Професор: Българите стават все по-бедни и по-прости

Българите стават все по-бедни, по-болни, по-прости, по-нещастни и все по-малко на брой, заяви проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика.

Обратно в новината

Коментари - Професор: Българите стават все по-бедни и по-прости | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много ме куфят нашите медии - всички съобщиха за тази пресконференция, само дето се изхитриха ВСИЧКИ да премълчат нещичко: Пресконференцията е след кръгла маса по социални въпроси, организирана и проведена от Бареков... :)))

разбира се има изход от ситуацията, но самия факт, че никой от нашите политици не се сеща за него показва какви ограничени хора се занимават с политика в българия.

Докато политиците ни мисля единствено и само как да бъдат преизбрани и как да се налапат възможно най-много нацията ни ще страда. Кога ли ще се появи някой родолюбец, който да милее и за България?!?

от заглавието се вижда, че и баи петър не е много сложен.самo простак може да сложи цял народ под един знаменател!

Е КАК ДА НЕ СМЕ ПРОСТИ- АМИ ПРОСТОТИЯ ОТ ВСЯКЪДЕ- ПУСНЕТЕ ТЕЛЕВИЗОРА- И ЩЕ ВИДИТЕ КАКВО ТЕЧЕ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. Е ИМА ЛИ ТЕРИКАТИ ИМА И БЪЛЪЦИ ПРОФЕСОРЕ.

Няма нищо по-лошо от липсата на перспектива. А това е ситуацията у нас. Този, който работи здраво държавата го изстисква като лимон. А бай Мангал си гледа кефа в това време. И онзи, работещия яко в един момент си задава въпроса дали си струва да стои тук да храни престъпната болшевишка върхушка, неграмотни турчоля, крадливи мангали и мутри-бизнесмени от всякава боя. Мисли, мисли, пък току си хване пътя от Терминал2 на летището. За 24 -25 години са заминали близо 2 млн българи. Като правило способни, образовани, хора на които би могло да се разчита. Заминали за САЩ и Зап. Европа. Кой знае защо не са предпочели Русия, Виетнам и Сев. Корея. Всеки млад човек заминал на Запад ако има възможност ще се установи там. И 90% от хората правят точно това. Женят се имат деца, но живеят ТАМ. Не в България. Тук остават цигани с образование до 4-ти клас, турци, дето зорлем сричат азбуката, декласирани елемент дето са по-тъпи от слонски гъз. И някои нормални хора, чиито деца си чакат реда да заминат. Да, българите са интелигентни. Но това са децата от НПМГ, СМГ, 1-ва АГ, Немската, Амнериканския колеж... Нека да има още 2 пъти по толкова елитни училища. Останалите? Пълна скръб. Трагедия. Относително високите средни резултати дето се публикуват са от тези елитни училища. Но масовото ниво е ужасяващо ниско. И за съжаление с размножаването на мангалите ще става все по-ниско. Умните ще си търсят късмета по света, пенсионерите ще си умират и полека-лека ще останат само турци, цигани и нискокачествени българи. От тия дето винаги ще си гласуват с червената бюлетина . За 2 кебапчета и една бира. Ама всъщност партии като ДПС и БСП точно това искат. Тях България е последното нещо което ги интересува. Едниоте си искат Турция, другите - Русия. А на тях интелигентни хора не им трябват. Те за тях никога няма да гласуват.

Русия си има достатъчно емигранти - главно рускоговорящи от бившия СССР (старата Руска империя). Всъщност, дори преди 2 години раждаемостта им надхвърли смъртността. Само да допълня, че руснаците в Русия са в процентно отношение доста над българите у нас, както и повече от германците в Германия... Май че руснаците са единствения коренен титулен европейски народ на страната си, който има ръст на населението си... Тъй че, едва ли разбираш нещо повече от пропагандните лозунги по телевизията. Първо се научи, след това пиши! Забравих да допълня, че си пропуснал Китай в серията "Русия, Виетнам, ...". Китай е най-големия производител в света.

Само да допълня, че досега нямаме нито един Нобелов лауреат по някаква наука, докато Русия има цели трима само по физика и то само от 2000 година насам. тъй че, хубаво си си понаписал разни неща, но и те не са релевантни в съвременния свят.

