Перничанка: На това му казват училищна закуска!

Поредната снимка на гола филия, която учениците получават като безплатна закуска в Перник, взриви социалната мрежа.

Обратно в новината

Коментари - Перничанка: На това му казват училищна закуска! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не разбирам защо се оплакват. Закуската е перфектна!

От всички мишоци детоксикация не се интересуват какво ядат децата им, най на края по някаква случайност един родител е разбрал... Къде са другите милиони родители, баби, дядовци и т.н. и защо до сега не са се поинтересували или им е било поудобно да си ттракат и да се правят на луди... То човек требва да си има топки в този свят и да си търси правата а не да се прави на луд и да псува вечер на ракия и салата а денем да се заглежда удобно на другата страна когато мачкат комшията. Така удобно е да си страхлив и да се криеш зад лозунгите... Аз плащам данъци.... Нали това е Европа, да се оправят.... На мен ми се полага... А от зад страхливец

Кой реши,че тези деца трябва да се хранят с боклуци?На тези,които взеха това решение им препоръчвам да ги дадат на тяхните деца за закуска,обяд и вечеря-добър апетит.Тъпи ли сте,малоумни ли сте?Имате много къса памет.Жалко,че сте по върховете и изобщо не Ви пука за тълпата,иначе сте положили "КЛЕТВА".

С какво се хранят децата им е добър въпрос, при положение че кучетата им ядът сиомга.

Нее, българинът си иска баничка с много маргарин и наденичка с много сланина. Какъв е тоя кашкавал, и отгоре на всичко малко елементарен морков!

На всякъде по нормалния свят РОДИТЕЛИТЕ ИЗПРАЩАТ ЗАКУСКАТА НА ДЕЦАТА. САМО ТАКА ЗНАЯТ КАКВО ЯДАТ ДЕЦАТА ИМ. Стига откривали колелото. ОТКРИТО Е ВЕЧЕ.

95% от децата хвърлят тези боклуци /и с право/! Спрете даването на пари на данъкоплатците към наши/ваши фирми! Излишни пари няма! Тона са милиони на година за някои хора, за да отиде тази некачествена храна на бунището! Тези грешни пари да се дадат за болни деца!!

Повечето деца изхвърлят закуските, независимо от качеството им! Ритат плодовете, замерят се с тях...А бе-използват ги "по предназначение"! Спрете да харчите грешни пари за глупости!

Да ви коментирам ли пък елитното ни Музикално.......тоест Национално училище по изкуствата на какво положение е...... то е за сериал....почва се от крими вълна...минава се през въшливост и за капак старите прещамповани закуски.....ХЕИ , РЗИ и резни подобни спят дълбок зимен сън както е навън....е да де той и Спартански проспа..-......не само миналата година ами тази сме като по пистите на Боровец......

На децата ни дават това от снимката но на бежанците-ислямисти дават топла храна сутрин, обед /супа, основно ястие от специални меса и десерт/ и топла вечеря. Какво са децата на простосмъртните, бъдещето на България и защо да се хранят пълноценно за да са здрави щом може и така. А къде отиват парите икономисани от икономичната закуска.

ПРАВИЛНОТО ХРАНЕНЕ Е ТОВА В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ .МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ НЕ ТРЯБВА ДА ПРЕЯЖДА. ЗАЩОТО МНОГОТО ХРАНА ЗАМЪГЛЯВА СЪЗНАНИЕТО И НАРУШАВА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС.

някой може ли да изброи поименно европейските държави, в които дават безплатни закуски по училищата

Гербаджи нямате спасение вие, кое е безплатното тука?

няма такива

В СОМАЛИЯ КРАЛЯТ ТАКА С БОГАТ ОБЯД ЧЕРПИ ГОСТИТЕ СИ. КАКВО ИСКАТЕ ПОВЕЧЕ .АМА ЧЕ ГЛАДНИ И ЛАКОМИ БЪЛГАРИ....

Ех тая миглена Куневица1 Ама нали ти си министър на образованието, родителските съвети да следят за храната на децата ни. Ами ти и всички твои подченени за къв чеп получавате заплата?

Тя не ще да е министърка иска еврокомисарка да стане пак.

тука се опитват да ни убеждават колко не сме прави да сме граждани... НАли сте граждани за... какво беше... развитие... И да, не сме прави, на изборите трябва да се коригираме.... Трябва да елиминираме нахалниците! Чупка, гадове!

Само, че Вие не сте граждани, защото в България липсва гражданско общество - мислещо, отговорно, последователно в действията си. Ние сме сбирщина - затъпели, безотговорни, мързеливи и с големи претенции!

