Перуански парашутист оцеля след падане от 1500 м

Парашутист от военновъздушните сили на Перу оцеля без нито едно счупване при падане от 1500 метра, след като парашутът му не се отвори при скок.

Обратно в новината

Коментари - Перуански парашутист оцеля след падане от 1500 м | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

rado_7_6@

Тоя образ ако се казваше не Гамара, а Гарота щеше да е уникален майтап. Ще му пиша на имейл да му разкажа вица дето някъв командос трябвало да скочи с парашут, да дръпне ръчката, парашута да се отвори и долу да намери очакващата го джипка. Скочил пича, дърпа - ниц. Мисли си - ся и джипка ако няма - бахти организацията

Аз

Всъщност височината почти няма значение в случая. Максималната скорост на падащо човешко тяло е между 100 и 200 км./ч., забравих точното число. Тя се развива за около 100-200 м. падане, грубо 4 до 7 секунди, зависи от плътността на въздуха. Демек - дали е 100 или 10 000 метра - за падането няма значение - при падането скоростта му ще е една и съща. Нещо като при жените - важни са само крайните 20 см., всичко друго е само за наслада на окото:)

като има земи виж за един австриец, който мина скоростта на звука, при падане от над 30 000м.

8901

Това е бил другарят П.Ореш. Само той може да оцелее при такива обстоятелства.

г-н бареков, и вие можете да го направите и не е страшно. опитаите, мнго млади хора ще ви повярват ако успеете.

Това е непълен отказ на парашута, а не пълен (т.е. отворил се е, но не се е разгърнал изцяло). При пълен отказ - успех от 1500 метра.

тои в безсъзнание и също когато си пиян А ПИЯНИТЕ СОНАМБЕЛИТЕ НЕ УМИРАТ --- НЕ 100% НО ТОВА СЕ ИЗОЧАВА И ДО СЕГА

Като ти е писано да живееш брат, няма оттърване:Бог ли е, съдбата ли ще го наречете или Провидението -няма и няма, ще живееш до като трябва...Неведоми са пътищата му, може като нищо някой него наследник бъдещ след 200 години да е ключово важен за плановете Му

СЛАВА НА БОГА ЗА ТОЗИ СЛУЧАЙ! БИЛ Е В БОЖИИТЕ РЪЦЕ..

Бил е голем късметлия!

В оригиналната новина пише, че едно от въжетата на парашута се е оплело около врата му и парашутът не се е отворил правилно, а не, че не се е отворил изобщо. Отървал се е с изкълчен глезен, без счупвания.

В България е имало подобен случай, пропуснат от пресата. Един шоп е паднал от подобна височина, въобще без парашут. Имал е късмет, че е паднал на главата си, иначе да е загинал.

Бил е партиен секретар от БСП.

А по форумите е пишел с псевдонима Синьор Дон Амичи

Без парашут скоростта на човека при земята трябва да е около 150 м/сек. или 540 км/час. На каквато повърхност да се приземи, ударът ще е убийствен. Освен ако пада на надувни възглавници като каскадьорите, но все пак скачат от 30-40 метра. Щом пишат за каишка около врата, т.е. някой от коланите на парашута, това означава че той се е измъкнал, но не се е разтворил нацяло. Очудвам се защо не се е отворил запасният парашут при тази голяма скорост. Аз имам подобен случай, когато главният парашут се отвори наполовина, защото се беше преметнало едно от въжетата, но запасният се отвори мигновено и се приземих без проблеми. Така че това е поредна весникарска сензация.

Благодаря Ви за даденото Познание, Колега ! ..и все-пак - според Вас каква Е била Причината за катапултиране ?

Ама какво току има-няма и си зачовъркате с пальчики, красньie ?! ---> в Началните материали Е изписано че е от ВВС ! (, а Не от десантните)

впечатляващо е колко грешна информация си събрал на едно място..

Първо, не знам да се отваря запасния парашут сам. Основният може да има КАП за време или налягане, но запасния винаги е на ръчка. Второ - статичен или със свободно падане е бил скока? От което следва въпрос Три. Трето - коя каишка се е оплела? Изтеглящият парашут или основния, в каква степен се е отворил основния, ако все пак нещо се е отворило? Иначе съм съгласен с над 500км/ч на каквото и да се пльоснеш ставаш на дропсърма поне.

незнам колко сте инженер ама май не сте и парашутист.скоростта при неотворен парашут е около 50м/сек.1000 метра се изминават за около 20 секунди ,като зависи и от позициятана тялото .А за такъв запасен който се отваря сам все още не съм чувал.ще е интересно да споделите с какви системи парашути сте скачали и къде.

Понеже всеки ден човек трябва да научи нещо ново, ето ти малко инфо.... Напиши в нета Airtec CYPRES и приятно четене :)

Бах инженера , бах смешника :) 540 км/ч ?- надявам се, че не си инженер на самолет или в Козлодуй ...

Те такова "животно" за Вас няма, нали? Падащо тяло в земната атмосфера не се ускорява постоянно! Ускорява, докато съпротивлението на въздуха му позволи. При скок по корем, с разперени крайници скоростта може да падне до 195км/ч. При аеродинамична позиция, достига 320км/ч. Т.е. това са минималната и максималната възможни скорости за удар в земята на скачач, без екипировка, ако ще да скочи от 40км. Не, че не са смъртоносни, но е смешно някой, занимаващ се с парашутизъм да говори за 540км/ч. Дано не сте инженер, колкото и парашутист... Лошото е, че има и няколко ПЛЮС-а, ама то невежеството си е заразно и лесно се предава!

