Русия представя в ООН факти за Турция и петрола на ИД

Факти за търговията на Турция с петрол от ИД в Сирия ще бъдат представени официално в ООН, заяви Сергей Лавров.

Обратно в новината

Коментари - Русия представя в ООН факти за Турция и петрола на ИД | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

РУСИЯ Е НА ПРАВ ПЪТ!!!ПОКАЗА ПРОКАЖЕНИЯ ЗАПАД,С КАКВО ЛИЦЕМЕРИЕ ИСКА ДА УПРАВЛЯВА СВЕТА!!!

От доста време е публична тайна, че Турция търгува с ИД. Има достатъчно материал по въпроса от реномирани автори. Само един пример - Колумбииския университет. Защото турците свалиха самолета, не знам. Може да е с цел сваляне на Ердоган и неговата клика от страна на военните или да е пълно *сиране. Само времето ще покаже.

НЕКА ВСИЧКИ ЗНАЯТ, това е най голямата афера в всета до сега В СВЕТА ! Америка ще трябва да докаже всичко това (а тя е замесена във всичко това зашото знаят къде и кога и по какви банки се движът парите на международните сделни по крадената нефт от СИРИЯ ! ТОВА Е ЧИСТА КОНРАБАНДА С ЗАМЕСИНИ МНОГО СТРАНИ - ИМА СИ БИРЖА И ТАМ СЕ ПРОДАВАТ СВИЧКИТЕ РЕСУРСИ - ЗАТОВА И ПАДА ДОЛАРА В РУСИЯ КОЯТО ХАМЕРИТЕ ЧРЕЗ ЕЛЦИЯ Е НАПРАВИХА ЗАВИСИМА ОТ продажбата на нефт (основн фактор (или диверсия )нима българите или ЛИТВА има повече проихзводсво от РУСИЯ че имат долар по стабилен от този на РУСИЯ - НОНСЕНС ТОВА Е ОЩЕ ДИВЕРСИЯ ОТ КОДИНИТЕ НА ЕЛЦИН(пияния приятел на БИЛ)

БРАВО! Ето така се води ВОЙНА С ТЕРОРА, като ПОСОЧИШ С ПРЪСТ далавераджиите, които печелят милиарди, БЕЗ ДА ИМ ПУКА ЗА НЕВИННИТЕ СМЪРТИ!!! УСПЕХ НА РУСИЯ, и само можем да си пожелаем Бог да ОБЕДИНИ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ и заедно ДА СЕ СЛОЖИ РЕД и СПРЕ ТЕРОРА !

Турция, бореца срещу ИД, който търгува с нея, бомбардира кюрдите-една от трите сили, реално водещи битка със същата и сваля самолети на най-интензивно бомбордиращата ИД страна.Като прибавим,че туркмените, като представители на умерената опозиция с пълно гърло крещяха Аллаху Акбар, стреляха по отворените парашути на пилотите, гавреха се с тялото на загиналия,взривиха вертолет и официално бяха обявени от Анкара като борци за демократизиране на Сирия, просто картинката бе някакъв гротестен, съвременен сюрреализъм.А Ердоган се опитваше да клеца дявола във въздуха и да бъде света вода ненапита.Е, това върви, ама до време.

Т'ва най- вероятно са снимки от 27.11.2015 ... а както знаем по време на Black Friday, всичко е позволено ... Яко shopin' ...

Всяка страна, според своите възможности защитава националните си интереси и това е напълно нормално. Проблемът възниква , когато започнат да се използват двойни стандарти. Не може едновеременно да си борец срещу ИД и в същото време да купуваш от нея петрол, като по този начин я финансираш. Двойният стандарт на Запада не е от вчера и не случайно е основен евроатлантически принцип. Сам по себе си той не е най-големият проблем на човечеството. Най-големият проблем е , че поради този двоен стандарт човечеството е изправено на прага на пълномащабна световна война в която няма да има победител и най - вероятно няма да има оцелели.

"Факти за търговията на Турция с петрол от ИД в Сирия ще бъдат представени официално в ООН, ". след като ердоган и давидоглу не знаят нищо за това, какво става на границите им, кой управлява турция тогава?