FuckTheEU

Вижте сега, без пари толкова! И десет грама да е кашкавалчето все е файда, чичко милиардер не дава повече. Като сте искали хубава закуска за трийсет стотинки да не сте скачали навремето по площадите с глупави слогани, и да не сте унищожавали икономиката си!

С подобни мохабети не защитавате началника, а настройвате още повече хората срещу себе си! та викаш, тия дето скачахме площадите сме съсипали икономиката, не вашите Живков, Виденов и Луканов, а? И Путин не разбра, че стия тролове само озлобява още повече враговете си...

Само дето не е без пари. Платено е с парите на данъкоплатците. Повечето са откраднати, затова е толкова оскъдна храната.

вие сте популисти и демагози бе! Ся ще кажете и за субсидиите и за бежанците... Важното е магистралите, санирането, фондовете и заемите... а, и иконономическия растеж! Толкова сме се оправили, вика Бойко, вече няма безработица, напротив, няма кадри! Заплатите - до небето! 460 лв минимална. Надминахте Того вече, какво искате още?

Не не няма да приказваш глупости не сме плащали данъци, а да се крадът милярди плащаме достатъчно така ли?

грешка си

Като няма средства за нормална закуска на децата, да се спрат закуските! И без това никой не разчита на тях и се изхвърлят, без да се ядат! Просто някой си печели пари от боклуците, с които снабдява училищата, предполагам не са случайни фирмите за кетъринг!

Че за толкова са си платили, какво лаете

безплатни закуски, по-добре банички от 10 стотинки, ама това беше при лошия комунизъм

...когато трябва да плащате данъци не го правите, а когато искате държавата да ви даде нещо сте първи на опашката. Тя-държавата не е длъжна да ви храни децата - за сравнение вижте тези практики в други европейски държави. Всеки може да сложи нещо хубаво за закуска на дегего си. Отделен е въпросът колко от закуските биват изядени :)

плащам си данъците, ясно! И то доста високи! Та викаш не била длъжна държавата, на запад да сме видели... а стига стия пичи масали, банални станахте... Къде са парите, тъпанар? Казвайте, ваща мама!

Като обиждате непознати хора по-леко ли Ви става или детето Ви е по-нахранено?

...си толкова злобен? Боже колко интелигентно е твоето изказване, направо ме впечатли.... Със злоба и негативизъм напред! Продължавай така! Успех!

Колкото повече данъци, толкоз по-големи далавери и по-малко за децата.

За бежанец 1 лев за закуска, за децата ни 20 стотинки. Честито!

Да!!! Както винаги дупедавци!

някой от така обидените родители правил ли си е някога труда да погледне какво пише в обществените поръчки за тия хранения осредно под 1,50 лв залага държавата за хранене на детето ви на ден (в по-големите градове малко повече в по-малките по малко :(. и това е началната цена от която фирмите тръгват да се конкурират. за тия пари децата получават закуска, обяд и следобедна закуска и манджата трябва някак да се достави до училището. Вий си направете сметката какви трябва да са тези закуска, обяд, следобедна закуска, за да влязат в тази цена. Каквото даваш това получаваш! За без пари държавата толкова може да ни храни децата! Ма те парите на държавата били парите които вий сте и били дали! Хаха ми явно малко давате на държавата ...

ти да видиш на изборите колко малко ще ви дадем, ще те смъдне... Търси работа, щото...ама не те виждам като какъв...освен на магистралата да въртиш свирки...

Много ми е интересно, кви са тия родители, които "ОЧАКВАТ, че ще дадат на детето им нещо свястно за закуска" ???? Срещу 15 стотинки ли колко беше там порциона на дете!? Алоуууу Като немаш пари да земеш на детето си закуска, поне не се възмущавай, че не са му дали нещо СВЯСТНО за 15 ст. Намери му ти свестан закуска за 15ст. По-добре да ги няма тия простотии, за да не ни занимавата само с малоумните си новини, през 1 месец, дето некви дебили се възмущават, че не може да се направи от пръдня боя

кво очакваш обаче на изборите, ти се чудя... ще видиш големия... давам на детето си всяка сутрин 3 лв порцион, като си невежа не пиши тъпотии!

Глупости в същото време за бензин на колата на секретарката на кмета и личен роб да я вози отиват повече пари от данъците на хората за година колкото изяват всички деца в едно училище. Тва е тъпото гербаджи капиш.

Пратете децата си в частни училища. Менютата са съобразени с всички изисквания. Срещу парите, които плащате, получавате качество. Моите и вашите данъци плащат закуските на децата Ви и за това са такива. Защото от същите данъци се плащат заплати на администрацията, социални помощи и придобивки за неработещите по една или друга причина и всичко онова, което се покрива от бюджета. Колко трябва да са данъците, за да стигнат?

