”Ислямска държава” получава по $3 млн. дневно от петрол

"Ислямска държава", която завзе райони от Сирия и Ирак, получава $3 млн. дневно от нелегални продажби на петрол, изчисли телевизия "Ал Арабия".

Обратно в новината

Коментари - ”Ислямска държава” получава по $3 млн. дневно от петрол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И всички тези проблемни групировки и проблеми се появяват след намесите на САЩ. В Ирак по времето на Садам Хюсеин ги нямаше, в Либия при Кадафи също нямаше военни действия и опожаряване на летището в Триполи (не съм привърженик нито на първия нито на втория), но според мен това са фактите. Все пак САЩ защитават своите "интереси"!? А и друго: Афганистан. Историята казва, че империята, която се е намесвала там се е разпадала. Първо - Британската, преди повече от век и после съветската (която трябваше да се разпадне доста по-рано) преди двадесеттина години. МОЛЯ ОПРОВЕРГАЙТЕ МЕ.

И значи, пътищата на тази търговия, няма никак начин, да бъдат пресечени!?Брех!?

бааааахххх цензурата,не може час и половина никой да не е писал или взел отношение.....

Кой създаде и въоръжи тази групировка, като я използва за нейните си цели ? КОЙ ги им преподава уроци по " убиване " КОЙ ? Искат и в БГ да направят подобна школа -КОЙ ? КОЙ ?

Който купува петрол от тях значи подкрепя терористи. Големите западни демокрации не ги ли знаят? Има едни арабски мюсюлмански държави, които са приятели с тези, които искат да употребят военна сила срещу Ислямска държава и които са най-вероятните изкупвачи на този петрол. Брех! Че то стана сапунен сериал, но с истински войни и кръв.

"Ислямска държава", която завзе райони от Сирия и Ирак, получава $3 млн. дневно от нелегални продажби на петрол Като че ли в Либия бунтовниците са го продавали по-евтино, а беееееее......... защо ни мислите за бунаци ????????

САЩ като избиват хора по цял свят да не са ИД?

САЩ купува петрол от ИД за $3 милярда дневно по $ 18 за барел - нали са гъсти!!! ФОУЛИ не е виновен за това!

Много странно - в Северен Ирак геноцид, но в Сирия бяха борци за демокрация и ги заливахме с оръжие. Кой им купува петрола - Саудитска арабия, Оман, Катар, Турция и т.н. и след това се пласира като техен. Ех демократичен Запад, ех Империя на злото!

санкции срещу ,,изкупуващите,, петролът!!! но можеш ли да се ,,самосанкционираш,,!!! прочетете ,,параграф-22,,!!! всичко вече е ,,ставало,,!!! идил-ците не са ,,открили,, колелото!!!

в момента никой не стой зад ИД! дори ал кайда се бият с тях в сирия! в началото са финансирани от саудитите но са прели финансирането отдавна финансират се от петрол и престъпления напримар обраха една банка в която имаше няколко стотици милиона $ няма да карат дълго избиват мюсюлмани нямат подкрепа

Това ли са опорите на герберунгелите. Подкрепят ги основните сунитски терористични държави - Саудитска арабия , Катар, Оман и най-вече Турция!!!!! Разбира се сега САЩ и западните тъпанари се чудят какво да правят - машите им колят и мародерстват, ама нали лапачката не се изпуска, ще се правят на възмутени едни симулират въздушни удари, другите ще пратят 40 войника, трети дрънкат празни приказки.

Добре де!?Как става изнасянето на петрола и кой купува!?

Имат си официални митници и администрация,Турция купува най големи количества на цена 20-30 долара на барел при международни цени около 100 долара.

И кой стои зад ИДИЛ!?Турция ли!?

новина като на гатенки,,първо кой купува петрола от тях на по ниски цени,,не са ли турците и амриканците,, а кои са тези малцинства,защо не го казвате директно това са християните дето ги изгониха и им запалиха църквите и манастирите и малко изидите в ирак.