Те така ще кажат ама повече от ясно е че знаят всичко тия терористи църни, мустакати!

да де, ама при това положение с кои сключиха сделка брюкселските босове? щом не могат да контролират собствените си граници, как ще защитят европа от нови "имигранти"? или пълзящата ислямизация на европа не е проблем?

Това ще е много интересно, Русия вече доста размъти водата да западните интересчии, това направо ще я накара да забълбука. Страна от НАТО води двийствена политика. Всъщност голямата истина е, че по-голямата част от членките на НАТО водят такава политика!

Руските военни просто доказаха, че Обама и Ердоган са крадци на петрол и джихадисти, приятели на враг 1 на САЩ, а сега приятел 1 - Ал Кайда. Военнопрестъпници !

Не вярвам нито на Русия, нито на Турция. И двете държави се командват от диктатори и ако тези диктатори решат да хвърлят народите си във война, просто няма кой да ги спре. Няма други държавни органи, които биха се противопоставили. Русия излъга в обозримото минало за: Чернобил, за Южнокорейския самолет, за подводницата Курск, за атентата в Беслан, за отровния газ, с който изтровиха собствените си хора в театъра....и тнт. Турция също лъже, семейството на този също се обогатява чрез внос на петрол от вандалите....Така, че тези двамата каквото и да кажат, няма да бъдат искрени......

А на кого вярваш Велизаре ?? След като България е зависима държава, на КОЙ се кланяш ??? На тези които погазват демокрацията в страната ни или на тези , които промиват всекидневно мозъчето ти ?? Грешката ти е , че търсиш лошото и в двете страни, а не хубавото и полезното !! Няма идеална страна по света, даже и любимата ти, може би, америка, която има най-голямата "демокрация" която може да се купи с пари, според виждането на някои прогресивни америкаци !!

Факт - думата демокрация не се използва в конституцията на САЩ. "...by the people, for the people..." не означава демокрация. И сега какво стана.....

Велизарчо ! Това е неуспешен опит да поставиш Русия и Турция, Путин и Ердоган на една плоскост. Ако това е опорна точка, която са ти спуснали е разбираемо, но ако тази твоя теза е опит да покажеш мисловен процес, то тогава при теб нещата са много зле.

Много сложен казус за хора като нас, 5 века турско иго, 35 години ТЖ и втори мандат ББ. По-просто: разделени сме на ограбвани и грабители.

Казусът е прост, но не е за прости хора. След Освобождението властта взимат синовете на чорбаджиите туркофили, които са станали вече еврофили.И така две национални катастрофи.Орязана България на 8 части. Около 170 000 мъже убити във войните.Репарации и пр. и пр. 45 г. комунизъм направи България Балкански тигър. Отново предателите русофоби взеха властта и ни вкараха в трета на.катастрофа. 72 % импорт.Колония!!

Те продажниците русофили дето искаха да заличат България от картата ... (справка книгата "Как за малко да ни няма")

Путинистите от седмия ден, защо подкрепят Путя Късокракии, който е пръв приятел на Кирсан Николаевич Илюмжинов виден търговски партньор на ИД????

че пишеш глупости е видно, но дано в духането и близането си добър?! ;)

Бедни ми, бедни Реджеп... Подпалиха ти шалварите... Вземи парите... колкото можеш да носиш, грабвай челядта и беж, нейде далеко, защото собствените ти граждани вече ти избират клон и ти сапунисват въжето.

Само да спомена, за да се знае, че в България има хора, които са против неоосманиската турска политика и Ердоган, но това не ни прави автоматично русофили. Също така не означава, че в Турция всички са неоосманисти. Пример- политическата върхушка в БГ и обикновените хора-различни сме, нали? Също така не означава, че трябва да си затваряме очите за руските имперски интереси - понеже са православни и ги чувстваме по близки, не точната дума е по-малко опасни за нас българите.

Шило

Няма да го разберат, Ричи, това се вмъча да втълпя и аз, ама...Не става...

Нека първо изчистим властта от тоталния контрол на съветската агентура, после да се кахърим за неоосманци, американци и марсианци. Постът ти е 100% проруска агитация, не може да не разбираш очевидността на горния параграф.