И в частните градини и училища не са цветя и усмивки. Единственото сигурно, е че сметката я адресират директно на теб.

А бе айде стига филми, на ден за една закуска на дете стигат 1.50 - 2 лева да получи едно мляко с един кроасан примерно или свежи плодове. Тая филия на снимката има себестойност 0.14 лева сещаш ли се за ква мизерия говорим.

А сещаш ли се колко хора работят и плащат данъци и колко висят на бюджета?

Ама за закуската от 1.50- 2 лв. трябва да се бръкнат татко и мама. Щото на у-щето му се отпускат в пъти по-малко!

Ужас, много непопулярна теза! Няма как хората да са си виновни сами - трябва да е Сорос, Путин, Кунева! ;)) Хем безплатно, хем с претенции. То и плато с филе и луканки да беше, пак щяха да се намерят недоволни от Е-тата ;))

а пасти ли да им даваме... Бе ти като мария антоанета... Я разкажи с 600 лв заплата как ще го пратиш вчастно училище? А и в Плевен няма такова! Или ти си от умните, красивите и кадърните, ние сме профани?

А защо очаквате някой друг да им дава?

Проблемът не ми е храненето на децата, а че се подиграват с данъкоплатците. Тръбят по медиите колко милиони са дали за хранене на децата, а пък 80% от тия пари са в джобовете на фирмите спечелили поръчките и от Том в партийните каси.

Тъй де, нямало хлаб. Ами да ядат пастички.

Там у Перник да мълчите, че ще одите несанирани ЦЕЛ живот.

Закуската в училищата да бъде същата като тази в бюфета на Парламента. Каквото се предлага на депутатите и министрите и всичките там чиновници, това да се предлага и на децата. Нима администрацията е по-важна от децата?

Нали трябва да има за мигрантите!Безобразие! В детската градина окладът е 2 лв.дневно,а на децата на бегълците -3 лв.

В концлагерите държавата храни децата, в нормалните държави ги хранят родителите!

тва либерастите си личите оп 2 думи...

Така е, ние си храним децата, а на вас хич не ви пука за тях!

Ако не е кетъринг,а закуските се приготвят в стола на училището защо не се сетят да прегледат съдържанието на торбичките на лелките на излизане от училището?

Сега,като се замисля май не съм виждал слаба леличка нито в училище нито в детска градина : ))

"Възмутени" родители непрекъснато постват снимки на храната от училище или детската градина, без да си дават сметка, че това се закупува с общински бюджет. Никой не е длъжен да им изхранва децата обилно, важно е да е прясна храната. Наглостта ескалира до там, че се иска изцяло училището да храни, възпитава и гледа децата им, та за тези недоволни родители да остава повече свободно време и повече средства.

а общинския бюджет откъде идва бе? Нали от моя джоб? Извинявай за наглостта... През Март ще се чудите откъде ви е дошло, партизани недни!

гербаджия

langlima

Еееее, преядохте! И хлаб имате...и ЦЯЛ...кръг...морков!А моето дете получава само...вакумиран прозрачен лист кашкавал!

Така ли го храниш, не му завиждам, като одъртееш и то така ще те храни!

langlima

Вероятно мислиш с долната си глава, за съжаление. Ако съм оставила държавата да ми храни детето, досега да е умряло от глад, каквото е правило всъщност до 4-тата си година, до когато го е отглеждала! Осинових го. На 4. И наистина е гладувало! Сега си го храня аз! И не гладува! Но да си приписват някакви заслуги, че давали "нещо" на децата, няма нужда! Всъщност става, че едни "наши хора" прибират едни "държавни" пари! По-добре да направят лавките в училищата по-евтини, а не като 4-звездни ресторанти! Така че, Патка, когато не разбираш нещата, не си надигай "главата"! И не се изказвай неподготвен! Няма нито един родител, който да разчита на училищните закуски!

традиционните медии и сайтове вече губят битката с Фейсбук, ползват го като първоизточник за нюз, щото не могат да отразят света... Всичко им е бла-бла... На бунището на историята отивате...

С тази закуска трябва да храним всички политици които набутали талибаните в България, докато не проумеят. Баси гавра над хора.

Преди две години децата ми донесоха два спаружени, необелени и неизмити моркова. Тогава програмата беше плод в училище. Общо взето почти ежедневно децата получаваха плод, който е трудно да се консумира на момента, а в повечето случаи не е и препоръчително изобщо да се консумира. Тогава вдигнах голям пушилка. Факт е, че след това такива издънки по отношение на храната са доста по-малко

Аз съм човек, който работи и може да си позволи да ходи на обяд извън офиса всеки ден, но си нося обяд, за да знам какво ям. Вие децата си пускате да ядат боклуци. Какво да ви кажа повече.

