8 деца са в болница с хранително натравяне

Броят на децата, получили хранително отравяне след консумация на дюнери от заведение в Петрич, нарастна на осем.

Обратно в новината

Коментари - 8 деца са в болница с хранително натравяне | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Елате да видите как заведението за дюнери натровило децата пак си работи, и собственика Тери /Траян/ пак си продължава с мърлявите навици, като видях се погнусих, падна му калъфа за GSM в соса, извади го и вместо да хвърли соса продължи да прави с него дюнери. Отделно соса не бе в хладилник..Ужас. Ако бяхме нормална държава този до живот нямаше да му дадат разрешение за работа!

Просто времето се стопли и всичко се скапва по-бързо. Вероятно следващият случай ще е свързан с някоя лафка с пица на парче или сандвичи. На такива места кетчупите/майонезите и горчиците винаги стоят отвън.

Преди около месец купих пиле от"БУЛКОМЕРС ММ" ЕООД - СОФИЯ, след като се размрази ми се видя, че водата е твърде много и реших да я измеря. Оказа се, че водата е точно една трета от теглото и не само това ами пилето приличаше на (извинете) умряла гарга. Не издържах и се обадих на посочения телефон но отсреща момичето, което се обади, никак не беше изненадано и ме посъветва да прочета етикета на който (както бях прочела предварително)не пишеше колко вода се съдържа. Исках да се обадя до "Комисията за защита на потребителя", но прецених, че няма смисъл, нищо няма да промени. Сега обаче мисля, че все пак може нещо да се случи.

За дюнерите е ясно, но защо мислите, че българите са по-чисти, по-съвестни и по-малко злобни? Точно в този форум съм чела ужасни неща. Имам добър познат, собственик на ресторант - сподели, че навсякъде е наслагал камери в кухнята именно поради тази причина. Все пак и той някога е бил клиент, и се ужасява само при мисълта, че готвачите му бих направили нещо с храната на хората.

ГЕРБ са по вредни от дюнерите! Скоро ще го разберат всички !

Всички пишещи против дюнерите явно сте станишевци и комунета! А бе, хора, та тези заведения ни пазят от арабските терористи! Така че, сакън! Млъкнете и се смирете!

Цитат от новинарска емисия: "Един български мислител каза, че дюнера ни пази от терористи" (цитатът е дословен, спазена е и употребата на пълен член от репортера)

Мангалски манджи не ям!!!

ЕТО ТАКОВА НЕ ЯМ !!!

Още преди няколко години ми казаха, че при проверка на дюнери, са установили наличие на сперма от няколко човека......

Айди бе?

точно така казаха преди години в медиите, че в дюнерине имало сперма кано четете новини, поне ги помнете!

Човек, ти ме отказа да ям дюнери ! Сега потръсих в гугъла "дюнери" и "сперма" и наистина излизат такива резултати с такава история. Дали е вярно или не незнам, но се сещам за един гнусен видеоклип на рапъра Еминем, където Еминем работеше в Макдоналдс и се изхрачи в хамбургера на една дебелана ;D Ужас !!! Яжте топли банички с боза или айран (запечатани фабрично) нашенското си е най-екологично и здравословно (стига бозЪтЪ да не се е вкиснала)

никога не купувам храна от улицата, особено ако ги продават мургави или черни

Аз също!

Източник на залазата с Ешерихия коли да дюнерджийниците (и в Германия ги има много)

Имат съмвиния, че дюнерджийниците са източвик на заразата с Ешерихия коли (и в Германия ги има много тези дюнерджийници! така че, внимавайте!

Dner macht schner!

Те са приети с болки в корема и повръщане, който са характерни за хранителна токсо-инфекция. И това ми били журналисти. Едно изречение не могат правилно да напишат, а вие им вярвате. ПИШЕ СЕ КОИТО а не "който". Сами съдете колко е вярна информацията.

Ела, батко, да те черпя един дюнер, пък после ще му мислим, ако оцелеем....Ха-ха-ха. Знаеш ли, видно е, че не си едрогърда, но явно си русокоска, хе-хе-хе. Другото ще го развиеш в процеса на опознаване. :) :) :)

Само араби ли продават дюнери ? Българи дюнерджии няма ли? Колко процента дюнерджии са араби и колко са българи ? Тези които имат големи претенции към хигиената на готовата храна ,ако влизат в кухнята на All inclusive по нашето море, ще предпочитат дюнера от вънка пред помията вътре!.Или и те са там араби ?

А дюнерите имат за гарнитурка краставички ! Ручайте , ручайте на воля ! Здравния министър преди 2 дни каза - бъдете спокойни , няма страшно ! Честито на печелившите!

Добре де от тези дюнери само децата ли са яли през този ден?? Знаем че неможе да са само толкова купувачите а за други неразположени не се чува???

