”Китът” ще чисти Мексиканския залив

Огромен тайвански танкер, дълъг 335 метра - колкото три футболни игрища, e трансформиран така, че да може да участва в почистването на петролното петно в Мексиканския залив.

Обратно в новината

Коментари - ”Китът” ще чисти Мексиканския залив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато китът чисти трябва да се пази от японските ловци на китове. Квоти няма.

Същата такава екологична бомба ни готвят и алчните руски петролни компаний с проекта Бургас-Александрополис . Дано този проект си остане само на хартия , че иначе българското краибрежие ще умре мигновено .

По-големият въпрос тук е какво ще направи Бритиш петролиъм да въстанови щетите на домакинстват, които си изкарват прехраната с риболов, разни други морски деликатеси. И с какаво тези домакинства ще се занимават в бъдеще. Почистването на водата само по себе си няма да въстанови автоматично морската фауна.

отново е пълно с коментари , а това е най важната тема в момента за планетата и ми се струва че чернобил губи " приза"

И ние имаме една "Цаца", ако искат ще им я изпратим. Изсмуква по 1-2 литра на ден в зависимост от натоварването.

"Китът" ще спасява човешката цивилизация от поразиите на алчните петролни компании. Ха дано да има поне частичен ефект от съоръжението.

Още няколко кита и няма нужда да запушват дупката. Така е и по-евтино, няма нужда от платформи и сонди.

Tакива хубави неща да четеме. не нови оражiя, нови подводници, нови танкове и подобни.

Пише се "четем". А "четемЕ" - само разговорно! Ясно ли е, неграмотник?

Запетайкаджия!

Тук хората си дават мнението до колкото разбирам,а не са на изпит по граматика, eй аман от граматически корифеи.

алчните за петрол американски задници да си го чистят. Наядоха се на петрол. Лошото е, че екобомбата е огромна и още не можем да я усетим. Дано да се ликвидират последствията за няколко години, но все си мисля че ефекта ще е дълготраен Ще го отнесат и бедните карибски съседи

"Китът" ще спасява човешката цивилизация от поразиите на алчните петролни компании. Ха дано да има поне частичен ефект от съоръжението.

И да го поставят над тръбата, пак не могат да уловят всичкия нефт. А дори и да го направят, всичко което се е изляло досега трябва да се чисти. С десетилетия. Плажните ивици са замърсени. Има да ги чистят ...