СДС предложи Петър Стоянов за нов конституционен съдия

Петър Стоянов е кандидатът на СДС за конституционен съдия, съобщи лидерът на партията Емил Кабаиванов. Стоянов присъства на пресконференцията в синята централа, на която името му бе официално обявено.

Обратно в новината

Коментари - СДС предложи Петър Стоянов за нов конституционен съдия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

стоянов ти си честен човек не се подвеждай по акъла на боко тъпата тиква не ставай мутра

Този пловдивски КОН няма достатъчно приходи, или суетата му го тласка да се навира тук - таме? Едни и същи лица се въртят в публичното пространство! Разликата е, че само сменят длъжностите си. Махайте този лаладжия от където и да било!

Извинете, кои бяха СДС?

стоянов не се поддавай на съблазни от рогатия ти си човек с достойнство размисли

Аман от "дялани камъни", дето стават за всяка позиция, където партията-майка (и ДС) ги сложат! Точно като партийните секретари едно време, които разбираха от всичко и накрая вкараха държавата в пропастта...

и да добавя - в протокола няма, не се предвижда обръщение, като-бившия Президент, дори и преди 90 години, някой да е бил президент, пак се казва-Президнета на...ХХХ(та дори да е Ботсвана.от еди коя си, до еди коя си година.. А сега ми кажете как ще се обръщат към Стоянов в качеството му на съдия..Президента-съдия може би...

Пък на нас ни трябва портиер, дали ще дойде Петърчо??

алоо, другарите от СДС! Президент е институция! Не ви ли минава през ума, че с подобно нелепо предложение тотално компрометирате институцията(за човека-Стоянов, няма да говорим, той ако има достойнство не би приел!) Срамно е човек, който е бил Президент да заема каквато и да е друга длъжност, освен-Президент!

след като имамахме "цар- премиер"...защо не "Президент-съдия"?!

Е това не съм очаквала, че Борисов ще се обърне към тези, които ние отхвърлихме.

Ние не отхвърлихме този човек,а Костов,Софиянски и другата крадлива измет! Него Гоце го насади на пачи яйца(подло и коварно),като купи пиара му(Курумбашев лекето),онзи му изпя какво ще става на диспута и "отговорния" президен Гоце не дойде! За награда оттогава наш КурумпБаш е дупетат от бсп!

Петър Стоянов се сеща за нормативната уредба в България, толкова, колкото студент в 2 курс специалност Право. Завършващите сигурно знаят повече от него да прилагат законите.

Този зъбат кон от провинцията, това фалшиво подобие на уж модерен човек, този лъскач и празен човечец, отново напира да си досажда с глупостите си. Умре да се прави на интелектуалец без познаване на Европа, на чужд език, на състояние и на култура. Типично за майничка от Пловдив - града на селяните. Как може една уж европийска държава да търпи такива лайна, за мене е пълна загадка. Как може десницата да развява скъсания си съдран байрак , взет от нечие джандарско управление - това е загадка. Цялата страна е демодирана, архаична, допотопна, страшно реакционна и дясно извратена, цялата тази лумпенизирана сган в ГЕРБ и подобните им файтонни партийки-мафии души държавата и нас, връща ни столетия назад и ни деградира.

Тези са толкова изчерпани, че вече залагат на компрометирани и продажни политици. И ако това стане реалност - жалко и тъжно.

Ааа, НЕ, ти сигурно си некъф шеф на Дир-ниците, а??

Стига издигахте стари кратуни - искаме нови кратуни!

Хи,хи,хи! Ташак ! Пак политически екземпляр и бракоразводен адвокат ще бъде насаден в най-"независимия" орган . Конституционния съд на теория не е дори част от съдебната система, той трябва да е супер независим и в него човек без научна степен или полит работник не трябва да влиза.. Требе ама не е !

"Той е" никога не е бил голям юрист, занимавал се е с бракоразводни дела, а последните години е останал настрани от правото. За да си конституционен съдия трябва да си юрист от кариерата, а не политик обвързан с определена партия! Нищо лично.

е сега вече требе да сте разбрали от кво се е ПОТРЕСЛО АМЕРИКАНСКОТО МАРСОХОТЧЕ, и е изгорело в адси мъки, горкичкото. Бойко бойкооо, сега ше видаш Ибама за кво те вика, дупе на ти е яко !!