И какъв е изводът? Равносметката е тази, че Свободните Българи в Свободна България с Демократичната си Власт за 25 години постигат това, което Турците за 5 века не можаха да постигнат. Ура! Надига се въпросът, могат ли българите да живеят свободно без да бъдат некому подвластни? Без някой друг вместо тях да поема отговорност за делата им? Оптимист е явно само този, когото настоящото статукво го устройва. Оптимисти са само тези, които в настаналата ситуация успяват да черпят облаги и да си пълнят гушите, но не си мислете, че те ще ви измъкнат от кризата. Не си мислете също, че тези които мрънкат виждат нещата реално, мрънкането е присъщо на роба. А това, че толкова години след свалянето на Живков има хора, които все още се препират чия е отговорността-на комунистите или на антикомунистите е пълен абсурд без аналог по света. Пълен масов идиотизъм е да наричаме всеки, който не ни харесва комунист или фашист, да му лепваме определения от които нищо не разбираме. Е, дърлете се, какво друго ви остава.

Това е истина, така е за съжаление.Хората живеят само и единствено за мига. Не ги интересува нищо друго.Дали ще оставят нещо за бъдещето или ще го разрушат, няма никакво значение. Важното е да си нахранен, сега и на момента!

Прост е народ, който е изнасилван 45+25 години от една престъпна партия и пак гласува за нейните мошеници, забогатели на негов гръб.

70 години тоталитаризъм,комунизъм. Този народ е най-големият мазохистичен народ на света!!!!!!

Гласуват хората за предложените кандидатури. на тезгяха за избор ПРИСЪСТВА САМО КОМУНИСТИ, и техния обслужващ персонал. Имаш само два хода. ОТКАЗВАШ ДА ГЛАСУВАШ, или гласуваш за по-малкото според теб зло. И В ДВАТА СЛУЧАЯ НЯМАШ ПОЛЕЗЕН ХОД.

Така им се пада на българите, които много искаха капитализъм....

Лъжите на комунизма бяха много по-сладки, нали?

Особено професорите ни - те стават все по-прости и по-продажни на всякакви сатанисти и сектанти.

вие чули ли сте за богат професор в БГ? Аз съм чувал само за богати мутри и политици. За умните и чесните хора в БГ няма почва за развитие.

Ами вече 24 години се "грижат" правителствата за това , съсипана здравна система , съсипано от експерименти образование и всичкото това заедно с растящата от ден на ден безработица е факт

Българите и България преживяха 500 години турско робство, ще преживем и това.... Лесно е да заминеш, трудно е да останеш и въпреки всичко да се бориш....

аха...ще го преживееш...по анцуг в мола... Това "облекло"стана всекидневно на простия българин(българка)...

изчезват от БГ. Господ им е дал само един живот и всеки гледа да го изживее по най добрия за него начин. Лесно заминават кадърните и образованите,а трудно заминават останалите.

Те щото професорите все по умни стават. Скачени съдове - к'во да праиш?

как няма поколението "учено" от тях да не изпростее? Този професор не е ли чувал за практиката "потомствена професура" у нас? Ааа, той сигурно е паднал от Марс (и може би на главата си)

"В ОСНОВИТЕ НА ЗДРАВАТА ДЪРЖАВА ЛЕЖАТ - ДОБРИ ЗАКОНИ" МАКИАВЕЛИ

ТОЯ ПЪК "ОТКРИЛ ТОПЛАТА ВОДА". ТО ТОВА СЕ ВИЖДА ОТ КОСМОСА, А ТОЗИ СЕГА ГО ОБЯВЯВА ПУБЛИЧНО. В ТАЗИ СТРАНА ИМА СБЛЪСЪК НА ЦИВИЛИЗАЦИИ, И ТОВА ГО ВИЖДАТ ВСИЧКИ, НО ЕДНИ ЯХВАТ ПОЛИТИКАТА, ДРУГИ ЛУМПЕНСТВОТО, А ТРЕТИ ПРОСТО СА НЕВЕЖИ

Не е вярно!!!!!!!!!!!!!!

Айде стига сте мрънкали, нали ви внасят сирийци ;)

ЧУК

Честит Банго Васил!Тряа да свикваме вече!