Плевнелиев, Цачева, Борисов, Митов, Ненчев... все руски агенти. Впрочем, предвид идиотщините, които говорят и правят, бидейки първи маймуно-краварски приятели, съм съгласен, че на практика се изявяват като руски агенти. Същото важи и за простестърите тук. Щерита, Гееца и Ко. с изказванията си, правят за руската кауза в пъти повече, отколкото всички русофили тук. :)

Ех Ричи, колко си наивен. Всеки народ си заслужава управляващите. Защо сме последни в Европа? Защото тези си търпим и избираме всеки път!! Така че стига с тази твоя философия.

не са православни ,а атеисти ! и не са ни близки , те не са близки с никого !! и са по опасни ! много по опасни ! а за останалото си прав.

Ибо, Господи, доживях! Отколешните врагове на България - Диктаторчето Путя и другия мегаломан, дето се изживява като османски Султан, се сдавиха... На нас ни остава удоволствието да гледаме сеир... :-)

Нашият външен министър твърдо застава зад Ердоган! А ако се наложи ще застане и пред него!

русия е носител на истината ! тя е самата истина длъжни сме да и вярваме , дори когато лъже !

Шило

Не си длъжен сляпо да вярваш на никого. Търси факти и ги преценявай сам. И ти ли си от тези, които предпочитат други да мислят вместо тях?

сляпо вярваш ти , и всеки път се хвърляш да защитаваш поредната руска глупост като кучка малкото си ! има чичко гугал , той си има планета , иди и виж цялата турско сирийска граница ! от сирийска страна са ниви до самата граница ! от турска е двеста метра полоса непрестъпна ! ако минат три камиона ще се види не 3 000 да шетат от три години ! пробвай и ми пиши що са видели очичките ти синички !

Да, Расия е майка-хранилница, дори когато ни ограбва с най-високите в Европа цени на газа, трябва да сме ѝ благодарни! Защото може и да ни спре газа! Дори тогама пак трябва да сме ѝ благодарни. Защото това би било напълно справедливо, като се има предвид колко неблагодарни са били винаги българите към своята спасителка-освободителка...

По времето на Бай Тошо България получаваше газ на най-ниската цена в СИВ, но това беше защото Бай Тошо разбираше от газ. Сега начело на държавата стоят хора , които разбират от мас и сланина и за това руската газ е много скъпа.

Шило

Колеги, които сте тук, я напляскайте малко плюсове на постовете на dp, че е много разстроен. Да бъдем хора все пак.

Колко сте всъщност колегите руски слуги постващи тук ще кажеш ли. Аз май един или двама ви виждам, не ми се четат в детайли селяшките ви опити за агитация.

Шило

Не знам колко са. Призовах всички. Че като те гледам как мрънкаш...

Онзи ден и Ройтерс под сурдинка измрънкаха че всъщност самолета бил свален над сирийска територия докато се отдалечавал от турската граница... по данни от Вашингтон. Само там, само пет реда, и никъде другаде. Алаху екбер е преобладаващото мнение в НАТО.

Путинистит от седмия ден могат ли припознаят тези думи: "Искам да отбележа, че възнамеряваме и занапред да бъдем стратегически, надежден доставчик на енергоресурси в Турция...."

Терористите в Сирия печелят по няколко милиарда долара годишно от износ на нефт за Турция и други стани. Последното тримесечие имат проблеми заради руското присъствие. Затова ли ЕС бърза да се притече на помощ на Турция с 3 млд? Износът на петрол с кервани от цистерни по пътищата през границата и базите пълни с по над 3000 цистерни е документиран перфектно. Къде е реакцията на Меркел и Европа? Турция трябва да спре да финансира тероризма и да се откаже от амбициите да разшири нова османска империя до границите на Германия. Може би защото според картите на ИД тя спира до Германия и Полша, няма реакция от Германия, но България и всички други държави попадат в обхвата и. Защо ръководителите ни не упражняват натиск за спиране потока бежанци внасяни от Турция към Европа и прекъсване финансирането на тероризма в Сирия, Ирак и пр.? Какво чакате бе хора, толкова ли е трудно да кажете едната думичка СТОП?