Е, тук вече се влиза в безсмислен спор. Дали 320 или 540км/ч - все тая, дали е 1500м надморска или над конкретния релеф, дали е при температура 35 целзия при повърхността или 15 целзия, дали има възходящи или не течения. Както знаете Баумгартнер мина скоростта на звука - вярно в стратосферата. Има много фактори определящи скоростта, но 100м/с е нормална скорост за над 1500-2000м надморска височина, колкото по-надолу, толкова повече пада.

Колега, вижте реклама в Интернет: "Грабни тандемен скок с парашут от над 3500 метра, плюс заснемане - за 340лв! Плати 100лв сега, а остатъка преди скока. Само си представи 50 секунди свободно падане с 240км/ч! Животът е твърде кратък, за да не скочиш с парашут! А за да запазиш спомена наистина ярък, заснемането е тип тип Handy Cam - от ръката на инструктора. " Скоростта на тяло падащо вертикално е корен квадратен от 2gh. При височина 1500 м. това прави 173 м/сек. Аз приех теоретично 150 м/сек. Но крайната скорост зависи от коефициента на челно съпротивление. Формулата е за вакуум. Ако човек пада във вертикално положение, скоростта е 2-3 пъти по-голяма от тази в хоризонтално положение, както е скокът със задържане на отварянето. Такива скокове имам десетки, когато въздухът между пръстите на ръцете е като силна водна струя. Може би знаете, че при скока на Баумгартнер от стратосферата се надхвърли скоростта на звука, вярно почти във вакуум. Така че всички "ВЕЖИ", (антоним на невежи) бързате с констатациите. А отноносно запасния парашут, той няма автоматично отваряне с КАП или ПАС, които се задействат аварийно от атмосферното налягане, но се монтират само на основния парашут.

До дръвенио философин написал "Терминална скорост" на 08.05 в 12:00 часа. Виж бре! Wikipedia що пише: "Сокол скитник. Лети бързо и мощно с типичните за соколите бързи и мощни махове на крилете, последвани от планиране. Ловува, като се спуска от високо (понякога до километър) с голяма скорост. Това е най-бързото същество на Земята при пикиране може да развие над 320 km/h, а във филм на National Geographic[3] е измерена скорост от 389 km/h. Напада всякакви птици с размери до 2 кг." Това леко птиче вкига 390 км/час, а тизека врекаш че максимумо бил 320 км/час. Да не си бил доле без парашют. Тоа инжинер пише че по формули скороста требе да баде 540 км/час, ама това е по формулата за тело падащо вертикално и то изпружено. Но това е теория. Като се вземе един коефициент- ваздушно сапротивление и оптекаемост, ще баде по-малко. Колко е, не знаем. Геле скачал в казармата, ама не достигал земята без парашут и той не знае. Виж соколо кой вдига 390 км. санким 108 км/сек. Тъй че много приказваш и сите другите.

пулни глупости,махималната скорост на естествено падане без парашут е около 200 км/ч.

при скок от 1500 m., трябват голям кураж и сръчност за да прережеш въжетатат на оплетения основен и да отвориш навреме запасен парашут - няма много време.

Всичко си има физично обяснение , просто не го знаем . Но най-вероятно е попаднал във въздушно течение което е намалило скоростта на падане !

Вероятно парашутът се е отворил частично, оплел се е около човека и за това последният е загубил съзнание. Парашутът е намалил скоростта, иначе никакъв шанс да оцелее, това са над 300 км/ч скорост при удара.

Тоя ,колко ли глупости е казал,до,като се е пльоснал о земи....

Е,какво е омекотило удара... нас*ал се е и те ти омекотяване! А по време на полета е надул гащите с газове и те са станали,като втори парашут....

Че звучи на Чудо - съгласен ! ТА ! - каква Е била Причината да катапултира ?

Капитан Планета в действие!!!

jingiby

Пред очите ми се е случвало такова нещо в казармата. След приземяване започнах да си сгъвам парашута и чух крясъци. Видях, че един колега пада с неразтворен парашут. Задейства късно и запасния и той също не се отвори. Човекът падна от 800 метра в разорана нива и остана жив, но му извадиха длака и единия бъбрек.

На една от първите тренировки , съкурсника ми оплете въжетата на куполен парашут. Та време нямаше за резервния и се заби надолу. Има късмет, че спайдушения купол се закачи на телеграфни жици и от там се сурна долу. Изкълчен крак и ожулени бедра и достойнство :-)

Абе кой знае какво е станало. Стига намесвахте Бог.

Не му е дошло времето на Човека да умира, защото имало още много да тегли тук в Ада-Земята.

Бог го е спасил!!!

Това е така! Не е ясно все още, Всевишния как точно го е направил.

не му е дошло времето да си го прибере горе

Подложил е невидимата си "Ръка", в която човекът е паднал.

Браво! Много добро обяснение...така първобитните хора са си обяснявали слънчевото затъмнение :)

Определено не е срещнал повърхността под 90 градуса (няма челен удар). Вероятно е паднал на сраввнително меко (шума или сняг), плъзнал се е, малки препятствия постепенно са му убили скоростта. Ако нещо от изброените е липсвало, от него не би останало нищо. А за да се случат всичките тези неща (и някои други, неспоменати) е помогнал Той.