Коментари - Москов уволни шефа на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ | dnes.dir.bg
назад

Москов уволни шефа на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“

Директорът на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" д-р Дечо Дечев е освободен от Съвета на директорите с протокол на здравния министър. Дечев обяви, че има личен мотив.

Обратно в новината

Коментари - Москов уволни шефа на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СИНЪТ НА АКТИВНИТЕ БОРЦИ СЕМЕЙСТВО БУТЕВИ НЕ Е ЗА ЖАЛЕНЕ! ТОВА ЕДИН ОТ МНОГОТО СИНОВЕ НА ГОЛЯМАТА КОМУНИСТИЧЕСКА УТРОБА СЪСИПАЛ И СЪСИПВАЩ РОД И РОДИНА В ИМЕТО НА ПАРТИЙНИ ИНТЕРЕСИ И ДОМИНИРАЩИ ЛИЧНИ!? ДОКАЗАНИ МНОЖЕСТВО НЕГОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ФИНАНСОВИ ДАЛАВЕРИ, НО ПРИКРИТИ ОТ ВЕРНИТЕ МУ ДРУГАРИ РАБОТЕЩИ В ДЪРЖАВНИ СТРУКТУРИ ЗАЩИТАВАЩИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ ИЛИ ПЪК ТАКИВА В РАЗНООБРАЗНИ ЛОЖИ ! ИЗРАСТНАЛ В СЕМЕЙСТВОТО НА АКТИВНИ БОРЦИ И ПРЕДИ ДЕСЕТИ И СЛЕД ДЕСЕТИ ВИНАГИ Е СЛУЖИЛ НА ЕДИН ЕДИНСТВЕН ИНТЕРЕС И В ИМЕТО НА ЕДНО ЕДИНСТВЕНО БЛАГО- НЕГОВОТО ЛИЧНО!

Добро решение на д-р Москов. Колкото до камерите наложително е да бъдат поставени, дори съм изненадана, че досега не е имало особено в операционните зали?!

Госпожо, ако Вие сте ексхибиционистка преобладаваща част от пациентите не са!

Ами пациента има право или да приеме или да откаже. За една камара неща го карате да подпише преди операция...

Доктор Дечев, Вие сън ли сте или Ви има.... Или сте утринна звезда!

деер

Кой беше този некадърен студент по медицина , след това безделник , после избран за асистент на годината и назначен в последния миг от управлението на недоразумението " Атанасова" ? Къде е той сега? Не съм прочел някой от министрите да го е сменил! Някой казваха за него , че ръцете му пречели, а той хирургия води .......

За кой става въпрос, че не са малко?

Защо говорите глупости незная? Всички неврохирурзи които навремето под давлението на проф.Бусарски искаха оставката на др.Дечев ,днес излезнаха в негова покрепа. Ясно е че са били манипулирани.Болницата отговаря на всички европейски стандарти ,генерира приходи ,работи се спокойни и пациентите са доволни.Как може да се обединят две болници едната губеща а другата печелеща ясно е че някой иска да краде а това определено не е др.Дечев!

КАКВИ ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТРИ, ИМАШЕ САМО ДЕЧЕВИ СТАНДАРТИ

колко заучени фрази генерираха приходи в къщата в горна баня и другите множество имоти на деяко и фамилия ВЪЛКЪТ КОЗИНАТА СИ МЕНИ НРАВА НЕ

Аз в репортажа не видях нито един неврохирург! Само "псевдоспециалисти" назначени от Дечев за лична облага!

ИЗЛЯЗОХМЕ НА ПРОТЕСТ ЗАЩОТО НИ ЗАДЪЛЖИХА ПОД НАТИСКА НА СЕКРЕТАРКАТА НА ДЕЧЕВ ДАНИЕЛА КОЦЕВА

Явно този или синът му ще застанат !!! Проф. д-р Цветан Димитров - световно известен български учен със специалности Вътрешни болести и Бъбречни болести. Най-успешният нефролог, изключителен комплексен клиницист, интернист идиагностик водещ в България. Републикански консултант по нефрология. Има 23 изобретения и рационализации и е съавтор на деветото откритие в България, вписан в Златната книга на откривателите. Член е на Съюза на научните работници в България и Нюйоркската Академия в САЩ. Три години този прехвален "професор" не можа да ми открие рак на простата а ме залъгваше с хапчета и прегледи по 60 лв Добре че в Пирогов все още има кадърни лекари та ме оперираха хората БЛАГОДАРЯ НА ЛЕКАРИТЕ УРОЛОЗИ В ПИРОГОВ

Благодаря и на д-р Дечев, че веднага се съгласи да ми направят сцинтиграфията в неговата болница.