кво искате бе? нали тр. да има за мене сигански!

Това е грозен цинизъм, на който министър Кунева трябва да отговори като незабавно изтърбуши цялото училище! Всички! Много добре се знае как даскалите взимат кинти за какво ли не " за децата" а в такъв зимен ден да се даде гола филия на децата е цинично и ужасно. Всички магазини работят, даскалите получават по 1000 лева, директорите нагоре! На 20 деца по едно кроасанче ще излезе 30 лева. Как не ги е срам да се правят на луди и да допускат такъв цинизъм. Даскалите отдавна не са бедни. В училищата има доставка по договор за поръчка на храна. Никой ли не се сеща как някой се е изгварил с децата, а тук четем, едва ли не, каква бедност има в Пернишко? Някой ще пита ли защо майките съветват децата си да бягат от тук и нацията намалява? Ами заради такива! А липсата на държавна реакция доказва правотата на онези, които бягат.

НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ ВЗИМАТ ПО 1000 ЛЕВА!

ПЕРНИК, ПЕРНИК......

По-добре филия с мас!

Защо очаквате да нахранят дещата ви ? Училището е да учи ! Не да храни и да възпитава. Много е лесно да прехвърлим родителските си задължения към някой друг

Мисля, че се прекалява. Понеже вече съм мнителна и подозрителна към всичко, може би и като нищо това е целенасочена кампания. И дъщеря ми ходи на училище , 3-и клас, понякога закуските не ги бива, но много често са свестни - кифли, плодове, ябълки, банани им дават на децата, мляко дори, сандвичите наистина най-не ми допадат, но все пак стават. Може би друго трябва да се направи. Да не се дават закуски на всички деца, а само на тези на които родителите желаят. Аз например на пускам детето си не закусило.

Майко,майко.пуска детето си незакусило.Е как няма да и хареса ако ще да е и л...

НЕ пускам тетето си...сега видях,че съм допуснала неточност. За това и детео ми не яде тези закуски, но понеже смятам, че е грехота храна да се хвърля съм и заръчала да ги носи у дома, което също не е много редно, но пак по-добре от това да заминават в коша. За това и не смятам, че чбълки, мандарини, банани, все неща които често носи и в последствие си изяжда вкъщи на спокойствие, са лайна. Козуначени кифли, кифли с шоколад също, със сирене. Сандвичите и аз не ги намирам за успешни, но не е честно да се акцентира само на тях.

Прочети по-добре какво е написала жената, даже и с правописна грешка "не пускам детето си на/не/ закусило". Пишете, без да дочитате!

Ярък пример как всяка една добра идея може да бъде опорочена и опростачена от един меркантилен идиот по веригата.

Й плаща тази безплатна закуска. То по комунизма нямаше такава.

Предлагам тия "закуски" да ги кръстим "КУКУневки"! Или "ГЕРБанички"! Може и "БОЙКифлички"! А иначе - поздрав за перничани от ГЕРБерастката им кметска управа!!!

Ами то щото директор на училище - гол не можело , но министър на образованието - гола вода - може.

Стига сте се оплаквали. Това да не са ви депутати, дето ви представляват (само не ме питайте къде товно ви представляват). Само депутатите имат за закуска черен хайвер, френски кроасани и ягоди. Вие още малко и училищни автобуси мерцедес ще заискате. В България, само партийците (и то не всичките) имат право на живот, другите каквото им отпуснем.

мащеха така храни децата

данъците! плащайте си съвестно данъците, и може и да има закуска!

Ще има за увеличаване на дажбата на башибузука поканен от Меркел. Или за магистрали за да може Бойко да се кефи с джипа. За българските децата няма да има, най-много за БХК и за циганите, за да ни тормозят. Колкото по-малко данъци, толкова повече родителите българи ще имат за да хранят децата си.

Безплатен обяд няма. Нито безплатна закуска.

..познавайки добре перничани, аз бих заложила, че тази жена е недоволна, че сандвича не е придружен с шамар зад врата на детето, а не от сухия хлебец ;))) Като мина покрай американските вериги за бързо хранене - пълни с деца! После същите родители недоволни във Фейсбук, че сандвича е само 300 калории, не нормалните за децата им 5000...

американските вериги за бързо хранене - те са на българи. Франчайз с парите от бившето УБО. ;) Някак си остава впечатление, че учениците масово закусват там, нещо доста далеч от реалноста.

Това е по БДС . тоест:Бойко Доган и Станишев. Ама че наследство! А?

Аха !!!