ГЕРБ няма да оттегли промените в пенсионния модел

От ГЕРБ няма да оттеглят предложението за пенсионната реформа, но ще правят поправки в нея до март.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ няма да оттегли промените в пенсионния модел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Толкова ли няма един образован в този парламент? И този недоноско който са поставили за финансов министър - едва ли има образованието да управлява нещо повече от собствения си портфейл. Така или иначе след 10-тина години няма да има и на кого да се изплащат пенсии освен турци и роми - работоспособното българско население и младите напускат страната, останалите с нивото на сегашните пенсии няма как да изкарат.

Всичко е въпрос на избор, разбира се, но аз ще си прехвърля ДЗПО-то в НОИ. Причината е следната: За една година имам доходност 2 лв. за внесено до тази година 2000 лв. ДЗПО /т.е. за определен брой години/. Апропо ще трябва да работя 200 години, за да взимам пенсия 20 години. Навярно не знаете, но ние родените след 31.12.1959 година ще получаваме 40% от НОИ и 20% от ДЗПО, докато сега 60 % се взимат от НОИ /това е процента от брутното възнаграждение за определен период/. А ако фалира фонда, какво става?! А държавата зле или добре - гарантира.

О МАЛОУМНИ ГЕРБАДЖИИ ЦЕЛУНАХТЕ ЛИ СЕ С ПОЛОВИНКАТА СИ дпс?Направихте ли това недоносено министърче милионирче?

Ясно е, че хазната е празна. Вече се пипна по времето на ГЕРБ НЗОК, направо я ограбиха, а сега много финтово искат да пипнат и пенсионните фондове. Развивайте икономиката, господа управляващи! С празен джоб реформи не се правят. И не пипайте пенсионните фондове!

да ви е честит новият модел !!!

И какво сега. Този тарикат от снимката дотогава ли ще го търпим. Я по-добре да си ходи още сега.

понеже в герб гъмжи от разбирачи, които не знаят къде се намират, предлаганата от тях пенсионна реформа по всяка вероятност ще се окаже препъни-камък и ще им струва скъпо,затова най-добре Боко-тиквата, след като не умее да води диалог и няма познания е редно да подаде оставка, оставка и само оставка...нямат друга алтернатива и затова сигурно няма да изкарат 1/2 от мандата си...

Както всички сме забелязали мног оотдавна, Борисов не само умее да води диалог, но е и един от най-диалогичните политици в България, откакто я помня. БСП не водеха диалог и мааха като трактор с плуг в пългарското законодателство и в цялото обшество. БСП нямат нито един диспут по законите, които натикаха в България. Не промениха нито едно свое становище, като изключим това за Пеевски, но след като Станишев деспотично натисна парламентарната група а БСП за него по най-нагъл и зловещ начин, след като хора кървяха по площадите, за да опазят България от свинете им, та чак тогава разбра как не може да се пипа по тои начин българският интелектуалец. Такъв шамар му извъртяхме, че ще се помни с поколения. А той бе такъв келеш, че ще остаен в историята именно като келеша на комунистическа Бългаиря. Сега това момченце Горанов опита съшото, но за малко. Спряха го. Малумниците трябва да си ходят. А Борисов е най-диалогичният политик в България. Предлага, обсъжда и променя, ако не е добро. Други не съм виждал до сега да го правят. Хелем БСП уродите никога не са го правили. Диалогът им е монолог под формата на насоки, пълни с лъжи. Такива четохме и цъкахме с език как е възможно в сегашния век такава пошлост и долнопробие.

Просто държавата да започне да внася осигуровски за хората на които плаща заплати и всичко ще бъде шест плюс !!!

НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ВЕЧЕ НЯМА ПАРИ ЗА ПЕНСИИ И ЩЕ ТРЯБВА ВСЕ ОТНЯКЪДЕ...

Знаех си, че точно този Гурланов ще е издънката, тъпо момче но какво да го правиш..., трябваше и финансовия министър да е на РБ.

С доброволния пенвсионен фонд имам договорни отношения и никой не може да ме накара да разваля договора си с тях.Нито ГЕРБ, нито която и да е друга партия, абсолютно никой.Все едно някой да дойде в къщи и да ме пита кой да е от утре собственик на моя апартамент/без аз да съм го продал преди това/.Просто ще му затворя вратата.