груба грешка за демокразя, на арабите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

така така те са си диктатори и като такива си имат право да си избиват и обгазяват хората :)))))))) пълно право рожденно :))))) а пък и не се шуми много по пресата значи всичко е спокойно :)))))

Точно така,диви племена се държат с диктат:))) Ако трябва с огън и газ....докато им дойде акъла в главите. Ти да не си поредният глупак записал се в тяхната армия за няколко долара по-вече:))))))))))))

някои си мислят че ,,демокрацията,, е като ,,кожух,,??? след като го носят ,,ескимосите,, става и за африканците!!! малко е трудно да го разбереш особенно ако не искаш!!! както на времето ,,износът,, на революции беше опасно, така и сега ,,износът,, на демокрация създава проблеми а не ги разрешава!!!

Защо бе герберче, има и други примери - демократични така да се каже. Вместо газ, обеднен уран, не умираш веднага, а вярно е, че поколения боледуват от рак, ама какво е това за американската демокрация

Както казах преди няколко дни това си е една хамериканска постановка която цели да се вкарат сухопътни войски в Сирия.

Огънят не гасне там където са бомбардирали американските самолети и стреляме войските им, продължаващи да търсят ядрените оръжия на Садам Хюсеим. Така е в Либия, Сирия и къде ли не.

Редно е Сирия да бъде поканена за стратегическо съдействие при отстраняване на ИГИЛ. До сега, само Сирия воюваше успешно срещу тях и то, когато бяха подкрепени и въоръжени от САЩ.

асад е г-н никой и външния вид му е на лалугер в цикъл! кой го пита него

Ти си никой, а Асад е единственият до сега главнокомандващ, побеждавал ССА/ИГИЛ на бойното поле.

Просташки коментарии за Президент на друга страна не правят Простака г-н Някой... Необходимо е елементарно възпитание за да правиш коментарии в обществен форум, не да се псуват другите за да се избиват мижитурски комплекси, както прави Пъстрият трол например... като следствие обаче хората станаха по-възпитани и сдържани в коментариите си във форума... отрицателният пример на Пъстрия трол даде положителни резултати по правилата на отрицание на отрицанието...

Интервенцията на САЩ в Ирак струваше 1 милиард USD на ден! И какво стана, помогнаха на ислямистите да заемат мястото на Садам. Американците се оттеглиха, но сума ти оръжия и муниции останаха, а и доста "помощи" се внесоха за демократичното правителство. Но, по-важното е как изчислиха потокът от петрол, а мълчат кои страни го купуват? Има ли ембарго или не? Или САЩ се правят на ударени, както и става за малайзийският самолет.

имаше статия наскоро че турция е наи-големия потребител и го купуват чрез посредници

ИД се създаде във вакуума на държавност в сирия възникнал поради нежеланието на потомствения диктатор асад да сдаде властта!!!

Тази ислямска държава направо си я отгледаха. Сега всички ще им сърбат попарата.

Време е САЩ да посетят Ирак за 3-4 път и да си приберат реколтата.

Ха идете на следния адрес: link$планът-балкани-или-може-ли-турция-може. Там заменете $ с / и вижте какво пише! Четете Фнимателно :) Щото май ще стане така. И тази статия тук е малко доказателство ...

ето ви адреса: noligarh!com$планът-балкани-или-може-ли-турция-може. Само заменяте ! с . и $ с / - това е народе ... Или пък турсете в мрежата "планът-балкани-или-може-ли-турция-може" - все едно ще видите!

има да се чудиш,баи ганио си е бил винаги дупедавец

ЕДНА 20 КИЛОТОНКА И НЯМА ДА ПРОДАВАТ ПЕТРОЛ ПОНЕ 100 ГОДИНИ.

една 20 мегатонка? И на нас няма да ни трябва петрол поне 100 години! Ще светим сами!

Трябва да си доста наивен да вярваш, че такава мащабна война може да се води със смешните 3 милиона долара на ден! САЩ въоръжиха огромна армия, за да свалят Башар Асад, а сега същата тази армия се оказа безконтролна и САЩ започват да въоръжават Асад, за да ги спре. Единственото сбъркано тук са САЩ.

Съвършено вярно. Въпросът е само - дали наистина е безконтролна или американосите го играят безпомощни за пред света, докато в същото време петролът продължава да тече още по-евтин към тях....