И КАКВИ СА МОТИВИТЕ ЗА УВОЛНЕНИЕТО ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПИТА МИНИСТЪРА? И ТОВА АКО Е ДЕМОКРАЦИЯ ?! ИМАШ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ И КРИТИКУВАШ МИНИСТЪРА -УВОЛНЯВАТ ТЕ! В КАКВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ?

В булгаристан моето момче.

И при мен е така

Браво на смелия Москов , не се притеснява да извършва полезни за хората неща както и да реализира смели и мащабни реформи !

G&R

БРАВО на г-н Москов, но за да е свършено делото докрай трябва този и още 7-8 такива, като него да полежат в затвора.

Пълна гавра с една от най печелившите болници , апетитна хапка за всички далаверажии от министерството . проф. Брусарски напусна ,но синът му остана в болницата и никой не се отнесъл с него некоректно .

ХРИСТОВА СТИГА СЦЕНАРИИ ЗА НОИВИЯ ИНДИЙСКИ ФИЛМ "ГОЛЕМАТА БУЛКА" ДЕЧЕВ Е ПРЕСТЪПНИК С МНОГО ОБЩЕСТВЕНИ ПАРИ И ЗАПЛАЩАШ ВСИЧКО

Ако това е началото, подкрепям Московчето! Да продължи, без да се бои! Риск губи, риск печели! Половината държавни болници (в т.ч. и разни там общински) трябва да се закрият. На тяхно място - здравни служби по региони с няколко млади докторчета и медицински сестри и 2-3 линейки, с амбулатория за спешна помощ. Толкова. Стига вече наливане на грешни пари в безброй празни болници само с многоброен персонал!!!!!

Не забоправяйте детето в Разград!

Прав си! Но поста ми е на човек, който скоро беше убеждаван да влезе в болница за една седмица, за да се направят няколко изследвания!!!! Отказах и си ги направих за 2 дни, без усложнения, по направление от касата. Защо трябваше да влизам цяла седмица????, за да попълня легло и кой знае какво щяха да ми изкарат като болест, за да вземат пари от Здравната каса. Това имах предвид. Големи сгради, с много разходи и насила вкарани пациенти!

мошеника Шотеков срещу блага сума да се вихри с лекарствени проучвания. Колко пари е получила болницата от тях? Изгони най-кадърния неврохирург Бусарски!

edi ( нерегистриран ) 24.04.2015 13:57 Само ще кажа, Иван Рилски е на печалба, Аледксандровска бездънна яма на загуба. Сега за награда, този който е бил на загуба ще управлява този дето е на печалба , уникално Москов :)

А да кажеш защо и от какво едната е на печалба, а другата на загуба? Да кажеш какви клиники има в едната и какви в другата?

DIDA

Просто доктора не е от "НАШИТЕ"! Професионализма в България е без НИКАКВО значение!

Съобщението към болниците е ясно: "Купонът свърши!". Не може да продължава безразборното харчене на пари, а след това държавата да покрива разходите, заяви Москов по време на блиц контрол в Комисията по здравеопазване. ВНИМАНИЕ :В лекарското съсловие са потресени от бруталната саморазправа на Москов към д-р Дечев, който е начело на Св. Иван Рилски от 10 години. Лечебното заведение е едно от малкото в страната, което няма натрупани дългове.

Глух, но послушен

Скандал: Япония разследва Вежди Рашидов за дарени 1 000 000 евро!? Фирмата на сина му усвоявала огромни средства Музеят за съвременно изкуство, който бе една от гордостите на кабинета Борисов", е абсолютно безсмислен, понеже няма с какво да бъде запълнен. Затова и рязането на лентичката, което бе планирано от Вежди за средата на юли, няма да се състои.

Протестиращите събраха кашонче, пълно със монети, малко шишенце уиски и пура, които ще връчат на Вежди Рашидов в подкрепа на искането за оставка.

Не съм гласувал за тия, но на Москов шапка му свалям, щото безобразията в държавните болници са не за уволнения, а за затвор! И къф е тоя директор, дето иска лично министъра да му съобщава?!? Да ясно е - купонът свърши! Крайно време е да спрат с краденето. Имаш ли представа, че имплантите, които слагаме струват по стотина евро! А ние ги продаваме на клиентите/щото това вече не са пациенти/ по минимум 1500!!! Имаш ли представа, че заплата и комисионните на тоя плужек надхвърлят 60-70 хиляди всеки месец! За какво "потресено" лекарско съсловие говориш бе нещастник!

А Москов и Рашидов кога ще подават Оставки,народа не ги ще,вижте какви стачки има заради тях!!!

Какви стачки бе ахмак! По 50-100 платени!