те и навремето нашите дядовци имаха земя и никой не можеше да им я вземе.., ама такива прости момчета като този комсомолец Горанов можаха да объркат всичко

Пенсионните фондове са като банките. Когато голяма част от вложителите ги напуснат ,те фалират. Така че и в двата случая си губиш парите. В единия ти ги взема държавата, в другия фонда. Ето затова идеята на Горанчо е кофти.

Ле ле, това министърче е умно, като вИНЕТУ!

Това министърче едва ли смее да пръдне без разрешение на боса си.

Никой не иска да разследва къде изчезнаха 4 милиарда в КТБ.

Не можеш угоди на българина. Иска променини, но е против всички промени. От БСП реват че имало уволнения. Ами ще има. Със стари курви нов бардак не се прави. Онзи беше прав да изобрази Б-я като кенеф

в бедна държва,където могат да изчезнат милиардите на ктб,петко и др.защо да не изчезнат и парите от частните пенсионни фондове...

Е то по тая логика - в държавния казан се бърка още по-лесно ! Истината е че са да има сигурност и доходност трябва да има реална работеще конкуренция и борба за парите на хората чрез по-добри условия , като в същото време да има контрол с цел предотвратяване на източвания и фиктивни фалити ! С така предложената псевдо реформа обаче , НОЙ по никакъв начин няма нужда да се напъва да предлага добри условия - само трябва да подлъже будалите веднъж да си сложат там парите - и оттам нататък бирници като леля Менда могат да си ги уСВОЯТ както намерят за добре!

Леле какъв вой тука за пенсии! Какво се пените бе, кой от вас ще доживее до пенсия?

Точно така докторе :). Обясни на хората кое е първо - кокошката или яйцето :).

Вместо да се дръвчат нашите"всезнайковци" -министри ,да вземат да изучат европейската практика при организацията и функционирането на Пенсионната система в РБ.!Владиславчо, Менда и другите отговорни фактори да се запознаят и изучат по-подробно-DECD-2006a/Наръчник за управление на Пенсионните фондове на ОИСР/Организацията за икономическо сътрудничество и развитие/..Там ще се запознаят с европейската практика при Управление на публичните фондове,които до Осигуряват прозрачност и ефективност на инвестираните чрез Сребърния фонд средства ,като изцяло да се премине към Капиталов принцип на функциониране на Пенсионната ни с-ма...!Но о..-първо трябва да скъсат с всякаква корупционна практика от върха -надолу, прозрачност и държавна отговорност....

Защо не се излъчва пряко заседанието на народното събрание.И защо намалят максимално осигурителният праг

Прагът е долна граница, а таванът е горна.

А ЗАЩО Я НАЗНАЧИХА НА 16.12.2014? "Премиерът Бойко Борисов посочи в профила си във Фейсбук, че Нина Ставрева, която беше главен секретар на кабинета "Орешарски", няма да представлява страната ни в Черноморската банка за развитие. Борисов уточнява, че това не се прави в полза на Иван Искров."

САМО питам? Какво станЪ съЗ фондЪ ''ДОВЕРИЕ''? КОЙ ЩЕ ОдГОВОРИ?

Фонд Доверие го кара на ДОВЕРИЕ! Като всички частни фондове.....на далавера!

И какво му е на Доверие?

ГЕРБ и ДПС ще направят пенсионната реформа.

Защо не се публикува една таблица с тия фондове-колко хора се осигуряват във всеки, колко пари са се натупали, или колко са се изгубили и да преценим какво да правим. Без инфо само фантазираме и се надлъгваме кой крив или прав.

Виж на сайта на КФН

Тия комунисти от ГЕРБ явно няма да се дадат без бой! Ако ги оставим да дерибействат така, ако си мълчим и траем, утре ще измислят нов ергенски данък - всеки който няма поне две или три деца, да плаща данък на държавата! Очаквам го от тях, защото е в стила им, както правеха навремето в НРБ по времето на Тодор Живков.

НЕ увеличаваИТЕ от 2015 г трудовия стаж,че вече не издържаме .Защо бързате с разпределението на парите, не можете да си разделите сладкия кокал

За теб кокала!

Новобогаташчетата от ч.п.ф. луднаха по форумите, щото далаверата отива на кино.