Така е. В България действа с пълна сила демографския филтър. Всичко кадърно изтича в чужбина, защото може да се оправи и там. Всичко некадърно остава в страната и се мъчи дори да я управлява. И те така.

от 1944 до днес всички управляващи работят против собственият си народ

За да бъдем точни, годината е 1945. Тогава е отменен Закона за Защита на Държавата от айдуците. При действието на този закон в края на тридесетте години в България са идвали гастърбайтери от Германия за да работят на нивите ни.

ТОЗИ ИДИОТИЗЪМ КЪДЕ ГО ПРОЧЕТЕ ИЛИ СЕГА ГО СЪЧИНИ ХА ХА. МАЙ ЛУДИТЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ СВЪРШАТ.

Все по -прости и по- бедни .А от там - все по- апатични. Всяко е зависимо от следващото. Живо доказателство за твърденето е кои сме си избрали да ни управляват. И най вече почти никой не въстава д ги свали. Пък някои даже ги и харесват. "ПРОСТ НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА ( И БЕДНА0 " - народна мъдрост

Към вас обръщам : Управляващите нищо не правят! Българският народ живеят в Мизерия :(( Ужас!

Левски - не са се намерили 4 човека колкото и заптиета да го спасят а е минал 250 киломентар пеша ! Разбрах има изход ,през март 2134 година ще да се оправим защото няма да го има гадното зависливо и крадливо племе ! Ще се изнесе да краде другаде , защото освен да управлява с кражби и злоупотреби за друго не става . Законите са толкова смотани колкото и племето - злоупотеби на вякъде, кражби , заменки , ако в чужбина разследват за 3-4000 евро не доказани пари ,то племето ще расзледва над 250 000 лева , вождовете-смптльовците ще си прикрият кражбите .Чудя се ,ако бяха вкарали всички крадливи българи в затворите какава ли ще е цифрата ?

като ни изсмучат напълно - пиявиците евреи сами ще се махнат и тогава ще се възродим (по-рано --- едва ли)

ПОВЕЧЕТО ОТ КОМЕНТАРИЙТЕ НАГЛЕДНО ДОКАЗВАТ ПОСЛЕДНИТЕ ДУМИ ОТ ЗАГЛАВИЕТО!! ТОВА Е СТАТИСТИКА! ВСЕКИ САМ ДА СИ Я ТЪЛКУВА. И ПРИ МЕН ИМА РАЗМИНАВАНЕ-АЗ ИЗЧИСЛИХ ТРИ ПЪТИ ПО РАНО ,ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ПОСЛЕДНИЯ БЪЛГАРИН! АМА НЕ СЕ СЪРДЯ!-- СТАТИСТИКА! ПОНЕ ТЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ МАНИПОЛИРА! НЕ Е КАТО КАМЕНТАРА.ТОВА Е-БРОЯ НА БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ НАМАЛЯВА! ПОНЕ ДА БРОИМ ВСЕ ОЩЕ МОЖЕМ! НЯМА ДА ЛЪЖАТ ,ЧЕ СМЕ 10 МИЛИОНА ИЛИ 4 МИЛИОНА! ЗНАЧИ ТАЗИ ГОДИНА СА ПРЕБРОИЛИ 60 000 ЧОВЕКА ПО-МАЛКО В БГ ,ЗА РАЗЛИКА ОТ МИНАЛАТА.ТОВА Е ИСТЕНАТА!-ЖЕЛЯЗНА ПРИ ТОВА!! СЕГА ВЕЧЕ КОМЕНТИРАЙТЕ СИ КОЛКОТО ИСКАТЕ! ДОБРЕ ЛИ ,ИЛИ ЗЛЕ! АМА НЕ МОЖЕТЕ ДА КАЖЕТЕ ,ЧЕ ТЕЗИ 60 000 СА МАНИПОЛАЦИЯ! НАЛИ?