Общо просрочените дългове на болниците са близо 148 млн. лева. Другите големи длъжници традиционно са пловдивската университетска болница "Свети Георги", която е най-голямата болница в страната и дължи 40 млн. лева, старозагорската "Проф. д-р Стоян Киркович" и "Пирогов" с по 20 млн. лева.

само военна болница е с дълг 140 милиона. Шума около Тонев бе от наследника му Петров, Който не иска нищо друго освен стани да седнем или простичко писано крадеца вика дръжте крадеца

Браво Москов! Ще пищят и ще ти търсят компромати,няма начин! Мафията лесно няма да се даде!

Глух, но послушен Сит търбух, за медицина глух!

Много са ти идентични постовете!Напъни се малко де,вкарай творчество!Пари с тролене лесно не се изкарават!

Браво г-н Министър! Дано успеете!

След Рашидов и Москов

NOМосков! #ОСТАВКА

Липсата на контрол превърна българското здравеопазване в огромен бизнес, лекарите - в бизнесмени, директорите - в милионери. Естествено е сега да пищят: ако дадете по-малко пари, ние ще изгоним пациентите и ще видите какво ще стане

За първи път чета и не вярвам на "ушите си" Написал си нещо , което е изключително точно -Лекарите са търговци

Понеже болниците са търговски дружества,те трудно могат да бъдат други.В Рим прави като римляните!

ДЕЧКО ПРИБРА ВСИЧКИ ,КОИТО БЯХА ИЗГОНЕНИ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА И НАЗНАЧИ ГЕОГРАФКИ ЗА ТРЗ-та, ПОЩЯДЖИЙКИ ЗА СЕКРЕТАРКИ, А ТЯХНИТЕ РОДНИНИ ЗА ДОНОСНИЦИ СЛУХАРИ!

научи се първо да пишеш и след това критикувай,когато го правиш да бъде градивно,а накрая кажи какво си направил ти след като си позволяваш да упрекваш хора постигнали нещо

Аз ще ти кажа! На мен ми правиха 3 различни операции за последните 6-7 години и по една и съща схема: Отивам на профилактичен преглед, веднага ми откриват някаква спешна необходима операция, случайно могат да ме вземат още на другия ден и не искат от мен никакви пари допълнително. И аз като първи тъпанар им вярвам! И подписвам, каквото ми кажат

И ти не можеш да пишеш правилно! Не защитавай мафиотите, обаче! Или боли?! какво е постигнал този дърт мафиот?!

Само ще кажа, Иван Рилски е на печалба, Аледксандровска бездънна яма на загуба. Сега за награда, този който е бил на загуба ще управлява този дето е на печалба :) уникално Москов :)

Така е!

Сега и "Св Иван Рилски" ще стане кочина като "Александровска"

ДЕЧЕВ Е МАФИЯТА В РОДНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ. ПРИ ПРОТЕСТИТЕ НА НЕВРОХИРУРЗИТЕ 2011 ГОДИНА СЕ ДОКАЗАХА ФИНАНСОВИТЕ МУ ДАЛАВЕРИ И ИЗМАМИ. ЧРЕЗ СЕКРЕТАРКАТА МУ ДАНИЕЛА КОЦЕВА СЕСТРА НА НОРА КАРАДЖОВА И ДОБРЕ ПРЕМИРАНАТА ВАЛЯ АХЧИЕВА ТОЙ СЕ СПАСИ. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТЕЗИ ЗДРАВНИ МЕНИДЖЪРИ!!!!!

АБСОЛЮТНА ИСТИНА Е НАПИСАНОТО ОТ ВАС! ЕВАЛА! СЕКРЕТАРКАТА МУ Е СЪС ЗАПЛАТИ И ПРЕМИИ НАДХВЪРЛЯЩИ ЛЕКАРСКИТЕ ЗАПЛАТИ

Интересно на тази факт кой пише минуси?

Значи, "риформата" започва с пълна сила. ДЕЧО МНОГО ЗНАЕ И ЗАТОВА СИ ОТИВА. Хубава му е болницата, преди години професор Алексиева я направи с парите на профсъюзите, на миньорите, металурзите и държавата, беше " Клиника по професионални болести". После я направиха машина за пари - неврохирургия, гастроентерология и други. Останаха десет легла за болни от професионални болести. Всичко друго - машина за пари и здравна каса. Кои други директори ще уволни Москов?

Здравния министър е поредния празноглавец, който ще стърчи на тоя пост до следващия гаф. Поредния десебар, който щял да прави реформи... Не се появи най-накрая някой малко по-умен, който да предложи здравните застраховки да са в цената на всяка една стока, като ДДС-то, примерно 3-4% и тогава всеки ще е здравноосигурен.

Абе хайде стига с това ''всеки и всички''! И без това сега осигуряваме циганите!

Значи Дечев си отива,а Коце Маца остава.