и тъй, като със тези зъби ми прилича на нещо, може ми това е имал предвид бай Ганьо, като е казал - едно магаре ми тури за кандидат и него ще го направя... такава физиономия и такъв монипулатор може само да е комунист

Да са увърти около онаа ми ти Дърдърева, да и заврти главата, да Й бркне пот полата, а она да го предложи на ДРУГАРИТЕ за лидер на седесето и за президентин на РъБето ебаси ?!

това лице е чист номенклатурчик, всички от фамилията му са такива, здраво държат кокала и явно че сдс е една клика на хора, които също ограбиха България и си мълчаха докато се грабеше. единственото което може да прави това лице е да кърши пръсти

Зъбльото е много виновен за това,че с тъпотията си подари два мандата на Гоце!

комсомолски секретар, кръжочник в клуб на млади майни- перестройчики, на един чин с Дърдърева, с една ръка Й гали косата, а другата бърка пот полата, после доносник, Виктор го нарекли, кво хубаво име..., после бракоразводен спец, и накрая президент, за да изсере "Иване, кажи си" ?!

може да се изнезе в Швеция, а Кабата, като месар мазен ,трябва да се връща в Карлофската "Родопа". РАДОЙКА

той не знае човечеца, че аг.Петър-Виктор Стоянофф не може да си извади свидетелството за съдимос, и да го представи дето трябва. Това магаре, освен че плюе като камила, то хвърля къчове и пърди като див мустанг. И да не забравя, агент Виктор е ОСЪЖДАН ЗА ХУЛИГАНСТВО И ПОБОЙ НА ЖУРНАЛИСТ ! Но всичко ще зависи от бБ, а Той мното го харесва , щото много плюе Костов, ще имеме едно усмихато магаре в КС?

Костов му подкрепи президента, сега има да му връща добринка. А народеца, да му е як г..еца.

маи много компететни са всички коментатори.изглежда се смятат за много кадарни и очакванята да ги изберат за този пост са се провалили

Това е чисто политическо назначение. Петър Стоянов никога не се е занимавал с Конституционно право, а с гражданско право. Доколкото си спомням, е бил адвокат по бракоразводни дела преди да скочи в политиката. След това пък е бил толкова далеч от тази професия, че няма накъде повече. За мен това назначение е равносилно на назначаване на фелдшер за ръководител на неврохирургичен екип. Хайде всяка жаба да си знае гьола. Ако този гражданин приеме назначенинието, единственото му качество, заради което го предлагат, а иманно принципността, вече ще бъде компрометирано!

Напълно съгласен.... , но след като МП е пожарникар......

Е ОСЪДЕН ЗА ХУЛИГАНСТВО, и за фелдшер няма да го земат, ще плюе и ще бие пациентите ?!

кон неподкован

По радиото чух Кабаиванов да казва, че Петър Стоянов би могъл да стане председател на КС. Докъде са стигнали пазарлъците! Вече очаквам след тридневни мисловни терзания Кандидатът, кършейки пръсти, драматично да обясни, че ще се пожертва да приеме номинацията, за да спаси държавността. Просто браво!

тези 22 години не стигнаха, за да разберем - станахме от талантлив народ нефелни. то ч5-те са виновни за тези 22 - син на легионер става адвокат. много лош комунизам, ама много лош.или да "следваш" в симеоново. извратена исторя, с извратени хора. тези хора правят сега времето при нас, а не времето нас. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Явно трябва да се припомни на облъчените с комунизъм-социализъм дебили, защо неуважаемия другар Петърчо Стоянов удари шамар на уважавания г-н Георги Жеков водещ на единственото антикомунистическо предаване "Безкомпромисно". Комунистическият съд го оправда.Г-н Жеков разби изградената от комунягите легенда за антикомунистическото семейство на техния доносни Стефан Стоянов. За повече информация гледайте предаването в интернет на link

П. Стоянов беше машата на мафията в СДС. Купеният човек

Жалък завършек на "политическата" кариера на едни жалък въздухар. Защо ли никои не се изненадва? Щял да размисля 3 дена??? (след като истината е, че сам се е предложил за поста). И тоя се е научил да играе театро като Мутрата. Единственото хубаво в цялата история е, че вече и на балъците стана ясно кои продаде/предаде синята идея. След като 5 години се хващаме на пропагандните медиини трикове за "разбивача" на СДС Иван Костов. Писна ми вече. Уморих се да обяснявам елементарни, очевидни неща. Няма смислъл. Държава от малоумници.