Време е Пурин да се покаже като Мачо Мен и да удари ислямистите!

И на Г-жа Меркел и на Г-н Обама филмчето на Доньо Донев "Умно село". Има го в YouTube link/watch?v=x5Su-8BNWXI или ако от дир-а изтрият линка "Theintelligentvillage" youtube search or Donyo Donev Великият творец още преди 30 години е прозрял какво ще се случва. Даже е полезно и троловете да го видят. Но най вече апелирам, посолства, разузнавания, шпионажи, дайте линка където трябва, за да го види който трябва. Па след това да помага на този или онзи. Цялата американска история през посл 100 години е такава.

Е, кой може да си позволи петрол за 3 млн на ден? Че те направо с танкерите го товарят... US не контролират ли моретата?

Този, който спаси тази държава да не стане икономическа и рекрутна база на ИГИЛ. Възражения?

На 19 Август печалбата от нелегалните продажби на петрол бяха 12 000 долара на ден а днес вече твърдят че са по 3 000 000. Хайде стига сте ни зомбирали всички разбрахме че палачинката за американските протежета се обърна, та за туй стига сте смятали природонаселението за идиоти ами си правете каквото сте си наумили. Апропо медийните кампания проведени в Щатите преди да се включат в Първата световна война и преди да се ключат в Анти-Иракската коалиция поразително много си приличат- убиване на бебета в родилни домове, изкормване на бременни, робски труд и т.н.

време е САЩ и ЕС да кажат Благодаря на Русия, че опази Сирия. Иначе, сега тази държава щеше да е икономическа база на терористите.

русия се биеше срещу нормалните бунтовници. Що не направи нещо срещу ислямистите ? Ама те ислямистите искат шериад. Борят се срещу демокрацията и леберастията. Значи са другари на путин.

Сирия се биеше срещу терористи от самото начало. ССА е първи вариант на ИГИЛ.

А кой има бази по цял свят ? Броя расте, а сигурността все повече намалява. Защо ? Ще поемеш ли гаранции, че ако в Сирия се смени режима, тя няма да заприлича на останалите ? И ако стане така ти лично колко бежанци ще подслониш ?

Ами ти кажи кой!

zeddd

Русия нали беше големият защитник на Сирия. Къде е сега нейната военна мощ да й помага? Или това беше само на думи? А може би те са прекалено ангажирани с Украйна?...

БРЦК

Щатите отказаха да доставят предсрочно платената военна техника от Ирак. Руснаците вече пратиха самолети и вертолети в помощ на Ирак.

"Великите " демократи Северна Америка създадоха този ислямски Франкенщайн със свалянето на Садам Хюсеин и Кадафи! Сега ще им сърбаме попарата и ще обвиняваме Русия! Това е положението, драги ми смехурко!

Само не пускайте Германия да участва в някакви военни действия, където и да е!И да не им се разрешава да произвеждат дори лъкове! Светът два пъти е патил от това, да няма трети път!

ти си луд

Така са казвали и на тези, които 1932-33 година са предупреждавали! 1939 вече е било късно!

....изпати само от това, че загубиха

Европа е заплашена от нов халифат и трябва да му отговори с нови обединени кръстоносни походи, а форумните тъпаци друго освен руска пропаганда не знаят ...

"нови кръстоносни походи"?! И после върви да твърдиш, че човешкият мозък и мисленето се били развивали?

Като ислямистите стигнат до твоето село ще видиш едно развитие :D

Луди с картечници и пари , тези са по-опасни и от жена в МОЛ с чисто нова кредитна карта .

Получава доста повече от 3 млн от САЩ, Турция, С. Арабия и Катар

деер

Аз карам на руски!Тези на запад да хващат колелата тогава и да не се правят на интересни!

Хаха, познайте на кого продават петрола на безценица - на своите създатели от Фашингтон. А попарата, включително с бежанците я сърбаме и ние. Да не говорим що народ се изби, предимно християни и православни

И как така хем са създадени от Вашингтон хем работят за руските интереси и срещу либерастията ?

Борят се със Сирия, която Русия защитава. И тези, ИГИЛ, бяха защитавани и финанисрани и от либералите до миналата година.