маймунарник навсякъде другаде,освен в блядистан!И с какъв статут си в БЪЛГАРИЯ! Какого хера ищеш сдесь?Вали блядь! И ще сезираме служба миграция!

Гледам тук защитниците на едната теза казват Путин агресор, Путин като Хитлер, Путин иска кръв, Путин луд и трябва да бъде спрян. Давайте да обявяваме война, Нато вперьод и да го почваме... И се чудя аджеба....колко умствен багаж има някой, който обявява война на човек, когото смята за луд и който държи куфарчето с червения бутон на най-големия ядрен арсенал в света? А? Колко му е багажа?

И аз това питам.Толкова по теорията,че компютърните игри развивали мозъка.

Затова никой не му обявява война. А му налагат санкции каот на Северна корея - лекичко и внимателно. Като на опасно луд.

Аз друго чета из новините. Радата иска пт Порошенко да обяви война на Русия. И ние ръкопляскаме. Та пак питам: кой е лудия?

И колко години налагат санкции на Северна Корея? И на Куба? С какъв ефект? Освен да ги маргинализират? Сега маргинализират Русия. За зла беда, както е казал колегата по-горе, Русия има достатъчно ядрен потенциал. Както и достатъчно луди глави да натиснат копчето. Мисля, че поне ние българите го знаем това. Защо имам чувството, че ако разкарат Путин, скоро могат да се молят да се появи някой като него? Ако в държави като Либия и Ирак става такъв хаос, какво ли да чакаме от Русия, ако централната власт падне и лудите глави се хванат за калашниците? То ако е за калашниците, добре, ама да не се хванат за червените копчета....

най големия,ама нъц! Американците имат с 1346 бойни глави повече!Айде моли се оня черния да не натиска копчето,че всичко отиде...

финансовата помощ за Украйна вече е предоставена. Част от тези пари са от нашите джобове.

Аз друго чета из новините. Радата иска пт Порошенко да обяви война на Русия. И ние ръкопляскаме. Та пак питам: кой е лудия?

Държат я в психиатрична клиника, където тя прави гладна стачка. Защо ли не сме учудени?

Според украински източници, гладната и стачка продължава повече от 40 дни. Би ли ми обяснил как става това. Моля да не се основаваш на прецедента Сугарев, неговото "гладуване" е ясно на всички.

Ако кажеш нещо за това че и ускрайнците искат да живеят като своите съседи от Румъния или Полша и се борят да свалят оковите на руския гнет и Корупция - тоест предишншя президент със златни тоалетни - значи си соросоит .......

...соросоиТ... и Корупция с главна буква :)))))

само че, нали си чувал: От трън , та на глог!

Хайде спомнете си как започна всичко в югоизточна Украйна? Кога се появиха т.нар. сепаратисти? Кой започна да формира батальони за саморазправа? Койзапочна да товари влакови композиции и да маршируша на югоизток? Кой забрани руския език? Кой заговори за прочистване? А помните ли "изборите" и "дискусиите" в украинската рада? Как гласуваха под дулата на пистолети? Кой биеше журналисти? Какво правят англоговорящи в Донецк? Кой изгори живи хора в Одеса, само защото говорят руски? Къде изчезна шефът на одеската полиция, бесарабски българин? За какво сащ даде 5 млрд долара в Украйна и къде са те? Какво е личното състояние на Порошенко и Коломойски? Те олигарси ли са или не? А помните ли защо Русия влезе в Крим? И ако не беше влязла там сега каки новини щяхме да получаваме оттам? А защо нашите братя българи от Бесарабия изгониха с викове онзи, дето идваше да ги мобилизира? И какво стана със падналия самолет? Къде изчезна разследването?

Цифра, объркал си. Тук не е алфа, а е все още дир и тук не сме промити мозъци и балгарскии простутушънки, като Юрушките Айде бегай там, където ще те разберат

Я разкажи на всички, как си избягал от лудницата ?

Някъде прочетох ,че само определен брой убити руски войници на укр.фронт ще вразумят путя /не че му пука/ и ще го уплашат от собствен майдан!! Та в тази връзка подкрепям Макбейн за доставка на оръжие. Още от Афганистан е ясно какво спира орките . На спамещите руснаци припомням,че те първи ще го отнесат като се представи сметката!

Бобчо, за начало, кой е този Макбейн?

