Тази нощ ще наблюдаваме поток от падащи звезди

През тази нощ и в България може да се наблюдава зрелищно космическо събитие - поток от падащи звезди. Това е пикът на метеорния поток Персеиди.

Обратно в новината

Коментари - Тази нощ ще наблюдаваме поток от падащи звезди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Метеор е метеорит, който е навлезнал в атмосферата на Земята :)

Иииииии, 60км/сек!Чи то по-бързо от "Гоуфо" бре!

само да не разбере теолога...

Колко ли ще са падналите "звезди" при ежедневните среднощни мотогонки по софийския бул. България. (за информация на КАТ, които както винаги, нито са чули нито видели, мястото е между бул. Г. Делчев и НДК, часовете са от 23.45 до 01.00).

Това са душите на убитите по пътищата.

Леле, те няма да останат звезди на небето :)

..ох, няма да смогна с желанията! ;)

Дали ще засенчат потока падащи "звезди" на Димитровградското съзвездие "Пайнер"? Мисля че -ДА!:)

Освен това се пише "метеоритен" поток, а не метеорен! Второто е съкратена версия, която се използва предимно в жаргонния език! Научете го! Вижте, че само вие от всички БГ медии пишете, че това са метеори, а не метеорити!!!

Не сте наясно с понятията. Става дума точно за метеори. Метеорити са, когато не изгарят напълно в атмосферата и падат на земята.

Абсолютно неверно! Това са точно метеори, защото изгарят още в атмосферата. Когато успеят да достигнат земята, преди да изгорят, се наричат метеорити. Пази боже от метеоритен поток от 100 метеорита в час - ще изпотрепе всичко долу.

Ти ако си от наще астрономи, ама грам вяра ти немам! Много добре знаем какво е нивото на БГ учените и колко много знаят! Кадърното отдавна избега на Запад, а тука останаха само тия дето не ги бива...

не мисля , че изгарят, какво има за изгаряне в тях! камъни и метал.... напротив падат си, а това че светят идва от нагряването, когато навлизат в плътната атмосфера

Ти скоро виждал ли си магма или лава? Или МЕТАЛУРГИЧЕН завод? Че да обясниш как точно металите не изгаряли.

добре, като изгорят металите , какво остава от тях?

Идеи откъде може да се наблюдават най-добре в близост до София освен Витоша?

Просто избираш място, далеч от наземни светлинни източници. Дали ще е Витоша или някое село далеч от градовете все едно. Но по принцип най-доброто място за мен е The Dark Side of The Moon ;)

Аз

Не е. И там свети слънце... даже по-яко свети. Абе... и от покрива става...

Много важно! Защо ни пълнят главите с подобни булшитове, които едва ли интересуват някой сериозен човек? Това да си го гледат някакви хлапетии, които още вярват, че падащите звезди сбъдвали мечти! А и доколкото знам, все от България нашите астролози нищо не са видяли! И как ли да видят...

Точно! Истинските новини са от сферата на политиката! Това е което трябва да ни се поднася, защото засяга всички ни! Не може да в страна в която умираме от глад, да гледаме звездите! Престъпление е!

Като си гладен - ходи се наяж! Ей го там казанът за боклук!

Ми някой да ви кара вас двамата да ги гледат звездите? Гледайте си "звездите" в БГ политиката и се правете на разбирачи на масата с ракията пред телевизора.

Твоята глава вече е достатъчно напълнена с булшит така че няма страшно...

Тази думичка става за прякор (или както може би ще се изразиш ти, ник), но не знаех, че имала и множествено число! Скри ми граматиката - и на българския, и на английския език! Освен това, едва ли астролозите се занимават с гледане на звезди, та си прав - нищо не са видели. Виж, за астрономите не зная. Не те зная, перко, в кой клас си, ама и за там не си - за отделенията си, моето дете. А колкото до новините, хубаво е да има и такива. Това, че теб не те интересуват, не означава, че всички сме като теб и не те прави меродавен (виж в някой онлайн речник значението на тази дума; може и "астролог" да провериш какво значи).