хубаво си го написал. така е. ами от сега натакак според теб какво?тунел или "хигхваъ то хелл" или ...? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Очевидно изчаква да види какви ще са реакциите и накъде ще духне вятъра. Абсолютно безпринципно и жалко поведение на кариерист и нагаждач. Просто не мога да проумея как такъв посредствен човечец и тарикат успя да стигне до Президентството...

Този "жалък нагаждач",скоро покани половината управленци на държавата на сбирката на Клинтън,инфилтрира ги на най-високо ниво,запозна ги с доста лобита и така отвори нови хоризонти за постигане(налагане) на българската кауза! Наясно сте(надявам се),че нещата в света се "случват" именно на такива сбирки,така че моля не храчете първосигнално,по болшевишки господин Пролетарии!

Борисов гарантирал, че ще го изберат. Гарантирал. Това е подигравка не само със СДС. Това е гавра с нас, със законите в тази страна. Това е гавра със собствените му депутати. Този палячо направи страната ни лудница.

Докога едни и същи, тотално компрометирани муцуни, виновни за ужасният преход ще продължават да се набутват навсякъде във властта?

Ни мой да срамиш името на този свят човек с такива нефелни и безотговорни изявления, просто защото или си пил евтина ракия, или си... Бат Петьо - набора, каквито и кусури да му намираме, е най-читавият измежду политическата рая, която всеки ден ни се подиграва от "медийното пространство", а природонаселението пляска с ръчички и вика Осанна!

Тоя кон да ми върне историята, а след това да мисли за кс. И как така ще става съдия, като цял живот е бил 3-то разряден адвокат?!?

У седем минАх набързо през кръчмата да ударим ,,едно бързо,, и гледам наш Пешо по телевизора. СеднАх до Ванката и он вика - Ей, наш Пешо пА се уреди, тц..тц.. Аз - ?????? "Бате Бойко го закъсА като Фъргюсън, и на него му беше добре, когато Бербата му седеше на пейката. Сега нема. Наш Пешо са че им уреди семейното положение." - измънкА Любето някъде зад мене.

Това означава (за съжаление), че полит. "елитът" на държавата тотално е загубил връзка с действителността и здравия разум! Тези хора се оставиха (първосигнално) да бъдат въвлечени и оплетени в схеми, далавери и унизителен слугинаж, осигурявайки си един жалък личен битиен комфорт . без да се осъзнават, и за който ще плащат скъпо и горчиво оттук нататък...

Много лошо впечатление прави, когато се критикува (т.е. "оценяват" се нещата като се отричат), без да се предложи нещо насреща(име на подходяща личност в случая, вариант и пр.). Поради тази причина коментарът ви олеква и няма значение. "Правото на мнение трябва да се заслужи. Това обяснява, защо мнението на малцина е от значениеV"

никъде по света бивши президенти не участват за такива и подобни постове, тяхното участие е в благотворителни дейности, счита се, че държавата достатъчно ги е обезщетила пожизнено и не е морално да получават още, но у нас, не е като по света за наше съжаление - ТОЙ Е!

защо не отидете да живеете тогава у свето

Онзи ден по БНТ1 имаше запис на едно интервю с Бил Клинтън (не успях да хвана началото и да разбера коя ам. тв го излъчваше). От това , което чух и вядях (език на тялото и пр.) бат Петьо е класа над Бил. Проблемът му е , че се родил в Б-я...

Бил Клинтън знае ли, че Стоянов е в управата на неговата организация?!?! Много смешна и жалка лъжа....

Много лошо че Председатела на СДС се обръща към това което хората не искат,хората чакат други хора открити смели не эаволиращи дирекни,истински СДС които са иэхвърлени от статутквото,эатова че не са пригласали на поставените председатели,жел,беро,петк,бисер,коцу,все мекутели беэславни,жалко,нов човек с морал и капка съмнение да няма,е нужен,има 3000000 симпатиэанти които не искат теэи които иэлъгаха хората и вие ги предлагате ,на какво раэчитате

Друже, я иди и си направи една загрявка в Перловската река!