Събуей не ме кефят, макдоналдс само шейковете им стават за нещо, КФЦ са малко по-наред ама и те са се усрали с цените... а добре направеният дюнер си е много хубаво нещо. Проблемът е, когато не го прави печен готвач, а проста печка копторно производство. А като се замисля, това си е проблем не само на дюнерите....

А иначе и за китайското го слушахме същото преди 10тина години. Няма значение дали е дюнер или не. А се вижда защото са отворени, за разлика от кухните на гъзарските заведения.

"Дюнерите ни пазят Винаги съм се чудила как може млади хора, бъдещи лекари, да се редят на опашка, за да си купуват това нещо! То няма гаранция за безопасността на храната, приготвена в кухня, а това го въртят на самата улица. По цял ден се топли, вечер прибират остатъка и на другия ден започват отново. Агенции много , но как определят това приготвяне на храната за нормално, не знам?

пред нас в ресторанта готвят стари меса които са развалени ама като ги изпекат и слоят подправки не се разбира че ти дават нещо развалено.. от моя прозорец се вижда тяхната кухня супите ги оставят на земята да с охлажда точно пред едно огледало срещу вратата на тоалетната и като излизат от кенефа се гледат на огледало и всичките мръсоти от тях падат върху супите.. като ходят в кенефа не си мият ръцете и после пипат месото за скара и плодове и зеленчуци с същите ръце.. хигиената им е нулева но се води скъп ресторант защото е добре обзаведен

Що не напишеш как се казва гадната кръчма, да не ходим там? Иначе по сайтовете им показват точно красиви интериори, огледала, кич и блясък, ама най-важното нещо е качеството на храната, в края на краищата.

А ти кога ще почнеш да мислиш непървосигнално, а? Ами ако аз имам кръчма срещу твоята и седна да напиша такива простотии и напиша името на твоята кръчма и после всички почнат да идват в моята, ти как ще се почувстваш, а? Питай производителите на краставици в Испания. То затова си има ред кое как и защо се съобщава и пише. Ей, аман от елементарни първосигнални хора - пробвай да мислиш - не боли.

името на съдържателя е Митко Бомбата,бивш служител на ГКПП Кулата и не съм изненадан.Там се въртят наркомани и всякакви боклуци и не издават касови бележки,беззаконието е пълно.Къде са полиция,данъчни и комисия за защита на поребителя...

"пред нас в ресторанта готвят стари меса които са развалени ама като ги изпекат и слоят подправки не се разбира че ти дават нещо развалено.. " Ти току що описа щанда с готови храни в Билла и Кауфланд!

На 13 години трябва да са в 7 клас, а не в 5-ти.

те са в 6 клас

те са в 6 клас

Откак научих,че озлобени на българите дюнерджии са вършели какви ли не мръсотии с дюнерите,престанах да ги купувам и предпочитем кюфтета,кебапчета,шишчета или шницел и то обезателно от българи!

Щото те българите не са принципно злоблив и нихилистичен народ. " Я не сакам на мене да ми е добре, я сакам на Вуте да му е зле" предполагам е арабска поговорка?

Стомаха ми се обърна един ден, като гледах дюнерджия как бърка с ръцете във всичко. Събира с шепа, връща обратно в купите... Мачка от едното, мачка от другото и току си изстиска пръстите над тавата... Ще му ям аз кожни клетки, косми и каквото му изсъхнало под ноктите. Как ли пък не!

Кажи ми в кой ресторант готвят с ръкавици?

щото помните ли оня виц - дето двама си поръчали кюфтета и като разбрали, че готвачът е еднорък, много се радвали, че не си поръчали пълнени пиперки...

краи на мира с арабите :) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Чакайте да позная. Хигиената ще се скъсат от показни проверки по дюнерите... само. Както винаги.

може и да имаш причина, но поста ти е изцяло лична обида... и никаква информация не носи, освен, че си ГЕРБаджия. или поне отговаряш на такова повикване.

Sorosss

Отдавна съм спрял да консумирам дюнери! Няколко пъти съм попадал да видя как мазен турчин ги прави и се отказах! Не ги консумирайте, нямат елементарна хигиена на приготвяне!

Дюнерджийниците сами по себе си рядко са виновни. Бели има и от 'еуитни'те хотели, а читавите дюнери имат такъв оборот, че рядко са с застояла храна. Е, Алла(е)дин са изключение, там смрадта е ужасна по принцип, но то си е цигански а не арабски дюнер.

дюнера е бил с испански краставици хахаха

а бе ти наредли си с главата... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз когато се натрових в България беше със Салчичон Кулар,купен от столичен хипермаркет.Моя съвет към потребителите е да купуват най-евтиното-даже и да е боклук поне е по-прясно,скъпото винаги залежава а и не е гаранция за качество.