Някой от Путинистите от седмия ден помни ли кой се беше снимал пред турското знаме в здраво ръкостискане с Ердоган???

Шило

Сигурно различен от този, който се снима с Ал Багдади. Нали, Свидетелю на Ердогана!

Ръкостискане на политик не значи нищо.

След като Запада разруши държавите като Сирия , Ирак и други и създаде ИДИЛ сътвори това масовопреселение на Континента от Мюсулмани ( това не го очакваха) сега трябва да изкажат и подкрепа към Турция защото и Ердоган знае много . То и най-малоумния да е като види колоната от цистерни и без да е роднина на Зетя и сина на Ердоган ще разбере , че е семейна Далавера . Ердоган не знае нищо нито Зет му а още повече синът му . А за цистерните ще се окаже ,че за пръв път ги виждат .

Някой от Путинистите от седмия ден да знае на кого са тези думи изречени на 13.11.2015 г. "Турция зае самостоятелна позиция. Поведението на Анкара е независимо, отговарящо на националните интереси на външната политика и заслужава дълбоко уважение"

Шило

Ти, одобряваш ли търговията на Турция с ИД?

Ти защо одобряваше строежа на турски паток???

Провери в гугъл какво означава дипломация и дипломатически отношения.

Да Попитам Путинистите от седмия ден, от кога Ердоган е в комбина с ИД??? Преди 24.11.2015 или след тази дата ??? И защо Путя Късокракии беше пръв приятел на най-големите подръжници на ИД-турците и искаше да строи с тях АЕЦ и патоци???

Шило

Много слабо и издаващо безсилие. Не е ли по-важно какво става? Не е ли по-важно, че излиза на бял свят? Да, станалото със самолета е катализатора и сигурно ако не беше този случай нямаше да го оповестят за да бъде избегнат скандала, но това не омаловажава. Същите въпроси можеш да зададеш не само на руснаците, а и на другите, които от две години са там.

Много слабо тавагиш.

Не си струва човек да ти отговаря заради кръчмарския ти език. То не е и кръчмарски, защото така ще обидя кръчмите. Естествено че в Русия са знаели. Те бяха насочили над Сирия 10-тина спътника. Но в дипломацията е прието двустранни отношения да не се развалят с лека ръка. Щели са вероятно тихомълком да му кажат да се спре, защото знаят и виждат. И вече ако толкова му се е усладило и няма спиране - щели са да го подхвърлят по някакъв начин в медиите. Но след свалянето на руския самолет - няма милост.

Интересно, как Путиниста от седмия ден знае какво ще каже Путя Късокракии???

Шило

Проердоганистите са заели своя пост на амбразурата и го пазят ли пазят!!! Що бре, мекерета?

Ей застъпи на смяна поредният руски слуга, за няма и час нацъка повече минуси и плюсове отколкото хора четат коментарите за ден. Умствено изостаналите му агит-коментари отде намира време да ги пише да се чуди човек... жалка, гнусна пасмина руски слуги ей.

Шило

Да не ти резнат от надника за това?

Къде е резнат?

Знам че за родените да сте слуги е неразбираемо но има и друг вид хора. Мразите ни от пръв поглед - и това го знам, ако и да не го разбирам, да сте измрели от глад сами, кому ще слугувате. 13 минуса си ми насрал за 20 минути, тия тъпанари от Кремъл дето ви плащат за такива нескопосани изяви си заслужават всичките неудачи, които постоянно ги сполитат.

сърбия играе посредник а българия какво чака

заинтересованите страни няма да има нито една от Еврогей-съюза и северна Америка. Тях истината не ги устройва, те са "солидарни" с членката на НАТО. Три милиарда евра ще им дадат, че и още ако се наложи. Иначе за парлама мое да си играят на признаване на арменсския геноцид, да призовават да не се избиват и затварят журналисти в Турция, но щом опре работата до петрол за милиарди - ооо това е друго нещо.

Кефи ме - "ще предостави, пък който иска, нека се информира." Не спори, не се пеняви (като някои "коментатори по долу"). Тихо и спокойно. С факти.