Днес, а вероятно и в бъдеще, мислещите хора ще бъдат измъчвани от въпроса, какво се случи, какви бяха причините, накъде вървим, какво от миналото можем да вземем с нас и какво да оставим.?! Отговорът на тези въпроси не е лесен. Но вече е ясно, че в България след 1990 г. се появи капитализъм, който беше наречен бандитски, разбойнически, грабителски, хищнически, криминален, олигархичен. Регресът ни върна не към капитализма, а към феодализма. Асоциализмът, дошъл на мястото на социализма е с основна характеристика "приватизиране" и унищожение на населението.Той деградира обществото, което не е нито капиталистическо, нито буржоазно.Цялата система беше заразена от трипера на венеричноболната "демокрация" и cега ни предлагат останалите си оскъдни красоти като магистрални труженички.Шествието на идиотизма и дебилизирането на България е тържествено и всеобщо.! Докога,още колко години са ни необходими?!

С една дума "ЦИГАНИЗАЦИЯ".

С една дума "Мафия"

"Идеалния" народ - беден и прост. Такъв народ продава себе си за жълти стотинки и се управлява много лесно....

... и беше речено:.. "Сполука за България" (от другарите мутро-комунисти, преди 24 г.).

евро евреи

Ми квито професорите такъв и народа само,че професорите са богати!!!!

по тези земи са живели българи много преди появата на първите хора.

това е КАПИТАЛИЗЪМ господа!!! (да му се насладим!)

Зле е, но винаги може да се влоши още повече ! Не ми вярвате ли (?)- гласувайте за БСП&ДПС&Юруш ! А ако ви мързи- не гласувайте- резултатът ще е същият !

гласувайте за ГЕРБ и сте станете умни! :)))))

БългАриец

Благодаря за съвета, Пенке ле, ще ! + за тебе

Какво да бъде обществото на конкретно географско място в конкретен исторически момент зависи само от обективно действащи фактори (природа, външно политически причини...) и не зависи от желанието на отделния човек или група (партия). Горното проучване може да е от полза за отделния човек, за да реши какво да направи сам за себе си. Прогнозата за след 120 години, обаче е абстрактна математика и няма никаква практическа стойност.

Което с прав текст означава, че в тази страна винаги ще управляват комунистите и ДПС. До изчезването на нацията, което при тези темпове се очаква да е до половин век. Към това време президент ще е Али едикой си, а министър-председател - Хасан едикой си. Министър на образованието - Айше и т.н. Българската диаспора ще вирее в цивилизованите страни - САЩ, Франция, Италия Германия.Така стоят вече нещата....

Само че, докато управляваха комунисти, България беше 9 млн. и на 25-то място по жизнен стандарт /според класацията на ООН/ , а за 23 години ударен капиталистически труд сме по малко от 6,5 млн. и на 70 -то място по жизнено равнище, редом с такива икономически колоси като Свазиленд, Лесото и Намибия...

Сега, какви управляват бе, "доктора" Маймунгеле!?Дат ти го ......целия!?В тъпия череп!

Разбира се, че бяхме 9 милиона. И как няма да сме, след като шиповете на границата бяха обърнати навътре и стреляха по всеки, който искаше да се махне от този "рай"

резултат от учението на Джордж Сорос и неговите мекерета наводнили България като гъби след дъжд.

Дойде ли БСП на власт - всичките характеристики по-горе започват стремглаво да ескалират!

А като беше герб на власт цъфтяхме като майски рози.АЙ СЕКТИР.

Не му се връзвай на тоя гейперунгел,те по природа са си ТЪПИ.

По добре здрав, богат и красив, отколкото грозен, беден и болен!!!!

От малкото се почва като например-ние сме БГ и си имаме БГ азбука.Смятам,че ме разбра?

и осте по мизерни сте стават....това се визда по улизите,,,дори ласкавите сгради не се забелязват...всчко е пропито от мизерята.....на всички нива!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Вярно е,че сме прости.Защо не си върнем народния съд,смъртното наказание,имената на българите - да бъдат само български,държавната собственост,българската армия.Сега вече "демокрацията" няма да го разреши и най-вече плана за затриване на нацията.

а комунистите все по-крадливи и нагли

Последният щял да изгаси тока през 2134 година.................. Абе кои ще ни бави до тогава бе . Максимум след двадесет години ще сме се наредили редом до Индианците , Инките , Шумерите и другите изчезнали цивилизаций .

Нищо чудно, при такива неграмотници. Кой-кои кога се употребява? А цивилизаций що ли значи?