Лично видях в студ.град, как един пушеше и с крайчеца на устата държеше фаса а с ръцете свиваше дюнер...за това бегом към събуейя и да ти е мирна главата хем по вкусно хем качествено хем се наяждаш...

Subway в Петрич!? Ха ха , нещо се направи на много велик!

Subway е франчайз. Това ще рече че всиките им продукти се внасят от другия край на света (също като Макдоналдс). Понеже не им се рискува стоката да се развали в камион с прецакана климатизация блъскат верски консерванти в храната. Човек може да си мисли че там е здравословно и е по-малкото зло, но в същност Е-тата са безброй.

Предполагам, че дюнерите са били "СТАРА ПЛАНИНА", или как? Не може то дюнери, дето ни пазят от тероризъм да не са по стандарт, я? Мазен Миро така рече....

лоша мутация - русо и силикон

И какво общо има стандарта "Стара планина" и Миро с някакво мърляво селско заведение, където кисел селски тарикат продава на децата храна с изтекъл срок на годност, а? Явно на вас червенотиквеничковчетата яко ви се е запалила чергата щом и от подобна новина гледате да изсмучете нещо та да плюйнете то правителството... Кеф ми е за което!

А пък мен ме кефи, че сте толкова озлобени и оперирани от чувство за хумор, че дори на една шега се зъбите като побеснели кучета. И то е разбираемо, де, ГЕРБ вече са побеснели кучета от немощ да направят това, което обещаха. Само че, нали знаеш какво се случва на побеснелите кучета, а? Буумм......

По принцип идиотите не ме кефят а ме дразнят с идиотщините си. Единствено червените могат да ме изкефят, може би щото са много изобретателни, даже и в простотиите...

Тези деца са герои!Понеже дюнерите гарантират нашата безопасност(справка Б.Б.),незабавно да бъдат наградени с държавни отличия!!(Гоце и без това ги раздава на килограм.)

Раздава ги ордените,ама не на всеки,само на партийци...

на коняра на един крал даде орден, ама нейсе...

дюнерджиите са наши приятели и първи дипломатически емисари с арабския свят, както разбрахме. Така че яжте и се тровете тихичко. Впрочем, повечето пилета и др.- меса са от починали по-отдавна /така да го речем/ животинки, та по вкуса не се разбира дали са били щастливи или не приживе. Само собствениците на дюкянчетата са доволни, че напират гладни и незаможни младежи около спирките.

С епидемия или не винаги е имало подобни случаи. Не бива да търсим непременно причината в конспирация, а трябва да си подобрим качеството на живот и най- вече наистина личната и обществена хигиена. Разбира се, че може да се случи заразяване с тежка болест, защото сме контектни все пак с хората около нас, но си и знаем при какво стопанисване се продават какви ли не хранителни продукти. След акто собствениците нямат съвест и си правят бизнеса по този начин да има повече проверки тогава. А тези дечица дано се разминат само с това. Живи и здрави да се приберат по домовете си и за в бъдеще да нямат подобни изкушения.

На тия арабели не може да им се вярва.В Германия ги бяха хванали как слагат сперма в белия сос ... , така че приятно ви хапване.Световната конспирация е тема за тези които нямат занимание и са изхвърлени от обществото и се оправдат ,че не могат да се справят с живота. Лек ден на всички

Къде ли намират такива количества? Представям си ги, трима-четирима араби, ентусиазирано онаниращи върху купата със бял сос... Може и с възгласи "Аллах акбар " да си повдигат... самочувствието. Аз пък съм чувал, че навремето Айшето, дето продаваше слънчоглед на стадиона, пикаела върху семките преди печене, че ставали по-вкусни. Абе, доктор Милев, Наполеон защо не си е легнал още и какво търси пред лаптопа?

"БАЛАНСИРАНА" външна политика...

Не яжте дюнери и месо, което не е добре термично обработено на над 70 градуса и пряк огън. Дюнерът е най-опасен за зараза с новата бактерия, защото при него няма пряк огън и защото е говежди. Германия съобщава, че не зелбенчуците, а неизпеченото говеждо пренася заразата. Тези деча може да са лепнали новите ешерихия-колита.

Е, никой ли няма да каже нещо за световна конспирация? Първо краставиците, после месото. :)))

конспирация на неизмитите ръце... ;-)

Когато срещнеш "чалмалия" на пазара за хранителни стоки винаги трябва да имаш едно наум, защото личната им хигиена е под всякаква критика. Да не говорим за пренебрежителното отношение към "немусулманите"! Това са тревопасни, които освен за бомбардировки и други "демократични възпитателни марки" не стават. А ние сме ги поставили на върха на хранителната верига и им се възхищаваме на дипломатичността (за такива "професионалисти" не е проблем да ти сложат и змия в яденето, стига да не забележиш).

виждали сме и нечистоплътни продавачи "немусулмани"