Ами да, тези новобогаташчета от ЧПФ с наште пари караха луксозни автомобили, взимаха си по 5 цифрена заплата, екскурзийки и круйзчета по цял свят, къщи палати и ....да го духат бедните пенсионери! А когато дойде голямото разплащане с пенсионерите ще духнат с милионите като Цветан Василев от КТБ към топлите страни! Браво на бате Бойко добре постъпи, в началото не му вярвах много, но явно си е взел поука от предишното управление, точно по този начин биха му повярвали хората....здарва ръка там където трябва!

така говорите най-вероятно защото си нямате никаква идея за какво точно става дума - всички пенсионни компании печалбата им за миналата година е 18 милиона на всичките. Управляват пари колкото половин банкова система в България но за сметка на това банките правят печалба от 800 млн лева. Пък вие продължавайте да виете срещу тях и си дръжте парите на депозити в банките за да може други да печелят от тях. Нищо, като отидете в НОИ ще станете по - солидайни с простолюдието и след 10тина години ще се радвате на тези 350 лв пенсия за 40 г трудов стаж.

sani@gorna.net

Ти твойте парички ги дай на Бойко и държавата, аз моите искам да ми ги ръчкат тия богаташчета :) Поне знаят как се ръчкат пари !

Ako ГЕРБ гласуват тази глупост с помощта на фесовете, пиши ги бегали.

Ами, верно ли! Малко ли ги мачка Бойко хората, а те сега пак за него гласуваха? Нищо чудно и на следващите избори да се повтори резултата. А изборите чукат на вратата. Надушвам голям скандал в Народното Събрание, разцепване на коалиции... може и до юмручен бой да стигнат! Ама народа си ги е избирал, народа да си ги търпи, какво да кажа друго?

Споделям от опит . Наш приятел се пенсионира преди няколко месеца, получава си пенсията от основния стълб НОИ, а от УФ си изтегли наведнъж набраната сума, защото имаше изтеглен заем , погаси го за да не плаща лихвите по него. Ако беше само в НОИ това не можеше да се случи, сега помислете какво да правите, винаги можете да отидете в НОИ, но ви предлагат , ако отидете в НОИ след това да не можете да се върнете, избора е за умните... В УФ имате лична партида, която се наследява, ако се случи нещо с вас наследниците ви я наследяват, в НОИ е солидарна, вашите вноски ще са солидарно разпределени, но не и на наследниците ви...

Ще отида в НОИ знаеш ли кога? Когато отида в ТКЗС-то!

ДА БЕ ДА "ВЕРВАМ ТИ"!!!

Да го духа ГЕРБ.

На там отива работата, Бойко пак ще пищи че някой друг му бил виновен, преди беше Дянков, сега Горанов а той невинна жертва.

Нека майка ти бъде с мен!!! Крадци!!!Само това остана за крадене!!!Революция хора!!!

Да се внушава: " ГЕРБ са крадци"!

Е не,Робин худ в розови чорапогащници са.

А знаете ли колко от парите в частните фондове отиват за издръжката им - големи заплати, офиси, лимузини, готини секретарки, баджанаци . . .?

И гарантирани ли са? Някой ще духне супата!!!

айде бе хора питате едно и също не ви ли стана ясно - и НОИ и ПФ взимат по 5% от вашите вноски (средно). Ако в НОИ превеждате 100 лв а в УПФ-то 15 лв къде ви взимат повече? УПФ-тата отделно взимат % от дохода който направят с вашите пари от 10-15%. Т.е от всеки изкаран лев за вас взимат 15 стотинки за тях.

че ще подаде оставка. Ами да подава, куче с кокал плаши ли се. Ако не се разкара вече не е сигурно кое е по малкото зло. Следващия парламент може да е с 20 партии а герб да се изравнят с дпс и столетницата

Не мога да повярвам, че някой безплатно може да защитава едни офшорки и да предпочита да дава пари в тях срещу никакви гаранции пред ограничените, но все пак досега работещи гаранции на НОИ. Казвам "безплатно", защото е ясно, че на страната на офшорките са едни 7 МИЛИАРДА лева - наши вноски в тях. Т.е. не за пръв път нашите пари играят против нас самите. А разликата между КТБ и ЧПФ е това, че КТБ не е изцяло собственост на офшорка и все пак се знае формалният й собственик. Докато при ЧПФ не е толкова просто..

Леле-мале. Маскиралите се като демократи комунисти, изпълзяха да бранят в открит бой вожда си. Путин прецака далаверата ЮП. Кредиторите дават мижави комисионни по новите заеми. Решаваме! Ще гепим на хората парите. Напред другари! За неразбралите пролетарии от партията-посострима - Юруш!