Я сега някой величав ум и радетел за да ни просвети като защо Петър Стоянов ще го предлагате на този пост, след като той трябваше да стане президент (единственият удачен кандидат от цялото полит. кралско войство , с което Б-я разполага)?! Какво толкова се върши от този Конст. Съд, освен ако той не е инструмент за замитане на престъпленията на прехода и на бъдещи такива? За какво е този шум? Може ли Вицепрезидента, както и М-ра на Правосъдието да посочат в коя друга държава се отделя такова внимание на подобен въпрос. Ако държавата е нормална , т.е. има законност и равенство пред закона в нея за чий чеп (моля за извинение) е целия този шум?! да сте чували изборът на Конст. съдия или шеф в Америка или в друга нормална държава да бъде дни наред новината на деня и да занимава всички?!

ще се предлагат "стари муцуни" от Парламента, самодоказали се, че не стават! Защо не искате да търсите и откриете нови лица за КС из между спец.съдиите вътре в Съдебната система? Дайте шанс на знаещите, можещите, отговорни,честни, с висок морал, неопетнени професионал-съдии да влязат в управлението !Стига партийни пазарлъци! Аман от алчни и лоялни към партии слепци-съдии, безотговорни към Законите на Държава и Народ! Стига вече!

Падението на някой - няма граници ..Можеш дълго да пропадаш , да се продаваш , да затъваш в крими съю- зи, да те про-псу..т нормалните граждани и т.н. .. Няма дъно - надолу , като си решил да деградираш..Не за селянина с колелото става дума ..Той не може да има нищо общо с духа на СДС- демокрацията и достойнството , с честта или самоуважението.. Елементарно кюфте е..Пропадането на СДС - е по-важно ..И то - е необратимо , вече, уви... Да го знаят тарикатчетата от София и селските наглеци .. СДС беше партия на интелигенцията , на свободните ГРАЖДАНИ , а не на нефелни дребни , селски хитреци ..

Мандатът на съдия Венета Марковска в Конституционния съд се прекратява САМО в съответствие с чл. 148 от Конституцията, а не с молба за пенсия. Прекратяването на мандата по чл. 148, ал. 1, точки 2, 3, 4 и 5 от Конституцията става с решение на Конституционния съд. Прекратяването на мандата по чл. 148, ал. 1, точки 1 и 6 от Конституцията се обявява от председателя на съда. Публичноправният мандат, за разлика от гражданскоправният, не може да бъде оттеглян по преценка от лицата (органите), които са го предоставили. Той е свободен, а не императивен - т. е. характеризира се с приоритет на обществените интереси пред интересите на възложителите на мандата. Ето защо лицата, получили такъв мандат следва да отстояват и изразяват държавните интереси. Затова и при тълкуването на съответната норма (чл. 148, ал. 1 от Конституцията) предсрочно прекратяване на мандата на изборните и назначаеми членове на КС, не следва да се излиза извън рамката на основния принцип за максимално ограничаване на основанията. Всяко разширяване на тези основания трябва да се възприема като нарушение на КОНСТИТУЦИЯ на Република България и на закона за КС.

как може този п.стоянов да се занимават осте с него?супер кух тап забат кон!долен крадец никога не е направил нисто за булгаря само е крал и лижеше якооооо каквото му кажеха това правеше ха ха ха с оня боклук иван костов са затвора!!!няма ли кои да го вкара на топло тези ялки нестастници?)))))) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

За наш Пешо парите не миришат нищо че "номинацията" идва от "разбитите авари" и от бащицата...

Жалко за СДС! Да се хванеш под ръка с банкянската мутра, да замиташ гафовете на на титана на юридическата мисъл Фидоскова... Но не вярвам г-н Стоянов да приеме. Защо му е да влиза в такива схеми? Пък си има и друго поприще вече човека.

Тоя тъпия пак се уреди... мижитурките така си изкарват живота, като слугуват на този и онзи..... супер плужеци, не мога да ги гледам. отвратен съм от цялото управление и правителство, безобразна държава с най-нещастното правителство......