Когато не му изнася информацията, Западът се пра'й на "дръж ми шапката". Всъщност руснаците не казват принципно нищо ново, а само допълват с някои подробности и подкрепят с повече доказателства отдавна и в продължение на месеци публикуваното от западните алтернативни медии. Сега обаче ефектът ще да е безспорен и значително по-голям и със сигурност ще размърда масово зомбираните и немислещи европейски кратуни.

Говорителят на Държавния департамент на САЩ Марк Тонер също потвърди, че имат доказателства, че Турция търгува с джихадистите и затова я молят настоятелно да затвори границата със Сирия.

Никакъв ефект няма да има - това всички го знаят. А в "зомбираните и немислещи кратуни" няма как да влезе. По определение.

Преди два дни Аштън Картър заяви, че Турция не се бори старателно ИДИЛ. Турция трябвало да затвори границата си да не минават от там оръжие и помощи за джихадистите. Още обвини Турция, че нанася удари по кюрдите, а не по терористите. Потърсене на CNN.

Защо във всеки форум има турци

Хаха, г-н Путин, ... писна ти от българите... ама от турците май ти писна още по-бързо, мм? Ами сега ко шъ праиш...?

С това си действие Русия тласка САЩ в капана на собствената си арогантност. Пентагона вчера направи изявление, че не разполагали с информация. ЦРУ от своя страна заяви, че имали информация за турци изпълняващи посреднически функции. Ясно е, че САЩ ще блокират всичко свързано с Турция в ССОН. Ирак от своя страна също започна да надига глава изразявайки увереност, че при събирането на достатъчно количество информация биха имали съдебни претенции срещу Турция. Факт е, че Ердоган и престъпната му фамилия съсипаха имиджа на Турция. С всеки изминал ден ще става все по лошо за Ердо.

неси чел достатачно или само руски саитове четеш ,този език е наи познат за тебе *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

се добива с учене. При Вас този процес отдавна е спрял. Личи си ,че мислите на друг език. Пишете си на него.

Научи смисъла на думата "факт".

Пак ще лъжат и ще можат Руснаците-ченгеджийски номера.Ама и те толкова могат.Какъвто президента-такава и политиката

мимюнка е мая?

Това им е на руснаците, че като говорят за факти си остават с едните приказки. Не че никой друг не го прави но те последните години друго не са правили, отдавна изтощиха ресурса си за празни приказки.

очевидно по често трябва да се свалят руски самолети, резултатите са добри за всички...

първа световна воина: Непосредствен повод за започването на войната е Сараевският атентат на 28 юни 191ч година, при който сръбски терорист убива австро-унгарския престолонаследник Франц Фердинанд, но конфликтът има по-дълбоки причини, водеща сред които е империалистичната политика на Великите сили..... сега и белград....... тик так тик так тик так......

Сега какво се оказа, че американците потвърждават, че ИД продава индиректно петрол на Турция. А посредниците, които го копуват от ИД и го продават на Турция са ясни - умерената опозиция, за която Конгреса на САЩ гласуваха едни милиони да обучава, въоръжава и да им праща помощи и оръжия. И след всичко това ЕС ако не втвърди тона към Турция просто няма да се мине без Трета Светона...

Педерунгел Бляд

пак глупости и глупости,пишете наизуст без дори да мислите ,дори неполагате елементарни умствени усилия

съгласен съм, с колегите дето пишат, че до вчера се целуваха и прегръщаха и изведнъж.... Не еднократно сме говорили публично за това... че тече в часност в Търция... Някой начело с Русия и САЩ, пак се опитват да ни правят на идиоти. Малка сметка ... 2 милиарда Долара - към днешната цена на петрола са близо 46,70 милиона барела или 7,50 милиарда литра, което прави средно по 20,75 (близо 21 хиляди тона!) хиляди тона на ден Петрол и така 365 дена в годината, които се превозват в този раион и.... и сега разбираме, че само Руснаците знаят за това....!!! А много специалисти твърдят, че в околоземна орбита вече се движат хиляди спътници с военна и ...и .... абе специалисти, говорят си глупости. Лек ден.

