Иран спира продажбите на петрол за Франция и Великобритания

Иран спря всички продажби на петрол за Франция и Великобритания, съобщи АФП.

Обратно в новината

Коментари - Иран спира продажбите на петрол за Франция и Великобритания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Но я имат хората, нека се гордеят с това, ние как се гордеем с нашата (великата, не онази черната):) А какво да кажат хамериканците тогава? Как само си раздухват техните някакви си 200 години.

На Иран им е все тая дали петролът остане непродаден- Китай първи ще се наредят да купуват и китайците не ги инересува драпаници за кукли и працали и затова Китай станаха първи по всичко и оставиха другите да им дишат прахта. Достатъчно силни станха , да не оставят полит. демагогия назад

Ако искат да си разпуснат организацията после, може да пробват. Със сигурност ще има много "освободени" араби и нови държави дори.

Хм, интересно, как един селски юнак от Подбалканието се размножил в точно 6 клонинга да ни плюе, изполвайки free space за нерегистрирани в работно българско време?! Може би защото му беше показана вратата на Идея за България?! Глупаците нямат място в нашите редове!

Новинета е интересна, коментарите - според вкуса на всеки! НО СНИМКАТА Е СУПЕР - ПЛАТФОРМА ЗА ДОБЕВ НА НЕФТ НА ФОНА НА СНЕГОВЕТЕ В ЧУКОТКА (къдетото същата платформа потъна на 18 дек.2011 !!! БРАВО НА РЕДАКТОРКИТЕ - копи-пейст!!!

Сега Иран, от 40вида краве масло в магазините ще има 30. и ще разчитат на соларни паркове.

НКВД

Идиота-олигофрен Джордж Буш-младши за разлика от баща си не спря войната в Ирак когато трябваше и така дебалансира региона за стотици години напред. Ако е имало някой, който да може да се противопоставя на Иран и да е балансьор в региона за налудничави идеи то това беше Ирак, че дори и ръководен от Саддам. Сега ясно виждаме какво означава "ако засадиш вятър ще жънеш буря"...

Голям праз и...пръцццц...

НКВД

Проблема в "общуването" между държавите е, че не се гледа геополитически кой на кого влияе. Виждам, че и на теб не ти е много ясно за какво става дума, но пък за сметка на това доста шумно се възмущаваш с "неправилната" уста.

..колко жалко!...Иран напомпа мускули, понеже знае, че откъм Китай, Русия и Турция е гарантиран. Но Франция и Англия няма да спят заради тази враждебност..СмЕх... Че даже се опитват да изместят Франция от многогодишното и влияние върху културата на Сирия и се присъединяват с някой кораб към руската база в Сирия.

Каквото е останало и от Персийската империя - няколко страници в историята.

КАК ТАКА,според правителството на Иран ,в Иран имат втори по големина резерви на петрол след Саувитска Арабия,в региона,но ИРАН Е ВТОРИЯТ В СВЕТА ВНОСИТЕЛ НА ПЕТРОЛ /БЕНЗИН/,СЛЕД САЩ / -,ЗНАЕ СЕ,ЧЕ СА УВЕЛИЧИЛИ КОНСУМАЦИЯТА НА ПЕТРОЛ И СА НАМАЛИЛИ ДОБИВА НА ПЕТРОЛ,ЧИЙТО ВРЪХ Е 1979Г И ОТТОГАВА НАМАЛЯВА С 10% ГОДИШНО ..А сега за пръв път от 1979 г,моенни кораби на Иран влизат в Средиземно море ,и акостират в Сирия -какво ще правят там ?

МЕСЕЦ МАРТ ЩЕ ИМА БУХХХХХХ

И не на едно място брато, а неколко!

Сит на гладен не вярва и луд на шарено се радва :))) Да не ме разбереш сега погрешно - и аз се радвам :) До април, обаче, им дадоха срок иранците.

И какво от това, че са спряни доставките? Излиза че иранският петрол е само повод за караници, защото така или иначе от ЕС искали ембарго. Какво значение има за Англия и Франция, дали ще им липсва петрол заради ембарго или заради отказ за доставки?!

Ами помисли малко. Защото в очите на международната общност не показват слабост, а напротив. Иранците казват, че не им трябват европейските пазари, защото си имат безпроблемни в Азия. И са прави. Китай и Индия са най-големите купувачи на ирански петрол. А европейския съюз пак прави простотии.

Опитвам да мисля, но jтака написано, излиза глупаво - ЕС казват, че не искат петрола на Иран. Сега: олеле лошите спряха доставките. Хайде, за наказание да се ровим в атомната им програма!

Синове мои, искам справедлив процес! - това бяха последните думи на бившия ирански президент Махмуд Ахмадинеджад, миг преди обезумялата тълпа негови сънародници да го линчува с ритници.

Въобще не си наясно с настроенията в арабските държави - в частност в Иран.

А ти пък си наясно.... Иран не е арабска държава.

