Откриха реставрираната раннохристиянска базилика ”Червената църква”

Министърът на културата Владимир Пенев и кметът на община Перущица Ради Минчев откриха официално реставрираната раннохристиянска базилика "Червената църква".

Обратно в новината

Коментари - Откриха реставрираната раннохристиянска базилика ”Червената църква” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лайте,лайте срещу опазването на историята пък после се чудете защо Република Македония ни я краде

Все някой ти лае. Не виждаш ли, че едно метално скеле изравняване на терена + реставрацията на стенописите е 2,3 милиона. Трябва да зи малоумен Цецо или заинтересован. Ма крадете с мярка, това може да се направи с 600хил. лева!

ТОВА СА МНОГО ПАРИ,КЪДЕ ГИ СЛОЖИХА??

Ето една новина, която обяснява защо няма пенсии в България. Тая църква не я знам, ама на картината се виждат нуколко запазени стени. Какво точно е ремонтирано не е обяснено, само някакви си метални подпори се казва. Това да струва 2 млн.... И дали е имало смисъл да се дават? Колко турсита ще се втурнат да го гледат това чудо на историята. Съмнявам се българите да се втурнат, те нямат пари. Чужденците избягват България. Или малцината дето се лъжат да дойдат на кутлурен туризъм у нас, те изобщо няма да се впечатлят от няколко останали дувари. Такива по Европа има почти във всяко село. Чисто и просто някои "наши другари" са си поделили 2 млн.

Докато мислим само с корема си и последващите го оргади няма да има "КУТЛУРЕН" туризъм

Браво, но тази реставрация не може да струва 2,3 милиона! С тези пари могат да се направят две реставраций. Похвално, че е решено да се реставрира, но нека се прави "на ползу роду" , а не за печалба и облагане. Намирисва тази реставрация.

Червената църква не е в Перущица а в махала Пастуша.Още Л.Каравелов в "Българи от старо време" говори за "пастушеско" вино а не за перущенско /проверете!/.От перущенските огромни лозя май нищо не остана /!!!върнете си ни земицата!!!/.Сега сигурно Пастуша е квартал на "града".Не знам дали още в Пастуша правят най-хубавата в България лютеница,цехчето за която я е правил баща ми в 60-те години.И да се разберат най-сетне с брестовичани кой е по-по-най,а не да се хвалят с Червената църква която едно време активно рушаха.

това метално укрепване колко ли ще изтрае. дали братята роми няма да извършат разделно събиране на отпадъците!?!

хажде историците да коментират значението на този паметник на културата.. ама без ,,инструкции,, отгоре! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да вярно е но неможе да върне самозапалилитесе С тях ще остане в историята твоята любима герб а не с базиликата жалко

Престанете да свързвате ГЕРБ с разните самозапалили се луди!

Гордеем се със съграденото от ГЕРБ! С нетърпение очакваме и Българския Лувър, създаден от вдъхновения творец академик Рашидов!

добра ирония

прекрасна новина. иска ми се да ида да я видя!

повече такива новини да се чуват...