Здравният министър Петър Москов предприе наказателна акция срещу едно от светилата в родната медицина д-р Дечо Дечев, изпълнителен директор на университетската болница Свети Иван Рилски. Специалистът, наричан още и втория Чирков, си позволи да разкритикува преди време Москов, че предлаганата от него здравна реформа е прах в очите на хората. Дечев подкрепи твърдението си с доказателства, като посочи, че предложението на Москов за въвеждане на система с чекиране на лични карти на граждани няма да проработи, тъй като могат да бъдат извършени злоупотреби с фотокопие на документ. Реакцията на Москов не закъсня. Той е освободил Дечев под претекст, че слива ръководената от него болница Св. Иван Рилски с Университетска болница Александровска. В лекарското съсловие са потресени от бруталната саморазправа на Москов към д-р Дечев, който е начело на Св. Иван Рилски от 10 години. Лечебното заведение е едно от малкото в страната, което няма натрупани дългове.

Един от малкото хора, които са напълно в час за далаверите в здравеопазването: работил е като лекар, представител в голяма фармацевтична фирма, шеф на дирекция в Здравната каса и директор на болница. Единствената цел на това "сливане" е той да бъде премахнат от поста си. Докато беше директор на болница "Иван Рилски", тя бе от малкото, които са на финансова печалба. Явно е неудобен за някои. Ако укрупняването на болниците е принципна политика, защо в Александровска болница не се влеят "Майчин дом" и "Света Екатерина", които са в двора на същата?

nobody

Москов първо беше намрезен от ДПС, заради изказванията си за циганите. Я потърси по-горния текст от къде е - О, изненада - ПИК.БГ !!!

Е как няма да е в час с далаверите като той ги върши!

Не разбрахте ли, че не трябва да знаете и още по-малко да критикувате? Глупаци, всички ще ви уволнят. Ще оставят Деси, Бойко и Менда да управляват и здравето и пенсиите, другите - на Терминала или в гробищата.

Забрави Рашидов

СВЕТИЛО НА ЗДРАВНОТО МРАКОБЕСИЕ И ДАЛАВЕРАДЖИЙСТВО! СИН НА АКТИВНИ БОРЦИ И МАМА И ТАТЕ! СТИГА КОМУНИЗЪМ!

И какво точно ,,светило в родната медицина" е д-р Дечо Дечев?

nobody

естествено, че е замесен Мамин Прасчо :)) Що не даде източника на тази ''информация'' - ПИК.БГ ??

Къде е този Бусарски сега? Установи се, че фирмата правила 12 мил. оборот май не била на Дечев, а на докторите. А и защо нещо го палиха мутрите или бъркам?

Не си разбрал - просто си е била фирма независима от Дечев - а така не може:-)

ДЕЧЕВ Е СВЕТИЛО В БЪЛГАРСКАТА ДАЛАВЕРА И ЧЕНГЕДЖИЙСТВО! ВСИЧКИТЕ МУ ПРИЙОМИ СА МУТРЕНСКО-МИЛИЦИОНЕРСКИ, ЧРЕЗ ШАНТАЖИ И СПЛАШВАНЕ! НАЙ- ДОБРИЯ КОМИСИОНЕР СРЕД КОМИСИОНЕРИТЕ В ЗДРАВНИЯ БИЗНЕС! ДОБРЕ ЗАПЛАЩАШ В МЕДИЙНОТО ПРОСТРАНСТВО, НА НЯКОИ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ ВЛЪХВИ!

ОТ ТАЗИ ФИРМА ДЕЧКО-КРАДЕЧКО ИСКАШЕ 25%-30% КОМИСИОННА, КАТО ФИРМАТА САМА СИ РЕШИ ПРОБЛЕМА?! АКО НЕ ЖЕЛАЕ ВЪН ОТ ЗОП И САТАНИНСТВАНЕ ЧРЕЗ ВАЛЕТО СЕВЛИЕВСКА-АХЧИЕВА

Бусарски е в окръжна болница- София. Работи оперира спасява хора. И в Иван Рилски и в Окръжна той може да оперира, а Дечев колко живота спаси и колко съдби унищожи ??????

А трябваше сам да си бяга. До къде всеки смуче от баницата и се крие зад този или онзи, все така ще я караме

Кой Ви "насочва" д- р Москов ? Дали винаги всичко е най правилното ? Дали са Ви верни съветниците- дали са компетентни. Дали скоро и Вас няма да Ви "пенсионират". Дано! Ходете си обратно. Бъдете анестезиолог, но не и министър.

Насочват го нуждите на адекватно здравеопазване в България! А Вас кой Ви насочва да пишете тук глупости?

Големият проблем в здравната система у нас е, че търговските критерии изтласкват в периферията медицинските.