Финансовият капитализъм ни бил чужд

Сега е моментът предпазливостта на банките да бъде компенсирана с повече пари от европейските фондове.

Обратно в новината

Коментари - Финансовият капитализъм ни бил чужд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дайте на другаря един кирлив потник и един трактор да оре на полето, та да има поне някаква полза от него. наистина ПД е по-смешен идиот дори от серГЕЙ

Недей Пешко!

Благодаря,ви Дир.БГ,страхотни сте!Давайте всеки ден изказванията на ПД!Нищо не ми оправя настроението като неговите смешки!

Какво стана със Социализама бе,пръч комунистически?Мутра и интелектът на министърчето са на ниво ТКЗС-ар.

световната финансова система не би могла да е по-проста. Тя може да бъде обобщена в едно кратко изречение: Даваш назаем на хората пари, които не съществуват и после вземаш лихва от тях. Това е! Всичко друго е производно на това. Този свят е затънал до гуша от дългове с пари, които никога не са и няма да съществуват....Цит от Началото на Обрата 1996 Дейвид Айк

Приятно пътуване за Русия и Китай,там всички живеят добре и се очаква голям наплив от емигранти-затова побързай!Чао!

абе мите ти луд ли си?българия може да е заложила барху реалния капитализам,но българите не,знаеш ли колко българи са теглили лихви за да си купят жилище,след някои и друг месец или година 80 % от българите ще са мноооооого бедни,че нали трябва да ти е добре данакоплатеца за да ти е добре държавата. защо никои не иска да разбере че България все още се даржи на крака благодарение на пералните на мафиотите(депутатите и те не са бечни а след това!!!!!!!!!!

Казал е реалния капитализъм, но сигурно си е мислил за реалния социализъм...

финансов капитализъм са банкерство, лихварство, фондова спекула и прочие непроизвеждащи нищо паразитни и комисионерски дейности. А идиотите са тези дето се изказват по всичко ,но не разбират от нищо форумни папагали. Съгласен съм с това мнение на министъра,че България е доста по неуязвима за кризата, в сравнение със западните паразити, които от векове паразитират на гърба на останалия свят и само с това се изхранват. За това и те ще го духат най здраво, докато например Русия и Китай продължават своя възход.

Капитализмът си е един др.Димитров. И ти най-добре спри да се изказваш публично, защото не разбираш нито от капитализъм, нито от социализъм. Което пък, взето заедно с другите ти характеристики, поставя въпроса как може да си министър и толкова години депутат. Не че колегите ти са кой знае какво, но ти определено се открояваш.

Понеже не съм икономист, няма ли някой завършил икономика да ми разясни какво аджеба ще рече това финансов капитализъм и индустриален такъв??? Защото според мен капитализмът (за разлика от капитализЪма) си е капитализъм и точка. Как е възможно да съществуват финанси без индустрия и обратното, ето това се чудя!!! Това е все едно да кажа че има два вида маси - маси с крака, и маси с плот :-)

Явно, уважаемият министър счита, че може да има не-финансов капитализъм и за него това е индустриалният капитализъм. Добре, всеки може да класифицира капитализма и да го вижда в различни форми, та дори и да ги противопоставя. В случая следва, че индустриалният капитализъм е у нас, а финансовият е в чужбина. Има и други определения за бананова република, но и това го бива, нали?

Тази маймуна само простотии говори. Надмина дори ББ.

формен идиот

Къде е тая индустрия в твоя индустриален капитализъм бе, кухар? Сигурно така наричаш агресивното строене на некачествени кооперации на всяко свободно парче земя. А заводите за производство къде? Малееее, вярно си най-простият от всички политици в България.

Ми той май е новия Маркс. А с Кремиковци не трябва да се оперира, а трябва направо да го оперират с гарантиран летален изход. Същото се отнася и за Топлофикациите, но като гледам какво е времето и прогнозите, май тоя път Господ сериозно се е заел с длъжността Главен хирург.

Може би трябва да напише книга. Смешен е.

Доживях да видя как в България цъфти индустриалния капитализъм. Може индустрията да я затрихме, ама капирализъм поне имаме.

Поредните откачени изказвания в състояние на делириум. 75 % от икономиката ни се крепи на консумиране, което се финансира с 10 милиарда евро външни заеми годишно. Само една малка част от инвестициите отиват в производствени мощности и то за тухли бетон дограми фаянс и прочие реални активи, които се купуват единствено благодарение на реката от кредити и псевдоинвестиции. кое му е реалното на този капитализъм и каква е разликата със сащ. да не би нашите тоалетни чинии да са златни. то и златото нещо пада та какво остава за нашите имоти.

дали има някъкъв шанс всички в парламента да се обединят и да спрат дразгите си поне до изборите за да може да се стабилизира държавата а като свърши кризата ако искат и да се стрелят не ми пука в парламента

Станишев го е пуснал за да има по-неадекватен идиот в правителството от него :) Не е истина :)

Ако успее да обоснове и разликата между реален и финансов капитализъм, Петър Димитров може да претендира за световна слава

А, бе, журналя! Що цензурирате мнението ми вече два пъти?!!! Защо ви е страх от истината?!!! Нима тя не ви засяга. Два пъти ви писах защо не пишете, че на 22.10.2008 година индексът Дау Джонс се срина с около 4%. Всяка седмица има такива случки дори по няколко пъти седмично, а вие ми пишете за Вальо Пръча и Митьо Пистолета. Вие можете ли, въобще, да се наречете новинарска агенция?!!! Каква е тази цензура?!!!

А, бе! Журналя!!! Що не пишете, че индексът Дау Джонс вчера се срина с 4%?!!! Каква е тази информационна завеса?!!! Такова нещо нямаше и през комунизма.

kukus-klan

А, бе, журналя! Що не пишете, че вчера на фондовата борса в Ню Йорк индексът Дау Джонс се срина с 4%?!!! Що мълчите?! Такова информационно затъмнение нямаше и през комунизма.

pak li tozi ludia.....