няма начин да се наредим до тях...те просто са много велики,,,,ние не,,,,помисли по добре, народ без глас, невидим и невидим сте остане!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А тоя малоумник дали е чел статията за многовековните кръвосмешения в добрата стара европа и австралия, поради алчност и простотия! Аман от вероотстъпници! Докога ще им сменяме памперсите на тия!

Това важи и за професорите нали ? Явно съдите по себе си.

Само за новоизлюпените "професори".

До тук ни докараха с общи усилия нашите мъдри политици от всякакви партии и коалиции. Как няма да сме болни, нещастни и прости при тази безработица, здравна, образователна и съдебна системи, липса на сигурност в дома, на улицата и работното място. Ами трябва да си луд, за да се радваш и да си щастлив в тази наша страна България.

humfry

Аз си представям описаното от проф. Петър Иванов по следния начин. Представете си за момент, че взимате 340 лева в България, колкото е МРЗ в към днешна дата, може и дори близка заплата. Много е възможно за тези пари да ви се налага да работите по 12 часа или дори повече, както и да не ги получавате съвсем редовно. Сега си представете, че трябва да покривате месечните разходи за сметки, да имате семейство. Примерни разходи: ток средно около 100 лева, парно 100-300 лева, наем 300-350 лева, вода и прочие, освен ако не смятате да живеете като абсолютен скот в горска колиба. Ами пари за храна, ще може ли да си позволявате редовно да ядете месо и риба, плодове и зеленчуци? Ами пари за дрехи? Ами пари за транспорт? Ами пари за жена и деца? Ами пари за здраве? Ами ако евентуално искате да имате кола, което е нищо по-различно от телевизор в 21-ви век? Ами пари за евентуална почивка, нали все пак и вие се водите човек? Ами ако решите, че искате да научите някой нов език или да се образовате нещо допълнително, как ще заплатите тази "прищявка"? Ами дали ще можете да заделите, за да станете част от тези с милиардите спестявания в банки, които статистически растат ежеминутно, евентуално за да покажат на хората колко са добре, ама те не го знаят? Ами ако случайно имате нещастието да хванете заветната пенсия, какво правим тогава? Сега си съпоставете всичко описано със заплата от около 500 лева, а после и с такава от около 800, като продължите да увеличавате, докато не стигнете цифра, която ви се струва достатъчна за абсолютно елементарен и съвсем нормален живот, но никакво излишно разточителство. Какви пари според вас се взимат масово по малките населени места, ако изобщо успееш да си намериш работа? Ами дори в големите градове? Дали средната работна заплата за страната е 880 лева, както я водят по статистика от НСИ? При толкова висока средна заплата, трябва във всяко село малко населено място да взимат минимум по 500 лева, а в големите от 900 нагоре, като тези с около 1000 трябва да са значително повече от тези с 500. Сега ще кажете, че те работят в сивата част и взимат много повече под масата. Ами добре, колко повече да взимат, 2000?

А недай си боже поради заболяване или друга причина да ви се наложи да живеете дълго време на помощи в България! Това няма да е живот, а присъда.

Да, който го е изпитал и го изпитва знае какво е!

Мой много добър приятел работи в държавно учреждение в София. Официална заплата: 980 лв. Реални доходи 2200 лв. (с прословутите "бонуси", проекти итн.) плюс великденска и новогодишна заплата, плюс купони за пазаруване, плюс почти безплатна храна във ведомствения стол, плюс безплатна почивка във ведомствената луксозно ремонтирана станция на брега на Черно море, плюс безплатни езикови курсове на корем. Но в статистиката той е на заплата под 1000 лв. и останалите му доходи, макар и напълно официални, а не сиви, не влизат в статистиката. Еми как искаме държавата ни да работи, щом държавните служители биват така облагодетелствувани? Нали тези пари идват от данъците на всички хора? Ето затова кадърните и можещите се изнасят. Тъжно, но факт...

Той трябва да попълва годишна данъчна декларация, където би следвало да упомене всички доходи. Ако не го прави, значи укрива доходи и не плаща данъци. От друга страна е съмнително ежемесечно да взима по още една заплата и отгоре бонуси, така че по-скоро вероятно и прави далавера на гърба на държавата помежду другото.

нищо ново,булгарите от краъ време са си бедни и прости