Нали се разбрахме вече веднъж - кражба е, когато от държавата отиват в частни ръце. Когато е обратно - как да е кражба ;)) Куцат, куцат Опорните точки, другари!

Защо Нина Ставрева е назначена за вице на Черноморска Банка на 16.12.2014? нали оттеглихте номинацията и, което е правилно.? Наистина да си любовница на някога в България е единствения начин да просперираш - в случая - любовница на Орешарски!!!

Като се преместите в НОИ е завинаги и това е така, защото управляващите веднага ще похарчат парите ви и после няма откъде да ви ги върнат. За това предлагат местенето да е само един път и до там

Осигуряването на право на избор не е нещо лошо. Който иска да си остане в частен фонд, другите ще отидат в НОИ, кой както си прецени. Свобода на избора.

Сега всички питат-"Кой фалира КТБ"?След време въпросат ще е -Кой ликвидира пенсионните фондове?А,че те ще бъдат ликвидирани никой не се съмнява.

Кой ще докаже дали има изобщо пари в частните фондове? Или това ще стане когато набор 1959 се пенсионира.

Няма лични партиди, но НОИ ще знае във всеки момент колко пари е получил от лицата, когато са направили избор. Няма технологична пречка да се върне същата сума в избран от тях универсален пенсионен фонд, посочи финансовият министър, цитиран от "Фокус". Това са глупости на търкалете, къде ти е конкретиката бе млади господине.Ако ти конкретно намериш решение как да се връщат парите от НОИ при сегашната осигурителна система, по конкретни осигурителни партиди обратно в частните осигурителни фондове, нека Борисов да те предложи за Нобелова награда или за Герой на капиталистическия труд. Да поставиш за финансов министър младо пешлеме , завършил в "икономическата" школа на Свищовския институт, си е направо пълен нонсенс.

Като се преместите в НОИ е завинаги и това е така, защото управляващите веднага ще похарчат парите ви и после няма откъде да ви ги върнат. За това предлагат местенето да е само един път и до там

Ето я новата коалиция - Герб и ДПС. До сега се криеха, сега всичко излезе наяве. Нали Горанов е дружка с Пеевски, какво да очакваме.

Оставка!

Този е по-прост и нагъл и от бб!!!

Това парче Горанов де не би да е завършил в икономическия факултет на АКАДЕМИЯТА в Симеонова?

Отново разиграват народа. Според Калфин нямало как да се връщат пари от НОИ към частните фондове. Има и това се казва солидарна отговорност към спестяванията на хората за пенсия... Не е само да харчиш ами трябва и да поработиш върху усвоените спестявания да ги умножиш и увеличиш ама за това се иска акъл и морал и отговорност. Все неща непристойни за нашата държавна администрация.

А дали не става въпрос за спекула? Хвърляш една бомба и малцина знаят дали е блъф или не и реализират печалба. Частните пенсионни фондове са инвеститори, НОИ не е. ТЕ нямат в брой парите, необходими за да ги прехвърлят в НОИ. Ако знаеш дали ще има такова прехвърляне, ако има какъв ще е механизма и дали няма след кратък период да се откаже държавата от таи идея можеш да реализираш доста добра печалба. Обаче това си е престъпление откъдето и да го погледнеш. Е не у нас, а по света. Тове е същото като да знаеш само ти откъде ще минава нов път и дали наистина ще се строи- можеш да купиш нива, която да е на място подходящо за бензиностанция. Можеш да купиш нивата, да обявиш, че ще строиш пътя, да продадеш с печалба и след това да обявиш, че няма да се строи.

Това нагло протеже на КОЙ - Горанов, трябва със шут да го изгонят от министерския пост.

Защо им е промяна, нямат срам, подиграват се с нас които сме пред пенсионна възраст. Нито можем да се пенсионираме, нито се чувстваме пълноценни. Как ли ще се чувстват те на 60 години? Задават ли си този въпрос.

разбират само от чепато дрЪво... да фанем по едно па да ги изсурвакаме по българска традиция още по Коледа.

Добре бе, пак да питам... Къде видяхте разлика между ГЕРБ, ДПС, БСП, РБ и останалите маймуняци в НС? Принципите на "управление" на всичките еднакъв, само мащабите са различни. И това е абсолючтно нормално за "партии" създадени като наследници на БКП с активната инженерна помощ на ДС... Избирайте... докато осъзнаете, че избор няма...