Петльовден е - ден на мъжките рожби

Пернат подарък чака президента Румен Радев пред институцията

Обратно в новината

Коментари - Петльовден е - ден на мъжките рожби | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жестокост към животните това виждам...не ям месо..признавам прявото на всеки да реши..но не мога да понасям тези жестоки обичаи има и много по жестоки по света..дя ,ако трябна дя оцелявам ще ям месо но това е друго ..

Хубаво е, че от година на година все повече се говори за този празник. Петльов ден е празник, който възвеличава героизмът на една майка, спасила сина си от еничерите. Радостно е, че жалките опити да се подмени този празник с празник на педерасите са неуспешни и малко по малко се отмиват във времето. Между другото, това е изпитан метод на църквата - да налага църковни празници на място на "езични" такива с цел народът да не празнува последните. Е, в повечето случаи не се получава. Най-красноречивия случай е с наложения св.Валентин на мястото на Трифон Зарезан. По същата схема празник на педерасите трябваше да замени петльов ден, но отново неуспешно.

Празникът е най-вече на мъжките рожби .... на момчетата.Хайде стига навсякъде я навирахте тази майка.Достатъчно празници има където се почита и майката и жената.Нека има един празник и на мъжете и момчетата.

Именно!!! Празникът е на момчетата. А се празнува, защото майка е спасила МОМЧЕТО си от еничерите. Женомразец ли си, къв си? Никой не е тръгнал да празнува нещо за майките. В случая става въпрос за това откъде произхожда традицията, за да се разбере, че нищо, ама нищо общо няма с педерунгелите. Ясно?

Ти кой са да ми държиш тон ве ? На кого си мислиш, че викаш ЯСНО ? Това ще си го позволяваш само у вас ЯСНО ? Майките са го правили защото ако мъжа е тръгнел да прави каквото и да е са го заколвали.Наясно ли си колко бащи са се опитвали да си защитават децата и са ги съсичали за да се стигне до подоен хитър подход.Не става дума за женомразство, а за признание.

МХМ, еми явно толкова са им стигали силиците и способностите на мъжте от оно време, че пак накрая са опрели до майките и жените им да ги отървават.

" Петльовден" - измислен от цървулите празник, и децата даже знаят че днес е ден на левите резби и тия дето им го натоварват

Цървул си ти!!! Петльов ден е празник от 200 години, а левите резби от преди 20-тина години се опитват да си го приобщят.

Горкия петел. Как са го разчекнали.

Това е най-евтопейсливт празник в БГ. Да са живи и здрави всички гейтаци, включително и тези които ни управляват и най-вече Вожда, който не е докосвал жена от 35 години.

а, ти вожда не барай - он целува баба Меркел миналата година!

Трябва да възроди този празник! Крадците на деца не са спирали да се опитват да крадат от столетия!

Да ме извинявате, но преди години този ден беше известен като не много лицеприятен. Говоря за времената когато нямаше трети пол.

А новина от новото слънце на територията.. Няма!! Никой не е арестуван.. Тъй де.. Баба Стойна я профилактирахме.. Време е за банята в Горна баня..

Казват му Банго Васил. "На ти Василе гъска".

Куцият Васил беше на 14. 01. бе, бешлик.