Смешна реакция! След като ЕС въведе забрана за иранския петрол, Иран спира доставките. :)))

Нали Англичаните са много отворени , да ви питам сега крадливи свраки какво ще правите

пише,че 2/два/ военно-морски кораба на ИРАН СА АКОСТИРАЛИ В СИРИЙСКО ПРИСТАНИЩЕ.САУДИТСКА АРАБИЯ И БАХРЕЙН СЪЩО СЕ ПРИТЕСНЯВАТ ОТ ИРАН,ТЪЙ КАТО ИМЕШ СТОПИРАНА КОНСПИРАЦИЯ ЗА УБИЙСТВО НА САУДИТСКИ ПОСЛАНИК ОТ ИРАНЦИ,И СКОРО СЛЕД ТОВА ПОЧИНА САУВИТСКИ ПРИНЦ -МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА ....Не само ЕС и САЩ са притеснени от поведението на Иран и атомните експерименти,но и арабските държави / по принцип към атомни електроцентрали в миналото се е пристъпвало,когато намаляват ресурсите от петрол за производство на електричество,а ресурсите от петрол в ония региони силно са по-изчерпани вече/,но петрол има в другите региони на света вкл и в Европа /в моренцата от скоро се добива петрол,има ресурс

Европа трябва да престане да шета на американското безумие,а да не търси вината във велика Русия!!!

... но все пак сме европейци, НАТО е отбранителния ни съюз и САЩ са негов член и то много дълъг...

САМО ТАКА!

Да бе, да. Александър Македонски толкова бързо е разбил Ксеркс, че е забравил да научи македонски език. Александър наистина покорява Персия, но доста по-късно, защото първо е трябвало да се роди, да израсте, да се обучи и да победи. Ксеркс е бит яко от Леонид при Термопилите и е победен от Атина и Спарта.

най-после малко исторически точности ,за слабата гръцка провинция маседония....

Глупак, какво е 3000 паунда от които трябва да си плащат сам осигуровките, здравната застраховка, образованието на децата си от първи клас до последен наем и прочее. Ще те вида след година колко си спестил! Хак ти е английската" демокрация", тя тепърва ще те стегне в желязното си менгеме! Понеже не се бориш в своята страна да премахнеш тези корумпирани до зъби и крадци, алчни български политици, които направиха невъзможен бизнеса ти на родна земя. И го казваш днес, в деня на Левски, който цървулите и расото е работил на родна земя, за да направи свободата на народа си реалност! Отврат от такива сънародници като теб!

Oтврат е само и единствено от такива лентяи като теб, които по цял ден тропат с клавишчета и си позволяват да обсъждат кариерата и битието на хора които не познават с откровена завист и озлобление. Човека не е виновен че е по-кадърен от теб, и като такъв си е намерил добре платена работа на Запад, не е виновен че месечната му заплата е твоята годишна (ако изобщо работиш, така като те гледам май не). Живота на образования и интелигентен човек е твърде кратък за да се бори с повсеместната балканска простотия заляла България, на която ти си заклет представител., кариерата, благополучието и семейството са далеч по-важни от това. Каквото и да ми отговориш е безпредметно, защото от това няма да поумнееш.

Патриотите от Идея за България, точно като Левски, на родна земя се борят за освобождението на България от управляващата мафия.

браво, браво, ама от Идея за българия се борят задочно. май всички до един са в чужбина.

Ама ти щот си сигурен че е бомба, а не примерно горивни пръти за АЕЦ ? :) Щот и аз не знам кво е, ама поне съм си направил труда да проверя повече от 1 версия по темата.

Пак ще има "миротворци" от ООН, които да попречат на "опитите за създаване на ядрено оръжие, замаскирани като електроцентрала". То беше ясно още от повишения американски интерес към арабските страни. Засега само Оман, Емирствата и Саудитска Арабия не закачат, не се знае докога.... А нашенци дали пак ще пратят рейнджъри?

Саудитска Арабия беше в устата на американските "анализатори" на демокрацията и беше заклеймена като силно недемократична страна. Обаче се появиха други кандидати за налагане на демократична шина и затова Саудитска Арабия и се размина. Обаче имат адски много нефт и няма да са на спокойствие задълго. Засега се откупват с огромни поръчки на никому ненужно и скъпо оръжие, което обаче няма да им послужи за нищо, ако рекат да ги демократизират.

Браво! Пуделите на САЩ Саркози и Камерън направиха войната в Либия в подръжка на американските интереси там. Сега и двете страни са потънали в дълбока криза донесена им от по големия им брат. Да затягат коланите и да подпукат политиците си - нищо друго не им остава.

Ти си нередовен, бе. При все тоя авторитет дето го градиш тука с политикантстване, че и да те питам за кво ти е, така да се кефиш на свинщина която е заплаха все пак за всички! И аз съм на страната на Иран, но чак пък браво, не бих казал. По скоро мъка идва, още мъка за всички, той браво ще ми вика.

Ха ха ах, ти си на страната на Ирак но с "криво", както те съветва задкулистно по-големия ти брат. Аман от тъпи американофили!

.. подготвят нещата в Сирия и Иран. Щото иначе няма алъш-вериш с некои технологии и финансови потоци.