Каква кауза подкрепяте?

тъй ... Не е лошо да подкрепиш и г-н Сорос в неговите инициативи за финансиране на режима в Украйна. Направо му дай на човека 15 млдд, защо да ги вземат от всички тъпанари, населяващи САЩ и ЕС.

Черпейки от демократичния евроатлантически опит,би следвало пилотката да бъде нахранена ректално.Все пак не бива да я оставят да умре толкова лесно.

Тя си хапва, не бой се. Като нашият Сугарев. Вчера, малоумниците в Радата, бяха провесили плакат, с надпис, че тя гладувала от четирдесет и няколко дни, което е някакъв практически непознат на медицината феномен... като изключим разбира се феномена Едвин, който три пъти гладува до смърт.

09:17 Хубаво име сте си избрали. По супервулгарния Ви стил веднага проличава защо. А в руската класика има и едно подобно - Смердяков. То също е подходящо

окраина вече не съществува на практика,какво ще иска тоя....

Тя Окраина по принцип не съществува!:)

По принцип и двете страни се опитват да се оправдават за безумието , което творят. Първо е ясно, че в Украйна положението не беше добре и хората свалиха Янукович, не защото някой име плащал. Второ властта в Киев не успя да обуздае крайните елементи, които не са представителна извадка. Просто слаби лидери, които не можаха да въведат мир и спокойствие. Трето - Русия направи всичко възможно за да настрои срещу себе си голяма част от украинците като анексира Крим, а за да се оправдае пред собствения си народ преувеличава броя на крайно настроените украинци в началото на кризата. Четвърто Русия с действията си мотивира хората в Източна Украйна да водят война. Аз като нормален българин, който е живял във времена на преход не одобрявам действията и на двете страни и не ги считам за близки народи. Съжалявам, ама след като ние сме успели без война да осъществим промени и то в случая с украинци и руснаци е много по-лесно.

Само не разбрах, онези 5 млрд. долара, които краварите, чрез г-жа "Fuck EU" официално признаха, за какво са били харчени в Украйна? За курабийки и софт дринкс или за нещо друго? Русия, не анексира Крим, кримчани, които в огромното си болшинство, са етнически руснаци, сами избраха да са в Русия. Отново в Русия, след като Хрушчов, беше подарил полуострова на УССР. Мотивацията на хората в Източна Украина да воюват я дава хунтата, която е на власт в Киев най-вече.

Не ме интересува какви доводи имат едните и другите - ние успяваме да живеем в мир с хора, които не харесваме, значи и те могат. А щом смятат, че не могат значи според моите виждания са диваци. Руснаци и украинци ако искат да ги приемам равни с нас да признаят, че не ние трябва да ги слушаме , а те нас.

Само как лъжеш: Ще цитирам медиите от онова време, за да видиш, че не народа свали Янукович: По време на преговорите между украинския президент Виктор Янукович и опозицията бе постигнато примирие. Имаме добра новина- щурмът и чистката, които бяха планирани за през нощта са отменени. В момента е обявено примирие и начало на преговорен процес за стабилизация на ситуацията. След днешната среща можем ясно да заявим- няма да има щурм и въвеждане на извънредно положение на площад Независимост, заяви лидерът на партия Батькившина, Арсений Яценюк. Радикалната организация Правий сектор обаче обяви, че не възнамерява да спазва примирието и никакви споразумения. Някой си там иска да спре народното въстание по пътя на провъзгласяване на фалшиви примирия. Официално заявявам Правий сектор не е подписвал никакви споразумения и с никой не се е договарял, заяви лидерът на групировката Дмитрий Ярош. Междувременно група от около сто демонстранти е атакувала сградата на районната администрация в киевския Деснянски район. В сградата се намира районният управител. Демонстрантите хвърлят бутилки запалителна течност, опожарени са най-малко два автомобила на силите на реда.Демонстрантите в Киев са завзели сградата на министерството на аграрната политика и продоволствието, намиращо се в близост до площад Независим

The boxer

Всичко е до едни кинти. А тая дето координираше обстрела на Донецк - до живот да лежи.

за да молиш трябва да заемеш правилната поза на коленца иначе нямаш шанс нищо да измолиш. И не с епритеснявай за господарите ти от Запад. Докато се молиш ще си в достатъчно удобна позиция и спрямо тях.