От спътникови снимки ясно се виждат цистерните около границата. Ако има цистерни значи има някаква търговия! Те цистерните поне в едната посока ще са пълни. Спътници вече бол, кеф ти американски, кеф ти руски, а вероятно и европейски, китайски... От тук нататък Турция да му мисли, как ще се оправдава, че била нелегална търговията с петрол! Ами защо ви е тогава държавата, ако такава ОГРОМНА търговия е нелегална??? Тя вашата, турската държава хептем като нашата бе! :))) Да беха 10 или 100 цистерни... да не се видят, ама кервана се вижда!

Турция чудесно знае, че между режима на Асад и Ислямска държава има връзка, чрез която режимът получава петрол от регионите, контролирани от ИД. Нещо повече, според финансовото министерство на САЩ има солидни доказателства, че режимът на Асад купува петрол от ИД, а руски фирми подпомагат съответните транзакции.

Да, Асад ще купува собствения си петрол, ама от други, като същевременно воюва срещу тях. Абе това от НПО-тата сте хептен малоумни.

Та според теб умнико( подобните ти по умствено равнище американци) Асад е измислил ИД и е загубил 2/3 от контролираната територия на Сирия за да купува петрол от ИД. Тези дето твърдят това са с много интересен коефициент IQ.

Мразя Ердоганя защото лъже -лично три пъти го срещах на пътя между Сирия и Турция как кара цистерната със ПЕТРОЛ ОТ Богата Сирия ЗА ТУРЦИЯ... АМА АКО ГО НАПИША ТУКА ЗНАМ , ЧЕ ЩЕ МЕ ПОДКРЕПЯТ НА 100/СТО/ ПРОЦЕНТА .. А ТАКА ОПОНЕНТИТЕ МИ-ЩЕ МЕ ИЗКАРАТ ЧЕ СЪМ ФЕН НА ДИКТАТОРИТЕ И ТОТАЛИТАРНИТЕ ОБЩЕСТВА.,.. САМО ТАМ ИМА 100/СТО/ ПРОЦЕНТА ПОДКРЕПА..ТАКА , ЧЕ НЯМА ДА ГО ПИША..НЕ МЕ ПОДКРЕПЯЙТЕ МОЛЯ ВИ ...

кАТИЛА, АРЕ ХАПЧЕТАТА И В ЛЕГЪЛЦЕТО ЗА ДА НЕ СЕ НАКАЗВАМЕ!

Нещо много бързо ги набавихте тези факти бе товаришчь Лавровь!!! До преди 10 дни се целувахте едва ли не в устата с турчилята и явно тези факти сте ги пренебрегвали...лошо Лавровь лошо!!!

Pesh0

да преди 10 дни.......

"Нееднократно сме говорили публично за това, че петрол от превзетите от "Ислямска държава" нефтени находища в Сирия и Ирак тече зад граница, в частност в Турция.

Мммм , ама другарите не знаят , че турците не си хвърлят никога семето ей така "напразно" ..може да е в задния двор..ама някъде трябва да е ..и от любовта възникнала след целувките и милувките между Джуджи и Ердоганя - се зареди доста семе ..което турчина го вкара в задния двор на джуджи... Ама другарите от Кремъл не знаят за тия подробности ..от интимен характер :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

На вас пакитата от гей дружинките на радан все на семе в гъза ви избива в мислите.

За съжаление сме между Русия и Турция и не е в наш интерес да се дървиме на едните или на другите. Те са един дол дренки, Русия защитава свойте икономически интереси в Сирия, не Асад или сирийския народ, Турция също преследва своите икономически интереси, защо да не купува евтин петрол като може? Само ние сме тупани да защитаваме чужди икономически интереси и да гладуваме поради това.

интересното е друго какъв избор има европа при такова финансиране и разрастване на ид реално разполага с не много варианти или влиза с руснаците в коалиция и създава няколко що годе светски държави с преобладаващ ислям като се освобождава от контакти с водачи тип ... или се обгражда със стена тип непробиваема и разделя окоността на европа и останалите или прости бива асимилирана и вкарана във фанатизъм практически европа има един вариант който работи за нея и много против нея